10 Haziran 2012, Pazar 15:27:06

DESTEK GÖRMEYE DEVAM EDİYOR

THY'de çalışan 2500'e yakın pilottan biri olan Salih Bayrak, protestoya katılan, sonrasında da işten çıkartılan iki pilottan biri. Diğer pilot 29 Mayıs'tan bir gün önce emeklilik dilekçesini vermiş. Ancak işten atıldığı için emekliliği de geçerli sayılmamış.
  • Sendikaya neden üyeyiz? Bizleri çocukça eylem yaptırıp işimizden attırması için mi? Yoksa hukuki ve barışçıl yollarla hakkımızı masa başında savunsun diye mi? Sendikanın dişlerini söktüler Ayçin i saf dışı bırakacaklar sendikasız olmayı tercih ettirecekler ya sev ya terk et diyecekler. Varsın şimdilik grev hakkı olmasın yarın ne olcağı belli mi? İşini maaşını ve verilen haklarını karşılayacak kadar özverili yani ne kadar ekmek o kadar köfte anlayışı ile çalışırız. Uçaktan uçağa koşarak geçmezsin, yemkler için rapor tutarsın yabancı maddeye elini sürmezsin, tam yoklama zamanında gelirsin erken gelmezsin, İnisiyatif kullanmazsın, mevcut kurallara tam uyarsın, güleryüz yerine mat suratlı olursun, açıklama yapmazsın kural der geçersin, uçak temizliğine değil tarifeye önem verisrsin yani istenen standartlarda çalışırsın özveride bulunmazsın. Sendika başkanını değiştirirsin inancını ve maaşını kaybetmezsin.
  • Evet taksitlerimiz var bu yuzden eylem yapmadik. Yuksek maas aliyoruz bu yuzden eylem yapmadik. Hakkimizi bircok degisik yolla alabilecegimize inaniyoruz bu yuzden eylem yapmadik. Biz gidersek yerimize kalanlar haksizlik yapmaya devam edecekler belki sozumuz gecer diye eylem yapmadik. Hukuki surec, belki grev oylamasi belki hakem heyeti belki arabulucu belki de basbakan sonunda haklarimizi er veya gec az veya cok alabiliriz inancimizi yitirmedigimiz icin eylem yapmadik. Solcu , devrimci radikal etnik milliyetci olmadigimiz halde demokrasiye, sürdürülebilir iş barışına, hakların hala sendikal çalışma.larla alinabilecegine olan inancimizi kaybetmedigimiz icin eylem yapmadik. Musluman oldugumuz halde isverenin muslumana yakismayan davranislarini yeri geldikce kendisine soyleyebilmek icin eylem yapmadik. Eylemin zamanini şeklini beğenmediğimiz için işe yaramayacağını tahmin ettiğimiz için son çareye sıra gelmediğini düşündüğümüz için inancımızı hala yitirmedigimiz icin eylem yapmadik.
  • Hala yok şukadar para yok bu kadar para, yav hak savundu adam, kabin ekibine destek verdi size ne? Yazık ya birazcık para demeyinde bir kez oturun düşünün.. Cem Yılmaz'ın dediği gibi gel sen şovunu yap ben vereyim parayı!! Git madem oku pilot ol kardeşim! Adam bu parayı alırken napıyordu. Yıllarca uğraşının sonucu. Asgari maaş diyorsunuz. Okuaydın kardeşim, millet okurken hatun peşinde neden koştun? Neden devlete okuyanlar 6 ay askerlik yaparken biz 15 ay yapıyoruz demedin? O yürek mi yoktu sende yoksa yüreği olanamı garezin?
  • Okan kardeş, askeri ücret diye bir şey duymadım ben. Bahsettiğin asgari ücret mi yoksa? Umarım bir THY çalışanı değilsindir.(HS)
  • işten atılacağını düşünemediği için destek verdiğine pişman olmuş bir pilot olan salih bayrak beyfendi özel sektördede bin lira maaş alıp ailesinden uzak kalan o kadar çok kalifiye üniveriste mezunu insan varki tahmin edemezsiniz. siz askeri pilotluktan gelen birimisiniz bilmiyorum geçmişinizi ama hem askeriyenin hemde thy nin hertürlü sosyal tesislerinden ve sosyal imkanlarından yararlanan on bin tl den fazla maaş alan pilot tanıyorumki kimse bana rahat mı battı diyenlerden bu son yapılan eylemler için sizin bahtsızlığınız sanırım don kişotluk yapmak ve bin pişman olmaktır.
  • Bu mesleği zorla yapmıyorsunuz, açın bi bakkal dükkanı, ailenizle oturun madem, dünya'nın maaşını alıp yerken, askeri ücretle geçinenlerin durumunu düşünüyormuydunuz ?
  • Üzülme Salih kaptan. THY'dan başka havayolu yok mu yani? Emirates, Qatar, Singapore, Qantas, Astana, Ryanair, Pegasus, Onur, Atlasjet ve daha yüzlercesi sürekli kaptan pilot arıyor. Sizin gibi bir kaptanı şirketlerine dahil etmek için yarışırlar. Yalnız bu olaydan bahsetmeyeceksiniz. Fakat Pegasus bu olaya rağmen sizi alır. Sizin gibi sendikacılıktan mağdur bir kaptana Pegasus kucak açtı.
  • Salih Abi. meslektaşlarının yaptığı pozitif yorumlar ve meslek dışı olanların yorumlarını karşılaştırdığında doğru yolda olduğunu görüyorsundur umarım.
  • Halk kahramanı gözlerim doldu :)) Vay beeee destek verenler de atılma korkusuyla gizlendikleri yerden şakşakçılık yapıyor. Soyadları ile gizlenmesin !!!
  • tek kelime ile helal olsun sana helal olsun

Pilot Bayrak başından geçenleri şöyle anlatıyor:

"O gün ben de raporluydum. Raporumu getirdiğimde havalimanında basın açıklamasının yapıldığı yerde arkadaşlarıma katıldı. Katıldım çünkü artık THY'de çalışma koşulları hepimiz için zor hale gelmişti. Gece 2'de uçuşa çağrılıyor, boş günlerimiz ailelerimizle geçirmesi zor şekilde düzenleniyordu. Ayda 8 günümüz boş. Ancak bu 8 günün dağılımını yapmak THY'nin elinde. Hafta sonu değil de hafta içinde denk gelecek şekilde yapınca ailemle bir arada olma şansım kalmıyor. Çocuklarım da okula gidiyor, onlar evden çıktığında ben kalıyorum. Eşler birbirini görmeden haftalar geçiriyorlar. Bir de '24 saat önce tebliğ' şartı var. Bizim uçuşlarımız aylık programlanır. Değişiklik olduğunda ise 24 saat önce bildirilmesi gerekir. Bu konuda da sıkıntılar yaşanıyor. THY'nin hızlı büyümesi de bu sorunların altında yatan nedenlerden biri. Elbette biz THY ile onur duyuyoruz ama onun büyüme temposuna ne havalimanı, ne apronlar ne de pasaport noktaları uyum sağlayabildi. THY bu sorunları gece uçuşları ve İstanbul dışında geceleme ile çözdü. Bu da bizim ailelerimizden yine ayrı kalmamıza neden oldu. Ben o gün basın açıklaması yapılırken işten atılacağımı düşünmedim. Hiç bir arkadaşım da düşünmemiştir. Biz orada grev hakkımız için vardık" diye konuştu.

İşten atılan Kaptan Pilot Salih Bayrak, sosyal paylaşım ağı Facebook'tan ise şu açıklamayı yaptı.

‎30 haziran itibari ile THY ile ilişkim kalmamıştır. Havacılık sektörüne getirilen grev yasağını protesto eden her yürekli insan gibi bende THY'nin dışındayım. Uzun zamandır hiç bu kadar mutlu olmamıştım. Ülkemizde bizim gibi yüzbinlerce çalışan olduğunu biliyorum ve onların az çıkan seslerine ses vermenizi istiyorum. Güzel bir slogan var atarken çok keyf aldım "Susma sustukça sıra sana gelecek"

Bayrak kaptanın bu mesajından sonra arkadaşlarından da yoğun destek gördüğü gözlendi;

H.K : Bayrak kpt sızı kaybedenler uzulsun sız o gun turkıyedekı cogu ınsanları kalbını kazandınız brırıde benım

İ.K Senden daha çılgını ve "şey"llisi yok abi...ben bile eline su dökemem !! :))

Salih Bayrak: Oldu maşallah havaalanında yanımıza destek için o kadar çok yaralı işlerinden atılmış farklı meslek gruplarından insanlar geldi ki bir an kendimden utandım. bütün işten çıkarmalar olurken hepimiz ya da ben uyumuşum. belkide bu olay uykumdan uyandırdı o kadar

İ.K hakkınızda hayırlısı olsun abi.....bir kapı kapanır, bir kapı açılır...hele senin için açılmayacak kapı yoktur vesselam...siz şu fani küçük düzende, büyük mesaj verdiniz... :)

Ç.A: Çılgın kardeşim benim, yine yapmışsın yapacağını:)))Ama ben, işe geri döneceğinize eminim.

Salih Bayrak: İş aynı şartlarda olursa dönmenin alemi yok thy içinde çalışma şartları insanca yaşamın dışında

E.C: Biz de senin gibi yurekli bir agabeye sahip olduk...alanda gorusmek uzere...

E.P: Helal olsun kardeşime...kendi yandaşlarını bindirsinler kokpite bundan sonra..biz de görelim,pilot olmak yandaş olmak kadar kolaymıymış...

C.A: Salih Baba aslansin. Gurur duyuyoruz, destekliyoruz.

Ö.A: Sevgili Salih ilkeli bir durus sergileyen tum digerlerinin kaderini paylastin sen de, umarim hersey daha guzel olur

A.S: Sonuna kadar arkandayız Salihcim...

A.S: Abim gonlunce olsun hersey,ne diyeyim,haberlesiriz...kendine dikkat et,sevgiler

S.D: Salihim onurlu davrandın tebrik ederim.

Ö.Ç: TV'de gördüm. Her zamanki gibi herşeyinle "dipçik gibisin"...

S.S: Radikal kararlarina birisini daha ekledin ve farkini hepimize bir kez daha gosterdim. Kardesim hayırlı olsun, adalete ve mücadelenize seyirci olanlara da kapak olsun...

M.A.Ö: Sevgili Salih onurlu ve dürüst kişiliğini bir kez daha sergilemiş oldun seninle gurur duyuyoruz ve bu mücadelede çalışanın emekçinin yanındayız...

G.G: Kaptan sen tam bir Devrimcisin diğer Tırsık Kaptanlara Kapak olsun:)herşey paramı laaa:)

E.Ö: Salih kardeşim muhalefet safları senin gibi kıymetli biriyle daha da sıkılaştı...

Salih Bayrak: Tesekkurler bana destek olan tüm arkadaşlara...

DESTEK GÖRMEYE DEVAM EDİYOR

Yorumlar Tüm Yorumlar (47)

Neden? ~ 12 yıl önce
Sendikaya neden üyeyiz? Bizleri çocukça eylem yaptırıp işimizden attırması için mi? Yoksa hukuki ve barışçıl yollarla hakkımızı masa başında savunsun diye mi? Sendikanın dişlerini söktüler Ayçin i saf dışı bırakacaklar sendikasız olmayı tercih ettirecekler ya sev ya terk et diyecekler. Varsın şimdilik grev hakkı olmasın yarın ne olcağı belli mi? İşini maaşını ve verilen haklarını karşılayacak kadar özverili yani ne kadar ekmek o kadar köfte anlayışı ile çalışırız. Uçaktan uçağa koşarak geçmezsin, yemkler için rapor tutarsın yabancı maddeye elini sürmezsin, tam yoklama zamanında gelirsin erken gelmezsin, İnisiyatif kullanmazsın, mevcut kurallara tam uyarsın, güleryüz yerine mat suratlı olursun, açıklama yapmazsın kural der geçersin, uçak temizliğine değil tarifeye önem verisrsin yani istenen standartlarda çalışırsın özveride bulunmazsın. Sendika başkanını değiştirirsin inancını ve maaşını kaybetmezsin.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
İtiraf ediyoruz ~ 12 yıl önce
Evet taksitlerimiz var bu yuzden eylem yapmadik. Yuksek maas aliyoruz bu yuzden eylem yapmadik. Hakkimizi bircok degisik yolla alabilecegimize inaniyoruz bu yuzden eylem yapmadik. Biz gidersek yerimize kalanlar haksizlik yapmaya devam edecekler belki sozumuz gecer diye eylem yapmadik. Hukuki surec, belki grev oylamasi belki hakem heyeti belki arabulucu belki de basbakan sonunda haklarimizi er veya gec az veya cok alabiliriz inancimizi yitirmedigimiz icin eylem yapmadik. Solcu , devrimci radikal etnik milliyetci olmadigimiz halde demokrasiye, sürdürülebilir iş barışına, hakların hala sendikal çalışma.larla alinabilecegine olan inancimizi kaybetmedigimiz icin eylem yapmadik. Musluman oldugumuz halde isverenin muslumana yakismayan davranislarini yeri geldikce kendisine soyleyebilmek icin eylem yapmadik. Eylemin zamanini şeklini beğenmediğimiz için işe yaramayacağını tahmin ettiğimiz için son çareye sıra gelmediğini düşündüğümüz için inancımızı hala yitirmedigimiz icin eylem yapmadik.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
yuhh diyorum ~ 12 yıl önce
Hala yok şukadar para yok bu kadar para, yav hak savundu adam, kabin ekibine destek verdi size ne? Yazık ya birazcık para demeyinde bir kez oturun düşünün.. Cem Yılmaz'ın dediği gibi gel sen şovunu yap ben vereyim parayı!! Git madem oku pilot ol kardeşim! Adam bu parayı alırken napıyordu. Yıllarca uğraşının sonucu. Asgari maaş diyorsunuz. Okuaydın kardeşim, millet okurken hatun peşinde neden koştun? Neden devlete okuyanlar 6 ay askerlik yaparken biz 15 ay yapıyoruz demedin? O yürek mi yoktu sende yoksa yüreği olanamı garezin?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Okan kardeşe ~ 12 yıl önce
Okan kardeş, askeri ücret diye bir şey duymadım ben. Bahsettiğin asgari ücret mi yoksa? Umarım bir THY çalışanı değilsindir.(HS)

Yanıtla

Kalan karakter 1000
muratti ~ 12 yıl önce
işten atılacağını düşünemediği için destek verdiğine pişman olmuş bir pilot olan salih bayrak beyfendi özel sektördede bin lira maaş alıp ailesinden uzak kalan o kadar çok kalifiye üniveriste mezunu insan varki tahmin edemezsiniz. siz askeri pilotluktan gelen birimisiniz bilmiyorum geçmişinizi ama hem askeriyenin hemde thy nin hertürlü sosyal tesislerinden ve sosyal imkanlarından yararlanan on bin tl den fazla maaş alan pilot tanıyorumki kimse bana rahat mı battı diyenlerden bu son yapılan eylemler için sizin bahtsızlığınız sanırım don kişotluk yapmak ve bin pişman olmaktır.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
okan ~ 12 yıl önce
Bu mesleği zorla yapmıyorsunuz, açın bi bakkal dükkanı, ailenizle oturun madem, dünya'nın maaşını alıp yerken, askeri ücretle geçinenlerin durumunu düşünüyormuydunuz ?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Üzülme Salih kaptan ~ 12 yıl önce
Üzülme Salih kaptan. THY'dan başka havayolu yok mu yani? Emirates, Qatar, Singapore, Qantas, Astana, Ryanair, Pegasus, Onur, Atlasjet ve daha yüzlercesi sürekli kaptan pilot arıyor. Sizin gibi bir kaptanı şirketlerine dahil etmek için yarışırlar. Yalnız bu olaydan bahsetmeyeceksiniz. Fakat Pegasus bu olaya rağmen sizi alır. Sizin gibi sendikacılıktan mağdur bir kaptana Pegasus kucak açtı.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Salih Abi ~ 12 yıl önce
Salih Abi. meslektaşlarının yaptığı pozitif yorumlar ve meslek dışı olanların yorumlarını karşılaştırdığında doğru yolda olduğunu görüyorsundur umarım.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Showmen Salih ~ 12 yıl önce
Halk kahramanı gözlerim doldu :)) Vay beeee destek verenler de atılma korkusuyla gizlendikleri yerden şakşakçılık yapıyor. Soyadları ile gizlenmesin !!!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
pala ~ 12 yıl önce
tek kelime ile helal olsun sana helal olsun

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000