18 Kasım 2008, Salı 11:44:36

Denktaş’tan hava sahası şartı...

Rum lider Dimitris Hristofyas’ın, Türk-Rum hava sahasının birleştirilmesi ile ilgili düşüncesini KKTC eski Dışişleri Bakanı Serdar Denktaş, “ İki tarafın egemenliği de kabul edilirse bu mümkün olabilir” şeklinde yorumladı.

Airport TV’de yayınlanan Nilüfer Batur’un sunduğu  ‘VIP Lounge’ programına telefon bağlantısıyla katılan Serdar Denktaş, “ Hristofyas’ın aklındaki hava ve deniz sahasındaki egemenliği ile adanın bütünündeki egemenliğini devam ettirmektir” dedi.

KKTC DP Genel Başkanı Serdar Denktaş, Kıbrıs’ta hava sahası konusunda bir uzlaşı sağlanamadığını belirterek, “Kıbrıs’ta iki ayrı yönetimli tek hava sahası düşüncesinin gerçekleşmesi, iki tarafın egemenliği de kabul edilirse mümkün olabilir” dedi.

Türkiye ile KKTC arasındaki havacılık alanındaki ilişkileri de değerlendiren denktaş, “ Seferler sırasında sorun yok ama çok daha yaygın uçuş ağı olabilmesi lazım. Kıbrıs Türk Hava Yolları, THY’nin yurtdışına yaptığı tüm seferlere bağlantı koyabilirse, çok daha fazla yolcu taşıyabilir” diye konuştu.

VIP Lounge

Her gün, siyaset, havacılık, iş ve sanat dünyasından önemli isimleri ağırlayan Nilüfer Batur’un sunduğu VIP Lounge programına bugüne kadar İstanbul Milletvekili Hüseyin Besli, CHP Parti Meclis Üyesi Berhan Şimşek, CHP eski Milletvekili Bülent Tanla, Onur Air Genel Müdürü  Şahabettin Bolukçu, Gazeteci-Yazar Mine Kırıkkanat, Gazeteci Mithat Bereket, Can Ataklı, Abdurrahman Dilipak, Eminönü Belediye Başkanı Nevzat Er ve AKUT Başkanı Nasuh Mahruki’nin de aralarında bulunduğu çok sayıda konuk katıldı.

Denktaş’tan hava sahası şartı...

Yorumlar

Bu haber için henüz yorum gönderilmedi.

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000