19 Ekim 2013, Cumartesi 21:28:59

DAVUTOĞLU: PİLOTLARIMIZ YOLA ÇIKIYOR

Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, kaçırılan THY pilotlarının Türkiye'ye gelmek üzere yola çıktığı müjdesini verdi.
  • Kurtarılmadılar, serbest bıraklıdılar. Kimse kimseyi kandırmasın. AKP'de bundan nemalanmasın...
  • Koskoca MİT 72 gündür iki pilotu anca getirebildi...Çok yazık!!!Siyasi show!!! Kesinlikle katılıyorum
  • siyasi şov...
  • Türkiye nereye gelmiş ? Başbakan gezicilere esip gürleyeceğine bunların hakkından gelseydi ye ama yemedi tabii Pilotlarımızı kaçıranlar istediklerini yaptırdılarmı yaptırdılar... Kimse kusura bakmasın ama bundan sonra bu tür olayların ardı arkası kesilmez, kafası bozulan birilerini rehin alır nasıl olsa istediği yapılıyor.
  • demirkaya nickli şahsiyet hariç.. diğer yorumlara olumsuz bakan şahsiyetlere selam olsun onlar anlamıştır..inşallah yarın birgünde sızın de bir yakınız kaçırılır ozaman bizde geçmiş olsun dıyenlere olumsuzluk (X) koyarız !!!
  • Geçmiş olsun arkadaşlarımıza. Şimdi siyasilere düşen susup bir kenarda durmaları. Şunu yaptık bunu yaptık lafları sadece onları komik duruma düşürür.
  • Geçmiş olsun. Ancak karşılamaya gelen ve durumdan siyasi rant devşirmeye çalışacak zevat pilotlarımızın yüzüne nasıl bakacak merak ediyorum. 71 gün geçti ve eğer doğru ise Katar işleri halletti.
  • Simdi de basbakan cikip ucak teker koydu derse sasilmam , boyle bir durumu bile kendilerine reklam malzemesi yapan iktidar guneydoguda kacirilan askerler ve kaymakamimiz nerede sorarim size?? madem bu kadar basarilisiniz? ayrica adamlar kacirinca ne dedi lubnanli esirleri biraksinlar birakiriz , suriye onlari birakti lubnan da pilotlarimizi , siz ne yaptiniz? :D
  • O adamlar 71 gün orada esir kalamazdı. Türkiye'ye değil Amerika'ya yapıldığını düşünsenize. 24 saat içinde Beyrut'a askeri operasyon yapmazsa ben hiç birşey bilmiyorum.
  • DEVLET KONUKEVI TARAFINA GELECEKLER HEPIMIZ KARSILAMAK ICIN ORAYA GIDIYORUZ..YALNIZ BIRAKMAYALIM

Kaçırılan THY pilotları ile ilgili süreç mutlu sona doğru yaklaşırken Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, müjdeli haberi twitter üzerinden paylaştı. Davutoğlu, şu mesajlarla süreç hakkında son durumu bildirdi: 

" Bayram sevincimize sevinç katacak güzel haberi artık paylaşabiliriz.9 Ağustos'tan bu yana Lübnan'da alıkonulan THY pilotlarımız Murat Ağca ve Murat Akpınar yoğun girişimlerimiz sonucu büyükelçimizin yanında. Kendileri ile şimdi görüştüm. Tüm halkımıza selamları var. Az sonra Türkiye'ye doğru yola çıkıyorlar.Başta MİT Müsteşarımız Sn. Hakan Fidan olmak üzere ilk günden beri pilotlarımız için gece-gündüz çaba gösteren herkese teşekkür ediyorum.

Son iki ayda defalarca görüştüğüm Lübnan Meclis Başkanı Sn. Berri, Başbakan Mikati ile Dışişleri Bakanı Sn. Mansur'a da teşekkür ediyorum. Katar Dışişleri Bakanı dostum Sn. Halit bin Muhammed Al Attiyah de pilotlarımız için büyük çaba gösterdi. Bu sonuçta büyük katkısı oldu.En büyük teşekkürü hiç şüphesiz vakur, onurlu ve olgun duruşları ile pilotlarımız ve sürekli temas halinde olduğumuz ailelerine borçluyuz. Kıymetli pilotlarımızın eşleriyle de görüşerek kendilerine mutlu haberi verdim.Artık pilotlarımızın bir an önce ailelerine kavuşmaları için gereken her şey yapılıyor. Tüm milletimize bir kez daha geçmiş olsun diyor ve bayramlarını bir kez daha tebrik ediyorum. Tüm bu süreçte SnBaşbakanımızın talimatları ile yürütülen sürecin başarısı Türkiye'nin bölgede geldiği yeri bir kez daha ortaya koymuştur."

Bu arada THY Yönetim Kurulu Başkanı Hamdi Topçu da pilotların kurtarılmasını şu sözlerle değerlendirdi:

" Pilotlarımız özgürlüğüne kavuştu. Az önce görüştüm sağlıkları iyi. Emeği geçen herkese THY yönetim kurulu adına şükranlarımı arz ediyorum. Pilotlarımızı getiren uçak Beyrut Havalimanından Kalkış yaptı"

Bu arada Hamdi Topçu ve THY Genel Müdürü Temel Kotil'in, pilotları karşılamak üzere Atatürk Havalimanı'nda hazır bulunacağı öğrenildi.

 

DAVUTOĞLU: PİLOTLARIMIZ YOLA ÇIKIYOR

Yorumlar Tüm Yorumlar (26)

Kurtarmak Yalanı ~ 10 yıl önce
Kurtarılmadılar, serbest bıraklıdılar. Kimse kimseyi kandırmasın. AKP'de bundan nemalanmasın...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
iPhone Uygulaması ~ 10 yıl önce
Koskoca MİT 72 gündür iki pilotu anca getirebildi...Çok yazık!!!Siyasi show!!! Kesinlikle katılıyorum

Yanıtla

Kalan karakter 1000
serdar ~ 10 yıl önce
siyasi şov...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
yaynl ~ 10 yıl önce
nekadar hainsiniz bilader yerden yere vurdunuz bulunmasalardı halen daha vuracaktınız sizin kulagınız vardır duymaz gozlerınız vardır gormez sız nasıl ınsanlarsınız sız eşeklerdende betersınız
anti yandaş ~ 10 yıl önce
Türkiye nereye gelmiş ? Başbakan gezicilere esip gürleyeceğine bunların hakkından gelseydi ye ama yemedi tabii Pilotlarımızı kaçıranlar istediklerini yaptırdılarmı yaptırdılar... Kimse kusura bakmasın ama bundan sonra bu tür olayların ardı arkası kesilmez, kafası bozulan birilerini rehin alır nasıl olsa istediği yapılıyor.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
istanbulli ~ 10 yıl önce
kim ne derse desin, ne kadar zorlarına giderse gitsin TÜRKİYE CUMHURİYETİ DEVLETİ ÇALIŞIYOR, bazı muhalefetler gibi bayramda bile masasında viski bardağıyla oturan halk adamlarınıda tanıyoruz:)) la gezizekalı sen ne diyorsun? başbakana gerek yok millet ceza keser senin aklın olmasın..
Crew ~ 10 yıl önce
demirkaya nickli şahsiyet hariç.. diğer yorumlara olumsuz bakan şahsiyetlere selam olsun onlar anlamıştır..inşallah yarın birgünde sızın de bir yakınız kaçırılır ozaman bizde geçmiş olsun dıyenlere olumsuzluk (X) koyarız !!!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
susma zamanı ~ 10 yıl önce
Geçmiş olsun arkadaşlarımıza. Şimdi siyasilere düşen susup bir kenarda durmaları. Şunu yaptık bunu yaptık lafları sadece onları komik duruma düşürür.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
rantçılar ~ 10 yıl önce
Geçmiş olsun. Ancak karşılamaya gelen ve durumdan siyasi rant devşirmeye çalışacak zevat pilotlarımızın yüzüne nasıl bakacak merak ediyorum. 71 gün geçti ve eğer doğru ise Katar işleri halletti.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
no comment ~ 10 yıl önce
Simdi de basbakan cikip ucak teker koydu derse sasilmam , boyle bir durumu bile kendilerine reklam malzemesi yapan iktidar guneydoguda kacirilan askerler ve kaymakamimiz nerede sorarim size?? madem bu kadar basarilisiniz? ayrica adamlar kacirinca ne dedi lubnanli esirleri biraksinlar birakiriz , suriye onlari birakti lubnan da pilotlarimizi , siz ne yaptiniz? :D

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Atatürk olsaydı ~ 10 yıl önce
O adamlar 71 gün orada esir kalamazdı. Türkiye'ye değil Amerika'ya yapıldığını düşünsenize. 24 saat içinde Beyrut'a askeri operasyon yapmazsa ben hiç birşey bilmiyorum.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
istanbulli ~ 10 yıl önce
pilotlar kesin sağ kurtulurdu dimi! bu arkadaş çok rambo filmi izlemiş anlaşılan... jajajja
Kpt ~ 10 yıl önce
DEVLET KONUKEVI TARAFINA GELECEKLER HEPIMIZ KARSILAMAK ICIN ORAYA GIDIYORUZ..YALNIZ BIRAKMAYALIM

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000