15 Ocak 2010, Cuma 10:02:20

DENİZLİ UÇAĞI ANTALYA'YA DIVERT ETTİ

Türk Hava Yolları'nın bu sabah İstanbul-Denizli seferini gerçekleştirmek üzere havalanan uçağı Denizli'ye iniş yapamadı.
  • Sizin bu haberlerinizi hep pilotlar mı, profesyonel havacılar mı okuyor da, habere Denizli Uçağı Antalya'ya Divert Etti şeklinde başlık açıyorsunuz? Denizli Uçağı şu şu sebeplerden dolayı Antalya'ya indi demek çok mu zor? Böyle bir komiklik olmaz!
  • Ya sen ne bılıyorsun da konusuyorsun bol keseden atıyorsun.sen hayatında bir kere uçmus olsan bılırsın personel kacta orda olur. ayrıca ucak oncesı 1 degıl 2 saat önce havaalanında olmak gerek.yok msj evden çekiliyormuş... msj ı cepten mi çekiliyor zannediyor acaba arkadas yazık yaaaa yazık.zavallı.
  • Kardeşim, Uçak ile birlikte havaalanına gelen personelden nekadar özveri beklersin, aldıkları Kaymakam maaşı ama yükleme işçisi kadar dahi sorumluluk taşımıyorlar, usulen en az uçaktan bir saat önce havaalanında personelin hazır bulunması gerekirken, çoğunlukla uçak ile birlikte personel alana giriyor, böyle bir anlayış olurmu, kule de yerinde olmasa uçak ile irtibat dahi kurulamaz, personel evinden hava durumu mesajı çekerse buradan ne beklersin. Zaten bu mesaj çekme de kalmadı, dispeç kendi bakıyor. ama son bilgileri alabileceği, istişare edecek personeli özellikle sabah uçuşlarında yerinde bulana aşk olsun.
  • Kalkıştan 40 dk sonra, oluşacağı ortada olan hava harekatına, ops yapmak mantıklımı. Sen 40 dk sonrasını göremiyorsan 3, 4 saat ve daha uzak mesafeye, hangi cesaretle ops yapıyorsun ! Yazık vergilerimize, kardeşim. Tail commender.
  • Yorum yapacakların siteye kayıtlı olduğu bir sisteme geçilsin. En azından anonim saçmalamaların önüne geçilir.
  • UCUŞ HAREKAT MERKEZİ VARIŞ NOKTASININ BİR SAATLİK ALTI SAATLIK ONİKİ SAATLİK ÇOK NADİREN YİRMİDÖRT SAATLİK HAVA DURUMU VE YEDEK MEYDANLARINDA AYNI YÖNTEMLE HAVA DURUMLARI BİLGİLERİNİ VERİLMİŞ OLMALI VE UCUŞ KAPTANININ KARARI İLE HAREKET BAŞLAR YADA İPTAL OLUR DOĞABİLECEK SORUNLARI VARIŞ MERKEZİ SATIŞ MÜDÜRÜ ÇÖZMEK YETKİSİNE SAHİPTİR BİZDE NE YAZIKKİ SİVİL HAVACILIK TAM MANASIYLE BİLİNMEDİĞİNDEN BU TÜR SORUNLAR GÖRÜLÜYOR YOLCU MADURUYETİ YAŞANIYOR ÜZÜLEREK SÖYLEMEK GEREKİRSE PERSONELDE YETERLİ BİLGİYE SAHİP DEĞİL TORPİL DİYEMİYORUM NORMAL BİR ZEKAYA SAHİP OLAN KİŞİ YAPILACAKLARI KOLAYCA KAVRAR BUNLARI BİRBİRİMİZLE KONUŞARAK FAYDALI OLACAĞIMIZI DÜŞÜNÜYORUM SAYGILARIMLA SARHOŞAHTAPOT
  • Ahsen hanımı ara o sana yöntemini gösterir :)B
  • atın o pilotları işteeen
  • Gecen hafta iki defa Dublin ucagi Shaon'a divert etti sesiniz cikmadi, bu sitede bir seyler gorunce onune gelen klavyeye sariliyor. Divert etmek bu mevsimde ucmak kadar normal, kabahat sizin yorumlariniza yer veren editorde ya neyse konustirmayin beni.
  • Nasıl bir sorudur acaba wx incelenmemiş mi? Kaptan neden kalkmış? Kim kafasına göre kalkar? ayrıca istasyon müdürüne hava sorma diye bir usul nereden çıkmış nasıl bir düşünce hangi müdür gelmeyin der acaba adam mto uzmanı değil, elinde bekleyen yolcuyu göndermeye çalışan bir ünite nasıl objektif karar alabilir? hayret kaptan hayret yani...

Türk Hava Yolları'na ait TK236 sefer sayılı İstanbul-Denizli uçağı, Çardak Havaalanı'ndaki kötü hava şartları nedeniyle iniş yapamadı. A320 tipi yolcu uçağı, Antalya Havalimanı'na inmek zorunda kaldı.

Antalya Havalimanı'na indikten sonra bekletilen uçağın, Denizli'deki hava şartlarının düzelmesiyle birlikte az önce tekrardan havalanarak Denizli Çardak Havaalanı'na hareket ettiği öğrenildi.

DENİZLİ UÇAĞI ANTALYA'YA DIVERT ETTİ

Yorumlar Tüm Yorumlar (23)

Misafir ~ 14 yıl önce
Sizin bu haberlerinizi hep pilotlar mı, profesyonel havacılar mı okuyor da, habere Denizli Uçağı Antalya'ya Divert Etti şeklinde başlık açıyorsunuz? Denizli Uçağı şu şu sebeplerden dolayı Antalya'ya indi demek çok mu zor? Böyle bir komiklik olmaz!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Ya sen ne bılıyorsun da konusuyorsun bol keseden atıyorsun.sen hayatında bir kere uçmus olsan bılırsın personel kacta orda olur. ayrıca ucak oncesı 1 degıl 2 saat önce havaalanında olmak gerek.yok msj evden çekiliyormuş... msj ı cepten mi çekiliyor zannediyor acaba arkadas yazık yaaaa yazık.zavallı.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Kardeşim, Uçak ile birlikte havaalanına gelen personelden nekadar özveri beklersin, aldıkları Kaymakam maaşı ama yükleme işçisi kadar dahi sorumluluk taşımıyorlar, usulen en az uçaktan bir saat önce havaalanında personelin hazır bulunması gerekirken, çoğunlukla uçak ile birlikte personel alana giriyor, böyle bir anlayış olurmu, kule de yerinde olmasa uçak ile irtibat dahi kurulamaz, personel evinden hava durumu mesajı çekerse buradan ne beklersin. Zaten bu mesaj çekme de kalmadı, dispeç kendi bakıyor. ama son bilgileri alabileceği, istişare edecek personeli özellikle sabah uçuşlarında yerinde bulana aşk olsun.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Kalkıştan 40 dk sonra, oluşacağı ortada olan hava harekatına, ops yapmak mantıklımı. Sen 40 dk sonrasını göremiyorsan 3, 4 saat ve daha uzak mesafeye, hangi cesaretle ops yapıyorsun ! Yazık vergilerimize, kardeşim. Tail commender.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Yorum yapacakların siteye kayıtlı olduğu bir sisteme geçilsin. En azından anonim saçmalamaların önüne geçilir.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
UCUŞ HAREKAT MERKEZİ VARIŞ NOKTASININ BİR SAATLİK ALTI SAATLIK ONİKİ SAATLİK ÇOK NADİREN YİRMİDÖRT SAATLİK HAVA DURUMU VE YEDEK MEYDANLARINDA AYNI YÖNTEMLE HAVA DURUMLARI BİLGİLERİNİ VERİLMİŞ OLMALI VE UCUŞ KAPTANININ KARARI İLE HAREKET BAŞLAR YADA İPTAL OLUR DOĞABİLECEK SORUNLARI VARIŞ MERKEZİ SATIŞ MÜDÜRÜ ÇÖZMEK YETKİSİNE SAHİPTİR BİZDE NE YAZIKKİ SİVİL HAVACILIK TAM MANASIYLE BİLİNMEDİĞİNDEN BU TÜR SORUNLAR GÖRÜLÜYOR YOLCU MADURUYETİ YAŞANIYOR ÜZÜLEREK SÖYLEMEK GEREKİRSE PERSONELDE YETERLİ BİLGİYE SAHİP DEĞİL TORPİL DİYEMİYORUM NORMAL BİR ZEKAYA SAHİP OLAN KİŞİ YAPILACAKLARI KOLAYCA KAVRAR BUNLARI BİRBİRİMİZLE KONUŞARAK FAYDALI OLACAĞIMIZI DÜŞÜNÜYORUM SAYGILARIMLA SARHOŞAHTAPOT

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Ahsen hanımı ara o sana yöntemini gösterir :)B

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
atın o pilotları işteeen

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Gecen hafta iki defa Dublin ucagi Shaon'a divert etti sesiniz cikmadi, bu sitede bir seyler gorunce onune gelen klavyeye sariliyor. Divert etmek bu mevsimde ucmak kadar normal, kabahat sizin yorumlariniza yer veren editorde ya neyse konustirmayin beni.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Nasıl bir sorudur acaba wx incelenmemiş mi? Kaptan neden kalkmış? Kim kafasına göre kalkar? ayrıca istasyon müdürüne hava sorma diye bir usul nereden çıkmış nasıl bir düşünce hangi müdür gelmeyin der acaba adam mto uzmanı değil, elinde bekleyen yolcuyu göndermeye çalışan bir ünite nasıl objektif karar alabilir? hayret kaptan hayret yani...

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000