25 Mayıs 2011, Çarşamba 08:40:13

DÖRT YILLIK ÖZLEM SONA ERDİ...

Ankara-Balıkesir karşılıklı uçak seferleri dört yıl aranın ardından yeniden başladı...
  • insallah devami gelir yeni terminal binasi yapilir tez zamanda...ve yurt disi ucuslaroda acilir.almanyada cok Balikesirli vatandaslarimiz ucmak istiyor Güzel BalIkesir´imize.....
  • baksanıza özel birgün olmasına rağmen gelişte 42 kişi gidişte ise 25 kişi bu iş yürümez
  • ya bizim koyede bir hava alani istiyorum
  • Bu halk oyunları çiçek ne oluyor ya . çocuklar gibi. hiç başka işiniz gücünüz yok ya sizin .
  • Gokceada seferleri cok yakinda basliyor bildigim kadariyla. Ali Kidik bu isin takipcisi.Haberleri yakinda aliriz.
  • MARMARİSE HAVALİMANI İSTİYORUZ
  • Bu kacinci oldu Balikesirde ucuslarin baslatildigi? Bence yürümez, durdurulur. Gereksiz olmus. Balikesir`de Körfeze daha cok agirlik verirdim ben olsam. Merkezde potansiyel yok gibi.
  • İmroz(Gökçeada) seferleri için çok geç kalındığını düşünüyorum. Belediye, dhmi, shgm, anadolujet hepsi kendi ellerinde. Bu kadar uzun süren nedir anlamadım. Sezon açıldı, sezon sonu hattı açıp talep yok diyip kapatacaklar herhalde.

THY Anadolujet-Borajet koordinesinde, Borajet'e ait ATR-72 model uçak, ilk uçuşu bugün 42 yolcu ile gerçekleştirdi. Anadolujet Genel Müdürü Sami Alan ve Balıkesirli basın mensuplarının da yeraldığı yolcuları taşıyan uçağı Borajet Genel Müdürü kaptan pilot Kadir Peker kullandı. Ankara'dan saat 14. 15'te havalanan uçak 1 saat 45 dakika sonra Balıkesir'e indi. İlk yolcular Balıkesir Havaalanı'nda Vali Yılmaz Arslan, MHP'li Belediye Başkanı İsmail Ok, Balıkesir 9'ncu Ana Jet Üs Komutanı Tuğgeneral Kubilay Selçuk, AK Parti milletvekilleri Edip Uğur ve İsmail Özgün ile sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri tarafından halkoyunları eşliğinde çiçeklerle karşılandı.

Havaalanında düzenlenen törende konuşan Anadolujet Genel Müdürü Sami Alan, 23 Nisan 2008'de ôUçmayan Kalmasınö sloganıyla hizmete başladıklarını hatırlatarak, ôBalıkesir'le birlikte 37'nci iç hat noktamızı açtık. İnşallah kısa zamanda Gökçeada'yı, Gazipaşa'yı ve Zonguldak'ı da haritamıza daki yerimize ekleyeceğiz ve 41 şehre uçacağız. Böylece Türkiye'de havaalanlarının tümüne uçmuş oluyoruz. Anadolujet'i Anadolu'yu birbirine bağlayan jet olarak düşündük. Ankara'yı da bir uçuş başkenti olarak hayal ettik. Ankara üzerinden 41 ili birbirine bağlıyoruz. Balıkesirliler bağlantılı seferlerle Ankara üzerinden diğer illere de uçabilecek. Bağlantılı seferlerimizin ücretleri de çok uygun. ôUçmayan kalmasın' diyorum. Balıkesirlilere de ôuçuşunuza sahip çıkın' diyorum. Umuyorum ki haftada üç gün olan seferleri ileride her gün üçe çıkarırızö dedi. Borajet Genel Müdürü Kadir Peker kısa konuşmasında Balıkesirlilerden seferlerin sürmesi için destek istedi.

UÇAK GÜN VE SAATLERİ DEĞİŞTİRİLSİN

Balıkesir'in MHP'li Belediye Başkanı İsmail Ok ise, halkın uçak sefer gün ve saatlerinin değişmesi yönünde istekleri olduğunu belirtip, ôUçuş saatlerinde değişiklik yapılırsa hem Balıkesirliler hem şirketlerimiz kazanırö dedi.

Vali Yılmaz Arslan, Balıkesir il merkezi ve civarı dikkate alındığında bu uçuşlardan yaklaşık 500 bin kişinin faydalanabileceğini belirtirken, hem Edremit Körfezi'ndeki hem Balıkesir'deki uçuşların başarıyla yapılacağına inandığını vurguladı. İlk seferlerde ufak tefek eksikler olabileceğini söyleyen Arslan, bunların zamanla giderileceğini, uçuş gün ve saatlerinde sorun olursa revize edileceğini söyledi.

YENİ TERMİNAL MÜJDESİ

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan talimatıyla terminal binasının yenileneceğini açıklayan Vali Arslan ise şunları söyledi:

ôSayın Başbakanımız ayın 12'sinde havaalanına indiğinde, ôVali Bey bu terminal binasını yenileyin' dedi. Uçuşların başlayacağını bildiğim için ôŞu an bizde sivil uçuşlar yok' demek istemedim. Başbakanımızdan da böyle bir talimat aldık. Bu uçuşlar düzgün bir şekilde devam ederse modern bir terminal binasını kazandırmış olacağızö dedi.

Vali Arslan, Başkan Ok ile Ticaret Odası Başkanı Mahmut Yavuz, Anadolu Jet ve BoraJet'in genel müdürleri Sami Alan'la, Kadir Peker'e Balıkesir'in ünlü kolonyası, zeytinyağı, Yağcıbedir halısı ve tarihi Saat Kulesi'nin maketini hediye etti. Törenin ardından kokteyl verildi. Uçak 25 yolcu ile Ankara'ya döndü.

HAREKET GÜN VE SAATLERİ

THY Anadolu Jet-Bora Jet koordinesinde Bora Jet uçakları haftanın üç günü Balıkesir - Ankara arasında sefer yapacak. Balıkesir - Ankara ve Ankara - Balıkesir seferleri salı, perşembe ve cumartesi günleri gerçekleştirilecek. Ankara-Balıkesir uçağının kalkış ve iniş saatleri 13. 45- 15. 10, Balıkesir-Ankara uçağının kalkış ve iniş saatleri ise 15. 40 ve 17. 00 olarak açıklandı. Seferler, 65 kişilik küçük uçaklarla yapılacak. Bilet ücreti promosyon 89 lira, ekonomi 109 lira olacak. Biletler Bora Jet'in internet sitesinden alınabilecek.

DÖRT YILLIK ÖZLEM SONA ERDİ...

Yorumlar Tüm Yorumlar (8)

Misafir ~ 13 yıl önce
insallah devami gelir yeni terminal binasi yapilir tez zamanda...ve yurt disi ucuslaroda acilir.almanyada cok Balikesirli vatandaslarimiz ucmak istiyor Güzel BalIkesir´imize.....

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
baksanıza özel birgün olmasına rağmen gelişte 42 kişi gidişte ise 25 kişi bu iş yürümez

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
ya bizim koyede bir hava alani istiyorum

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Bu halk oyunları çiçek ne oluyor ya . çocuklar gibi. hiç başka işiniz gücünüz yok ya sizin .

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Gokceada seferleri cok yakinda basliyor bildigim kadariyla. Ali Kidik bu isin takipcisi.Haberleri yakinda aliriz.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
MARMARİSE HAVALİMANI İSTİYORUZ

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Bu kacinci oldu Balikesirde ucuslarin baslatildigi? Bence yürümez, durdurulur. Gereksiz olmus. Balikesir`de Körfeze daha cok agirlik verirdim ben olsam. Merkezde potansiyel yok gibi.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
İmroz(Gökçeada) seferleri için çok geç kalındığını düşünüyorum. Belediye, dhmi, shgm, anadolujet hepsi kendi ellerinde. Bu kadar uzun süren nedir anlamadım. Sezon açıldı, sezon sonu hattı açıp talep yok diyip kapatacaklar herhalde.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000