26 Mart 2012, Pazartesi 12:35:03

EASA GÖRDÜ MASKE DÜŞTÜ! SHGM-THY-MRO...

AirportHaber Başyazarı Sefa İnan, bu hafta köşesinde EASA-MRO-SHGM-THY dörtlüsünü kaleme aldı...
  • her zaman teknisyenler içi birşeyler yapan gitmiyormu.heleki siz sefa bey siz değilmisiniz vergisiz maaşları almamızı sağladığınız gün verimsiz diye emekli edilen.hey siz şükrü bey teknisyenler tarafından çok sevilip elektrik atelyesi lav olurken onların lisansını b1 yapan ve sonrada bütün başkanlar orada iken deve kesti diye gönderilen.ve son olark işi bilmeyen ve sadece sertlikle iş yaptıran bilal bey thy de iken herşeyi yaptırmak isteyen ve şirketin en kötü anında bu sıkıntıları kendi ilişkileriyle kaldıran ama iş bitince kötü adam ilan edilip gönderilmesini sağlamadınızmı osman beyi.her sevilen gidiyor artık onları sevenlerde onların yanına gidebilirler.
  • Osman bey in görevden alınması kararının arkasında Bilal Ekşi olduğu söyleniyor.Kendisinin her sene yurtdışı hizmetlerden daha fazla para kazanalım diye çıta yükselttiği ve Osman beyi hedefi yakalaması için zorladığı söyleniyor. eğer böyleyse YAZIKLAR OLSUN.
  • THY AO da ekmeğinin hakkını bi hakkın veren Hat Bakım Dış İstasyonlar Müdürü Osman ÖZDİLEK in daha yararlı işler yapacağı yerde idari tasarruf olarak görevden alınması üzücü... Herhalde idarenin bu tasarrufunu başka bir görevde kullanacağını ümit etmekteyim. Ömer Lütfi ÇAMSOY THY emeklisi Delran-New Jersey GSM 1856 200-5395
Daha önce sıkça gündeme gelen EASA'nın Ankara çıkarması ve Türk Havacılığı için hayal kırıklığı ile geçen denetimlerden sonra akıllara birçok soru gelmiş ve bakım kuruluşlarının yetersiz olduğu konusunda görüşler ortaya atılmıştı.

EASA'nın SHGM'ye, SHGM'nin de MRO'lara verdiği bakım yetkisi aslında bir kavram karmaşasına da neden oldu. Yetki alan bakım kuruluşları, SHGM'nin EASA'ya vereceği raporlar ve teknisyenlerin lisans durumu birçok soru işaretini de beraberinde getirdi. 
 
MRO'ların Avrupa standartlarında çalışıp çalışmadığı ve İngilizce durumları aslında EASA'nın Ankara'da yaptığı denetimlerde biraz da olsa ortaya çıkmış ve Teknik A.Ş. başta olmak üzere sıkıntılar görünür hale gelmişti.
 
EASA'nın Ankara'da yaptığı denetimlerde ortaya çıkan bir takım gerçekler de aslında Türk Havacılığı'nın bazı eksiklerinin yanısıra adeta taşeron olarak kullandığı bazı firma ve ülkeleri de ortaya çıkardı.
 
Teknik A.Ş'nin Dış İstasyonlar Müdürü Osman Özdilek'in önayak olarak teknisyenlere sağlanan imkân konusunda ne denli doğru hamleler yapılıp yapılmadığı da ortaya çıkan gerçekler arasındaydı.
 
Teknisyenlere Yunanistan aracılığıyla sağlanan imkânlar sayesinde yurtdışında birçok yabancı ülkenin uçaklarına bakım yapılması da aslında kafalarda beliren bir başka merak unsuru.
 
Akıllara gelen yüzlerce soru ve gerçeğe ışık tutan İnan, 'bu uygulamalar gizli saklı değil, THY ve SHGM'nin bakışları arasında sürdürüldü' dedi.
 
EASA Ankara'da nelerle karşılaştı?

Suçlu Osman Özdilek mi?

Teknisyenlerin kısıtlamaları nasıl kaldırıldı?

Sorunların çözümünde Olympic Havayolları hamlesi ne kadar doğru?

SHGM bütün bunlar olurken ne yapıyordu?

Teknik A.Ş.'de yaşanan sıkıntılar neden gözlemlenemedi?

Bakım konusunda Türk MRO'ların eksikleri neler?

İsmail Demir ile Osman Özdilek arasında neler yaşandı?

EASA'nın denetiminden sonra kimler gözden çıkarıldı?

Son denetlemeden sonra kimlerin canı yanacak?

THY hat bakım teşkilatının neden EASA Part-145 yetkisi yok?
 
SHGM ve THY EASA'nın istedikleri şartları neden yerine getiremedi?
 
THY Teknik A.Ş'de kaç kişi EASA lisanslı aldı ve nerede kullanıyor?
 
SHGM Yunanlıların verdiği kurslara ve lisanslara neden sessiz kaldı?
 
EASA'nın Türk Sivil Havacılığı ile neden arası bozuldu?
 
SHGM ve Türk şirketler neden geçici adıkları yetkiyi uygunsuz kullandılar?
 
Suçlu SHGM mi yoksa denetlenen ve eksiklikler bulunan şirketlerin kalite departmanları mı?
 
1300 teknisyenin kısıtlamalarını kaldırtarak türk sivil havacılığa nefes aldıran THY Teknik A.Ş dış iştasyonlar müdürü Osman Özdilek neden görevden alındı?
 
Düne kadar sırtı sıvazlanan ve şirket içinde number one olan Osman Özdilek'in görevden alınmasının ardında yatan gerçekler neler? 
 
THY'ye rahat nefes aldırtan uygulamanın sahibi Osman Özdilek'in arkasında neden durulamadı?
 
Osman Özdilek acaba SHGM tarafından mı işinden oldu?

EASA GÖRDÜ MASKE DÜŞTÜ! SHGM-THY-MRO...

Yorumlar Tüm Yorumlar (6)

Misafir ~ 12 yıl önce
her zaman teknisyenler içi birşeyler yapan gitmiyormu.heleki siz sefa bey siz değilmisiniz vergisiz maaşları almamızı sağladığınız gün verimsiz diye emekli edilen.hey siz şükrü bey teknisyenler tarafından çok sevilip elektrik atelyesi lav olurken onların lisansını b1 yapan ve sonrada bütün başkanlar orada iken deve kesti diye gönderilen.ve son olark işi bilmeyen ve sadece sertlikle iş yaptıran bilal bey thy de iken herşeyi yaptırmak isteyen ve şirketin en kötü anında bu sıkıntıları kendi ilişkileriyle kaldıran ama iş bitince kötü adam ilan edilip gönderilmesini sağlamadınızmı osman beyi.her sevilen gidiyor artık onları sevenlerde onların yanına gidebilirler.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
Osman bey in görevden alınması kararının arkasında Bilal Ekşi olduğu söyleniyor.Kendisinin her sene yurtdışı hizmetlerden daha fazla para kazanalım diye çıta yükselttiği ve Osman beyi hedefi yakalaması için zorladığı söyleniyor. eğer böyleyse YAZIKLAR OLSUN.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
THY AO da ekmeğinin hakkını bi hakkın veren Hat Bakım Dış İstasyonlar Müdürü Osman ÖZDİLEK in daha yararlı işler yapacağı yerde idari tasarruf olarak görevden alınması üzücü... Herhalde idarenin bu tasarrufunu başka bir görevde kullanacağını ümit etmekteyim. Ömer Lütfi ÇAMSOY THY emeklisi Delran-New Jersey GSM 1856 200-5395

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Mithat ~ 5 yıl önce
Haklısın ömercim
Nihat ~ 5 yıl önce
Ömercim yeni hava limanı hakkında neler düşünüyorsun, senin düşüncelerin bizim için çok önemli, çok muteber, çok kaydadeğer.
Vaydanna ~ 3 yıl önce
Ömer bey UFO’lar haklında neler düşünüyorsunuz.

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000