29 Kasım 2012, Perşembe 10:04:26

"DİREKT UÇUŞLARIN EKSİKLİĞİNİ YAŞIYORUZ"

İzmir Ticaret Odası (İZTO) Yönetim Kurulu Başkanı Ekrem Demirtaş, "Paris başta en az 10 şehre doğrudan uçuş istiyoruz" dedi.
  • Ekrem Demirtaş havacılıktan anlasaydı, A319'u 3 sınıf yapğıp ADB-IST arası yolcu taşımayı planlayarak, İzmir'in tek havaylu şirketi olan İZ-AİR'i batma noktasına getirmezdi. Sonuçta o şirketin artık logosu bile yok. Pegasus'un işletme politikaları çok başarılı ama ne olursa olsun İz-Air markasını sildi. Bunun sorumlularından biri de Ekrem Demirtaş'tır. Bence havacılıkla ilgili görüşleri pek dikkate alınmayacaktır. Saygılarımla...
  • istanbuldan uçuş varken ankaradan izmirden uçuş istenirmi olacak iş değil.
  • Asil Tokat'a isteriz. Yoksa pistte gezinen inekler, harbiden o pistin kendileri icin yapildiginiz dusunecekler. (abi su sayfaya yorum yazmanin en zevkli yeri, yorumu onaylamak icin o renkli ve karmasik sifreye benzeyen yaziyi cozmek oluyor bre. Her seferinde heyecanla ugrasip, dogru cozup cozmedigime bakiyorum) :-)
  • Asıl Ankara'ya isteriz. Dünyanın büyükelçiliği var. Başkent burası. Şimdi Binali bey İzmir vekili diye bu öneriye he derse artık allahınızdan korkun diyeceğiz.
  • kusura bakmayın izmirden yurt dışına 10 tane şehire uçuş koymaz thy neden mi yolcunuz yok hepsi yabancı havayollarını terci ediyorlar ayrıca ne oldu iz air battı mı kapatıldı mı pegasus yuttu galiba işde size fırsat doğmuştu izmirli işadamlaırnın kurdugu ortak oldugu bir havayolu şirketi doğmuştu güzelde gidiyordu ama sonu hüsranla bitti önce bunu halledin işde kendi havayolunuzdu göçtü getti.
  • Ne uçuşu istediklerini anlayamadım!? IZAIR'i kuran ekipte Sn.Demirtaş'ta vardı.. IZAIR gibi bir değeri önce batırdılar sonra yok pahasına, Pegasus'un değer düşürme oyunlarına boyun eğerek kaptırdılar? Ne uçuşu şimdi??? İzmirli kendine yakışanı yapıp memleketinin havayoluna sahip çıkmalıydı! IZAIR heder oldu gitti, eğer adam gibi yönetilip, İzmirli tarafından sahip çıkılmış olsa şimdi çok farklı yerlerde olabilirdi???
  • kesinlikle İzmirden direk seferler başlamalı bağlantılı uçmaktan bıktık....

İzmir Ticaret Odası (İZTO) Yönetim Kurulu Başkanı Ekrem Demirtaş, ''İzmir'in EXPO adaylığı sürecinde yurt dışına direkt uçuşların eksikliğini yaşadıklarını'' belirterek, ''Ulaştırma Bakanımızdan Paris başta olmak üzere, yakın coğrafyadaki en az 10 şehre Türk Hava Yolları ile İzmir'den doğrudan sefer düzenlenmesini istiyoruz'' dedi.

İZTO kasım ayı meclis toplantısında konuşan Demirtaş, İzmir'in havacılıkta artık çıkmaz sokak olmadığını ancak hala yurt dışına yeterli sayıda direkt uçuşun gerçekleşmediğini söyledi. Geçen ay yapılan meclis toplantısında Bakan Yıldırım'dan 10 şehre doğrudan uçma yönünde çağrıda bulunduklarını hatırlatan Demirtaş, şöyle konuştu: ''Özellikle EXPO adaylığı sürecinde, İzmir'den yurt dışına direkt uçuşların eksikliği yaşanıyor. Ulaştırma Bakanımıza sesimizi duyuramadık galiba. Tekrar ve yüksek sesle ifade ediyorum. EXPO'yu oylayan BİE delegelerini kentimize getirmek için direkt sefer sıkıntısı çekiyoruz. Onları İstanbul'dan İzmir'e getirmek istemiyoruz. Ulaştırma Bakanımızdan Paris başta olmak üzere, yakın coğrafyadaki en az 10 şehre Türk Hava Yolları ile İzmir'den doğrudan sefer düzenlenmesini istiyoruz.''

Demirtaş, İzmir'i kongre turizminde dünyaya pazarladıklarını belirterek, 2014'te Kuşadası'ndaki Efes Kongre Merkezi'nde kongre düzenleyenlerden para almayacaklarını, otellerin dolacağını anlattı. Kongre turizminin kruvaziyer turizminden daha önemli olduğunu ifade eden Demirtaş, ''Bu konuda ne yapmamız gerekiyorsa yapacağız'' dedi. Ocak-ekim döneminde İzmir'in vergi gelirlerine katkısının yüzde 20,6 artışla 27 milyar 200 milyon liraya çıktığını anımsatan Demirtaş, vergi tahsilatındaki payın da yüzde 10,9'dan yüzde 12'ye yükseldiğini söyledi. Demirtaş, karşılıksız çek sayısının hızla arttığına dikkati çekerek, Türkiye Bankalar Birliği (TBB) Risk İzleme Merkezi'nin bürokratik sistemi nedeniyle karşılıksız çeklerin tespit edilemediğini öne sürdü. Demirtaş, SMS ile sahte çeklerin sorgulanabileceği sistemin bir an önce hayata geçirilmesini, çeklerin seri numaralarından da sorgulanabilir olması gerektiğini sözlerine ekledi.

"DİREKT UÇUŞLARIN EKSİKLİĞİNİ YAŞIYORUZ"

Yorumlar Tüm Yorumlar (7)

İsim / Rumuz ~ 11 yıl önce
Ekrem Demirtaş havacılıktan anlasaydı, A319'u 3 sınıf yapğıp ADB-IST arası yolcu taşımayı planlayarak, İzmir'in tek havaylu şirketi olan İZ-AİR'i batma noktasına getirmezdi. Sonuçta o şirketin artık logosu bile yok. Pegasus'un işletme politikaları çok başarılı ama ne olursa olsun İz-Air markasını sildi. Bunun sorumlularından biri de Ekrem Demirtaş'tır. Bence havacılıkla ilgili görüşleri pek dikkate alınmayacaktır. Saygılarımla...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
ankaralı ~ 11 yıl önce
istanbuldan uçuş varken ankaradan izmirden uçuş istenirmi olacak iş değil.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
abdulgaffar abdulgaffaroglu ~ 11 yıl önce
Asil Tokat'a isteriz. Yoksa pistte gezinen inekler, harbiden o pistin kendileri icin yapildiginiz dusunecekler. (abi su sayfaya yorum yazmanin en zevkli yeri, yorumu onaylamak icin o renkli ve karmasik sifreye benzeyen yaziyi cozmek oluyor bre. Her seferinde heyecanla ugrasip, dogru cozup cozmedigime bakiyorum) :-)

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Ankara'ya isteriz asıl ~ 11 yıl önce
Asıl Ankara'ya isteriz. Dünyanın büyükelçiliği var. Başkent burası. Şimdi Binali bey İzmir vekili diye bu öneriye he derse artık allahınızdan korkun diyeceğiz.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
camaroth ~ 11 yıl önce
kusura bakmayın izmirden yurt dışına 10 tane şehire uçuş koymaz thy neden mi yolcunuz yok hepsi yabancı havayollarını terci ediyorlar ayrıca ne oldu iz air battı mı kapatıldı mı pegasus yuttu galiba işde size fırsat doğmuştu izmirli işadamlaırnın kurdugu ortak oldugu bir havayolu şirketi doğmuştu güzelde gidiyordu ama sonu hüsranla bitti önce bunu halledin işde kendi havayolunuzdu göçtü getti.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Ne uçuşu? ~ 11 yıl önce
Ne uçuşu istediklerini anlayamadım!? IZAIR'i kuran ekipte Sn.Demirtaş'ta vardı.. IZAIR gibi bir değeri önce batırdılar sonra yok pahasına, Pegasus'un değer düşürme oyunlarına boyun eğerek kaptırdılar? Ne uçuşu şimdi??? İzmirli kendine yakışanı yapıp memleketinin havayoluna sahip çıkmalıydı! IZAIR heder oldu gitti, eğer adam gibi yönetilip, İzmirli tarafından sahip çıkılmış olsa şimdi çok farklı yerlerde olabilirdi???

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Bra ~ 11 yıl önce
kesinlikle İzmirden direk seferler başlamalı bağlantılı uçmaktan bıktık....

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000