05 Aralık 2016, Pazartesi 11:08:52

Cumhurbaşkanlığı uçağını THY satın alacak

Türk Hava Yolları, KAP'a yaptığı açıklamada Cumhurbaşkanlığı için alınacak uçağın THY tarafından satın alınacağını duyurdu.
  • siz dolar bozdurun o dolarla uçak alsın...
  • 4 motorlu olmasi sebebiyle 340 tercih edildi. 330'un iki motorlu olmasi cok elestiriliyordu.
  • Airbus A350 alsaydiniz daha iyi olurdu bu ucak hurda
  • Bu ucagi satin almak saka gibi eski bir ucak 10 yildir yatiyor hadi filoya geldi diyelim bunun yedek parcasini nereden bulacaksiniz havayolu sirketleri bu ucaklari zar zor filo dan cikardi nedeni ise eski ve bu ucaklar fazla yag harciyor nediyelim bos giden paralar bosa yatirim
  • Yahudilikte yahudi olmayanın malını, parasını gasp etmek, çalmak, yemek yahudi için caizdir. Bu harcamaların sebebi budur. Anlayan anlamıştır.
  • Bu arada ilk alınan A319 dan bir tane daha alındı ve uçuyor. Kimsenin haberi yok. THY A340 ları yedek parçaya ayırıyor bir taraftanda para verip A340 alıyor. Allah büyüktür. Göreceğiz bu sonu...
  • Dolar olmamış yakışmadı hükümetimize, TL varken Airbus a TL teklif etseymisler keşke, okadar değerli bir para birimi karşısında 30% falan indirim yaparlardı mutlaka. Yazıklar olsun milletin evindeki dövize göz dikip kendileri ne yapıyorlar neler alıyorlar .
  • Yazık yazık yazık
  • İmparatorluk batarken lale bahçelerinde dolaşan saraylılar gibisiniz...
  • nedense bu uçağın 78 milyon dolara alındığına inanmıyorum. thy'nin daha fazla ödediğini,sadece motorların o kadar para ettiğini düşünüyorum. bildiğim kadarıyla a 340 larda kullanılan rolls royce motorların sıfırının tanesi 35-40 milyon dolar civarı. 2.el fiyatları da çok düşük olmasa gerek. bilenler bu konuda bizleri aydınlatırsa seviniriz.

Türk Hava Yolları, KAP'a yaptığı açıklamada Cumhurbaşkanlığı için alınacak uçağın THY tarafından satın alınacağını duyurdu.

Kamuyu Aydınlatma Platformu'na (KAP) bir açıklama yapan THY; 'Ortaklığımız Yönetim Kurulunca, VIP hizmetlerde kullanılmak üzere 1 adet A340-542 tipi uçağın satın alınmasına karar verilmiştir.' ifadelerini kullandı.

Hatırlanacağı üzere Türkiye, Başbakanlık VIP Uçak havuzuna yeni bir uçak dahil etmeye karar vermişti. Bu uçağın da aslında Tunus hükümeti sipariş edilen ancak Arap baharı sonrası yaşanan süreç sebebiyle uçak bir türlü teslim alınamaması nedeniyle Türkiye'nin istediği uçak olduğu öğrenilmişti.

MSN 902 seri numarasıyla üretilen uçak ilk uçuşunu 29 Mayıs 2008’de yapmıştı.

Öte yandan THY'nin uçağı 181 milyon dinara (78 milyon dolar) satın aldığı belirtildi.

Cumhurbaşkanlığı uçağını THY satın alacak

Yorumlar Tüm Yorumlar (125)

dolar ~ 7 yıl önce
siz dolar bozdurun o dolarla uçak alsın...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Motor ~ 7 yıl önce
4 motorlu olmasi sebebiyle 340 tercih edildi. 330'un iki motorlu olmasi cok elestiriliyordu.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
padişah ~ 7 yıl önce
pardon neyı eleştrılıyordu?bazı 330 ların menzılı 340 dan fazla bıraz öğren oyle gel.çok motor daha cok para demekse padişeh para harcamayı sever haklısın
Airbus ~ 7 yıl önce
Airbus A350 alsaydiniz daha iyi olurdu bu ucak hurda

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Vip ~ 7 yıl önce
Bu ucagi satin almak saka gibi eski bir ucak 10 yildir yatiyor hadi filoya geldi diyelim bunun yedek parcasini nereden bulacaksiniz havayolu sirketleri bu ucaklari zar zor filo dan cikardi nedeni ise eski ve bu ucaklar fazla yag harciyor nediyelim bos giden paralar bosa yatirim

Yanıtla

Kalan karakter 1000
YAHUDİ ~ 7 yıl önce
Yahudilikte yahudi olmayanın malını, parasını gasp etmek, çalmak, yemek yahudi için caizdir. Bu harcamaların sebebi budur. Anlayan anlamıştır.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
kaptan ~ 7 yıl önce
Bu arada ilk alınan A319 dan bir tane daha alındı ve uçuyor. Kimsenin haberi yok. THY A340 ları yedek parçaya ayırıyor bir taraftanda para verip A340 alıyor. Allah büyüktür. Göreceğiz bu sonu...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Tunuslu Ali ~ 7 yıl önce
Bir sürü uçak varken ve ciddi bir ekonumik kriz de hüküm sürerken müsrif bir şekilde bir uçak daha alanların sonu da bu uçağı alıp kullanamayan Tunuslu Ali gibi olsun.
Aaa ~ 7 yıl önce
Dolar olmamış yakışmadı hükümetimize, TL varken Airbus a TL teklif etseymisler keşke, okadar değerli bir para birimi karşısında 30% falan indirim yaparlardı mutlaka. Yazıklar olsun milletin evindeki dövize göz dikip kendileri ne yapıyorlar neler alıyorlar .

Yanıtla

Kalan karakter 1000
olsun ~ 7 yıl önce
herkes hak ettiği gibi yönetilir!!
Kanatlar ~ 7 yıl önce
Yazık yazık yazık

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Aviator ~ 7 yıl önce
İmparatorluk batarken lale bahçelerinde dolaşan saraylılar gibisiniz...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
??? ~ 7 yıl önce
nedense bu uçağın 78 milyon dolara alındığına inanmıyorum. thy'nin daha fazla ödediğini,sadece motorların o kadar para ettiğini düşünüyorum. bildiğim kadarıyla a 340 larda kullanılan rolls royce motorların sıfırının tanesi 35-40 milyon dolar civarı. 2.el fiyatları da çok düşük olmasa gerek. bilenler bu konuda bizleri aydınlatırsa seviniriz.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000