27 Mart 2014, Perşembe 07:59:14

DIŞİŞLERİ BAKANLIĞI'NDAN E-VİZE AÇIKLAMASI

Dışişleri Bakanlığı, 98 ülkenin vatandaşlarının gerekli şartları taşımaları kaydıyla ülkeye giriş vizelerini, Bakanlığın Elektronik Vize Başvuru Sistemi (www.evisa.gov.tr) üzerinden ortalama 3 dakika içinde alabildiklerini açıkladı.
  • Bu yeniligin ulkemiz Turizm verilerini artmasiyla beraber cok kolayca seyahat edilebilme firsatlarindan dolayi ticari anlamdada ziyaret edecek olan dunya vatandaslarina kolaylik sagliyor olacak. Bakanliklarimizin gelistirdikleri bu yöntemler umarim bir benzeri olan TC vatandaslarinda yurtdisi cikislarda almalari gereken harc pulu icinde bir kolaylik getirirler.
  • Aslında gelenlere hediye ya da parada vermek lazım !!!!!!!

Dışişleri Bakanlığı, 98 ülkenin vatandaşlarının gerekli şartları taşımaları kaydıyla ülkeye giriş vizelerini, Bakanlığın Elektronik Vize Başvuru Sistemi (www.evisa.gov.tr) üzerinden ortalama 3 dakika içinde alabildiklerini açıkladı.

Dışişleri Bakanlığından yapılan açıklamada, 17 Nisan 2013 tarihinden bu yana 98 ülkenin vatandaşları gerekli şartları taşımaları kaydıyla ülkeye giriş vizelerini, Bakanlığın Elektronik Vize Başvuru Sistemi (www.evisa.gov.tr) üzerinden ortalama 3 dakika içinde alabildikleri belirtilerek şöyle denildi:

"Bir süre önce Bakanlık web sayfasından yayınladığımız bir duyuruda, uygulamanın önemli dönüm noktalarından birini teşkil etmesi bakımından 1 milyonuncu e-Vizeyi alacak kişiye, Türk Hava Yolları tarafından, çıkış yapacağı ülkeden ülkemize bir çift gidiş-dönüş (N-Class) uçak bileti hediye edileceği ifade edilmişti.

1 milyonuncu e-Vizeyi İngiltere’de yaşayan Hindistan vatandaşı Priyanka Katara almıştır. 27 Mart Perşembe akşamı ülkemize ulaşması beklenen Bayan Katara’yı Bakanlığımızdan ve Türk Hava Yolları’ndan yetkililer karşılayarak ödül biletleri kendisine takdim edeceklerdir. e-Vize uygulamamız, gerek vize sürecinde görev alan memurlarımız gerek ülkemize seyahat etmek isteyen yabancılar açısından önemli bir zaman ve enerji tasarrufunu mümkün kılmakta, aynı zamanda turist sayısının artmasını sağlayarak turizm sektörüne de katkıda bulunmaktadır."

Açıklamada, e-Vize hakkında şu bilgilere yer verildi:

“- 2013 yılında Türkiye'yi 35 milyonun üzerinde yabancı ziyaret etmiştir. Bu sayıyla, Türkiye, Dünya Turizm Örgütünün verilerine göre 2013 yılında en fazla ziyaret edilen 6. ülke olmuştur.

- Geçen yıl ülkemizi ziyaret eden yabancılardan yüzde 60'ı vizesiz, yüzde 40'ı ise vize alarak ülkemize giriş yapmışlardır.
- Turizm ve ticaret amaçlı seyahatler için Türkiye vizesi, Bakanlığımızın yurtdışı temsilciliklerinden, hudut kapılarından ve e-Vize Başvuru Sistemi üzerinden alınabilmektedir. Yurtdışı temsilciliklerimize yapılan vize başvuruları tüm yabancılara açıkken, hudut kapılarından ve e-Vize Sistemi üzerinden başvurular ancak belirli ülke vatandaşları için, gerekli bazı şartları yerine getirmeleri kaydıyla mümkün olabilmektedir.

- Zaman içinde 6458 sayılı Yabancılar ve Uluslararası Koruma Kanunu uyarınca hudut kapılarında vize uygulamasının son bulması öngörülmektedir.

- 17 Nisan 2013 tarihinde kullanıma sunulan e-Vize Başvuru Sistemi üzerinden 98 ülkenin vatandaşlarına ilk 11 ayda 1 milyonun üzerinde e-Vize düzenlenmiştir.

- İnternet bağlantısı olan her yerden, 7/24 e-Vize alınması mümkündür. Başvuru sahipleri kimlik, seyahat belgesi ve seyahat tarihlerine ilişkin alanları doldurmalarının ve (muaf değillerse) vize harcını online olarak ödemelerinin ardından e-Vizelerini alabilmektedirler.

- e-Vize başvuru işlemi ortalama 3 dakika sürmektedir.

- Kullanıcılardan alınan geri bildirimler doğrultusunda sistem sürekli olarak geliştirilmekte ve kullanımın yaygınlaşmasına yönelik çalışmalar yapılmaktadır.

- Bu çerçevede önümüzdeki kısa dönemde:

- Mevcut İngilizce, Fransızca ve İspanyolca dillerine ek olarak Türkçe, Arapça, Çince, Hollandaca, Lehçe, Almanca ve Norveççe dilleri kullanıma sunulacak;

- Şimdiye kadar sadece kredi kartlarıyla ödeme yapılabiliyorken, artık banka kartlarıyla da ödeme yapılabilmesi mümkün hale gelecek;

- Aile ve grup başvuruları topluca yapılabilecek, tur operatörleri de müşterileri için grup başvurusunda bulunabilecek;
- Anlaşmalı havayolu şirketleri kendi sistemleri üzerinden e-Vize başvurularını alıp, e-Vize Başvuru Sistemi üzerinden müşterileri için e-Vize alabilecek;

- e-Vize/ vize almadan hudut kapılarımıza gelecek yabancılar için İstanbul Atatürk Havalimanından başlamak üzere hudut kapılarına e-Vize kioskları yerleştirilecek, ayrıca buralarda ücretsiz “wifi” alanları oluşturulacaktır.

- e-Vize Başvuru Sistemi İçişleri Bakanlığı ve Maliye Bakanlığı ile entegre çalışmakta olup, sistemin güvenliği için azami önlemler alınmaktadır.

- e-Vize başvurusunda bulunan yabancıların yorumları “https://www.evisa.gov.tr” resmi e-Vize başvuru sayfamızın "comments" bölümünde kullanıcılarla paylaşılmaktadır.

- Bakanlığımız "e-Vize" uygulaması TBMM tarafından "Kamudan Vatandaşa eHizmetler" kategorisinde "eTR" ödüllüne layık görülmüştür.

- e-Vize uygulamasıyla Bakanlığımızın yurtdışı temsilciliklerinin ve hudut kapıları vize birimlerinin mesailerinden büyük ölçüde tasarruf sağlanmıştır." 

DIŞİŞLERİ BAKANLIĞI'NDAN E-VİZE AÇIKLAMASI

Yorumlar

iPhone Uygulaması ~ 10 yıl önce
Bu yeniligin ulkemiz Turizm verilerini artmasiyla beraber cok kolayca seyahat edilebilme firsatlarindan dolayi ticari anlamdada ziyaret edecek olan dunya vatandaslarina kolaylik sagliyor olacak. Bakanliklarimizin gelistirdikleri bu yöntemler umarim bir benzeri olan TC vatandaslarinda yurtdisi cikislarda almalari gereken harc pulu icinde bir kolaylik getirirler.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
ilya ~ 10 yıl önce
Aslında gelenlere hediye ya da parada vermek lazım !!!!!!!

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000