12 Ekim 2010, Salı 08:54:34

"DÜNYAYI AYAĞA KALDIRACAK SÜRPRİZİMİZ VAR"

Uluslararası Havayolu İç Denetçileri Birliği (IAAIA) Konferansı', Türk Hava Yolları'nın (THY) ev sahipliğinde başladı.
  • THY, tgs geldikten bir süre sonra kendi personellerini işten çıkartabilmek ve sendikayı bitirmek için gelişi güzel, aynı yerde çalışan okul çağında çocukları olan evli kişilerin bile tayinlerini ayrı ayrı ve olur olmaz yerlere çıkardı. Bu büyük bir günahtır, haksızlıktır. tgs yle düzen oluşturacaklarını sanarlar fakat tgs başlı başına bi düzensizlik..
  • Kaldı ki ben Kotili sevmem dedim. İşini yapmıyor ya da herkesi mağdur ediyor demedim. Kendisi çok kariyerli bir insan olmakla birlikte THY yi kalkındıracak kapasitede bir yönetici. THY'nin güçlenmesi benim de işime gelir ve beni de her Türk vatandaşı gibi mutlu eder. Ama büyümenin dengesiz olmaması gerektiğini ve öncelikle altyapı çalışmaları yapılması gerektiğini söyledim ki bu da THY'nin yararına bir tavsiyedir. Bunu kıskançlık olarak addeden şahıs en hafif tabirle kazmadır. Ben ne anlatıyorum sen ne yazmışsın. Şirketin büyüyor ona laf yok da sürekli uçak alarak olmuyor bu iş. Uçakları koyacak hangarın kalmayacak yakında diyorum. Uçaklar rötar yapmıyor dersen de sen komik duruma düşersin. Kıskançlık başka şey doğruları konuşmak başka.
  • Kazada senin gibi fesat insanlar sevinir diyen densiz! Bir havacı olarak senden daha çok üzüleceğimden emin ol. Bir insanı bu kadar aşağılık şekilde düşünmek bile o insanın (senin) ne kadar fesat bir insan olduğunu gösterir. Tecrübeli bir 2. kaptan olarak söylediğin şeyden dolayı seni kınıyorum. THY de çalışmama sebebime gelirsek DLR 'ı geçmiş olmama rağmen THY'yi tercih etmedim. Şirketin içi resmen kaynıyor. Kimin kimin ayağını kaydırdığı belli değil. O yüzden şu anda bulunduğum havayolu şirketinde huzurlu bir şekilde görevimi yapıyorum. Kimseyi kıskandığım yok ve zaten bu yüzden başka bir arkadaşımın maaşını örnek verdim. Umarım daha çok kazanırsınız da, çok sıkıntımız var dediğinizde diğer şirketlerdekiler ne yapsın o zaman? Komiksin
  • Sayın thy çalışanı arkadaşlar göklerden aşağıya bakıyor lüks hayat yaşıyorsunuz ve haklısınız o lükse de para dayanmaz, işinizin ve işyerinizin kıymetini bilin bence dışarısı yangın yeri, iş yok bulursan da 700-800 e talim ;)
  • Daima güleryüzlü, bizi dinleyen Genel Müdürümüzü Kabin Ekipleri olarak çok severiz. Senin gibi bu şirkette çalışamayanlar da ancak uzaktan kıskançlıkla izler. Allah korusun bir kazada senin gibi fesat insanlar sevinir bile. Bütün hasetinize rağmen şirketimiz büyüyor büyümeye devam edecek...
  • Ekip planlamadan kokpit personelinin mesai ve uçuş sürelerine bir bakın, çoğu uymuyor.Yorgun bir şekilde uçuyorlar.3 sebepten 1.Maddi 2.Uçuş saati doldurmak(Sinyorite) 3.Uçuş aldırıp uçakları rötara sokmamak ve göze batma korkusundan.. İzin olayı başka birşey..Yıllık izin kullanılmıyor neredeyse kimse.. Kaza haberleri duymak ve üzülmek istemiyoruz..
  • Kokpitte vergisiz ve sınırsız "biletsiz pas" diye bir şey var mıdır..Görev harici kullanılan..Yazlığa gitmek için..Dünyanın neresinde var..Üstelik vergi kanunlarına aykırı..Hangi kokpit personeli para verip iç hat bileti almış?Başkanlarda hatta Temel Beyde bile yok böyle bir hak..
  • Yıldızlar ortalama olarak alınır.(Ortalaması alınır).Kabin 4 yıldız almıştır.Açın bir bakın bakalım hangi departmanlar 3 yıldız almış..3 yıldız alan deparman 5 yıldız olsa..Şuan 5. yıldızı almıştık..2010 da gerçi şimdi 3 olanlar 2 idi..Gelişme var.
  • Bir de eklemem gerekiyor ki THY nin bu hızlı ve dengesiz büyümesi beni korkutuyor. Altyapıyı kurmadan sürekli uçak alımı o havayolu şirketinin geliştiğinin göstergesi değildir. AHL de boş park alanı kalmadı. Ya İzmir ve diğer havaalanlarındaki boş slotlarınıza base açıp uçak gönderin ya da başka base ler açın. Yoksa AHL de slot da alamadan aldığınız uçağı uçuramadan kalacaksınız. Zaten bütün uçuşlarını istisnasız rötarlı oluyor. Bir altyapı araştırması ve çalışması yapılmasını tavsiye ediyorum. Devlete sırtını dayayıp iflasın eşiğine geldiğimde nasıl olsa devlet beni kurtarır diye düşünmeyin lütfen. Bu gidişiniz hiç hayra alamet değil. Orantısı kilo alan çocuk misali kalp krizi geçirir şirket...
  • Lütfen şu host hostesler kendilerine çeki düzen versinler. Ne şikayetleri varmış arkadaşım? Bedava uçak bileti + ayda 3500-4000TL para mı yetmiyormuş arkadaşlara? Pegasus, Atlas ve diğer havayolu şirketlerinin aynı koşullarda çalışıp aldıkları maaşları biliyor mu bu şikayetçi kişiler? Bu nasıl şımarıklık arkadaşım? Host hostes olmak için ne kadar çalıştın ne kadar eğitim+zaman+emek+para harcadın ki ne istiyorsun? Benim mühendis arkadaşlarım(çok da iyi mühendislerdir) özel sektörde 2500TL maaşa şükretmek zorunda kalıyor. Benim başka havayolu şirketinde pilotluk yapan arkadaşım 6500TL maaş alıyor. Adam 4 senelik üni bitirdi+ ne kadar para yığdı uçuş okuluna. Milletvekilinden sonra türkiyedeki en iyi maaşçalışma şartları skalasına sahipsiniz.
Taksim'deki The Marmara Oteli'nde dün başlayan konferansın öncesinde bir açıklama yapan THY Genel Müdürü Temel Kotil, şu anda İstanbul'da hava yolu taşımacılığıyla ilgili iki toplantı olduğunu belirterek, "Burada, iyi ve sıhhatli bir hava yolu için ne yapmamız gerekiyor, nasıl denetlememiz gerekiyor, onların konuşması yapılacak Biz, 2011 yılında beş yıldızlı hava yolu olmaya karar verdik. Onun için bu konferansta bize nasıl yardımcı olunabilecek, onu araştıracağız" dedi.

Kotil, ayrıca, gelecek yıl çok büyük bir sürprizle bütün dünyanın ilgisini çekeceklerini vurguladı.
"DÜNYAYI AYAĞA KALDIRACAK SÜRPRİZİMİZ VAR"

Yorumlar Tüm Yorumlar (49)

Misafir ~ 14 yıl önce
THY, tgs geldikten bir süre sonra kendi personellerini işten çıkartabilmek ve sendikayı bitirmek için gelişi güzel, aynı yerde çalışan okul çağında çocukları olan evli kişilerin bile tayinlerini ayrı ayrı ve olur olmaz yerlere çıkardı. Bu büyük bir günahtır, haksızlıktır. tgs yle düzen oluşturacaklarını sanarlar fakat tgs başlı başına bi düzensizlik..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Kaldı ki ben Kotili sevmem dedim. İşini yapmıyor ya da herkesi mağdur ediyor demedim. Kendisi çok kariyerli bir insan olmakla birlikte THY yi kalkındıracak kapasitede bir yönetici. THY'nin güçlenmesi benim de işime gelir ve beni de her Türk vatandaşı gibi mutlu eder. Ama büyümenin dengesiz olmaması gerektiğini ve öncelikle altyapı çalışmaları yapılması gerektiğini söyledim ki bu da THY'nin yararına bir tavsiyedir. Bunu kıskançlık olarak addeden şahıs en hafif tabirle kazmadır. Ben ne anlatıyorum sen ne yazmışsın. Şirketin büyüyor ona laf yok da sürekli uçak alarak olmuyor bu iş. Uçakları koyacak hangarın kalmayacak yakında diyorum. Uçaklar rötar yapmıyor dersen de sen komik duruma düşersin. Kıskançlık başka şey doğruları konuşmak başka.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Kazada senin gibi fesat insanlar sevinir diyen densiz! Bir havacı olarak senden daha çok üzüleceğimden emin ol. Bir insanı bu kadar aşağılık şekilde düşünmek bile o insanın (senin) ne kadar fesat bir insan olduğunu gösterir. Tecrübeli bir 2. kaptan olarak söylediğin şeyden dolayı seni kınıyorum. THY de çalışmama sebebime gelirsek DLR 'ı geçmiş olmama rağmen THY'yi tercih etmedim. Şirketin içi resmen kaynıyor. Kimin kimin ayağını kaydırdığı belli değil. O yüzden şu anda bulunduğum havayolu şirketinde huzurlu bir şekilde görevimi yapıyorum. Kimseyi kıskandığım yok ve zaten bu yüzden başka bir arkadaşımın maaşını örnek verdim. Umarım daha çok kazanırsınız da, çok sıkıntımız var dediğinizde diğer şirketlerdekiler ne yapsın o zaman? Komiksin

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Sayın thy çalışanı arkadaşlar göklerden aşağıya bakıyor lüks hayat yaşıyorsunuz ve haklısınız o lükse de para dayanmaz, işinizin ve işyerinizin kıymetini bilin bence dışarısı yangın yeri, iş yok bulursan da 700-800 e talim ;)

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Daima güleryüzlü, bizi dinleyen Genel Müdürümüzü Kabin Ekipleri olarak çok severiz. Senin gibi bu şirkette çalışamayanlar da ancak uzaktan kıskançlıkla izler. Allah korusun bir kazada senin gibi fesat insanlar sevinir bile. Bütün hasetinize rağmen şirketimiz büyüyor büyümeye devam edecek...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Ekip planlamadan kokpit personelinin mesai ve uçuş sürelerine bir bakın, çoğu uymuyor.Yorgun bir şekilde uçuyorlar.3 sebepten 1.Maddi 2.Uçuş saati doldurmak(Sinyorite) 3.Uçuş aldırıp uçakları rötara sokmamak ve göze batma korkusundan.. İzin olayı başka birşey..Yıllık izin kullanılmıyor neredeyse kimse.. Kaza haberleri duymak ve üzülmek istemiyoruz..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Kokpitte vergisiz ve sınırsız "biletsiz pas" diye bir şey var mıdır..Görev harici kullanılan..Yazlığa gitmek için..Dünyanın neresinde var..Üstelik vergi kanunlarına aykırı..Hangi kokpit personeli para verip iç hat bileti almış?Başkanlarda hatta Temel Beyde bile yok böyle bir hak..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Yıldızlar ortalama olarak alınır.(Ortalaması alınır).Kabin 4 yıldız almıştır.Açın bir bakın bakalım hangi departmanlar 3 yıldız almış..3 yıldız alan deparman 5 yıldız olsa..Şuan 5. yıldızı almıştık..2010 da gerçi şimdi 3 olanlar 2 idi..Gelişme var.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Bir de eklemem gerekiyor ki THY nin bu hızlı ve dengesiz büyümesi beni korkutuyor. Altyapıyı kurmadan sürekli uçak alımı o havayolu şirketinin geliştiğinin göstergesi değildir. AHL de boş park alanı kalmadı. Ya İzmir ve diğer havaalanlarındaki boş slotlarınıza base açıp uçak gönderin ya da başka base ler açın. Yoksa AHL de slot da alamadan aldığınız uçağı uçuramadan kalacaksınız. Zaten bütün uçuşlarını istisnasız rötarlı oluyor. Bir altyapı araştırması ve çalışması yapılmasını tavsiye ediyorum. Devlete sırtını dayayıp iflasın eşiğine geldiğimde nasıl olsa devlet beni kurtarır diye düşünmeyin lütfen. Bu gidişiniz hiç hayra alamet değil. Orantısı kilo alan çocuk misali kalp krizi geçirir şirket...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Lütfen şu host hostesler kendilerine çeki düzen versinler. Ne şikayetleri varmış arkadaşım? Bedava uçak bileti + ayda 3500-4000TL para mı yetmiyormuş arkadaşlara? Pegasus, Atlas ve diğer havayolu şirketlerinin aynı koşullarda çalışıp aldıkları maaşları biliyor mu bu şikayetçi kişiler? Bu nasıl şımarıklık arkadaşım? Host hostes olmak için ne kadar çalıştın ne kadar eğitim+zaman+emek+para harcadın ki ne istiyorsun? Benim mühendis arkadaşlarım(çok da iyi mühendislerdir) özel sektörde 2500TL maaşa şükretmek zorunda kalıyor. Benim başka havayolu şirketinde pilotluk yapan arkadaşım 6500TL maaş alıyor. Adam 4 senelik üni bitirdi+ ne kadar para yığdı uçuş okuluna. Milletvekilinden sonra türkiyedeki en iyi maaşçalışma şartları skalasına sahipsiniz.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000