18 Nisan 2010, Pazar 08:47:06

"DEVLETİN YAPAMADIĞINI, ÖZEL SEKTÖR YAPTI"

Havalimanı inşaatının 1997 yılında yüzde 95'inin tamamlanmasına karşın uçakların hala inmediği Aksaray iline karayoluyla uçak götürüldü. Uçağı satın alan girişimci 'Devlet uçak getiremediği Aksaray'a biz getiriyoruz' dedi.
  • devlet napsin rj yi alip restaurant mi yapsin :)? güldürmesineize insani. devletin yapamadiği onu alip jilet yapmaktir.. :)
  • Sayın yatırımcı geniş gövdeli uçakla bu işi yapmanızı öneririm THY bu uçakların sağlamlarını bile geri verdiklerinde apronda deve kesmişlerdi!
  • RJ70 dar olur, musterilerin ici daralabilir, rica etsem soyle bir 747 ya da 380ni restoran yapabilirmisiniz acaba, bu arada firin vesaireyi ve mutfagida icindemi olacak, soyle guzel bir lahmacun firinida yaparsaniz, hos olur
  • Bence İstanbula böyle bir restoran lazım hatta Florya tarafına çok ilginç olur ve bir senede rahat masrafını çıkarır....
  • Kanatlarının altına iki üç sandalye masa atar sigara içenler için içeriye de 5 6 tane alsa yeter zaten masa sandalye ...Tebrikler böyle ilginç ticari atılımlar için bol kazançlar...
  • Hatırlarsanız eski genel havacılık girişinde (şimdiki sanayi mahallesinin ordaki girişte ) duran A300B4 ü bir girişimci restoran yapmak için satın almış fakat uçak köprüden geçemediği için getirilip yerine geri bırakılmıştı. O ucube hala orda duruyorken neden yatırımcı gidip RJ 70 almış ki ?? Bence onu daha ucuza kapatabilirdi sonuçta THY den kibrit çöpü alsan piyasanın iki katına alırsın!!! Deniz yoluyla mersine çıkarabilirdi ..
  • ilk defa bu haber ile aksaray'da bir havaalanı olduğunu öğrenmiş oldum :-) aksaray ili otobüs tekellerinin elinde.bildiğim kadarıyla bu otobüs şirketi aksarayın sayılı kişilerinden olduğu için yaptırım gücü çok büyümüş ve bundan dolayı sivil ulaşım tekel halini almış.
  • Hahaha çok iyi ya anca tekel büfe olur demiş :) Çok güldüm allah iyiliğini versin.:)
  • Rj uçakları zaten thy için bir kangren olmuştu. Arızanın olmadığı bir uçuş yoktu. Bu uçakları o dönemde kimin aldırdığını biliyorum çıkar uğrana neyse konumuz bu değil ama.. Bir girişimci rest yapacak umarım iş yapar değişik bir hizmet olur aksaraydaki insanlara..
  • A300 olsa hadi neyse de, RJ70 nasıl restoran olacak? içime masa bile koyamaz doğru dürüst. Yatırımcı gaza gelmiş..üzgünüm ama RJ70'den olsa olsa tekel büfe olur.

Aksaraylı girişimci Mustafa İnce, yaklaşık 10 yıldır atıl durumda bekleyen İngiliz yapımı RJ 70 tipi uçağı Türk Hava Yolları'ndan (THY) satın aldı. Uçağı karayoluyla götürebilmek için söktüren ve TIR'lara yüklettiren iş adamı, bir zamanlar gökyüzünde süzülen demir yığınını restoran yapacak.

Hazır gıda sektöründe faaliyet gösteren Mustafa İnce isimli iş adamı, bir dergide, Hollanda'da eski bir uçağı satın alıp, 450 bin dolarlık harcama yaptıktan sonra hurdaya ayrılan uçağı 5 yıldızlı otele çeviren girişimcinin haberini okudu. Dikkatini çeken haberde Hollandalı işadamının müşterinin yoğun ilgisinden bahsettiği yazılıydı.

Bu haberden yola çıkan Aksaraylı iş adamı, Siirt'te iniş sırasında pistten çıkıp ağır hasar gören ve THY'nin deposunda yıllardır bekletilen İngiliz üretimi RJ 70 tipi uçağı fark ettikten sonra, hurdaya ayrılmış uçak için THY'nin açmış olduğu ihaleye giren İnce, uçağı satın aldıktan sonra memleketine götürmeye karar verdi.

Motor harici tüm parçaları satın alan İnce, uçağı karayoluyla götüreceği için kanat ve kuyruğunu söktürdükten sonra, vinç yardımıyla kanat, kuyruk ve gövdeyi TIR'a yüklettiren İnce uçağı karayoluyla Aksaray'a götürdü.

Bir dergide "Hollanda'da satın aldığı hurda uçağı 5 yıldızlı otele çevirdi, müşterilere yetişemiyor" haberinin ortağıyla beraber çok ilgisini çektiğini belirten girişimci İnce, "Bu haberden sonra aklıma memleketim Aksaray'da uçağın içinde restoran kurma fikri geldi. Biraz araştırma yaptıktan sonra THY'nin deposunda atıl durumda bekleyen bir uçağın olduğunu belirledik. Girdiğimiz ihale sonucunda uçağı satın aldık." dedi.

Uçağı iç mimar aracılığıyla gerekli düzenlemeleri yaptıktan sonra Aksaray Üniversitesi'nin karşısında Adana yolu üzeri 7. kilometrede kuracağını ifade eden İnce, projenin başarılı olması durumunda turistik bölgelere 'restoran uçak' kuracaklarını kaydetti.

Uçağı kaç liraya aldığını söylemekten kaçınan İnce, uçağın tüm masraflarıyla kendisine 100 bin dolara mal olduğunu söyledi. Aksaray'da havalimanı olmasına rağmen, kullanımda olmadığına dikkat çeken İnce "Devletin uçak getiremediği Aksaray'a özel sektör getirdi." diye konuştu.

UÇAK PİSTTEN ÇIKMIŞTI

22 Nisan 2000 yılında Siirt Havalimanı'na inişte yoğun yağış ve pistin kaygan olması nedeniyle TC-THL tescil işaretli RJ70 pistten çıkmıştı. İçerisindeki yolcuların hafif yaralandığı uçak, ağır hasar görmüştü.

1993 yılında THY'nin filosuna dahil olan İngiliz yapımı RJ 70 tipi uçak, kullanımda olduğu dönemde genelde kısa menzilli mesafeler için kullanıldı. 79 yolcu kapasiteli uçak, küçük pistlere bile rahat iniş-kalkış yapabilmesi nedeniyle yolcu yoğunluğu az olan hatlarda kullanıldı.

UÇAĞI 5 YILDIZLI OTELE ÇEVİRMİŞTİ

Hollanda'da bir işadamı soğuk savaş döneminde, Doğu Almanya lideri Erich Honecker tarafından kullanılan uçağı satın alıp, 450 bin euroluk harcama yaptıktan sonra 5 yıldızlı otel haline getirmişti. Beş yıldızlı uçak otele olan ilgi dünya basınında büyük ilgi görmüştü.

(Haber7.com)

"DEVLETİN YAPAMADIĞINI, ÖZEL SEKTÖR YAPTI"

Yorumlar Tüm Yorumlar (10)

Misafir ~ 14 yıl önce
devlet napsin rj yi alip restaurant mi yapsin :)? güldürmesineize insani. devletin yapamadiği onu alip jilet yapmaktir.. :)

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Sayın yatırımcı geniş gövdeli uçakla bu işi yapmanızı öneririm THY bu uçakların sağlamlarını bile geri verdiklerinde apronda deve kesmişlerdi!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
RJ70 dar olur, musterilerin ici daralabilir, rica etsem soyle bir 747 ya da 380ni restoran yapabilirmisiniz acaba, bu arada firin vesaireyi ve mutfagida icindemi olacak, soyle guzel bir lahmacun firinida yaparsaniz, hos olur

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Bence İstanbula böyle bir restoran lazım hatta Florya tarafına çok ilginç olur ve bir senede rahat masrafını çıkarır....

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Kanatlarının altına iki üç sandalye masa atar sigara içenler için içeriye de 5 6 tane alsa yeter zaten masa sandalye ...Tebrikler böyle ilginç ticari atılımlar için bol kazançlar...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Hatırlarsanız eski genel havacılık girişinde (şimdiki sanayi mahallesinin ordaki girişte ) duran A300B4 ü bir girişimci restoran yapmak için satın almış fakat uçak köprüden geçemediği için getirilip yerine geri bırakılmıştı. O ucube hala orda duruyorken neden yatırımcı gidip RJ 70 almış ki ?? Bence onu daha ucuza kapatabilirdi sonuçta THY den kibrit çöpü alsan piyasanın iki katına alırsın!!! Deniz yoluyla mersine çıkarabilirdi ..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
ilk defa bu haber ile aksaray'da bir havaalanı olduğunu öğrenmiş oldum :-) aksaray ili otobüs tekellerinin elinde.bildiğim kadarıyla bu otobüs şirketi aksarayın sayılı kişilerinden olduğu için yaptırım gücü çok büyümüş ve bundan dolayı sivil ulaşım tekel halini almış.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Hahaha çok iyi ya anca tekel büfe olur demiş :) Çok güldüm allah iyiliğini versin.:)

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Rj uçakları zaten thy için bir kangren olmuştu. Arızanın olmadığı bir uçuş yoktu. Bu uçakları o dönemde kimin aldırdığını biliyorum çıkar uğrana neyse konumuz bu değil ama.. Bir girişimci rest yapacak umarım iş yapar değişik bir hizmet olur aksaraydaki insanlara..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
A300 olsa hadi neyse de, RJ70 nasıl restoran olacak? içime masa bile koyamaz doğru dürüst. Yatırımcı gaza gelmiş..üzgünüm ama RJ70'den olsa olsa tekel büfe olur.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000