18 Temmuz 2012, Çarşamba 12:16:35

DHMİ’DE EYLEM VAR!

Birleşik Taşımacılık Çalışanları Sendikası İstanbul 2 No’lu Şubesi, DHMİ’de tartışmaya neden olan tazminatlarla ilgili eylem kararı aldı...
  • bu verılen havacılık tazmınatları kac aylık fark verıldı lutfen bunu acıklayın neden sır gıbı saklıyorsunuz kac aylık olduğunu bılen varsa lutfen yazsın yoksa oz evlatlarınızamı bıldırıceksınız
  • buyrun bakın görün admin lütfen yayınlarmısın linki http://www.memurlar.net/haber/260043/
  • kurumda canlılar ikiye ayrılır bir normal canlılar iki erzincanlılar ..
  • Elektronik personeline yapılan haksızlık hiç birime yapılmadı.Halen Genel Müdrlük düzenleme yapmayacağını beyan ediyor.BTS,TUS,MEMUR-SEN birlik olun genel müdürlüğe tepkimizi gösterin.ATSEP ler adalet bekliyor.Sendikalar lütfen TATSETPA yönetimi ile görüşün...
  • Bir yorumcu demişki: Ayrıca bizzat Genel Müdürlük Makamı tarafından, forumlara giren ve yorum yapan personelin saptanmasına ilişkin olarak talimat verilmiştir.
  • Yorumlar ses getirdi. Genel Müdürlükte airporthaber.com'a giriş engellendi. Küfür ve hakarette bulunmaksızın herkes hakkını aramalı. Memnuniyetsizliğini dile getirebilmeli.
  • bu adaletsizliğe neden olanları Allah a hava ediyorum. 25bin i hastanelere harcayacağıma 2bin5yüz tl yi mutfak masraflarıma kullanmayı yeğlerim.
  • adaletesizlik ortada.ya bu kurumu özelleştirin ya da iş barışının ne olduğunu öğrenin.ankarada olan arkadaşlar lütfen destek verin.bu duruma sessiz kalanlar ileride özelleşme olduğunda sanmasınlarki her şey böyle devam edecek.bu duruma en büyük tepkiyi vermesi gerekneler kaymak yiyenler olmalıdır.aksi halde aynı durumu yaşamaları fazla uzun sürmez.
  • DHMİ yi işletme ve seyrüsefer olarak ikiye ayırma düşüncesinden bahsediliyor. İk ye bölmek sorunu çözmez.LÜTFEN bu kurumu özelleştirin. LÜTFEN....
  • daha 2 ay oldu thy'nin eylem yapan kabin memurlarını kapının önüne koymasının. biraz aklınızı başınıza toplayın. dışarda limon satamıyacak bir sürü insan bu kurumda 3000 lira maaşı beğenmiyor. bu işin sonu pek hayırlı gibi görünmüyor, gaza gelen bir kaç kişinin canı yanacak sonunda o olacak. yazıktır, günahtır. hakkınız varsa gidin mahkemede arayın. bu iktidar zamanında eylem yaparak kim ne kazandıda siz kazanacaksınız?

 

İşte sendikadan yapılan açıklama:

“24 aydır çalışanlardan sır gibi saklanan, kimin hangi oranda ödeme alacağı, maaş gününe kadar belli olmayan, Havacılık Tazminatları en sonunda ödenmiştir. DHMİ Genel Müdürlüğünün söz konusu tazminatın gerek kanunlaşma sürecinde gerekse ödemeler için YPK kararlarının çıkarılması sürecindeki bu tutumunun gerekçesini maaşlara bakınca anlamış bulunuyoruz. Ortaya çıkan tabloda görünür olan en açık şey DHMİ’nin farklı birimlerinde çalışan emekçilerin birbirine yabancılaştırılmasıdır. Yıllardır havacılığı bir bütün olarak görmeyen idarecilerin, görünürde modernlik, verimlilik, karlılık vs, gerçekte ise DHMİ’nin işlettiği Havaalanlarının özelleştirilmesinin bir parçasından başka bir şey olmayan bu strateji,  Havacılık Tazminatlarının bu özelleştirme stratejisine uygun olarak dağıtılmasıyla artık açıkça ortaya çıkmıştır. 

Sendika olarak yıllardan beri her eylem ve etkinlikte açıkça ifade ettiğimiz  hava/kara ayrımı kampanyalarının, yanı başımızda duran THY örneğinde olduğu gibi DHMİ’de de özelleştirme yolunun iyice açılarak, taşeronlaştırmanın, esnek ve güvencesiz çalışmanın Kurum içindeki tüm çalışma alanlarına yayılmasının bir  propagandası olduğunu belirttik, belirtiyoruz. Tüm Türkiye de nerdeyse tek çalışma biçimi haline getirilmek istenen bu esnek, güvencesiz ve taşeron çalışma biçiminden, yakın ya da uzak zamanda DHMİ’de ki hiçbir birimin kaçamayacağını, Havaalanları çalışanlarının kendi emeklerine bir bütün olarak sahip çıkması gerektiğini,  çalışanların kendi işine, emeğine sahip çıkmadığı zamanlarda sermayenin girdiği her alanda öncelikli olarak emeğimizi talan edeceğini birçok örnekten yola çıkarak biliyoruz/öğreniyoruz.

Bununla birlikte idareciler tarafından Havacılık Tazminatları’nın dışlaştırıcı, yabancılaştırıcı, adaletsiz dağılımı maalesef bazı personellerin diğer personellere karşı tepki duymasına yol açmıştır. “İş Barışı”nın bozulmasının bir kelimeden ibaret olmadığını görmek istemeyen idarecilerin: Servislerde, yemekhanelerde, Havaalanları giriş kapılarında personellerin birbirlerine bakışını görmeleri bile yeterli olacaktır. Diğer taraftan Kurumu tarafından kendini dışlanmış ve hor görülmüş olarak gören çalışanların çalışma motivasyonları tamamen düşmüştür. Bu uygulama sonucu daha önce uyarmamıza rağmen, DHMİ’de “İş Barışı” fiili olarak ortadan kalmıştır. Hal böyle olsa dahi bizlerin buradaki tepkisi emeğiyle çalışan, nöbet tutan kendi arkadaşlarımıza değil, “Cambaza Bak” diyerek Kurum içinde gerçek bir ayrıma, bölücülüğe yol açan DHMİ yetkililerine yönelik demokratik kanallar kullanılarak yapılmalıdır.

Bu ayrıştırma, yabancılaştırma böl ve özelleştirir/taşeronlaştır oyunlarına karşı sesimizi hep birlikte duyurmak, emeğimizin birliğini muhafaza ederek bu ayrıştırma saldırılarına karşı koymak için bütün çalışanları 20.07.2012 09:00’da  ANKARA, DHMİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ önünde bulunmaya çağırıyoruz.”

DHMİ’DE EYLEM VAR!

Yorumlar Tüm Yorumlar (35)

İsim / Rumuz ~ 12 yıl önce
bu verılen havacılık tazmınatları kac aylık fark verıldı lutfen bunu acıklayın neden sır gıbı saklıyorsunuz kac aylık olduğunu bılen varsa lutfen yazsın yoksa oz evlatlarınızamı bıldırıceksınız

Yanıtla

Kalan karakter 1000
ypk kararı yayınlanmış ~ 12 yıl önce
buyrun bakın görün admin lütfen yayınlarmısın linki http://www.memurlar.net/haber/260043/

Yanıtla

Kalan karakter 1000
erzinca ~ 12 yıl önce
kurumda canlılar ikiye ayrılır bir normal canlılar iki erzincanlılar ..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
ATSEP ~ 12 yıl önce
Elektronik personeline yapılan haksızlık hiç birime yapılmadı.Halen Genel Müdrlük düzenleme yapmayacağını beyan ediyor.BTS,TUS,MEMUR-SEN birlik olun genel müdürlüğe tepkimizi gösterin.ATSEP ler adalet bekliyor.Sendikalar lütfen TATSETPA yönetimi ile görüşün...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Yorum yapanları işten mi atacaklar? ~ 12 yıl önce
Bir yorumcu demişki: Ayrıca bizzat Genel Müdürlük Makamı tarafından, forumlara giren ve yorum yapan personelin saptanmasına ilişkin olarak talimat verilmiştir.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Genel Müdürlükte airporthaber.com'un fişi çekildi. ~ 12 yıl önce
Yorumlar ses getirdi. Genel Müdürlükte airporthaber.com'a giriş engellendi. Küfür ve hakarette bulunmaksızın herkes hakkını aramalı. Memnuniyetsizliğini dile getirebilmeli.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Allah a havale ediyorum ~ 12 yıl önce
bu adaletsizliğe neden olanları Allah a hava ediyorum. 25bin i hastanelere harcayacağıma 2bin5yüz tl yi mutfak masraflarıma kullanmayı yeğlerim.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
engelleyin :) ~ 12 yıl önce
adaletesizlik ortada.ya bu kurumu özelleştirin ya da iş barışının ne olduğunu öğrenin.ankarada olan arkadaşlar lütfen destek verin.bu duruma sessiz kalanlar ileride özelleşme olduğunda sanmasınlarki her şey böyle devam edecek.bu duruma en büyük tepkiyi vermesi gerekneler kaymak yiyenler olmalıdır.aksi halde aynı durumu yaşamaları fazla uzun sürmez.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
dhmi ~ 12 yıl önce
DHMİ yi işletme ve seyrüsefer olarak ikiye ayırma düşüncesinden bahsediliyor. İk ye bölmek sorunu çözmez.LÜTFEN bu kurumu özelleştirin. LÜTFEN....

Yanıtla

Kalan karakter 1000
ibret alın ~ 12 yıl önce
daha 2 ay oldu thy'nin eylem yapan kabin memurlarını kapının önüne koymasının. biraz aklınızı başınıza toplayın. dışarda limon satamıyacak bir sürü insan bu kurumda 3000 lira maaşı beğenmiyor. bu işin sonu pek hayırlı gibi görünmüyor, gaza gelen bir kaç kişinin canı yanacak sonunda o olacak. yazıktır, günahtır. hakkınız varsa gidin mahkemede arayın. bu iktidar zamanında eylem yaparak kim ne kazandıda siz kazanacaksınız?

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000