30 Eylül 2010, Perşembe 14:47:42

DÜNYANIN EN BÜYÜK YOLCU UÇAĞI AHL'DE (FOTO)

Airex 2010 Sivil Havacılık Fuarı için gelen dünyanın en büyük yolcu uçağı Airbus 380, Atatürk Havalimanı'na indi.
  • uçak altında TGS nin genel müdür yrd sı ve bazı müdürlerini gördüm, panik havasından uzak ve bence gaye motive ediciydi. demekki gerektiğinde sahayada inerek operasyona dahil olup yönlendirici olabiliyorlar. Tebrik ederim çok başarılı!
  • güzel kardeşim bende çelebide çalışıyorum bize öğretilen şey merdiven yanaşırken ve ayrılırken uçak kapıları kapalı olur.Merdivenin korkulukları kapı açıldığı zaman kapıya çarpabilir.MErdiven yanaşır kapı açılır korkuluklar ayarlanır.
  • Eğer havayollarının gomlarını yada AHM yi açar okursanız hatta ramp safety bültenlerinde de sıklıkla bahsedildiği üzere uçağa ekipman yanaştıktan sonra eğer kapı içeriden açılacaksa dışarıdan ekipmanın uygunluğu kontrol edildikten sonra iki defa kapıya vurularak başparmakla kapının açılmasına engel olmadığını belirten OK işareti verilir içeriside aynı işareti verdikten sonra dışarıdaki görevlinin uzaklaşabilmesi için birkaç saniye bekledikten sonra kapıyı açar. BİLGİ.
  • Laf aramizda Borajet renkelrinde hayal ediyorum bu ucagi. Süper olur ya. O otobüscü herife inat Urfa - Ankara 25 tl ye ucsa cok güzel olur:)
  • tgs merdivencileri is bilmemezlikten kapilari kapatip oyle yanasiyor/ayriliyorlar! kendi kendilerine kural da uydurdular. emniyet icin eger ucaga bagli bir tahliye merdiveni , arac , kopru yok ise` ucagin kapi` ya da kapilari acik tutulur! is bilmeyenlere ders -1-
  • A380 bugün Atatürk Hava Limanından ayrıldı arkadaşlar. Üzgünüm
  • Uçakların yerle temas alanına düşen ağırlık standarttır. Nekadar ağırlık o kadar teker eşittir standart basınç. o yüzden 330 da ki teker sayısıyla 777 yada 747 dekilerin sayısı genişliği ve çapı farklıdır.
  • ne oldu arkadaslar kulis haberleri var mi? keske alsa bu ucakdan yaaaa cok yakisir THY. bence buna ucan gemi demek lazim su büyüklüge bakin mükemmel.
  • Uçağa çarpıp zarar vermeme ve kimseyi yaralamama adına gösterdikleri özveriden dolayı TGS'yi kutluyor ve bu başarılarının devamını diliyorum.
  • AHL bu yuksekten gorunce, pistin ne kadar lastik izi ile dolu oldugu belli oluyor, eski 6/24 kadar kotu. Nerdesye 6 a380 boyu kadar pistte tekerlek koma izi var gordugum kadari ile.

Saat 13.05'te sıralarında deniz tarafından alçalan A380, ziyaretçileri selamlamak için ilk olarak pisti pas geçti. Gökyüzünde bir tur atan dünyanın en büyük yolcu uçağı A380, tekrar deniz tarafından alçalıp piste başarılı bir iniş gerçekleştirdi.

Fuar alanında kendisi için ayrılan 6 uçaklık alana park eden A380, yolcusuz ve az yakıt ile inişini gerçekleştirdi. İstanbul'da yaklaşık 3,5 saat kadar kalacak uçağı görüntülemek için 80'in üzerinde yerli ve yabancı basın mensubu hazır bulundu.

Fuar alanında ziyaretçiler tarafından büyük ilgi gören dev uçak yaklaşık 2 yıl önce de Atatürk Havalimanı'na gelmiş ve o zaman da büyük bir ilgi görmüştü.

Öte yandan Türk Hava Yolları Yönetim Kurulu Başkanı Hamdi Topçu'nun "Türk Hava Yolları Dubleks Uçacak" açıklamasından sonra A380'in gelişini THY Genel Müdürü Dr. Temel Kotil ile birlikte izlemesi ve daha sonra uçağın içini gezmesi dikkatlerden kaçmadı.

FOTO GALERİ İÇİN TIKLAYIN









DÜNYANIN EN BÜYÜK YOLCU UÇAĞI AHL'DE (FOTO)

Yorumlar Tüm Yorumlar (34)

Misafir ~ 13 yıl önce
uçak altında TGS nin genel müdür yrd sı ve bazı müdürlerini gördüm, panik havasından uzak ve bence gaye motive ediciydi. demekki gerektiğinde sahayada inerek operasyona dahil olup yönlendirici olabiliyorlar. Tebrik ederim çok başarılı!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
güzel kardeşim bende çelebide çalışıyorum bize öğretilen şey merdiven yanaşırken ve ayrılırken uçak kapıları kapalı olur.Merdivenin korkulukları kapı açıldığı zaman kapıya çarpabilir.MErdiven yanaşır kapı açılır korkuluklar ayarlanır.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Eğer havayollarının gomlarını yada AHM yi açar okursanız hatta ramp safety bültenlerinde de sıklıkla bahsedildiği üzere uçağa ekipman yanaştıktan sonra eğer kapı içeriden açılacaksa dışarıdan ekipmanın uygunluğu kontrol edildikten sonra iki defa kapıya vurularak başparmakla kapının açılmasına engel olmadığını belirten OK işareti verilir içeriside aynı işareti verdikten sonra dışarıdaki görevlinin uzaklaşabilmesi için birkaç saniye bekledikten sonra kapıyı açar. BİLGİ.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Laf aramizda Borajet renkelrinde hayal ediyorum bu ucagi. Süper olur ya. O otobüscü herife inat Urfa - Ankara 25 tl ye ucsa cok güzel olur:)

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
tgs merdivencileri is bilmemezlikten kapilari kapatip oyle yanasiyor/ayriliyorlar! kendi kendilerine kural da uydurdular. emniyet icin eger ucaga bagli bir tahliye merdiveni , arac , kopru yok ise` ucagin kapi` ya da kapilari acik tutulur! is bilmeyenlere ders -1-

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
A380 bugün Atatürk Hava Limanından ayrıldı arkadaşlar. Üzgünüm

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Uçakların yerle temas alanına düşen ağırlık standarttır. Nekadar ağırlık o kadar teker eşittir standart basınç. o yüzden 330 da ki teker sayısıyla 777 yada 747 dekilerin sayısı genişliği ve çapı farklıdır.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
ne oldu arkadaslar kulis haberleri var mi? keske alsa bu ucakdan yaaaa cok yakisir THY. bence buna ucan gemi demek lazim su büyüklüge bakin mükemmel.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Uçağa çarpıp zarar vermeme ve kimseyi yaralamama adına gösterdikleri özveriden dolayı TGS'yi kutluyor ve bu başarılarının devamını diliyorum.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
AHL bu yuksekten gorunce, pistin ne kadar lastik izi ile dolu oldugu belli oluyor, eski 6/24 kadar kotu. Nerdesye 6 a380 boyu kadar pistte tekerlek koma izi var gordugum kadari ile.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000