28 Aralık 2009, Pazartesi 07:42:49

Delta, yolcuları didik didik ediyor!

Nijerya uyruklu bir kişinin, Amsterdam- Detroit seferini yapan ABD uçağında bomba patlatma girişiminin ardından yolculara yönelik güvenlik önlemleri artırıldı...
  • bi önce ki delta haberinde yazdıgım gibi beklediklerimiz aynen gerceklesiyor .. Bence bu olay daha uzunboylu olacak yani o ki daha boyu kısa bakın nerelere kadar uzuyacak.. Sivil havacılıgın vay haline.........

Türk Hava Yolları da, ABD uçuşlarında normal güvenlik tedbirlerini uygulamayı sürdürüyor. Atatürk Havalimanı'nda ise alarm seviyesinde herhangi bir değişiklik yapılmadı. 

ABD Başkanı Obama'nın talimatıyla genişletilen ek ve kısıtlayıcı tedbirler, ülke içi uçuşlar ile yurtdışından yapılan uçuşlarda öncelikle uygulanmaya başlandı. ABD'den başka ülkelere çıkış yapacak yolcular için havalimanlarındaki kontrollerin eskisi gibi devam ettiği belirtildi.

Delta Havayolları ile Atatürk Havalimanı'ndan bugün saat 18.15'te New York'a gidecek yaklaşık 200 yolcu didik didik arandı. Önlemlerin hassaslaştırıldığına dikkat çeken Delta yetkilileri, aramaların özellikle son kontrol noktasında yoğunlaştığına dikkat çekti.

Yolcular, bilet bagaj işlemlerini yaptırıp, pasaport noktasından geçtikten sonra uçağa binmeden önceki son kontrol noktası önünde toplanıyor. Uçuş kartları ve pasaportlarını kontrol edilen yolcular, ayakkabılarını da çıkarıp, sırayla x-ray cihazından geçiyor. Güvenlik personeli ardından el dedektörü ile aramayı sürdürüyor. Yine x-raydan geçen el bagajları başka görevlilerce açılıp sahibi eşliğinde kontrol ediliyor. Buradan geçen yolcular, oluşturulmuş başka bir kontrol noktasına yönlendiriliyor. Yolcular ve eşyaları masalarda görevli kişilerce yine tek tek ince aramaya tabi tutuluyor.

"ABD'DEN ÇIKIŞLARDA GÜVENLİK TEDBİRLERİ NORMAL"

İstanbul'a gelen Ahmet Uyan isimli vatandaş, New York Havalimanı'nda ekstra güvenlik uygulamasıyla karşılaşmadan rahat şekilde uçağa bindiklerini söyledi. Uyan, ''Bilet bagaj işlemlerimizi sıkıntı yaşamadan yaptırdık. Normal güvenlik kontrollerinden geçip uçağa bindik. Güvenlik uygulamalarında hiçbir değişiklik yoktu. Normal prosedür devam ediyordu. Uçağımız rötarlı gelmesi oradaki elverişsiz hava şartlarından kaynaklandı.'' dedi.

Öte yandan Türk Hava Yolları'nın yaşanan olayın ardından ABD'ye gerçekleştirdiği uçuşlardaki güvenlik tedbirlerini aynen uyguladığı bildirildi.

"ABD UÇUŞLARI RÖTARLI YAPIYOR''

Bugün sabah 09.55'te İstanbul'a inmesi planlanan Delta Havayolları'nın 072 sefer sayılı New York uçağında, ülkedeki elverişsiz hava şartları nedeniyle 6 saat 45 dakika gecikme yaşandı. Yine aynı yerden gelecek THY'nin TK002 sefer sayılı uçağı 3.5 saat rötarla 12.55 sıralarında Atatürk Havalimanı'na indi.

İstanbul'dan 12.15'te New York'a gidecek 073 sefer sayılı Delta uçağında, hem ABD'deki hava şartları hem Atatürk Havalimanı'nda uygulanan güvenlik önlemi nedeniyle planlanandan 6 saat gecikme oldu. THY ile United Havayolları'nın saat 11.30'daki İstanbul-Şikago ortak uçuşu ise aynı gerekçeyle 2 saat 35 dakika gecikmeyle yapılabildi.
 
Zaman

Delta, yolcuları didik didik ediyor!

Yorumlar

Misafir ~ 14 yıl önce
bi önce ki delta haberinde yazdıgım gibi beklediklerimiz aynen gerceklesiyor .. Bence bu olay daha uzunboylu olacak yani o ki daha boyu kısa bakın nerelere kadar uzuyacak.. Sivil havacılıgın vay haline.........

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000