06 Ocak 2013, Pazar 10:47:25

DEV HAVAYOLU ŞİRKETLERİNİN TERCİHİ BİR TÜRK ŞİRKETİ

Bir Türk şirketi olan SEM Plastik Grubu, dünyanın en büyük havayolu şirketlerinin ihtiyaçlarını karşılamanın gururunu yaşıyor...
  • 100 kmde 3 lt iyiymis ya 90 la gitsem benim arabada o kadar tasarruf edermiki
  • Yurt dışında çalışırken pratik olsun diye plastik bardak tabak kullanıyorduk, bir marka diğerlerinden daha kaliteli idi. Markasına baktığımızda sem plastik olduğunu gördük. Bir Türk firmasının diğerlerinden daha kaliteli ürün üretmesi çok hoşumuza gitmişti. Tebrikler SEM Plastik.
  • Bende bu uyduruk plastic, buyuk ihtimal kanser yapici, kaplari kimler yapiyor diye merak ediyordum...
  • havaalanı camiası bakın genç işadamı Ankara yı sevmez miiş fkire bak söyleyeceği baska söz yok herhade ne söyleyeceğin bilmeyen tahsil görmüş kişi bunlar zaten bu camiada ne işii var boşa kürek sallama bu herhalde bu işileri haber diye çıkartmayın
  • doco'ya zaman zaman verdiğiniz kırık, delik, içinde kıl var görüntüsü veren plastik parçalarını düzeltin önce, sem grubu...
  • ANKARA nın da senin sevgine çok ihtiyacı vardı sanki. Bu şekilde bir açıklama yapman bile senin profosyenel bir işadamı değil tam bir amatör olduğunu ve hep öyle kalacağını gösterir plastik bardakçı.
  • Haberdeki fotoya bakınca yemek şirketleriyle ilgili haber izlenimi üzerine haberi okudum.Türkiyede bir çok firma havayolu şirketine mal satıyor örneğin fatura basıyor, peçete satıyor, vb.vb Fotoğraftaki ekmeği gören şirket hemen sözleşmesini bitirir.Bu ekmek üretimi üzerinden bir gün geçmiş ikinci günü tamamlamak üzere. Dünya klasındaki şirketler bu ekmeği sunmazlar..

SEM Plastik Grubu, 170 milyon cirosu olan, 90 ülkeye ihracat yapan bir grup. Obama’nın canlı yayınla katıldığı Küresel Girişimcilik Zirvesi’nde Ortadoğu, Asya ve Türkiye’nin en hızlı büyüyen şirketleri arasına grubun 2 şirketi girdi. Ürettiği yanmaz bardak ve tabak dahil birçok özel ürün dünyanın en büyük havayolu şirketleri tarafından kullanılıyor. SEM Plastik Genel Müdürü Yavuz Eroğlu, “Emirates, Katar gibi dünyadaki en büyük havayolu şirketinin 7’sine biz ürün veriyoruz” dedi

Aralık ayının son haftasında Dubai’de düzenlenen, açılışını Dubai Şeyhi Muhammed Bin Raşid El Maktum’un yaptığı, Barack Obama’nın canlı yayınla katıldığı Küresel Girişimcilik Zirvesi’nde Ortadoğu, Asya ve Türkiye’nin en hızlı büyüyen şirketleri açıklandı. SEM Plastik ve SEM Grubu’nun Credoy Polimer şirketi en hızlı büyüyen şirketler arasına girerken, SEM Plastik Genel Müdürü Yavuz Eroğlu girişimcilik, inovasyon ve Filistin’deki yatırımlarıyla Zirve Özel Ödülü’nün sahibi oldu.

- SEM Plastik babanız tarafından kurulmuş. Siz ne zaman işin içine girdiniz? Babanız bu şirketi nasıl kurmuş?

Malatyalıyız. Babam Namık Kemal Eroğlu liseden sonra geliyor İstanbul’a. Yıldız Teknik Üniversitesi’nde okurken şimdi Silkar Grubu olarak bildiğimiz eskiden Taral Tarım Makinaları’nı üreten şirkete giriyor. Orada çalışırken plastiklerin Türkiye’de üretilmediğini yurtdışından geldiğini görüyor. Bir iş için İtalya’dan parçalar alınıyor, o sırada döviz sıkıntısı var. O parçaları birleştirip İran’a ihracat yapacaklar ama yapamıyorlar. Babam ‘Ben bunu üretirim’ diyor. Ağaçları ilaçlamakta kullanılan basit bir pompalama makinesi, Manometre. Babam o işten sonra ‘Ben işten ayrılıp kendi işimi kuracağım’ diyor. O güne kadar çalıştığı ekiple de anlaşma yapıyorlar, onlar da babamın ürettiklerini almak istiyorlar. Fabrikayı kuruyor babam. Ben de Bayrampaşa’daki fabrikamıza giderdim. Her yaz çalıştım. Hiç tatil yaptığımı hatırlamam...

- Hangi okullarda okudunuz?

İlkokulu devlet okulunda okudum. Daha sonra Kültür Koleji’nde gittim. İTÜ Elektronik ve Haberleşme Bölümü’nde okudum. Oradan sonra okumaya devam ettim. Askerdeyken Marmara Üniversitesi sınavlarına girdim. Askerliğimi Ankara’da yaptım. Yabancı dil nedeniyle Ankara’ya göndermişlerdi.Çocukluğumdan beri Ankara’yı sevmem.

- Neden?

Babam çok küçük yaşlarda beni Ankara’ya Süt Endüstri Kurumu’nun ihalelerine gönderirdi. Ankara’yı hiç sevmezdim. Yaşım küçük olduğu için beni ciddiye almazlardı. “Askerliğimi Güneydoğu’da yaparım, Ankara’da yapmayım” derken Ankara çıktı bana.

EMIRATES, QATAR, PEGASUS VE DAHA FAZLASI...

- Çok ürün çeşidiniz var. Siz hangi alanlarda uzmanlaştınız? Nasıl fark yarattınız da diğer şirketlerden daha önde koştunuz? Son 2 yılda plastik tedarik şirketiniz yüzde 98 büyümüş.

Credoy Polimer şirketimiz hammadde getiriyor. En iyi hammaddeyi biz biliyoruz. Hangi iş için hangi hammaddeyi kullanmak gerektiğini iyi bildiğimiz için bize güveniyor şirketler. Ticaret de güven üzerine kurulur. Biz seyahat alanında uzmanlaştık. Önce bunu yaptık. Plastik tabak bardak dışında. Bir havayolu şirketine gittiğimizde oradaki yanmazlıkla ilgili şartları, uçağın yakıt tüketimini biliyoruz. Bugün dünyadaki en büyük havayolu şirketinin 7’sine biz ürün veriyoruz. Katar Havayolu, Emirates Airlines’e biz ürün veriyoruz. Bu konuya çok hakimiz.

- Türkiye’deki havayolları şirketleriyle çalışmıyor musunuz?

Pegasus’la çalışıyoruz. Ali Sabancı entresan bir taleple geldi. İnovasyona meraklı kendisi. Biz insanlara yemek veriyoruz parayla, bunu porselen tabakta veriyoruz. Tabaklar çok ağır, yakıt tüketimini etkiliyor. Bir de ‘Porselen kırılıyor’ dedi. Porselen görünümünde, yemeği sıcak ısıtabileceğimiz, 180 derecede içinde yemek pişebilecek ve kırılmayan tabak istedi. 1.5 yıl çalıştık bu ürün için. Fırınlanabilir, kırılmayan, porselen görünümünde ürün ürettik. Yakıt tasarrufu müthiş. Normal tabaktan 4.5 kat daha hafif. Tek kullanımlık değil, yıka yıka kullan. Bir orta gövdeli uçakta yakıt tüketimi Boeing için 100 km’de insan başı 3 litre jet yakıtı yakılıyor. Bizim bu ürün bu yüzden önemli. Yalnızca bu ürün kullanılarak yüzde 1 kadar tasarruf sağlanabiliyor.

- THY ile çalışmıyor musunuz?

Onlar bu sistemi ve ürünleri inceledi. Onlarla görüşme aşamasındayız. Bor plast adı altında patenti bizde bu ürünün.

- En yoğun ihracatı nereye yapıyorsunuz?

En çok Kuzey Amerika’ya yapıyoruz. 90 ülkeye ihracatımız var. Şehirleşme, perakende sektörü bizim işlerimizi tetikler. Perakende sektörü için ambalaj çok önemli. Kadın nüfusun çalışması önemli. Bazı şeyleri kolay yapmak için konfora ihtiyaç var. Bunun için de ambalaj çok önemli bir konu.

- Kaç üretim tesisiniz var?

İstanbul’da, Malatya’da ve Filistin’de fabrikamız var.

- Neden Filistin?

İhracat için. İsrail ve Ürdün’e direkt satış yapıyoruz. Oradan Amerika’ya da gönderiyoruz ürün.

- Seyahat dışındaki hangi alanda çalışıyorsunuz?

Gıda. Unilever’le dondurmada çalışıyoruz. Coca-Cola ve Pepsi ile çalışıyoruz. Pınar, Danone ile çalışıyoruz.

...

Elif ERGU
VATAN

DEV HAVAYOLU ŞİRKETLERİNİN TERCİHİ BİR TÜRK ŞİRKETİ

Yorumlar Tüm Yorumlar (7)

brodway93 ~ 11 yıl önce
100 kmde 3 lt iyiymis ya 90 la gitsem benim arabada o kadar tasarruf edermiki

Yanıtla

Kalan karakter 1000
bacopa ~ 11 yıl önce
Yurt dışında çalışırken pratik olsun diye plastik bardak tabak kullanıyorduk, bir marka diğerlerinden daha kaliteli idi. Markasına baktığımızda sem plastik olduğunu gördük. Bir Türk firmasının diğerlerinden daha kaliteli ürün üretmesi çok hoşumuza gitmişti. Tebrikler SEM Plastik.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
uyduruk ~ 11 yıl önce
Bende bu uyduruk plastic, buyuk ihtimal kanser yapici, kaplari kimler yapiyor diye merak ediyordum...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
emekli ~ 11 yıl önce
havaalanı camiası bakın genç işadamı Ankara yı sevmez miiş fkire bak söyleyeceği baska söz yok herhade ne söyleyeceğin bilmeyen tahsil görmüş kişi bunlar zaten bu camiada ne işii var boşa kürek sallama bu herhalde bu işileri haber diye çıkartmayın

Yanıtla

Kalan karakter 1000
yasas ~ 11 yıl önce
doco'ya zaman zaman verdiğiniz kırık, delik, içinde kıl var görüntüsü veren plastik parçalarını düzeltin önce, sem grubu...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
BAŞKENT ~ 11 yıl önce
ANKARA nın da senin sevgine çok ihtiyacı vardı sanki. Bu şekilde bir açıklama yapman bile senin profosyenel bir işadamı değil tam bir amatör olduğunu ve hep öyle kalacağını gösterir plastik bardakçı.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
reklamlar ~ 11 yıl önce
Haberdeki fotoya bakınca yemek şirketleriyle ilgili haber izlenimi üzerine haberi okudum.Türkiyede bir çok firma havayolu şirketine mal satıyor örneğin fatura basıyor, peçete satıyor, vb.vb Fotoğraftaki ekmeği gören şirket hemen sözleşmesini bitirir.Bu ekmek üretimi üzerinden bir gün geçmiş ikinci günü tamamlamak üzere. Dünya klasındaki şirketler bu ekmeği sunmazlar..

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000