22 Aralık 2009, Salı 14:06:24

DAVACI AVUKATLARLA AIRPORTHABER KONUŞTU

Ankara – İzmir seferi sırasında kötü hava koşullarından dolayı uçağın havada tur atmasından dolayı psikolojilerinin bozulduğu gerekçesiyle THY’ye dava açan avukatlar Airporthaber’e açıklama yaptılar.
  • avuakt milletinin esaslı işi bu zaten çeneleriyle kazanıyorlar ama bu sefer para değil isimlerini geri kazanma peşindeler
  • bunların bir kolu da antalya da.TUZU KURU bu gurup bir dava açarak ekonomiye yıllık katkısı 100milyon euro yu geçen 5M migrosun açılışının 3yıl ertelenmesine neden olmuşlardı.
  • Yorumunuz uygunsuz ve hakaret içeren unsurlara yer verdiğinden dolayı yayımlanmamaktadır.
  • Yalan ve dolan veya ne ariyorsan bu adamlarda vardir.............. Ama sozde yasal yollardan yaparlar..... Sahtekarlar....
  • ankara dispatch in adını bilen kişi,ogünkü hava durumunun ne olduğunu ve nasıl dispatch edildiğini biliyor olmalı.çünkü bu hava raporları gizli değildir.neye yaranmaya çalıştığı anlaşılamayan bu bilgisiz, ilgisiz kişiler hava durumunun ne olduğunu nasıl incelendiğini ve bir uçağın nasıl dispatch edildiğini öğrenmeden bu tür yorumlar yazmasınlar.
  • Hangi akla hizmetle bilmiyorum, THY'yi savunan bu yalamalara söyleyeceğim şudur: THY dünyadaki emsalleri ile kıyaslandığında kötü bir şirket. Hemde gerçekten her şeyi ile kötü bir şirket.
  • bazı yorumlara bakınca Turkiyede işlerin neden bir türlü düzelmedigi belli oluyor, THY her yerde aynı ama devletler farklı, 1996 ocak THY uçağı NY JFK ye tam inecekken kar fırtınası nedeniyle Bostona yönlendiriliyor, yolcular otele yerleştiriliyor ve havaalanı açılınca herkese alternatif uçuşlar ayarlanıyor, kimse mağdur olmuyor, yani vatandaş bilinçlenecek, devleti zorlayacak, devlet de hava yollarını zorlayacak, insanca muamele istemek herkesin hakkı
  • AĞUSTOS AYINDAKİ REZALET HABERİ YAPAN CEBECİ BU UÇAKTA OLSAYDI NE YAZARDI MERAK ETTİM,ÇAMUR ATARDI EKİBE,OLAY AKŞAMI BİR RESTORANTTA ATIP TUTMASINI KEŞKE YÖNETİM DUYSA DA BİDAHA BELEŞ UÇAMASA
  • bu kaptan yapabilecegi maximum mesaiyi yapıp doldugundada uçamıcagını bildirmese vede kalkıp izmire gitseydi ordada bir kaza olsaydı vede diyelim bu avukat beyde thy yi sigortalıyan şirketin avukatı olsaydı ilk yapcagı şey ne olurdu sizce... ben söyliyim uçuş ekibinin mesaisi limitler içindemi degilmi.degil ise çünkü sigorta sirketi size zırnık koklatmaz..ve iflas edersin.. kaptan böyle yaparak dogru yapıp şirketini korumuş.
  • standart TUZU KURU avukat tipi.hesap eskilerin dediği gibi "domuzdan kıl kopartma "meselesi.sonuç mu türkiyede HAVALARINI alırlar.haa amerika da olsaydı birşekler koparabilirlerdi.

Dün Sözcü Gazetesi’nde yer alan habere göre, İzmir Barosu avukatlarından Av. Murat Serezli, kardeşi Av. Fırat Serezli, Av. Gülşah Sabuncu ve iki müvekkilleriyle birlikte Türk Hava Yolları’na dava açtıkları yazılmıştı. Avukatlar, Ankara-İzmir seferinde, uçağın İzmir’e vardıktan sonra sis nedeniyle havada 45 dakika turlamasının ardından Milas-Bodrum Havaalanı’na iniş yaptığı ve uçağın havada turlaması nedeniyle avukatların psikolojilerinin bozulduğunu öne sürerek 5’er bin Liralık dava açtığı belirtiliyordu.

AirportHaber’in yaptığı araştırma sonrası, açılan davanın haberde belirtildiği gibi uçağın İzmir’e inememesi olmadığı ortaya çıktı.

Av. Murat Serezli, AirportHaber’e olayın nasıl geliştiğini şöyle anlattı.

Soru :Türk Hava Yolları'na, sis yüzünden havada 45 dakika tur attıktan sonra Milas-Bordum Havaalanı'na inmesi dolayısıyla tazminat davası açmışsınız. Havacılıktaki en önemli esas güvenliktir. Yolcularının güvenliği için pisti pas geçip bir süre havada turlayan ve inemeyeceği için başka bir havaalanına divert eden Türk Hava Yolları'na açtığınız dava bu çerçevede haklı mı?

Av. Metin Serezli-

Türk Hava Yollarının 17.12.2009 tarihli saat 19.30 hareket saatli TK 358 sayılı uçuşu hakkında yaşadıklarımız şöyle özetlenebilir.

“Uçak, Ankara’dan 19.30’da  kalkması gerektiği halde yarım saat rötarla saat 20.00’de kalktı.
Saat 21 civarında İzmir’e vardık. İzmir üstünde 21.40-45’e kadar uçtuk. Sis nedeniyle İzmir’e inemeyeceğimiz ortaya çıkması ve yakıt durumu nedeniyle saat 22.10 civarında Bodrum-Milas havaalanına indik. Buna ilişkin de kaptan pilotumuz gerekli anonsu yapmıştır.

Buraya kadar söylediklerim ve yaşadıklarımız ben ve tüm yolcular nezdinde  gayet makul ve olağan karşılanmıştır. Ancak, bu aşamadan sonrakiler ise dava konusu olabilecek niteliktedir.

Uçaktan indirildik. Terminaldeyiz. Bir saate yakın terminalde bekledik. Bir süre sonra uçağa alındık. Uçağın içinde bir saate yakın bir süre bekledik saat 12.15’de kaptan pilot “operasyonel nedenlerle bu uçağın kalkması mümkün değildir” diye bir açıklama yaptı.

Aşağıya inen yolcular, 12.15’den 01:15’de kadar bir THY yetkilisinden açıklama talep etti. Yolcuların karşısına  iyi niyetli bir polis memuru çıkıp sakinleştiremeye çalıştı. Daha sonra HAVAŞ görevlisi geldi. Kendisini her ne kadar yolcuların muhatabı olmasa da uçağa zarar vermememizi istedi. Yolcuların hiçbirinin ne böyle bir niyeti var ne de böyle bir fiilde bulunan var buna rağmen böyle sözleri işitmek yolcularda nasıl bir duygu ve düşünceye sevk eder takdir edeceğinizi düşünüyorum.

Bunlar olup biterken kokpitte kaptan pilotumuz ışıklarını söndürmüş, karanlıkta yerdeki yolculara bakmakta idi. Bir şahıs kokpit ile uçağın merdivenler arasında gidip gelerek biz yolculara açıklama yapmaya çalıştı. Açıklama her ne kadar operasyonel nedenler söylense de aslında kaptan pilotun uçuş süresinin sona erdiğini, “otobüslerle sizi İzmir’e ulaştıralım” dendi.

Bir başka HAVAŞ görevlisi “uçaktan inmekle artık Türk Hava Yolları’nın sorunu değilsiniz” şeklinde beyanda bulundu.

Star Alliance’a üye olmuş, Barcelona Spor Kulübüne sponsor olmuş ve Kevin Costner ile yeni reklam kampanyaları yapmış milli havayolumuzdan elbette daha farklı bir muamele görmek isterdik.

Star Alliance’a üye bir başka havayolu şirketi böyle bir durumda nasıl hareket ederdi? Kardeşim Fırat Serezli, İstanbul’da kar olması nedeniyle Londra-Miami uçuşunu kaçırdığında British Airways, vizesi olmadığı halde bir günlük vize almasını sağladı. Günlüğü 300.pound olan bir otelde kalmasını sağladı. Ertesi gün takip eden tarifeli uçağı ile yolcusunu varış noktasına ulaştırdı.

Sonuç olarak saat 02.15–30 civarında HAVAŞ otobüslerine binerek 05.00–05.30 civarından İzmir’e gelebildik.

Benzer durumda Star Alliance’a üye emsal bir havayolu şirketi yolcularına karşı nasıl hareket ederdi?” şeklinde konuştu.

©AirportHaber.com

DAVACI AVUKATLARLA AIRPORTHABER KONUŞTU

Yorumlar Tüm Yorumlar (19)

Misafir ~ 13 yıl önce
avuakt milletinin esaslı işi bu zaten çeneleriyle kazanıyorlar ama bu sefer para değil isimlerini geri kazanma peşindeler

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
bunların bir kolu da antalya da.TUZU KURU bu gurup bir dava açarak ekonomiye yıllık katkısı 100milyon euro yu geçen 5M migrosun açılışının 3yıl ertelenmesine neden olmuşlardı.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Yorumunuz uygunsuz ve hakaret içeren unsurlara yer verdiğinden dolayı yayımlanmamaktadır.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Yalan ve dolan veya ne ariyorsan bu adamlarda vardir.............. Ama sozde yasal yollardan yaparlar..... Sahtekarlar....

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
ankara dispatch in adını bilen kişi,ogünkü hava durumunun ne olduğunu ve nasıl dispatch edildiğini biliyor olmalı.çünkü bu hava raporları gizli değildir.neye yaranmaya çalıştığı anlaşılamayan bu bilgisiz, ilgisiz kişiler hava durumunun ne olduğunu nasıl incelendiğini ve bir uçağın nasıl dispatch edildiğini öğrenmeden bu tür yorumlar yazmasınlar.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Hangi akla hizmetle bilmiyorum, THY'yi savunan bu yalamalara söyleyeceğim şudur: THY dünyadaki emsalleri ile kıyaslandığında kötü bir şirket. Hemde gerçekten her şeyi ile kötü bir şirket.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
bazı yorumlara bakınca Turkiyede işlerin neden bir türlü düzelmedigi belli oluyor, THY her yerde aynı ama devletler farklı, 1996 ocak THY uçağı NY JFK ye tam inecekken kar fırtınası nedeniyle Bostona yönlendiriliyor, yolcular otele yerleştiriliyor ve havaalanı açılınca herkese alternatif uçuşlar ayarlanıyor, kimse mağdur olmuyor, yani vatandaş bilinçlenecek, devleti zorlayacak, devlet de hava yollarını zorlayacak, insanca muamele istemek herkesin hakkı

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
AĞUSTOS AYINDAKİ REZALET HABERİ YAPAN CEBECİ BU UÇAKTA OLSAYDI NE YAZARDI MERAK ETTİM,ÇAMUR ATARDI EKİBE,OLAY AKŞAMI BİR RESTORANTTA ATIP TUTMASINI KEŞKE YÖNETİM DUYSA DA BİDAHA BELEŞ UÇAMASA

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
bu kaptan yapabilecegi maximum mesaiyi yapıp doldugundada uçamıcagını bildirmese vede kalkıp izmire gitseydi ordada bir kaza olsaydı vede diyelim bu avukat beyde thy yi sigortalıyan şirketin avukatı olsaydı ilk yapcagı şey ne olurdu sizce... ben söyliyim uçuş ekibinin mesaisi limitler içindemi degilmi.degil ise çünkü sigorta sirketi size zırnık koklatmaz..ve iflas edersin.. kaptan böyle yaparak dogru yapıp şirketini korumuş.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
standart TUZU KURU avukat tipi.hesap eskilerin dediği gibi "domuzdan kıl kopartma "meselesi.sonuç mu türkiyede HAVALARINI alırlar.haa amerika da olsaydı birşekler koparabilirlerdi.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000