11 Ekim 2008, Cumartesi 11:46:43

Corendon Havayolları'na SHGM'den VETO!

Corendon Havayolları’nın kış dönemi için Irak Airways’e kiraladığı uçaklar, Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü (SHGM) tarafından verilen veto kararıyla geri döndü. Peki, SHGM kiralama kararını neden veto etti?
  • Cool rumuzlu arkadaş doğru yazmış..maalesef o makamlara gelenler kendilerini farklı sanır , konuşmaları ve davranışları gözle görülür biçimde değişir.Normal line kaptanıyken şikayet ettikleri konular kendileri yönetime geldiğinde önlerine konulunca şikayet edeni neredeyse haşlarlar, haksız görürler ve patrona şirin gözükcem diye meslekdaşlarını çiğner geçerler mesleki etik değerlere sahip çıkmazlar..neden biliyormusunuz ..makam tatlıdır..tv zapingi gibi kumanda illa onlarda olsun isterler..bir de tabi ek ücretlerinden olmak istemezler..Kişilikler bir öğretmen parası ve makam tazminatına verilmiştir birkere !!! İstifa edilmesi gereken zamanlarda istifa edecek cesaretleri bile yoktur bu gibilerin..alay konusu olduklarını bildikleri halde bırakamazlar o makamları...
  • E be kardeşim sizde hafif safmışsınız yani..taşın altına elinizi değil kendinizi koymuşsunuz..O nasıl uçuşlar öyle..!! Siz gıkınızı çıkarmamaışsınız, baş pilot uçuş işletme müdürünüz her kimse onlar makamlarını sağlama alıp ek ücretlerinden öğretmenseler öğretmenliklerinden olmamak için onlar da gıkını çıkarmamaış ve muhtemelen " verrr coşkuyu.." diyerek sizlerin de sırtını sıvazlamış veeeee işte olanlar ortada..Uçanların düşünce ve duyguları da yazdığın satır aralarında gayet net...Bu amcalar güven olmaz sevgili meslekdaşım..Benden sana naçizane öneri, baş pilot ve işletme müdürlerine de en az patron kadar güvenme..!! O koltuklar sihirlidir..Adamın poposu bir değdimi sorma gitsin..Önce davranışları değişir sonra konuşması ve tavırları sonra da kişiliği değişir..Hatta öyle bir değişir ki karşında patron var sanırsın..O yüzden patron olmayan ama patronla aynı kaba s...n bu adamlara aman dikkat.!!!
  • Hepinizle paylaşmak istedim ; 1.) Öncelikle bu şirket tekniği,kokpiti,kabini,yönetim ve genel müdürlükte bulunan tüm bireyleri ile son birkaç yılın Türk sivil havacılığındaki en iyi ve problemsiz WET LEASE operasyonlarına imza atmış bir havayolumuzdur. 2.) Bu operasyonları İRAN-KAMERUN-ÇAT-SUDAN-FINLANDIYA-BUKREŞ-BUDAPEŞTE-PRAG-AMSTERDAM-KIEV ve hatırlayamadığım diğer yerlerde yaparken; birçok havayolu şirketinin tercih etmeyeceği koşul ve şartları berteraf etmesinin en büyük dayanağı tek bir yumruk ve aile yapısıydı.Afrikada günlerce 40 derece CB lerin göbeğinde yağış mevsiminde görev yaptıktan 1 gün sonra t-short ile evine uğrayamadan -15 dereceye kıeve gidilip kara kışın ortasındada günlerce uçuldu. 3.)kabini,kokpiti,tekniği ile elele koyduk bu şirketi bir yerlere getirmeye çalıştık...şirket büyüsün verdiğimiz emeklerin karşılığını bir sonraki sezonda daha rahat-adam gibi operasyonlarla alalım diye..! 4.)Ama gördükki biz elimizi taşın altına soktukça üstüne kaya yükleniyor. TAMAM HEPİMİZ İÇİN İYİ OLACAKSA ONADA VARIZ DEDİK.!!! 5.) AMA bu son olup bitenlerle ne yazıkki kırıldık...verilen emeklerin karşılığı bu olmamalıydı!! HELE HELE bu rezil adamlar adına uçmak için TEHDİT edilmek hepimizi kırdı..! 6.) BİZE ÖZÜR BORÇLUSUNUZ..!! yok etmeyiz diyorsanız...SİZİNDE BİZİMDE YOLUNUZ VE YOLUMUZ AÇIK OLSUN.!
  • arkadaşlar yok şuydu buydu diyerek birbirinizi yemeyin. yok sky şunu yapmış yok correndon bunu yapmış... askerlerimizi şehit eden bu adamlara hizmet etmeyi düşünen paragöz patron milletine biraz laf edelim. oraya göndereceksin uçağını düşürecekler zaten zor durumda olan şirketini kapatıp kanlı paranla mutlu yaşayabilecekmisin sayın (?) correndon patronu. atlasta buna dahil akp güdümlü thy ticarette. bu adamlara değil uçak bi bardak su vermiyeceksin. oraya giden pilot teknisyen hostes lerden birine bişey olsa bunun vebalini ödeyebilirler mi ya da umurlarında mı merak ediyorum. Git kardeşim pazar geniş uganda ya git, oraya gitme sen TÜRK değilmisin. Türksen onurlu davran ağlama bana izin vermediler diye. Hayırlı bi karar olmuş.
  • SHGM öpüp koymadan - Senin SHGM'yi öpüp başına koyman yerinde olmuş.
  • Sky konuların içeriğini bilmeden gelip burada efeleneceğine,kendişirketinin içindeki sansasyonlar peşinde koşarak lobi yap bence.Bu derece komik duruma düşerek niye kendini yırtıyorsun.Al SHGM yi senin olsun.Bu arada Türkiyede en eğitimsiz kadronun sizde olduğunuda özellikle belirtirim.Boeing Sizler için kuyrugu çelik uçak üretecekmiş.Ayrıca Pilot eğitim merkezlerinde kuyruk ve abort teknikleri hakında özel dersler olacakmış : Pp Efelik taslama yeri değil burası.Sen işini yap yeter.
  • SALDIRIN BAKALIM KÖLE GİBİ GÖRDÜĞÜNÜZ EKİPLERE VE SHGMYE NEYMİŞ..! PATRON AMCALARDAN BİRİ YAĞLI BALLI ANLAŞMAYI YAPAMADI DİYE! DUA EDİN YAHU BÖYLE BİR SHGM VE EKİPLERLE ÇALIŞTIĞINIZA..! HANGİ ÜLKEDE VAR DAHA MOTOR ÇALIŞTIRMA MÜSADESİ İSTEYEMEYEN BELEŞ YABANCI F/O LARI 50 SAATİ DOLMADAN KAPTANA YAMAYIP ÇATUR ÇUTUR UÇURMAK.??? GÜN GELİR DEVRAN DÖNER - SAPLI KESERLİ TEHDİT VE MAKSATLI YAZILARINIZLA SİZİ BURALARA GETİREN SHGM VE EKİPLERİ SİNDİRMEYE ÇALIŞMAYIN..AYIP BE..! HERŞEY PARAMI.?? VEFALI VE AKILLI OLUN.!!!
  • SALDIRIN BAKALIM KÖLE GİBİ GÖRDÜĞÜNÜZ EKİPLERE VE SHGMYE NEYMİŞ..! PATRON AMCALARDAN BİRİ YAĞLI BALLI ANLAŞMAYI YAPAMADI DİYE! DUA EDİN YAHU BÖYLE BİR SHGM İLE ÇALIŞTIĞINIZA..! HANGİ ÜLKEDE VAR DAHA MOTOR ÇALIŞTIRMA MÜSADESİ İSTEYEMEYEN BELEŞ YABANCI F/O LARI 50 SAATİ DOLMADAN KAPTANA YAMAYIP ÇATUR ÇUTUR UÇURMAK.??? GÜN GELİR DEVRAN DÖNER - SAPLI KESERLİ TEHDİT VE MAKSATLI YAZILARINIZLA SİZİ BURALARA GETİREN SHGM VE EKİPLERİ SİNDİRMEYE ÇALIŞMAYIN..AYIP BE..! HERŞEY PARAMI.?? VEFALI VE AKILLI OLUN.!!!
  • SHGM atlasjet e neden aynı kuralları uygulamıyor..nedir bu atlasjete tanına ayrıcalık ? erbile süleymaniyeye uçtular hemdee illegal şartlarda..gece uçuşun müsade edilmeyen ve sadece VFR şartlarda ve gündüz yapılması gereken uçuşları gece yapmakta sakınca görmediler..SHGM de ses çıkartmadı..Irak-stockholm arasında kimi taşıdıklarını merak etmeye gerek yok..adres belli..ve murat ersoy eski milletvekili kayınpederi in nüfuzu sayesinde (adıyaman) ırak uçuşlarına ayrı bir ehemniyet veriyor hernedense..!! Hergün onca şehid verirken bu adamların bu bölgelere hizmet etmesi vicdanları son edrec rahatsız ediyor da bunlar oralı bile olmuyor..yazıklar olsun murat ersoya yazıklar olsun orhan coşkuna ve bu duruma çanak tutan shgm ye..
  • sayın yetkili arkadaşlar eminim sizde buraları takip ediyorsunuz madem böyle bir karar aldınız ersoyların ve atst yöneticilerinin vicdanı bizi kurtarmadı siz bi el atında şu bizim ırak airways adına erbil base teknik kurma operasyonunuda bi durdurun uçak kadar etmesekte bizde vatan evladıyız

Corendon Havayolları hareketli geçen yaz sezonunun ardından kış dönemine girdiğimiz şu günlerde 2 adet Boeing 737-400 tipi yolcu uçağını Irak Havayolları’na kiralama kararı almıştı. Ancak Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü, Corendon Havayolları’nın uçaklarını Irak Havayolları’na kiralama kararını veto etti.

AirportHaber’e konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Corendon Havayolları Genel Müdürü Yıldıray Karaer, SHGM’nin bölgenin güvenli olmamasını gerekçe göstererek böyle bir karar aldığını karara saygılı olduklarını belirtti.

Karaer, Atlasjet Havayolları’nın Erbil’e sefer düzenlediğini ve Türk Hava Yolları’nın da önümüzdeki günlerde Bağdat’a sefer düzenlemeye başlayacak olmasının kendisine hatırlatılması üzerine şöyle konuştu: “Atlasjet ve Türk Hava Yolları, kendi adına seferler düzenliyor. Biz uçaklarımızı Irak Havayolları’na kiralayacaktık. O yüzden durumumuz diğer şirketlerle aynı değil. Bu sebeple SHGM bölgenin güvenli olmadığını gerekçe göstererek kiralama kararını veto etti.”

Veto kararının ardından yeni planlarının olup olmadığı sorusuna da yanıt veren Yıldıray Karaer, “Her zaman bir B planımız var. Ortadoğu, Uzakdoğu ve Afrika pazarlarıyla temaslarımız sürüyor. Muhtemelen 10 gün içerisinde yeni bir anlaşmaya imza atmış oluruz” dedi.

Karaer son olarak, Corendon Havayolları’nın yeni anlaşmasının da Irak Havayolları ile yapılan anlaşma gibi 2009’un yaz ayları öncesi sona erecek şekilde yapılacağını belirtti.

©AirportHaber.com

Corendon Havayolları'na SHGM'den VETO!

Yorumlar Tüm Yorumlar (34)

Flameout ~ 16 yıl önce
Cool rumuzlu arkadaş doğru yazmış..maalesef o makamlara gelenler kendilerini farklı sanır , konuşmaları ve davranışları gözle görülür biçimde değişir.Normal line kaptanıyken şikayet ettikleri konular kendileri yönetime geldiğinde önlerine konulunca şikayet edeni neredeyse haşlarlar, haksız görürler ve patrona şirin gözükcem diye meslekdaşlarını çiğner geçerler mesleki etik değerlere sahip çıkmazlar..neden biliyormusunuz ..makam tatlıdır..tv zapingi gibi kumanda illa onlarda olsun isterler..bir de tabi ek ücretlerinden olmak istemezler..Kişilikler bir öğretmen parası ve makam tazminatına verilmiştir birkere !!! İstifa edilmesi gereken zamanlarda istifa edecek cesaretleri bile yoktur bu gibilerin..alay konusu olduklarını bildikleri halde bırakamazlar o makamları...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
cool ~ 16 yıl önce
E be kardeşim sizde hafif safmışsınız yani..taşın altına elinizi değil kendinizi koymuşsunuz..O nasıl uçuşlar öyle..!! Siz gıkınızı çıkarmamaışsınız, baş pilot uçuş işletme müdürünüz her kimse onlar makamlarını sağlama alıp ek ücretlerinden öğretmenseler öğretmenliklerinden olmamak için onlar da gıkını çıkarmamaış ve muhtemelen " verrr coşkuyu.." diyerek sizlerin de sırtını sıvazlamış veeeee işte olanlar ortada..Uçanların düşünce ve duyguları da yazdığın satır aralarında gayet net...Bu amcalar güven olmaz sevgili meslekdaşım..Benden sana naçizane öneri, baş pilot ve işletme müdürlerine de en az patron kadar güvenme..!! O koltuklar sihirlidir..Adamın poposu bir değdimi sorma gitsin..Önce davranışları değişir sonra konuşması ve tavırları sonra da kişiliği değişir..Hatta öyle bir değişir ki karşında patron var sanırsın..O yüzden patron olmayan ama patronla aynı kaba s...n bu adamlara aman dikkat.!!!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Corendon Crew ~ 16 yıl önce
Hepinizle paylaşmak istedim ; 1.) Öncelikle bu şirket tekniği,kokpiti,kabini,yönetim ve genel müdürlükte bulunan tüm bireyleri ile son birkaç yılın Türk sivil havacılığındaki en iyi ve problemsiz WET LEASE operasyonlarına imza atmış bir havayolumuzdur. 2.) Bu operasyonları İRAN-KAMERUN-ÇAT-SUDAN-FINLANDIYA-BUKREŞ-BUDAPEŞTE-PRAG-AMSTERDAM-KIEV ve hatırlayamadığım diğer yerlerde yaparken; birçok havayolu şirketinin tercih etmeyeceği koşul ve şartları berteraf etmesinin en büyük dayanağı tek bir yumruk ve aile yapısıydı.Afrikada günlerce 40 derece CB lerin göbeğinde yağış mevsiminde görev yaptıktan 1 gün sonra t-short ile evine uğrayamadan -15 dereceye kıeve gidilip kara kışın ortasındada günlerce uçuldu. 3.)kabini,kokpiti,tekniği ile elele koyduk bu şirketi bir yerlere getirmeye çalıştık...şirket büyüsün verdiğimiz emeklerin karşılığını bir sonraki sezonda daha rahat-adam gibi operasyonlarla alalım diye..! 4.)Ama gördükki biz elimizi taşın altına soktukça üstüne kaya yükleniyor. TAMAM HEPİMİZ İÇİN İYİ OLACAKSA ONADA VARIZ DEDİK.!!! 5.) AMA bu son olup bitenlerle ne yazıkki kırıldık...verilen emeklerin karşılığı bu olmamalıydı!! HELE HELE bu rezil adamlar adına uçmak için TEHDİT edilmek hepimizi kırdı..! 6.) BİZE ÖZÜR BORÇLUSUNUZ..!! yok etmeyiz diyorsanız...SİZİNDE BİZİMDE YOLUNUZ VE YOLUMUZ AÇIK OLSUN.!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Rumuz ~ 16 yıl önce
arkadaşlar yok şuydu buydu diyerek birbirinizi yemeyin. yok sky şunu yapmış yok correndon bunu yapmış... askerlerimizi şehit eden bu adamlara hizmet etmeyi düşünen paragöz patron milletine biraz laf edelim. oraya göndereceksin uçağını düşürecekler zaten zor durumda olan şirketini kapatıp kanlı paranla mutlu yaşayabilecekmisin sayın (?) correndon patronu. atlasta buna dahil akp güdümlü thy ticarette. bu adamlara değil uçak bi bardak su vermiyeceksin. oraya giden pilot teknisyen hostes lerden birine bişey olsa bunun vebalini ödeyebilirler mi ya da umurlarında mı merak ediyorum. Git kardeşim pazar geniş uganda ya git, oraya gitme sen TÜRK değilmisin. Türksen onurlu davran ağlama bana izin vermediler diye. Hayırlı bi karar olmuş.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Raptor ~ 16 yıl önce
SHGM öpüp koymadan - Senin SHGM'yi öpüp başına koyman yerinde olmuş.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Rumuz yok ~ 16 yıl önce
Sky konuların içeriğini bilmeden gelip burada efeleneceğine,kendişirketinin içindeki sansasyonlar peşinde koşarak lobi yap bence.Bu derece komik duruma düşerek niye kendini yırtıyorsun.Al SHGM yi senin olsun.Bu arada Türkiyede en eğitimsiz kadronun sizde olduğunuda özellikle belirtirim.Boeing Sizler için kuyrugu çelik uçak üretecekmiş.Ayrıca Pilot eğitim merkezlerinde kuyruk ve abort teknikleri hakında özel dersler olacakmış : Pp Efelik taslama yeri değil burası.Sen işini yap yeter.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
SKY ~ 16 yıl önce
SALDIRIN BAKALIM KÖLE GİBİ GÖRDÜĞÜNÜZ EKİPLERE VE SHGMYE NEYMİŞ..! PATRON AMCALARDAN BİRİ YAĞLI BALLI ANLAŞMAYI YAPAMADI DİYE! DUA EDİN YAHU BÖYLE BİR SHGM VE EKİPLERLE ÇALIŞTIĞINIZA..! HANGİ ÜLKEDE VAR DAHA MOTOR ÇALIŞTIRMA MÜSADESİ İSTEYEMEYEN BELEŞ YABANCI F/O LARI 50 SAATİ DOLMADAN KAPTANA YAMAYIP ÇATUR ÇUTUR UÇURMAK.??? GÜN GELİR DEVRAN DÖNER - SAPLI KESERLİ TEHDİT VE MAKSATLI YAZILARINIZLA SİZİ BURALARA GETİREN SHGM VE EKİPLERİ SİNDİRMEYE ÇALIŞMAYIN..AYIP BE..! HERŞEY PARAMI.?? VEFALI VE AKILLI OLUN.!!!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
SKY ~ 16 yıl önce
SALDIRIN BAKALIM KÖLE GİBİ GÖRDÜĞÜNÜZ EKİPLERE VE SHGMYE NEYMİŞ..! PATRON AMCALARDAN BİRİ YAĞLI BALLI ANLAŞMAYI YAPAMADI DİYE! DUA EDİN YAHU BÖYLE BİR SHGM İLE ÇALIŞTIĞINIZA..! HANGİ ÜLKEDE VAR DAHA MOTOR ÇALIŞTIRMA MÜSADESİ İSTEYEMEYEN BELEŞ YABANCI F/O LARI 50 SAATİ DOLMADAN KAPTANA YAMAYIP ÇATUR ÇUTUR UÇURMAK.??? GÜN GELİR DEVRAN DÖNER - SAPLI KESERLİ TEHDİT VE MAKSATLI YAZILARINIZLA SİZİ BURALARA GETİREN SHGM VE EKİPLERİ SİNDİRMEYE ÇALIŞMAYIN..AYIP BE..! HERŞEY PARAMI.?? VEFALI VE AKILLI OLUN.!!!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
kaptan ~ 16 yıl önce
SHGM atlasjet e neden aynı kuralları uygulamıyor..nedir bu atlasjete tanına ayrıcalık ? erbile süleymaniyeye uçtular hemdee illegal şartlarda..gece uçuşun müsade edilmeyen ve sadece VFR şartlarda ve gündüz yapılması gereken uçuşları gece yapmakta sakınca görmediler..SHGM de ses çıkartmadı..Irak-stockholm arasında kimi taşıdıklarını merak etmeye gerek yok..adres belli..ve murat ersoy eski milletvekili kayınpederi in nüfuzu sayesinde (adıyaman) ırak uçuşlarına ayrı bir ehemniyet veriyor hernedense..!! Hergün onca şehid verirken bu adamların bu bölgelere hizmet etmesi vicdanları son edrec rahatsız ediyor da bunlar oralı bile olmuyor..yazıklar olsun murat ersoya yazıklar olsun orhan coşkuna ve bu duruma çanak tutan shgm ye..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
shgm ~ 16 yıl önce
sayın yetkili arkadaşlar eminim sizde buraları takip ediyorsunuz madem böyle bir karar aldınız ersoyların ve atst yöneticilerinin vicdanı bizi kurtarmadı siz bi el atında şu bizim ırak airways adına erbil base teknik kurma operasyonunuda bi durdurun uçak kadar etmesekte bizde vatan evladıyız

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000