01 Eylül 2009, Salı 08:06:14

"Çorum'a havaalanı şart"

TSO Başkanı Çetin Başaranhıncal, THY verilerine göre Çorum’un yolcu kapasitesinin yeterli olduğunu, Çorum’a havaalanı yapıldığı takdirde günlük sefer konulabileceğini belirtti...
  • Çorumlu, işe yaramaz adamları milletvekili seçtiği sürece kendi havaalanını zor görür. Yaparsa özel sektör yapar kendi havaalanını. Askeri havaalından bozma sivil havaalnında hizmetler kaliteli değil. Yolcu bekleyenlerin bekleme salonuna girmesi yasak. Havaalanı yolu dar, bozuk. Köy yolları ondan daha iyi. Polisler bütün bankları işgal etmiş durumda. Oturacak oturak yok dışarda.
  • açın açın heryere açın, Çemişgezek'e de açın.. bu ne be her önüne gelen havalimanı istiyor.. daha otobüse binmeyi öğrenin de uçak kusur kalsın..
  • Aydın cıldır havalimanınıda açın aydın olarak izmire gitmekten bizde bıktık çorumlular gibi merzifona gitmek istemiyoruz.ceylin.
  • Bilmeyenler icin yazıyorum. Merzifon havaalanı duble yollarla Coruma 30 dakika Amasyaya 20 dakika Tokata 1 saat 15 dakika mesafededir bölge havaalanıdır. Kargocuların orta Karadeniz dağıtım merkezi de Merzifondur. Hava kuvvetleri, zamanla ortak kullanımın gelişmesine izin verecektir, sabırlı olalım kaynak israfına gerek yok
  • şart şart afferim kim düşünmüşse................... iyi düşünmüş.......
  • corum neresı yaaa...ustunden ucak gecıyomu oranın...yolu bıle yoktur oranın
  • Tabi şart , hatta bir tane int. bir tane de domestic olsun ... Bu ne ya , her önüne gelen havaalanı , sefer istiyor . Herkes uçağı %90 dolduruyor ... Bu havacılık dünyası geniş olduğu için herkes bol bol sallama alanı buluyor ... İlçelere de havaalanı istiyoz !!!
  • vallaha sonunda kabul oldu çorumlu sedat'ın duası :D:D:D
  • merzifon meydanını kullanan yolcuların önemli bölümü çorumluysa merzifona neden sivil meydan yapıldı, anlamak güç. sanayi ve ticaret potansiyeliyle çorum bu hizmet için bekletilmeyi hak etmiyor. ayrıca merzifondaki terminal(!) binası da ucube bir şey olmuş, idarenin özenine pes doğrusu.
  • iyi artık parasınıda verin hergün çıkacaksa her uçaktandam 70-80 koltuğu garanti edin thyda sefer koysun ollmazmı ben memurum senden daha çok vergi veriyorumdur kesin senden daha fazla söz hakkına sahibim bence nasılolsa benim paramla yapılacak

TSO Başkanı Çetin Başaranhıncal, THY verilerine göre Çorum’un yolcu kapasitesinin yeterli olduğunu, Çorum’a havaalanı yapıldığı takdirde günlük sefer konulabileceğini belirterek, “Merzifon uçuşlarını Çorum yolcuları dolduruyor. Biz buna rağmen samimiyetle Merzifon’dan uçuşları destekliyoruz. Ama, askeri havaalanında yer hizmetleri yerine getirilemediği için işadamına uygun uçuş tarifeleri uygulanamıyor. Bu durumda, Çorum Havaalanı’nın yeniden gündeme alınmasından ve bir an önce gerçekleştirilmesinden başka çare görünmüyor” dedi.

“ÇORUM BAĞIMSIZ BİR HAVAALANINI KARŞILAR”

Turkısh Cargo Samsun Satış Müdürü Ayşegül Özdemir, Samsun Havalimanı’nda dış hat gümrüklü hava kargo hizmeti vermeye başladıklarını belirterek, böylece İç Anadolu ve Karadeniz Bölgesi’nin kapılarının da yurtdışına açıldığını söyledi. TSO Yönetim Kurulu Başkanı Çetin Başaranhıncal ise, Çorumlu sanayici ve işadamlarının Samsun Turkısh Cargo hizmetinden mutlaka yararlanacağını vurgularken, Çorumluların artık kendi havaalanını istediğini kaydetti.

TSO Yönetim Kurulu Başkanı Çetin Başaranhıncal, Ayşegül Özdemir ve THY’ndan gelen diğer yetkililere teşekkür ettikten sonra, Turkısh Cargo’nun hizmetlerinden Çorumlu işadamlarının da yararlanacağını söyledi.

Merzifon Havaalanı’ndaki uçuş saatlerine de değinen Başaranhıncal, sivil ulaşıma açılan havaalanına en başından en sonuna kadar her türlü maddi ve manevi desteği vermiş olan Çorum’un, aynı zamanda bu havaalanını kullanacak en fazla yolcu potansiyeline sahip il olduğunu hatırlatarak, uçuş saatlerinin Çorumlu işadamlarına hitap etmediğini vurguladı.

Çetin Başaranhıncal uçuş sayısının her güne çıkarılması ile ilgili tarife değişikliği için kurum ve kuruluşlarla birlikte girişimde bulunduğunu, bu girişimler neticesinde, haftada 3 sefer olarak düzenlenen uçuşların yetersiz olması nedeniyle her güne çıkartılması ve sanayici ve tüccarımızın ihtiyaçları göz önüne alınarak saat ayarlamasına gidilmesi kararı alındığını, bu durumun kamuoyuyla paylaşıldığını ve herkes tarafından olumlu karşılandığını kaydetti.

Bu saat ayarlamasına göre Çorumlu sanayici ve işadamlarımıza hitap eden uçuşların ancak, uçağın gece konaklaması ile sağlanabildiğini, bunun ise gerek askeri kurallar gerekse havaalanı hizmetlerinin eksikliğinden dolayı sağlanamadığını ifade eden Başaranhıncal, Çorumlu sanayici ve işadamları için tek çözüm, Çorum’a havaalanının yapılmasıdır” dedi.

Ticari malı üretmek kadar pazarlamanın ve yerine ulaştırmanın da çok önemli olduğunu belirten Çetin Başaranhıncal, bunun hava ulaşımıyla olmasının işadamına büyük kolaylıklar getireceğini kaydetti.

Başaranhıncal, Çorum’un Samsun Havaalanı’nda faaliyete başlayan Turkısh Cargo’nun hizmetlerinden en çok yararlanacak illerin başında geleceğini vurgularken, Çorumluların kendi havaalanına kavuşmasıyla birlikte, Turkısh Cargo’nun burada da faaliyete geçmesi konusunda girişimlerde bulanacaklarını ifade etti.

TSO YÖNETİMİNE TURKİSH CARGO HİZMETLERİ ANLATILDI

Türk Hava Yolları yetkilileri tarafından, Ticaret ve Sanayi Odası yönetim kurulu üyelerine Turkısh Cargo’nun hizmetleri konusunda bilgiler verildi.

Ticaret ve Sanayi Odası Meclis Salonu’nda gerçekleşen bilgilendirme toplantısında konuşan Türk Hava Yolları Samsun Satış Müdürü Ayşegül Özdemir, geniş uçuş ağı ile en önemli üretim ve ticaret merkezlerini birbirine bağlayarak en kısa ve en güvenilir kıtalararası rotaları ile hizmet veren Turkısh Cargo yolcu uçaklarının kargo kompartımanlarında iç hatta 36 şehir ve 37 hava limanı, dış hatta ise 152 şehir ve 154 hava limanı olmak üzere, Uzakdoğu’dan Amerika’ya, Avrupa’dan Ortadoğu, Afrika’ya uzanan geniş uçuş ağı ile toplam 152 noktaya ulaşabildiğini vurguladı.

Halihazırda, İstanbul, Ankara, Adana, İzmir ve Antalya’da sahip olduğu alt yapı, ekipman ve teçhizatları ile dış hat kargo hizmeti sunan Türk Hava Yolları’nın bu beş noktaya bir nokta daha ekleyerek Samsun Havalimanı’nda da dış hat gümrüklü hava kargo hizmeti vermeye başladığını kaydeden Özdemir,  bu sayede yurt içinde beş olan gümrüklü havalimanı sayısının, Samsun ile birlikte altıya ulaşmasıyla İç Anadolu ve Karadeniz Bölgesi’nin kapıları da yurtdışına açıldığını ifade etti.

"Çorum'a havaalanı şart"

Yorumlar Tüm Yorumlar (11)

Misafir ~ 15 yıl önce
Çorumlu, işe yaramaz adamları milletvekili seçtiği sürece kendi havaalanını zor görür. Yaparsa özel sektör yapar kendi havaalanını. Askeri havaalından bozma sivil havaalnında hizmetler kaliteli değil. Yolcu bekleyenlerin bekleme salonuna girmesi yasak. Havaalanı yolu dar, bozuk. Köy yolları ondan daha iyi. Polisler bütün bankları işgal etmiş durumda. Oturacak oturak yok dışarda.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
açın açın heryere açın, Çemişgezek'e de açın.. bu ne be her önüne gelen havalimanı istiyor.. daha otobüse binmeyi öğrenin de uçak kusur kalsın..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
Aydın cıldır havalimanınıda açın aydın olarak izmire gitmekten bizde bıktık çorumlular gibi merzifona gitmek istemiyoruz.ceylin.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
Bilmeyenler icin yazıyorum. Merzifon havaalanı duble yollarla Coruma 30 dakika Amasyaya 20 dakika Tokata 1 saat 15 dakika mesafededir bölge havaalanıdır. Kargocuların orta Karadeniz dağıtım merkezi de Merzifondur. Hava kuvvetleri, zamanla ortak kullanımın gelişmesine izin verecektir, sabırlı olalım kaynak israfına gerek yok

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
şart şart afferim kim düşünmüşse................... iyi düşünmüş.......

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
corum neresı yaaa...ustunden ucak gecıyomu oranın...yolu bıle yoktur oranın

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
Tabi şart , hatta bir tane int. bir tane de domestic olsun ... Bu ne ya , her önüne gelen havaalanı , sefer istiyor . Herkes uçağı %90 dolduruyor ... Bu havacılık dünyası geniş olduğu için herkes bol bol sallama alanı buluyor ... İlçelere de havaalanı istiyoz !!!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
vallaha sonunda kabul oldu çorumlu sedat'ın duası :D:D:D

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
merzifon meydanını kullanan yolcuların önemli bölümü çorumluysa merzifona neden sivil meydan yapıldı, anlamak güç. sanayi ve ticaret potansiyeliyle çorum bu hizmet için bekletilmeyi hak etmiyor. ayrıca merzifondaki terminal(!) binası da ucube bir şey olmuş, idarenin özenine pes doğrusu.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
iyi artık parasınıda verin hergün çıkacaksa her uçaktandam 70-80 koltuğu garanti edin thyda sefer koysun ollmazmı ben memurum senden daha çok vergi veriyorumdur kesin senden daha fazla söz hakkına sahibim bence nasılolsa benim paramla yapılacak

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000