19 Temmuz 2012, Perşembe 08:57:08

"ÇORLU'DAN MEMNUN DEĞİLİZ"

THY Genel Müdürü Temel Kotil, kadın pilot sayısının artmasını arzu ettiklerini belirterek, ``Aydın Çıldır Havalimanı`na açılacak uçuş okulumuzda ağırlıklı olarak kadın pilot yetiştirmek istiyoruz`` dedi...
  • SAYIN KOTİL ÇORLU DA SİZDEN MEMNUN DEĞİL Dİ ZATEN GİDERSENİZ İSABET OLUR.
  • Bu yorum eleştiri sınırlarını aştığı için sansürlenmiştir.
  • Sayın Kotil havanın erken kararması ve kışın uzun sürmesi nedenleriyle Çorlu dan memnun değil ise sanırım Çıldır havaalanı kendisini bu yönlerden hayal kırıklığına uğratacak. Zira Çıldır Çorlu dan daha doğudadır ve günlerin daha uzun olması söz konusu değildir, fark ta topu topu birkaç dakikadır. Ayrıca iç ege nin yıl boyu uçuşa uygun gün sayısı trakya dan daha çok değildir. Başvuracak kadın pilot adaylarına şimdiden kolaylıklar dilerim.
  • 1 ay oldu hala haber bekliyoruz, Level-4 sınavı dediler girdik hala sonuç yok
  • 2 yıllık arkadaş azıcık çalışsın bari açık öğretim bitirsin bu kadar ağlayana kadar
  • Ne yani şimdi 4 yıllık üniversiteliden pilot oluyorda 2 yıllık üniversiteliden neden olmuyor onu anlamdım ha birde yabancılar lise mezunu alıyorsunda 2 yıllık üniversite mezununu neden almıyorsun kardeşim bu ağmazlıktır anlamadık gitti tanıdığım birçok kaptan ve FO var aralarında iki dil bilen bile var ne almıyorsun kardeşim neden adam çalışmış lisansını almış birçoğu tip eğitimi almış e al işte bu arkadaşları değerlendir kardeşim 500 lise mezunu yabancıya iş varda 2 yıllık universite mezunu pilotlara neden sırtını dönersin be kardeşim oku bu yazıyı ve bana burdan cevap ver TEMEL BEY evet bekliyorum
  • Bu yorum eleştiri sınırlarını aştığı için sansürlenmiştir.
  • bayan pilot adaylarında aradıkları türban standart ve ölçülerinide açıklarlarsa seviniriz.
  • KOKPİTTE KADIN ,KABİNDE ERKEK OLMAZ HAVACILIK BUNA DENİR.
  • THY nin pilot adaylarında aradığı şartlar arasında 4 yıllık lisans eğitimi denmektedir. Acaba , illaki sayısal bölüm mü olmalı , sözel bölüm mezunları müracaat edebilirmi ?

Kotil, Aydın-Çıldır Havalimanı`nın yapılması için Mustafa Çıldır`ın 1950`li yıllarda 500 dönüm arazisini bağışladığını ve buraya uzun süre sonra havaalanı yapıldığını anımsattı. Kotil, buranın 20 yıllık işletme hakkının 26 Haziran`da yapılan sözleşmeyle THY Anonim Ortaklığı`na devredildiğini anlattı.

Aydın Çıldır Havalimanı`nda pilot yetiştirilmesi amacıyla Pilot Okulu kuracaklarını ifade eden Kotil, buraya açılacak okulun kendilerine fazla bir maliyetinin olmayacağını, çünkü uçuş için gerekli uçak ve diğer ekipmanların bulunduğunu söyledi.

THY`nin Tekirdağ`ın Çorlu ilçesinde pilot okulunun bulunduğunu, ancak havanın erken kararması, kışın uzun sürmesi gibi nedenlerle buradaki okulu Çıldır Havalimanı`na taşımak istediklerini dile getiren Kotil, ``Uçuş okullarında uçakların 5 gün uçmasını isteriz. Çorlu`da çok mutlu değiliz. Uçuş okulu için Türkiye`deki en nefis yer Aydın. O açıdan biz Devlet Hava Meydanları İşletmesi`ne teşekkür ediyoruz. Buraya açacağımız uçuş okulu için çok büyük bir bütçe ayırmadık. Hocalarımız ve uçaklarımız zaten var`` diye konuştu.

Bir pilotun yetiştirilmesinin 100 bin dolara malolduğunu kaydeden Kotil, yılda 300 pilot yetiştirmeyi amaçladıklarını, bütçenin büyük kısmının eğitmenlere ayrıldığını söyledi. Bazı binaların yapıldığı Aydın Çıldır Havalimanı`na bu hafta içinde uçuş filosunu götüreceklerini anlatan Kotil, pilotluk için kendilerine ulaşan talebin çok yüksek olduğunu, başvuruların internet üzerinden yapıldığını belirtti.

4 yıllık üniversite mezunu olan, İngilizce bilen herkesin pilot olmak için başvurabileceğini bildiren Kotil, adayların çeşitli sınavlardan geçirildiğini anlattı.

Pilotluğun özellikle kadınlar için çok uygun bir meslek olduğunu, ancak bu meslek için kadınlardan gelen başvuruların çok az olduğunu dile getiren Kotil, bu sayının artmasını istediklerini söyledi. Kotil, Aydın Çıldır Havalimanı`na açılacak uçuş okulunda ağırlıklı olarak kadın pilot
yetiştirmek istediklerini ifade etti.

İYİ EĞİTİM ALMIŞ PİLOTLARI THY`DE İŞE ALABİLİRİZ

Uçuş okulundan mezun olan kişilerin, hem Türkiye`de hem de yabancı ülkelerde istihdam edilebileceğini kaydeden Kotil, ``Ama mezun olan pilotlarımızı yurt dışına kaptırmayız. Çünkü şu anda THY bünyesinde yaklaşık 400 yabancı pilot çalıştırıyoruz`` diye konuştu.

Türkiye`de işsiz pilotların da olduğuna işaret eden Kotil, ``İyi eğitim almış, testlerden geçebilen herkesi pilot olarak alabiliriz. Sonuçta işsiz mühendis de doktor da var. Bu, (piyasada o kişilere ihtiyaç yok) anlamına gelmez, bizim belirli kurallarımız, imtihanlarımız var, bunlardan geçecek herkesi THY`de pilot olarak çalıştırabiliriz`` dedi. (Gazetevatan)

"ÇORLU'DAN MEMNUN DEĞİLİZ"

Yorumlar Tüm Yorumlar (19)

ÇORLU LU ~ 12 yıl önce
SAYIN KOTİL ÇORLU DA SİZDEN MEMNUN DEĞİL Dİ ZATEN GİDERSENİZ İSABET OLUR.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Cifte standart ~ 12 yıl önce
Bu yorum eleştiri sınırlarını aştığı için sansürlenmiştir.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Beklentiler ~ 12 yıl önce
Sayın Kotil havanın erken kararması ve kışın uzun sürmesi nedenleriyle Çorlu dan memnun değil ise sanırım Çıldır havaalanı kendisini bu yönlerden hayal kırıklığına uğratacak. Zira Çıldır Çorlu dan daha doğudadır ve günlerin daha uzun olması söz konusu değildir, fark ta topu topu birkaç dakikadır. Ayrıca iç ege nin yıl boyu uçuşa uygun gün sayısı trakya dan daha çok değildir. Başvuracak kadın pilot adaylarına şimdiden kolaylıklar dilerim.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
İsim / Rumuz ~ 12 yıl önce
1 ay oldu hala haber bekliyoruz, Level-4 sınavı dediler girdik hala sonuç yok

Yanıtla

Kalan karakter 1000
5 ~ 12 yıl önce
2 yıllık arkadaş azıcık çalışsın bari açık öğretim bitirsin bu kadar ağlayana kadar

Yanıtla

Kalan karakter 1000
4 ~ 12 yıl önce
Ne yani şimdi 4 yıllık üniversiteliden pilot oluyorda 2 yıllık üniversiteliden neden olmuyor onu anlamdım ha birde yabancılar lise mezunu alıyorsunda 2 yıllık üniversite mezununu neden almıyorsun kardeşim bu ağmazlıktır anlamadık gitti tanıdığım birçok kaptan ve FO var aralarında iki dil bilen bile var ne almıyorsun kardeşim neden adam çalışmış lisansını almış birçoğu tip eğitimi almış e al işte bu arkadaşları değerlendir kardeşim 500 lise mezunu yabancıya iş varda 2 yıllık universite mezunu pilotlara neden sırtını dönersin be kardeşim oku bu yazıyı ve bana burdan cevap ver TEMEL BEY evet bekliyorum

Yanıtla

Kalan karakter 1000
misafir ~ 12 yıl önce
Bu yorum eleştiri sınırlarını aştığı için sansürlenmiştir.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
İsim / Rumuz ~ 12 yıl önce
bayan pilot adaylarında aradıkları türban standart ve ölçülerinide açıklarlarsa seviniriz.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Boss ~ 12 yıl önce
KOKPİTTE KADIN ,KABİNDE ERKEK OLMAZ HAVACILIK BUNA DENİR.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
pilotluk ~ 12 yıl önce
THY nin pilot adaylarında aradığı şartlar arasında 4 yıllık lisans eğitimi denmektedir. Acaba , illaki sayısal bölüm mü olmalı , sözel bölüm mezunları müracaat edebilirmi ?

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000