06 Mart 2009, Cuma 08:47:55

Deveyi konuşma zamanı geldi!

Hürriyet Gazetesi yazarlarından Mehmet Y. Yılmaz da THY hakkında bir yazı yazmış.
  • uçak kazasını deve kurban olayı ile halen bağlantılayan anlayışı kınıyorum, ayıptır ne alakası var uçak kazasının deve ile , daha ciddi olunamazmı, islamla dalga geçer gibi yazı yazmanın kimseye fayda sağlamayacağı artık bilinmeli.
  • daha neler yaa birileri bu sekilde havaciligin h sinden anlamayan adamlara dur desin once kendi yaptiklari islere sonra thy teknigin yaptigi islere dunyanin kac havayoluna bakim hizmeti veriyoruz onu bi arastirsinlar bunun gibi yazarlar acaba kac dunya capinda sempozyumda konusmaci olabilmis kendi isinde bu ulkeye ne katmis onu arastirsinlar bu ulke avrupa birligine girmeden thy ve thy teknik avrupa birliginin resmi havacilik kurulusuna giren tek avrupa birligi disindan bir ulkenin sirketidir kimse bu sirketlerin kalitesini sorgulayamaz
  • Ispartaya düşen uçağın Pilotları nı neden şehit mertebesine eremedi.üstelik askerdi onlarda..
  • Diyarbakır ve Amsterdam, ikisi de yanlış alçalma, ikisi de altimetre arızası.İnşallah gerekli önlemler alınırda 3.cü bir altimetre kazası olmaz.Deve ile uçağın düşmesi arasındaki ince mizahı anlamayan vatandaş sana ne diyeyim ki. Biraz düşünürsen bulursun.Mühim olan deve değil, deve zihniyeti.
  • Altimetre arızası ile apronda kesilen devenin ne alakası var anlayamadım. Yani THY yetkilileri -benim de tasvip etmediğim gibi- o kaç sene önce deveyi apronda kesmeseydi bu kaza olmayacak mıydı yani? Böyle elim bir kaza üzerinden siyasi yorumlara giren, köşelerini bu amaç için kullanan yazarları kınıyorum.
  • 4 ayaklı develerden once 2 ayaklı develerle ugrasın
  • DOGRU SOZE NE DENIR?
  • uçağı düşüren de terfi edecek. gözyaşı dökecek koltuk gitmeyecek. ne de olsa son durak kara toprak pilot da olsa yolcu da. star olacak candan ağlayan.
  • Sayın M. YAZAR "Bu kazanın bedelini THY yönetiminde kim ödeyecek?" diye sormuş. Biliyorsunuz Cumhurbaşkanı sorumsuzdur. YK Başkanı da evvelden Cumhurbaşkanımızın danışmanı idi. Bu durumda hatırlayalım, (A=B B=C, o halde A=C)
  • uçak kazsı dışında yazıdaki en son cümle dikkatimi çekti. önce ki yıllarda meydana gelen tren kazası, hızlı tren kazası değildir, mevcut trenlerin iyileştirilmeye gidilmesiyle uygulanan hızlandırılmış trenin yapmış olduğu kazadır. ben burada kimseyi savunmuyorum evet ortada çok büyük hata vardır ve onlarca vatandaşımız hayatını malesef kaybetmiştir. ancak TCDD'in yeni uygulamaya başlayacağı hızlı tren diğer mevcut hatlardan bağımsız yeni döşenen raylar üzerinde ve tamamı yeni tren setleriyle gerçekleştirilecek olan hizmettir. bu konuda en emniyetli seyahat olan tren teknolojisi üzerinde halkı yanlış yönlendirmek ve kamuoyunda kötü bir imaj yaratmak çok yanlış bir davranıştır. tekrarlıyorum TCDD hızlı tren seferlerine yeni başlayacaktır.

THY uçağı Amsterdam’da düştüğünden bu yana bununla ilgili bir tek yazı yazdım.

O da uçağı bu şekilde "indirmeyi" başararak birçok yolcunun hayatını kurtaran pilotlar ile ilgiliydi.

Bu dönem içinde "apronda kesilen deve" gibi konulara girmemeye özen gösterdim.

Şimdi kaza ile ilgili ilk rapor açıklandığına göre bazı konuları konuşmanın zamanıdır diye düşünüyorum:

1- THY yolcu listesinde uçakta 134 kişinin olduğu görülüyordu. Ancak ertesi gün uçakta 135 yolcu olduğu ortaya çıktı. Bu nasıl bir şey? Bir uçağa kaç kişi bindirdiğini bile sayamayan bir havayolu şirketinin "güvenilirliğinden" söz edilebilir mi? Bu işin sorumlusu bulundu mu?

2- Kazaya yol açan altimetrenin daha önce de arızalandığı anlaşıldı. Uğur Cebeci, dünkü Hürriyet’te Boeing firmasının altimetre için 11 Şubat’ta uyarı yayımladığını, THY’nin de bununla ilgili testleri 19 Şubat’ta yaptığını ortaya çıkardı. Altimetre aynı arızayı tekrarladığına göre THY’nin teknik bakım ehliyetini şimdi sorgulamamız gerekiyor.

Tam da burada "aprondaki deveyi" hatırlamamak mümkün mü? Bu arızanın giderilememiş olmasında, THY teknik bakım servisindeki AKP partizanlığının ulaştığı boyutun rolü nedir?

3- Başından beri yaşanan gelişmeler gösteriyor ki THY yönetiminde ciddiyetsizlik diz boyu!

Bu kazanın bedelini THY yönetiminde kim ödeyecek? Bu işin siyasi sorumluluğu ne olacak? Hızlı tren kazasındaki gibi her şey zamana bırakılıp, kamuoyu uyutulacak mı?


Mehmet Y. YILMAZ
HÜRRİYET

Deveyi konuşma zamanı geldi!

Yorumlar Tüm Yorumlar (11)

Misafir ~ 15 yıl önce
uçak kazasını deve kurban olayı ile halen bağlantılayan anlayışı kınıyorum, ayıptır ne alakası var uçak kazasının deve ile , daha ciddi olunamazmı, islamla dalga geçer gibi yazı yazmanın kimseye fayda sağlamayacağı artık bilinmeli.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
daha neler yaa birileri bu sekilde havaciligin h sinden anlamayan adamlara dur desin once kendi yaptiklari islere sonra thy teknigin yaptigi islere dunyanin kac havayoluna bakim hizmeti veriyoruz onu bi arastirsinlar bunun gibi yazarlar acaba kac dunya capinda sempozyumda konusmaci olabilmis kendi isinde bu ulkeye ne katmis onu arastirsinlar bu ulke avrupa birligine girmeden thy ve thy teknik avrupa birliginin resmi havacilik kurulusuna giren tek avrupa birligi disindan bir ulkenin sirketidir kimse bu sirketlerin kalitesini sorgulayamaz

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
Ispartaya düşen uçağın Pilotları nı neden şehit mertebesine eremedi.üstelik askerdi onlarda..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
Diyarbakır ve Amsterdam, ikisi de yanlış alçalma, ikisi de altimetre arızası.İnşallah gerekli önlemler alınırda 3.cü bir altimetre kazası olmaz.Deve ile uçağın düşmesi arasındaki ince mizahı anlamayan vatandaş sana ne diyeyim ki. Biraz düşünürsen bulursun.Mühim olan deve değil, deve zihniyeti.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
Altimetre arızası ile apronda kesilen devenin ne alakası var anlayamadım. Yani THY yetkilileri -benim de tasvip etmediğim gibi- o kaç sene önce deveyi apronda kesmeseydi bu kaza olmayacak mıydı yani? Böyle elim bir kaza üzerinden siyasi yorumlara giren, köşelerini bu amaç için kullanan yazarları kınıyorum.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
4 ayaklı develerden once 2 ayaklı develerle ugrasın

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
DOGRU SOZE NE DENIR?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
uçağı düşüren de terfi edecek. gözyaşı dökecek koltuk gitmeyecek. ne de olsa son durak kara toprak pilot da olsa yolcu da. star olacak candan ağlayan.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
Sayın M. YAZAR "Bu kazanın bedelini THY yönetiminde kim ödeyecek?" diye sormuş. Biliyorsunuz Cumhurbaşkanı sorumsuzdur. YK Başkanı da evvelden Cumhurbaşkanımızın danışmanı idi. Bu durumda hatırlayalım, (A=B B=C, o halde A=C)

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
uçak kazsı dışında yazıdaki en son cümle dikkatimi çekti. önce ki yıllarda meydana gelen tren kazası, hızlı tren kazası değildir, mevcut trenlerin iyileştirilmeye gidilmesiyle uygulanan hızlandırılmış trenin yapmış olduğu kazadır. ben burada kimseyi savunmuyorum evet ortada çok büyük hata vardır ve onlarca vatandaşımız hayatını malesef kaybetmiştir. ancak TCDD'in yeni uygulamaya başlayacağı hızlı tren diğer mevcut hatlardan bağımsız yeni döşenen raylar üzerinde ve tamamı yeni tren setleriyle gerçekleştirilecek olan hizmettir. bu konuda en emniyetli seyahat olan tren teknolojisi üzerinde halkı yanlış yönlendirmek ve kamuoyunda kötü bir imaj yaratmak çok yanlış bir davranıştır. tekrarlıyorum TCDD hızlı tren seferlerine yeni başlayacaktır.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000