08 Aralık 2010, Çarşamba 08:39:20

DO&CO İMKB'DE DE UÇTU

43.18 liradan halka açılan Do & Co 4 günde yüzde 45.32 oranında yükselerek 62.75 seviyesine tırmandı. Do & Co hisselerine yatırımcı ilgisi oldukça yüksek
  • Yeni adı BA & DEM olacakmış.
  • Seçimlerden sonra evine döneceği kesin. Birilerinin desteği ile bir yerlere gelenler, destek gidince düşerler. Acı ama gerçek. USAŞ herkes tarafından bir şirket haline geldi.
  • DİKKAT THY NİN HİSSE SENETLERİNİN DEGERİNİ KASITLI DÜŞÜRÜP DAHA SONRA YABANCILARA PEŞKEŞ ÇEKECEKLER.OLAN BİZİM TÜRK MİLLEMİZİN PARASINA OLACAK...HERKES TAKİP ETSİN LÜTFEN.ÜLKE SATILIYOOOOO.......
  • bu do & co viyanaya donsun. lokantasina donsun felan diye akli sira kucumsemeye calisan arkadaslar, siz galiba daha once thy nin catering hizmetlerinde calisan bir takim basarisizlar guruhusunuz. yer edinemediniz herhalde profesyonel ve atik do & co da. ha yani simdi do & co viyanaya siz de geri tezgah basina oyle mi? yok arkadas sizin felsefe emekli oldu. baska kapiya ltf.
  • hemen lokantasına dönsün bugünler böyle gitmez uşasın gözünü seveyim
  • Seneye do & co da uçacak bir yerlere herhalde.
  • İMKB' de tek uçmayan, uçamayan TAVHL. Halen fiyatı halka arzın altında seyrediyor.
  • Kaybeden Türkiye olur.. yani Memleket zarar görürü .. bundan haberin varmi?
  • Hükümet değişir, DO & CO viyanaya lokantaya geri döner.

Halka açıldığı günden bu yana yatırımcıların ilgi odağı olan Avusturyalı Do & Co, yüksek performansı ile dikkat çekiyor. 43.18 liradan halka açılan Do & Co 4 günde yüzde 45.32 oranında yükselerek 62.75 seviyesine tırmandı. Gelen satışlarla hisse günü 57 liradan tamamladı. İlk defa bir Avrupalı firma İMKB’de işlem görüyor.

Do & Co Restaurant & Caterıng Aktiengesellschaft firması, müşterilerinin yiyecekten ağırlama hizmetlerine kadar değişen özel ihtiyaçlarını karşılamaya yönelik çözümler sunan Avusturya merkezli bir firma. Grubun temelleri 1981’de Viyana’da atıldı.

Üç kıtada 19 gurme mutfağı

İlk olarak  restoran ve şarküteri olarak kurulan firma, Do & Co Grubu olarak gerek kendi içinde büyüyerek gerekse başka şirketleri devralarak Havayolu İkram Hizmetleri, Uluslararası Organizasyon İkram Hizmetleri ve Restoranlar, Özel Salonlar & Otel olmak üzere üç iş kolunda faaliyet gösteren uluslararası bir ikram ve ağırlama hizmetleri tedarikçisine dönüştü.

Grubun halihazırda üç kıtada her iş koluna gıda ve ikram hizmetleri veren 19 gurme mutfağı bulunuyor. 31 Mart’ta sona eren mali yılda Grubun konsolide satışları 352.74 milyon euro, faiz amortisman ve vergiden önceki kâr rakamı ise 36.03 milyon euro seviyesinde bulunuyor.

Ortadoğu faaliyetleri gelişiyor

Şirketin 30 Eylül 2010 tarihinde sona eren ilk yarıyıl satışları 222.72 milyon euro, faiz amortisman ve vergiden önceki kâr rakamı ise 23.92 milyon euro oldu. 2009/2010 mali yılındaki konsolide yıllık satışlarının yaklaşık yüzde 61.6’sı ve 30 Eylül 2010 tarihinde sona eren ilk yarıyıl konsolide satışlarının da yaklaşık yüzde 65.8’i Avusturya dışından elde edildi.

Do & Co Grubu ticari faaliyetlerini iş geliştirme potansiyeli sunan müşteriler ve piyasalar üzerinde yoğunlaştırmayı planlıyor. Şirket, özellikle artan sayıda yolcuya hitap eden havayolları ile ortak olmayı hedefliyor.

Havayolu İkram Hizmetleri bölümünün THY, Emirates ve Etihad gibi ağ taşımacıları ile yaptığı işbirliği de bu stratejinin bir örneği. 2006’da Türkiye’deki genişlemesinden bu yana gerek Türkiye gerekse Ortadoğu’daki faaliyetlerini daha da geliştirmeyi planlıyor.

Do & Co, özellikle Havayolu İkram Hizmetleri ve Uluslararası Organizasyon İkram Hizmetleri bölümlerinin uluslararası yapısı dolayısıyla dövizdeki dalgalanmalardan kolay etkilenebiliyor. En sık kullanılan para birimleri TL, dolar ve sterlin.

Dövizli nakit girdileri ile çıktıları aynı vadeye denk getirilerek riskini azaltmaya çalışıyor.

Taşıdığı riskler

Do & Co’nun faaliyetleri havacılık sektörünün konjonktürel niteliği, yakıt fiyatlarındaki artış, vergilendirme, havaalanı ve güvenlik masrafları, terör saldıraları, askeri çatışmalar, salgın hastalıklar ve doğal afetler, uçak kazaları ve emniyet algısı gibi havacılık sektörüyle bağlantılı risklerden etkilenebilir.

Do & Co’nun faaliyetleri, Havayolu İkram Hizmetleri bölümüne ait birkaç önemli müşteride yoğunlaşmış durumda. Şirketin faaliyetleri bu müşterilerle yapılan havayolu ikram hizmetleri sözleşmelerinin devamlılığına bağlı.

Uluslararası Organizasyon İkram Hizmetleri faaliyetlerinden sağlanan gelirde münferit organizasyonlar için yapılan sözleşmelerin etkisi nedeniyle önemli dalgalanmalar yaşanabilir.

Otel ve restoran projesi

Do & Co son yıllarda Türkiye’deki altyapısına önemli yatırımlar yaptı: 8 önemli şehirde gurme mutfaklar işletiyor. Türkiye’deki yatırım odağını devam ettirme niyetinde. Özellikle THY ile var olan ortak girişim sayesinde, İstanbul Boğaziçi’ndeki iki tarihi yalının bir otel ve restoran tesisi olarak restore edilip belirli bir süre için işletilmesi projesine başladı. 2012’de açılması beklenen otel ve restoran “Do & Co” markası ile işletilecek ve grubun Türkiye’deki ana tanıtıcı merkezi olması amaçlanıyor. Bu proje grubun Türkiye’deki markasının güçlendirilmesi açısından önemli bir adım olarak görülüyor.

DO&CO İMKB'DE DE UÇTU

Yorumlar Tüm Yorumlar (9)

Misafir ~ 13 yıl önce
Yeni adı BA & DEM olacakmış.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Seçimlerden sonra evine döneceği kesin. Birilerinin desteği ile bir yerlere gelenler, destek gidince düşerler. Acı ama gerçek. USAŞ herkes tarafından bir şirket haline geldi.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
DİKKAT THY NİN HİSSE SENETLERİNİN DEGERİNİ KASITLI DÜŞÜRÜP DAHA SONRA YABANCILARA PEŞKEŞ ÇEKECEKLER.OLAN BİZİM TÜRK MİLLEMİZİN PARASINA OLACAK...HERKES TAKİP ETSİN LÜTFEN.ÜLKE SATILIYOOOOO.......

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
bu do & co viyanaya donsun. lokantasina donsun felan diye akli sira kucumsemeye calisan arkadaslar, siz galiba daha once thy nin catering hizmetlerinde calisan bir takim basarisizlar guruhusunuz. yer edinemediniz herhalde profesyonel ve atik do & co da. ha yani simdi do & co viyanaya siz de geri tezgah basina oyle mi? yok arkadas sizin felsefe emekli oldu. baska kapiya ltf.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
hemen lokantasına dönsün bugünler böyle gitmez uşasın gözünü seveyim

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Seneye do & co da uçacak bir yerlere herhalde.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
İMKB' de tek uçmayan, uçamayan TAVHL. Halen fiyatı halka arzın altında seyrediyor.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Kaybeden Türkiye olur.. yani Memleket zarar görürü .. bundan haberin varmi?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Hükümet değişir, DO & CO viyanaya lokantaya geri döner.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000