31 Mart 2016, Perşembe 09:50:35

Cumhurbaşkanı'ndan İlker Aycı'ya sponsorluk sorusu

Hürriyet Gazetesi yazarlarından Vahap Munyar, ABD seyahati sırasında Türk Hava Yolları Yönetim Kurulu Başkanı İlker Aycı ile Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan arasındaki diyaloğu köşesine taşıdı.
  • Denilen 1 milyar lik kar cok supheli. Avcinin aciklamasindan bir kac gun once yabanci basinda 157 milyol tl zarar etti diye haber cikti. Ustelik suan da gecen yillarda hic olmadigi kadar buyuk zarar eden bir cok hat var. Uzak dogu, Yakin dogu, Afrika , G.Amerika hatlari yerlerde surunuyor. Bu sartlarda karin atzararasiz yili kapatmasi bile cok zor. Filme ise begenilmedigini gosteriyor.imbd den bakin, batman filimleri arasinda en dusuk puani almis. Ustelik THY nin reklami birkac saniye bile yok. CB keske buna ne kadar odediniz diye sorsaymis.
  • Reis'in karşısında bu sözleri söyleyebilecek kaç kişi var içinizde klavye kabadayıları:)
  • Beyefendi , çocukları sponsorla okuttu, onlara sponsorla gemicikler aldı, ihaleler,işler alan,millete küfür eden sponsorlar partisine havuz oluşturarak maddi destek verdi hala veriyor haliyle alıştı tabii o yüzden ilker efendiye sponsorluk sorusu soruyor...
  • Bu muhteşem! ekibe bir de şöyle milliyetçiyim böyle vatanseverim vs deyip! yılda 3,5 milyon euro kazanan a milli takım futbol hocası imPARAtor da katılsaymış tam olurmuş !
  • Vay bee kadroya bak! Bakan damat( hangi ileri ülkede damat bakan olmuş ya da olur? ancak türkiye gibi geri kalmış ülkelerde!), aile boyu torpilli belediye başkanı( thy antalya müdürü akrabası) akepe hep iktidar olmalı deyip sonrasında vekilliği kapan güreşçi, doping cezası alan, milli formayı maddiyatla ölçen, utanmadan tvde milletten prim dilenen paragöz basketçi, iktidarı ve zenginleri övmeyi ve her daim onların yanında durmayı marifet sayan gazeteci vs diğer çok değerli! zatlar! kefeni sırtımıza giydik, para,pulda gözümüz yok vs diyenler karlılığınıza bir katkısı var mı ona bakarım diyor! paraları sıfırlatan, yandaşlara, önüne yatan bakanlara para dağıtan şimdi elin adamına bülbül gibi ötmesinden korkulan zata önce hayırsever işadamı şimdi rıza bey diyen, açılım diyerek teröristleri şımartan, arap kralı öldüğünde ulusal yas ilan edip kendi milleti havaya uçurulunca etmeyen,kendi ve zengin çocukları yapmasın diye askerliği parayla satan zihniyete destek vermeye devam edin !
  • Sanki ikiside çok anliomus gibi bu işlerden gerçi cb para işinden iyi anlar oğlu da aynı şekilde sıfırlamak falan gibi paraları ama soruyu soruyosun da karşındaki iki lafı bi araya getiremeyen bi adam onu işte hesap edemiosun sayın cb o yüzden de üçüncü de damat berat paşa girio devreye maşallah ne güzel de anlatmış .....na kurban olduğum...
  • Bu ulkede Reislerin kim oldugunu herkes biliyor. ikiside rahmetlik oldu.Milli olmayandan Turkum diyemeyenden Reis olmaz oldu desenizde olmaz.Hukuk tanimayandan hicbirsey olmaz.
  • Cumhurbaşkanı değil Cumhurbaşkanımız yazacaksınız
  • iktidarın şakşakçısı vahap bir de çalışanlarla konuşsun da öğrensin neyin en olduğunu! gerçi biliyordur da çıkarı için bana ne diyordur tıpkı diğerleri gibi! hey gidi bir lokma bir hırkacılar hey! para ve çıkar için yapmayacağınız şey yok! ona buna sponsor olmakla,paraları reklama vs saçmakla en iyi veya en büyük olunmuyor! yabancılar, bir şirket reklama çok para harcıyorsa ya kusurlu işi,malı vardır ya da piyasaya yeni girmiştir derler ! torpil havayolları ne yaparsa yapsın boş! denetlenmediği için istedikleri gibi para harcıyorlar devlet de el altından destek veriyor sonra şöyle başarılıyız böyle büyüdük bilmem ne palavraları! thy gerçek anlamda özel şirket olsa öyle bir denetlenir ki feriştahları şaşar! madem büyüdün niye 5.yıldızı alamıyorsun? neden uçuş güvenliğinde 60 büyük firma içinde 49.sıradasın? kargo müdürünü uçuş bilmem ne müdürü yapan, fransızcası olmayanı afrikaya şef,müdür gönderen, yolcu ve kargo tazminatları için dünya ceza ödeyen vs dünyada başka firma var mı?
  • Ayci sene sonunu zor görecek gibi hesap günü sene sonu kar yerine zarar ve bu sğonsorluğun getirisi nedir soracak CB boşuna bu kadar para harcamanın ne manası var herşeyede sponsor olmak zorundamısınız onun yerine daha düşük ücretle satın kardeş

Hürriyet Gazetesi yazarlarından Vahap Munyar, ABD seyahati sırasında Türk Hava Yolları Yönetim Kurulu Başkanı İlker Aycı ile Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan arasındaki diyaloğu köşesine taşıdı.

THY'nin Batman Superman'a karşı filmine sponsor olmasıyla THY'nin elde edeceği geliri soran Erdoğan 'ben kârlılığınıza bir katkısı var mı ona bakarım' dedi.

İşte Munyar'ın yazısı:

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, eşi Emine Erdoğan ve beraberindeki heyeti ABD'ye götüren TUR uçağının Washington'a inmesine 2 saat kala Başdanışman Mustafa Varank, gazetecilerin bulunduğu bölüme geldi:

- Beyefendi sizleri birlikte maç seyretmeye bekliyor.

26 gazeteci hep birlikte uçağın toplantı bölümüne geçtik. Teknik ekip, Avusturya-Türkiye maçını canlı olarak ekrana yansıtmaya çalışıyordu. Masanın etrafında Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak, Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, Antalya Belediye Başkanı Menderes Türel, Cumhurbaşkanı’nın Başdanışmanlarından Hamza Yerlikaya, yeni Başdanışman Hidayet Türkoğlu vardı.

Maç ekrana yansıdı ama sık sık görüntü donması sorunu oldu. Avusturya’nın golünü göremedik. Teknik ekip sorununu çözmeye çalışırken gözler Türk Hava Yolları (THY) Yönetim Kurulu Başkanı İlker Aycı’ya döndü. Erdoğan sordu:

- Arkadaşları topladık, hep birlikte milli maçı seyredelim diye. Sistem çalışacak mı?
- Çalışacak efendim...

O sırada meslektaşlarımızdan biri THY’nin “Batman V Superman: Adaletin Şafağı” filmine sponsorluğunu gündeme getirdi. Aycı, heyecanla anlatmaya başladı:

- Bu sponsorluk bizim için çok doğru bir adım oldu. Filmin gişe geliri şimdiden 460 milyon dolar oldu.

Erdoğan, araya girdi

:- O para kimin kasasına gidiyor? Filmi yapanlara değil mi? THY’nin bu işte kazancı ne olacak?

Aycı, THY için önemli tanıtım sağladığını anlatmaya çalıştı:

- Efendim, sponsorluk müşterilerimizin beğenisini topluyor. Film, havayolu şirketleri arasında önce THY’de eğlence sistemine girecek. Ayrıca, yolcularımıza verdiğimiz çantalara, mönü kartlarına filmden amblemler koymaya başladık. Onlar da çok ilgi çekiyor.

Erdoğan ısrarla sordu:

- Bu sponsorluk THY’nin bilançosuna nasıl yansıyacak?

Aycı, 2016’nın sektör açısından sıkıntılı olduğunu da dikkate alarak iddialı söz vermemeye özen gösterdi:

- Etkisini 2016 sonunda göreceğiz efendim. Tabi bir yandan yatırımlarımız da sürüyor.

Berat Albayrak, Aycı’ya destek verdi:

- Efendim, “Batman V Superman” sponsorluğunun tanıtım açısından etkisi harcanan paraya göre oldukça yüksek.

Aycı, filmin içinde yer almanın ayrıcalığına değindi:

- Efendim, THY’nin filmin içinde görünmesi, tanıtımımıza önemli katkı yapıyor.

Erdoğan, yine de sonuca bakmak gerektiğini vurguladı:

- Ben, kârlılığınıza bir katkısı var mı ona bakarım. 2016 sonununu bekleyelim bakalım.

Aycı, 2015’deki 1 milyar doları aşan kârı anımsattı:

- İnşallah daha iyisini yapmaya çalışacağız.

Bu sohbet sürerken gözler hep ekrandaydı. İlk yarının sonlarına doğru milli takımımız beraberlik golünü attı. Erdoğan, sevinçle yumruğunu havaya kaldırırken, hep birlikte millilerimizi alkışladık.

İlk yarının sonunda yerlerimize döndük...

Zaten uçak Washington için alçalmaya başlamıştı...

Maçın sonucunu inişten önce Varank’tan öğrendik:- 2-1 galibiz.

Terör korkusu, tüm dünyada insanların hareketini kısıtlarken, THY 2016 kârını milyar doların üzerinde tutabilir mi?

Cumhurbaşkanı'ndan İlker Aycı'ya sponsorluk sorusu

Yorumlar Tüm Yorumlar (57)

Kar ~ 8 yıl önce
Denilen 1 milyar lik kar cok supheli. Avcinin aciklamasindan bir kac gun once yabanci basinda 157 milyol tl zarar etti diye haber cikti. Ustelik suan da gecen yillarda hic olmadigi kadar buyuk zarar eden bir cok hat var. Uzak dogu, Yakin dogu, Afrika , G.Amerika hatlari yerlerde surunuyor. Bu sartlarda karin atzararasiz yili kapatmasi bile cok zor. Filme ise begenilmedigini gosteriyor.imbd den bakin, batman filimleri arasinda en dusuk puani almis. Ustelik THY nin reklami birkac saniye bile yok. CB keske buna ne kadar odediniz diye sorsaymis.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Reis ~ 8 yıl önce
Reis'in karşısında bu sözleri söyleyebilecek kaç kişi var içinizde klavye kabadayıları:)

Yanıtla

Kalan karakter 1000
sponsorrrr ~ 8 yıl önce
Beyefendi , çocukları sponsorla okuttu, onlara sponsorla gemicikler aldı, ihaleler,işler alan,millete küfür eden sponsorlar partisine havuz oluşturarak maddi destek verdi hala veriyor haliyle alıştı tabii o yüzden ilker efendiye sponsorluk sorusu soruyor...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
ztk ~ 8 yıl önce
harvard bile babasindan dolayi zoraki aldi, sonucta nato kafa , nato mermer ..
imPARAtor ~ 8 yıl önce
Bu muhteşem! ekibe bir de şöyle milliyetçiyim böyle vatanseverim vs deyip! yılda 3,5 milyon euro kazanan a milli takım futbol hocası imPARAtor da katılsaymış tam olurmuş !

Yanıtla

Kalan karakter 1000
süper kadro ~ 8 yıl önce
Vay bee kadroya bak! Bakan damat( hangi ileri ülkede damat bakan olmuş ya da olur? ancak türkiye gibi geri kalmış ülkelerde!), aile boyu torpilli belediye başkanı( thy antalya müdürü akrabası) akepe hep iktidar olmalı deyip sonrasında vekilliği kapan güreşçi, doping cezası alan, milli formayı maddiyatla ölçen, utanmadan tvde milletten prim dilenen paragöz basketçi, iktidarı ve zenginleri övmeyi ve her daim onların yanında durmayı marifet sayan gazeteci vs diğer çok değerli! zatlar! kefeni sırtımıza giydik, para,pulda gözümüz yok vs diyenler karlılığınıza bir katkısı var mı ona bakarım diyor! paraları sıfırlatan, yandaşlara, önüne yatan bakanlara para dağıtan şimdi elin adamına bülbül gibi ötmesinden korkulan zata önce hayırsever işadamı şimdi rıza bey diyen, açılım diyerek teröristleri şımartan, arap kralı öldüğünde ulusal yas ilan edip kendi milleti havaya uçurulunca etmeyen,kendi ve zengin çocukları yapmasın diye askerliği parayla satan zihniyete destek vermeye devam edin !

Yanıtla

Kalan karakter 1000
ztk ~ 8 yıl önce
soforu milletvekili oldu ,son nokta..
Körler Sağırlar ~ 8 yıl önce
Sanki ikiside çok anliomus gibi bu işlerden gerçi cb para işinden iyi anlar oğlu da aynı şekilde sıfırlamak falan gibi paraları ama soruyu soruyosun da karşındaki iki lafı bi araya getiremeyen bi adam onu işte hesap edemiosun sayın cb o yüzden de üçüncü de damat berat paşa girio devreye maşallah ne güzel de anlatmış .....na kurban olduğum...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Reis MY AC ~ 8 yıl önce
Bu ulkede Reislerin kim oldugunu herkes biliyor. ikiside rahmetlik oldu.Milli olmayandan Turkum diyemeyenden Reis olmaz oldu desenizde olmaz.Hukuk tanimayandan hicbirsey olmaz.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Reis ~ 8 yıl önce
Cumhurbaşkanı değil Cumhurbaşkanımız yazacaksınız

Yanıtla

Kalan karakter 1000
tk ~ 8 yıl önce
Mahalledeki bakkalada Bakkalim diyemi hitap ediyorsun yada ford bayisine gidince de Fordcum mu diyorsun.Yasa tanimayani kim tanir?
yazmıyorum ~ 8 yıl önce
yazmıyorum la napcan? cumhurbaşı cumhurbaşı cumhurbaşı
ztk ~ 8 yıl önce
benim cumhurbaskanim degil
şakşakçı ~ 8 yıl önce
iktidarın şakşakçısı vahap bir de çalışanlarla konuşsun da öğrensin neyin en olduğunu! gerçi biliyordur da çıkarı için bana ne diyordur tıpkı diğerleri gibi! hey gidi bir lokma bir hırkacılar hey! para ve çıkar için yapmayacağınız şey yok! ona buna sponsor olmakla,paraları reklama vs saçmakla en iyi veya en büyük olunmuyor! yabancılar, bir şirket reklama çok para harcıyorsa ya kusurlu işi,malı vardır ya da piyasaya yeni girmiştir derler ! torpil havayolları ne yaparsa yapsın boş! denetlenmediği için istedikleri gibi para harcıyorlar devlet de el altından destek veriyor sonra şöyle başarılıyız böyle büyüdük bilmem ne palavraları! thy gerçek anlamda özel şirket olsa öyle bir denetlenir ki feriştahları şaşar! madem büyüdün niye 5.yıldızı alamıyorsun? neden uçuş güvenliğinde 60 büyük firma içinde 49.sıradasın? kargo müdürünü uçuş bilmem ne müdürü yapan, fransızcası olmayanı afrikaya şef,müdür gönderen, yolcu ve kargo tazminatları için dünya ceza ödeyen vs dünyada başka firma var mı?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Yorum ~ 8 yıl önce
Ayci sene sonunu zor görecek gibi hesap günü sene sonu kar yerine zarar ve bu sğonsorluğun getirisi nedir soracak CB boşuna bu kadar para harcamanın ne manası var herşeyede sponsor olmak zorundamısınız onun yerine daha düşük ücretle satın kardeş

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000