07 Ekim 2013, Pazartesi 09:45:10

'DÜNYANIN EN BÜYÜĞÜ BİZ OLACAĞIZ'

Türk Hava Yolları Genel Müdürü Temel Kotil, 'Dünyanın en büyük hava yolu olacağız. Herkesin beğendiği havayolu olacağız' dedi.
  • Böyle bir söz Luftansa dan bile gelmez,? Hayal görüyorlar, Aciklasinlar,ne kazaniyor THY ? Sicak para girisi olmayinca, birakin personel giderlerini, ucak kiralari nasil ödenecek.
  • Aya havalımanı yapıldıda bızmı ucmadık
  • (Avrupali Pilot) Kacirilan pilot arkadaslarimizla ilgilenmez tabii, yerlerine 90 tane Alman gelecek Augsburg Airways den!! Yabanci daha degerliya bizden!!!!!!
  • Pilotlarınız (bizim meslektaşlarımız) 55 gündür esir tutuluyor. Sizler rahat mısınız?
  • Su baspilot ve mdlere performans notu getirin, biz pilotlar olarak oylayalim, calisan olarak mutlu olurum
  • temelum kacirulan pilotlarin nereyedur daaa, nolmistir, netmissundir
  • Başkentine bu derece ilgisiz kalan başka bir bayrak taşıyıcı biliyor musunuz? Ankara'dan direk uçuşlar son derece kısıtlı. Hep gurbetçi destinasyonları. Londra, Paris, Roma sene olmuş 2013 halen yok. Umarım Air France, British Airways yakın da gelir de Anadolujet'in Ankara'ya topladığı yolcuları dünyaya uçurur. Hali hazırda Lufthansa'nın yaptığı gibi.

Karabük ve Safranbolu İşadamları Derneği (KASİAD) tarafından düzenlenen ‘Tecrübe Paylaşım’ toplantısının konuğu olan Türk Hava Yolları CEO’su Temel Kotil, dünyanın ağırlık merkezinin İstanbul’a doğru geldiğini söyledi.

Fatih Koleji toplantı salonunda yapılan toplantıda işadamlarına tecrübelerini ve başarılarını anlatan Kotil, '2030’lu yıllarda dünya gelişmesini tamamlıyor. İstanbul'da yapılacak yeni havalimanı ile dünyanın yüzlerce noktasına uçarsanız, insanları dünyanın her noktasından alıp buraya getirip, buradan gidecekleri diğer noktalara taşırsanız. Bu alternatife göre Frankfurt,Paris ve Dubai gibi merkezlerden 3 saat daha erken yapmış olursunuz. Matematik bunu diyor. Yaşasın demokrasi. İnsanlar 3 saat daha az uçacak. İstanbul güzel bir yerde, Türkiye çok güzel bir yerde. Rüzgar batıdan doğuya esiyor. Türkiye her parametrede birinci olacak. Bu yıl yüzde 25 büyüyoruz. Avrupa yüzde 2, ABD yüzde 2.5, dünya ise yüzde 4 büyüyor. 2002 yılından beri büyüyoruz ve büyümeye devam edeceğiz. Bizim daha çok zamanımız var. Diğer rakip hava yolları bunu 10 yıl önce yapmışlar ve heyecanları tükenmiş” dedi.Türkiye’nin son 10 yıldır elinin boş olmadığını ve ekonomisinin 4 kat büyüdüğünü anlatan Kotil, “THY olarak 10 milyon yolcudan 50 milyon yolcuya geliyoruz. THY son 10 yılda 5 kat büyüdü. 29 milyon yolcudan şu anda 113 milyon yolcuya geldi. İç hatlarda 4 milyon yolcudan şuan 37 milyon yolcuya ulaştı. THY'nin şu anda yurt dışı yolcu sıralamasında dünyada 8'inci sırada. Biz yolcuyu ve işimizi sevmeye devam ettiğimizde dünyanın en büyük hava yolu olacağız. Herkesin beğendiği havayolu olacağız” diye konuştu.

"3. HAVALİMANI DÜNYANIN EN BÜYÜĞÜ"

İstanbul'a yapılacak 150 milyon yolcu kapasiteli 3. havalimanının dünyanın en büyüğü olacağını da vurgulayan Kotil, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Neden Türkler yapıyor. Bu işi daha önce yapan ABD’liler, Avrupalılar var. Niye en büyük?, çok basit. Burası kültürleri birleştiriyor. Buda Türkiye’nin kuracağı en büyük kervansaray.Cumhuriyetimizin 100. yılında THY olarak bir vizyonumuz var. 120 milyon yolcu, 24 milyar dolar ciro ve 450'den fazla uçak”

Temel Kotil, THY olarak Karabük'e bir havaalanı yapıldığı takdirde sefer düzenleyebileceklerini, Safranbolu’nun ise tanıtımı konusunda da ellerinden geleni yapacaklarını da sözlerine ekledi.

Program sonrası TSO Meclis Başkanı ve KASİAD üyesi Timurçin Saylar tarafından el işlemeli Osmanlı tuğrası hediye edildi.

Düzenlenen programı Vali Yardımcısı Erkan Çapar, KBÜ Rektörü Prof. Dr. Burhanettin Uysal, Safranbolu Belediye Başkanı Necdet Aksoy ve işadamları ile öğrenciler katıldı.

'DÜNYANIN EN BÜYÜĞÜ BİZ OLACAĞIZ'

Yorumlar Tüm Yorumlar (8)

Sacma ~ 11 yıl önce
Böyle bir söz Luftansa dan bile gelmez,? Hayal görüyorlar, Aciklasinlar,ne kazaniyor THY ? Sicak para girisi olmayinca, birakin personel giderlerini, ucak kiralari nasil ödenecek.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
iPhone Uygulaması ~ 11 yıl önce
Aya havalımanı yapıldıda bızmı ucmadık

Yanıtla

Kalan karakter 1000
iPhone Uygulaması ~ 11 yıl önce
(Avrupali Pilot) Kacirilan pilot arkadaslarimizla ilgilenmez tabii, yerlerine 90 tane Alman gelecek Augsburg Airways den!! Yabanci daha degerliya bizden!!!!!!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
imply ~ 11 yıl önce
Pilotlarınız (bizim meslektaşlarımız) 55 gündür esir tutuluyor. Sizler rahat mısınız?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Performan ~ 11 yıl önce
Su baspilot ve mdlere performans notu getirin, biz pilotlar olarak oylayalim, calisan olarak mutlu olurum

Yanıtla

Kalan karakter 1000
tayyar ~ 11 yıl önce
temelum kacirulan pilotlarin nereyedur daaa, nolmistir, netmissundir

Yanıtla

Kalan karakter 1000
turkce sormaktan ~ 11 yıl önce
anlamiyorlar hic uzerlerine alinmiyorlar ya hani belki boyle anlarlar diye dusunmus soruyu soran
Istanbul HY ~ 11 yıl önce
Başkentine bu derece ilgisiz kalan başka bir bayrak taşıyıcı biliyor musunuz? Ankara'dan direk uçuşlar son derece kısıtlı. Hep gurbetçi destinasyonları. Londra, Paris, Roma sene olmuş 2013 halen yok. Umarım Air France, British Airways yakın da gelir de Anadolujet'in Ankara'ya topladığı yolcuları dünyaya uçurur. Hali hazırda Lufthansa'nın yaptığı gibi.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000