22 Eylül 2010, Çarşamba 10:43:43

Dünya Havacılık Sektörü'nün kalbi İstanbul'da atıyor

Avrupanın ve dünyanın en büyük havacılık yatırımcıları İstanbul’da düzenlenen “Tek Avrupa Hava Sahası Ar-Ge Semineri”nde bir araya geldi. İşte ayrıntılar:

Seminerde 2.1 milyar Euro’luk bütçesiyle tarihinin en önemli projesi olan Tek Avrupa Hava Sahası Hava Trafik Yönetimi Araştırmaları (SESAR) kapsamındaki endüstriyel yatırımlar ve iş birliği imkanları masaya yatırılıyor.

Havacılık Ar-Ge, Bilişim ve Elektronik sektörünün en önemli oyuncuları, Ulaştırma Bakanlığı Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü evsahipliğinde Türkiye’de buluştu. Sektörün en büyük projelerinden biri olan ve başlangıç bütçesi olarak 2.1 milyar euro ayrılan SESAR, Avrupa Trafik Yönetim Sistemi’nin geleceğini ve altyapısını belirleyecek.
İstanbul Swissotel’de düzenlenen seminere, SELEX, INDRA, THALES ve ENAV gibi dünyanın en önde gelen havacılık şirketlerinin yanısıra ülkemizdeki havacılık endüstrisinin temsilcileri katıldı.

DHMİ, Savunma Sanayi Müsteşarlığı, TÜBİTAK, KOGSEB, Havelsan, HEAŞ, TAI, TAV, THY, ÇELEBİ gibi kurum ve kuruluşların yanı sıra havayolu işletmeleri İTU Uçak ve Uzay Bilimleri Fakültesi, Anadolu Üniversitesi, Erzincan Üniversitesi’nin temsilcileri katılacağı seminer, dünyanın ve Avrupa’nın önde gelen şirketleri ile ortaklık kurma ve bilgi birikimini paylaşma açısından önemli fırsatlar sunuyor.

Seminerin evsahipliğini yapan Sivil Havacılık Genel Müdürü Dr. Ali Arıduru, yüzyılın en büyük havacılık projesi olarak kabul edilen SESAR projesiyle ilgili Ar-Ge Semineri’nin Türkiye’de düzenlenmesinden büyük mutluluk duyduklarını dile getirerek, “Sivil Havacılık sektöründe yaşanan gelişmeler ve Türkiye’nin havacılıkta geleceğin transit merkezi olması yönündeki uluslar arası öngörüler çerçevesinde seminerin ülkemizde düzenlenmesine karar verildi.

Dünyadan ve ülkemizden 150 üzerinde temsilcinin katıldığı bu semine, ülkemizdeki havacılık sektörü yatırımcıları için büyük bir fırsat 2.1 milyar Euro’luk projeden ne kadar pay alabilirsek o kadar iyi” diye konuştu.

Dr. Ali Arıduru sözlerine şöyle devam etti. “SESAR projesi bilindiği üzere Avrupa Birliği ve EuroControl ortaklığında yürütülen ve hava trafik yönetiminin geleceğin şekillendirilmesi ve teknolojik alt yapısının geliştirilmesi anlamında yüzyılın en büyük projelerden biridir.

Bugün ve yarın bu çatı altında yapılacak olan Tek Avrupa Hava Sahası Ar-Ge Semineri’nde Avrupa Hava Trafik Yönetim Sistemi’nin geleceğini ve teknolojik alt yapısını belirleyecek SESAR projesine ülkemiz endüstrisinin sağlayacağı katkı ele alınması hedeflenmiştir.

SESAR Ortak Girişimi’nin tesis edilmesi aşamasında AB Komisyonu, Eurocontrol ve üyeleri arasında çok çetin bir müzakere süreci yürütülmüştür. Bu süreçte tüm tarafları %100 olmasa da bir nebze tatmin edecek bir sonuca ulaşıldı ve çalışmalar başladı. Bu sonucu açıklayacak olursak;
Eurocontrol ve AB Komisyonu arasındaki eşitlik, AB üyesi ülkeler ile AB üyesi olmayan Eurocontrol üyesi ülkeler arasındaki eşitlik ve nihayetinde SJU çıktılarınının paylaşımı ile Fikri Mülkiyet Haklarında adil bir yaklaşımdı.

Yaşanan bir süreç sonucunda, Türkiye gibi AB üyesi olmayan Eurocontrol üyesi ülkelerin temsilcilerinin SJU faaliyetlerinde katılımların önünün açılmış olmasına rağmen görülmektedir ki ülkemiz Ar-Ge Bilişim, Elektronik, Savunma Sanayi ve Havacılık gibi endüstrilerinde yer alan paydaşlarda henüz SJU’ya yönelik yeterli ilgi ve alaka oluşmamıştır.

Hatta SJU İdari Direktörü sayın Patrick KY ve SJU İdari Kurul Başkanı Daniel Callaje’nin ısrarlı davetlerine rağmen bu irtibat henüz tesis edilememiştir.
Geçen yıl gerçekleştirilen Hedef 2023 konulu 10. Ulaştırma Şurası’nda belirlenen hedeflerden bir tanesi de Cumhuriyetimizin yüzüncü yılına kadar “Milli ATM teknoloji altyapısının gerçekleştirilmesidir” maddesi yer almaktadır.

Bu hedefe ulaşılması noktasında Devlet ve Özel Sektör olarak üzerimize düşen görevi yerine getirmek durumundayız. 2023 hedefine ulaşabilmek adına burada bulunan temsilciler için önemli fırsatlar olduğunu düşünüyorum. Zira Avrupa’nın önemli bilgi birikimine sahip şirketlerin temsilcileri ile birlikte olmak çok önemli” diye konuştu.

İki günde sorunların çözülemeyeceğini de sözlerine ekleyen Arıduru "Birlikten kuvvet doğar. Çeşitli paydaşların bir araya gelmesi ve imkanlarını paylaşmaları tüm tarafların menfaatine olacaktır" diye konuştu.





Dünya Havacılık Sektörü'nün kalbi İstanbul'da atıyor

Yorumlar

Bu haber için henüz yorum gönderilmedi.

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000