22 Mayıs 2009, Cuma 08:14:16

'Direkt uçuş' davası sona erdi

Kıbrıs Türk Hava Yolları (KTHY) ve özel bir hava yolu şirketi olan CTA Holidays'in ortaklaşa İngiltere'den Ercan'a direkt uçuş izni verilmesi talebiyle İngiltere Ulaştırma Bakanlığı aleyhinde Yüksek Mahkeme nezdinde açtığı davanın duruşmaları sona erdi.
  • Hayırlı olsun musbet cevap beklenebilir Auvkat'lar Dogru konuya değinmişler Kutlarım. Devamını Getirtmek lazım karar çıkana kadar arkasını bırakılmamalı Mucadeleye Devam AYORGI
  • Ercan havalimanın yurtdışı uçuşlara açılması bir hayalin ötesine geçemez ve geçmemiştirde. Hangi havalimanında, hangi yer hizmetleriyle, hangi otoparkı ile bu uçaklara bakacaklar ? Gelen 3 - 5 uçak bile zaten zor kalkıyor. Bayramlar tam bir rezillik. Birşey beklerken insanlar bir de kendilerine bakmalı...
  • türklük ingilizlik konusuna gelince: konumuz direk uçuşların açılmasıdır.. türkiye den tüm dünya ülkelerine uçuluyor. mesela en çok almanya ya uçan yolcu var, bu alman özentisine sahip olduğunuz anlamına mı geliyor? lütfen çağdaş düşünceden sapmayalım sayın ırkdaşlarım.....
  • Evet biz ingiliz sömürgesinde yaşadığımızdan ingilter ile bağımız çok güçlü. bizlerin babaları doğal olarak İngiliz hükümetiyle yaşayıp büyüdüler, ingiliz okulunda okudular ingiliz hükümetinde çalıştılar ve ingiliz kültürü aldılar bu sebepten çocuklarını yetiştirirken de bu kültürün yansıması biz gençlerde olacaktır. adada iyi ki türkler var diyene de biz de babalarımız da türktür. hemde öz osmanlı torunları olan türklerden hiç bir karma olmadan.. amaaaa TC vatandaşlarına sorarım peki siz amerikan mandasında mı yaşadınız? nedir bu Amerikan Özentiniz.. bunu açıklayabilirmisiniz?
  • evet biraz fazla oldu galiba laleli lions
  • İngiliz özentisi dediğin ada hakkında ne biliyosun ne kadar yaşadın arkadaşım adada insan gibi yaşayan herkese insan muamelesi yapılır ve çok mutlu ayrılır belliki bi öküzlük yapmışsın ki adaya karşı garezin olmuş :) ben bir TC vatandaşı olarak gayet mutlu ve huzurluyum hatta istanbulda olduğumdan daha çok.Havası güzel , trafik yok ve dahası insanları inanılmaz şeker , sıcak ve içten.Ada hakkında biraz bilgin olsa zamanında osmanlının adayı ingilizlere kiraladığını ve bu adaya ingiliz tarzının o dönemde yerleştiğini bundan daha doğal bişey olamayacığını anlardın.Taksimde her restoranda yunan müziği çalması gibi.
  • Türkiye out Engand in..diyenlerin ülkesi. Tüm hayatları omg. Yes ben Annem.. Neyseki adada Türklerde varda UBP geldi iktidara.
  • laleli heykeli dikilecek adamsin rahat ol teskilatlandik sana bir saldiri olursa cok sert yanit vericegiz ...
  • Arkadaşım benim rumuzumu kullanarak yazı yazıp durma! Klavyeyi alan benim rumuzumu kullanıo yaa
  • Direkt uçuşların başlamaması için bir sebep görünmüyor.Direkt seferlerin başlaması ve bayrak taşıyıcı özelliği kalarak özelleştirmelerin bir an önce tamamlanmasıyla K.T.H.Y'nı güzel günler bekliyor.

Londra'da Pazartesi günü başlayan oturumlarda, KKTC tarafının sunuşunun ardından iki gün boyunca davanın müdahili durumunda bulunan Rum tarafı ve davalı İngiltere Ulaştırma Bakanlığı adına da sunumlar yapıldı.

KTHY avukatı Charles Heddon Cave, bugün yapılan son oturumda, sınırları içindeki havaalanlarıyla ilgili karar yetkisinin KKTC'ye ait olduğunu ve bu hakkı tanımanın KKTC'yi egemen devlet olarak tanımak anlamına gelmeyeceğini belirtti.

Daha sonra söz alan KTHY adına bilirkişi görevi üstlenen Oxford Üniversitesi öğretim üyelerinden Prof. Stefan Talmon da 2005 yılında bu konuda yazdığı makaleden her iki tarafın da alıntılar yaptığını, ancak bazı önemli hususların gözden kaçırıldığını söyledi.

KKTC'nin tanınmıyor olmasının direkt uçuşların önünde engel teşkil etmediğini vurgulayan Talmon, "KKTC'yi tanımamak direkt uçuşun önünde bir engel yaratmaz" dedi.

Talmon, bu noktada dünyadaki diğer uygulamalardan örnekler verdi ve Tayvan örneğini mahkemenin dikkatine sundu. Tayvan yönetiminin havaalanları konusunda karar yetkisi kullandığını hatırlatan Talmon, bunun Tayvan'ın kendi egemenlik alanındaki haklarını kullanmasından ileri geldiğini, aynı hakları KKTC'nin de kullanabileceğini bildirdi.

Charter uçuşların Uluslararası Sivil Havacılık Kurumu kurallarına göre izin gerektirmediğini de hatırlatan Talmon, "İngiltere Tayvan'ı tanımıyor, aynı şekilde KKTC'yi de tanımıyor. İngiliz hükümeti Tayvan'ı Çin'in sorunu kabul ediyor. KKTC de Kıbrıs'ın sorunu. İngiltere'nin Tayvan ile diplomatik ve politik ilişkisi yok. KKTC'de de benzer bir durum var. Ama İngiltere hem Tayvan ile hem KKTC ile kurum ve kuruluşlar düzeyinde temaslar halinde. Bu duruma rağmen Tayvan'a direkt uçuşa izin veren İngiliz hükümeti, aynı şeyi KKTC için uygulamıyor. Bütün bunlar göz önüne alındığında buradaki farklı tutum anlamsız kalıyor" dedi.

Tarafların yaptıkları son değerlendirmelerin ardından oturumlara son veren yargıç Wyn Williams, davanın çok önemli bir dava olduğunu, her iki tarafı da dinlediğini, bu nedenle kısa sürede bir karar vermesinin mümkün görünmediğini söyledi.

Oturumların bitmesinin ardından bir açıklama yapan KTHY Londra Müdür Vekili Kemal Kuyucuoğlu, "Bugün iyi bir gün oldu. Dava çok iyi yürütülmüştür. Ümitliyiz" dedi. Davayla ilgili kararın en erken 60 gün içinde sonuçlanması bekleniyor.

'Direkt uçuş' davası sona erdi

Yorumlar Tüm Yorumlar (11)

Misafir ~ 15 yıl önce
Hayırlı olsun musbet cevap beklenebilir Auvkat'lar Dogru konuya değinmişler Kutlarım. Devamını Getirtmek lazım karar çıkana kadar arkasını bırakılmamalı Mucadeleye Devam AYORGI

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
Ercan havalimanın yurtdışı uçuşlara açılması bir hayalin ötesine geçemez ve geçmemiştirde. Hangi havalimanında, hangi yer hizmetleriyle, hangi otoparkı ile bu uçaklara bakacaklar ? Gelen 3 - 5 uçak bile zaten zor kalkıyor. Bayramlar tam bir rezillik. Birşey beklerken insanlar bir de kendilerine bakmalı...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
türklük ingilizlik konusuna gelince: konumuz direk uçuşların açılmasıdır.. türkiye den tüm dünya ülkelerine uçuluyor. mesela en çok almanya ya uçan yolcu var, bu alman özentisine sahip olduğunuz anlamına mı geliyor? lütfen çağdaş düşünceden sapmayalım sayın ırkdaşlarım.....

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
Evet biz ingiliz sömürgesinde yaşadığımızdan ingilter ile bağımız çok güçlü. bizlerin babaları doğal olarak İngiliz hükümetiyle yaşayıp büyüdüler, ingiliz okulunda okudular ingiliz hükümetinde çalıştılar ve ingiliz kültürü aldılar bu sebepten çocuklarını yetiştirirken de bu kültürün yansıması biz gençlerde olacaktır. adada iyi ki türkler var diyene de biz de babalarımız da türktür. hemde öz osmanlı torunları olan türklerden hiç bir karma olmadan.. amaaaa TC vatandaşlarına sorarım peki siz amerikan mandasında mı yaşadınız? nedir bu Amerikan Özentiniz.. bunu açıklayabilirmisiniz?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
evet biraz fazla oldu galiba laleli lions

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
İngiliz özentisi dediğin ada hakkında ne biliyosun ne kadar yaşadın arkadaşım adada insan gibi yaşayan herkese insan muamelesi yapılır ve çok mutlu ayrılır belliki bi öküzlük yapmışsın ki adaya karşı garezin olmuş :) ben bir TC vatandaşı olarak gayet mutlu ve huzurluyum hatta istanbulda olduğumdan daha çok.Havası güzel , trafik yok ve dahası insanları inanılmaz şeker , sıcak ve içten.Ada hakkında biraz bilgin olsa zamanında osmanlının adayı ingilizlere kiraladığını ve bu adaya ingiliz tarzının o dönemde yerleştiğini bundan daha doğal bişey olamayacığını anlardın.Taksimde her restoranda yunan müziği çalması gibi.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
Türkiye out Engand in..diyenlerin ülkesi. Tüm hayatları omg. Yes ben Annem.. Neyseki adada Türklerde varda UBP geldi iktidara.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
laleli heykeli dikilecek adamsin rahat ol teskilatlandik sana bir saldiri olursa cok sert yanit vericegiz ...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
Arkadaşım benim rumuzumu kullanarak yazı yazıp durma! Klavyeyi alan benim rumuzumu kullanıo yaa

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
Direkt uçuşların başlamaması için bir sebep görünmüyor.Direkt seferlerin başlaması ve bayrak taşıyıcı özelliği kalarak özelleştirmelerin bir an önce tamamlanmasıyla K.T.H.Y'nı güzel günler bekliyor.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000