17 Ocak 2010, Pazar 08:33:58

"Çok gezdim THY gibisini görmedim"

Akşam Gazetesi yazarlarından Serdar Turgut, THY'nin Barcelona sponsorluğundan uçuş kalitesine kadar birçok konuda detaylı açıklamalar yapmış...
  • bu gazetecelerin bazıları basın kartlrından dolayı dünyanın her yerine bedava uçuyorlar.bunu başbakanlıkla ilgili bi birim karar veriyor kimin beleş uçacagına.thy gibisini görmedim değil thyden başka şirkete para veripte zaten binmedigin için bilmiyorsun.
  • THY ye birisi ovdugu zaman bazi yorumcularin cok rahatsiz olduklarini goruyoruz. THY size niye bu kadar batiyor anlamak cok guc.
  • Bu arkadaş THY nı yerlere göklere sığdıramyor. Ama yazıyı okuyunca bu arkadaşımızın Barcelona ya götürüldüğünü yazıyor. Buraya gitmek için ne kadar ödedi acaba bilet için, yoksa ödemedi de onun için mi THY nı çok başarılı buluyor? Helal olsun beyler, sizler yiyin THY de yedirsin. Sonra översiniz.
  • Ben diyorum ki: Bu sözümona sacmaliklari yazmak icin "Aksam" - "Sabah" gazetesi yazari olmaya gerek yok sanirim.... Hele hele Amerikaya ne kadar cok uctugunu ballandira ballandira anlatmasina da gerek yok, bedava entellik gibi geliyor bana ... Airport haber e sormak istiyorum: Bu konuda yazisini yayinlayabileceginiz baska yazar yok mu Allah askina ... Gina geldi artik bu adamin burcu burcu reklam kokan yazzilarini okumaktan, THY bana de versin bedava bilet, bakin ben size uzay hikayelerimi nasil anlatayim :) Saygilar ...
  • DO & CO reklamı yapmaya çalışmış ama ne yazık ki lokantacılıkla uçak ikramı arasında ki farkı bilmediğinden ne yazacağını da bilememiş. DO & CO restaurant işletir. Dolayısı ile ikram işinde çuvallamıştır.
  • her yazıda her yorumda olay geliyor docoya dayanıyor.. işte yolcular bu bakıs acısına sahip oldugu icin işler yuruyor ucuslar iptal edilmiş pistte surekli rotarlar var ve diger faktorlar.. neler neler.. ah yemek ahh insanalrın gozunu kör ediyorsun
  • Ya ne saçma bir yazı bu.Buram ,buram reklam kokuyor. Sedra bey misafirliğinin karşılığını vermek adına güzel şeyler yazmış bizlerde okuyoruz:)Yiyin beyler yiyinnnn.Aksırıncaya,öksürünceye kadar yiyin.
  • Yorumcu arkadaşa katılıyorum.Uçuş emniyeti herşeyden önemli. Sık uçuş kar amacı bana zaman zaman bakım onarım aksamaları yaşandığını hissettiriyor.
  • Bence uçuşlardaki ikramlardan çok daha önemli olan uçuş emniyetine artık insanlar değinse daha faydalı birşey yapmış olmaz mı? Uçuşlardaki verilen içeceğin, salatanın lezzetini anlatarak havacılığı nerelere taşıyoruz.
  • bedava uçak biletini alınca tabiki böyle konuşusun :))

Uçuş kalitesi ve kabin içi hizmetleriyle zaten bir global marka olan THY bunu çok önemli bir adım atarak pekiştiriyor.

THY, Barselona takımına resmi sponsor oluyor. Bir Türk markasının kendisine duyduğu güvenin bir göstergesi olan önemli bir futbol takımına sponsorluk adımı yarın atılacak resmi imzalarla anlaşmaya bağlanacak...

Biz bir grup gazeteci olarak bu bence önemli olan adıma şahit olmak için dün akşamüstü Barselona'ya geldik.
Ayağımızın tozuyla da THY'nin resmi sponsoru olacağı Barselona takımının Sevilla ile maçını izlemeye gittik.
Benim için maçtan ziyade bir Türk markasının sponsoru olacağı takımı görmek ve  orada bulunmak önemliydi.
Yarın da imza töreni ve bir kokteylden sonra İstanbul'a geri dönüyoruz.

THY, yönetiminin kalitesi nedeniyle global trendleri en iyi yakalayabilen Türk markalarından bir tanesi.

Ben tecrübeli bir uçak yolcusuyum. Yıllardır Amerika'ya yaptığım seyahatleri alt alta koyup kilometreleri toplasanız herhalde olağanüstü bir rakam çıkar ortaya.
Amerika'ya yabancı şirketlerin uçaklarıyla da uçtum ve rahatlıkla diyebilirim ki THY'den duyduğum hoşnutluğu ve tatmini diğerlerinde katiyen bulamadım.
Son derece kaliteli ve zevk sahibi bir insan olan Atilla Doğudan'ın THY de dahil birçok önemli uçak şirketine kabin içi ikram hizmeti veren şirketi Do&Co'nun Viyana'daki merkezini ve yemek fabrikasını gezdikten sonra THY uçaklarındaki lezzet farkının nereden kaynaklandığını çok daha iyi anladım.

Do&Co'nun Viyana'daki otelinde hayatımda yaşadığım en keyifli gecelerden birini geçirdim. Lezzet kalitesine bu kadar fazla önem veren bir insanın otelinin restoranındaki kalite ise 3 yıldızlı Michelin restoranı düzeyindeydi.

Amerika ve Avrupa uçuşlarında THY'nin neler yaptığını yakından biliyorum. Ama doğu yönüne doğru uçuşlardan bihaberim.

Tecrübeli yolcu olmak iddiamın arkasında tam durabilmem için İstanbul'da bir gün dinlendikten sonra Uzakdoğu'ya uçacağım. Hong-Kong'a gidiyorum. ETS Tur, kısa süre içinde Hong-Kong, Bangkok ve Singapur'u güzelce görebileceğimiz bir program düzenlemiş. Turumuzdan da size ilginç raporlar verebileceğimi anıyorum.

Aptallığım resmen belgelendi

Bu arada benim gerçek bir aptal olduğum da sonunda resmen belgelendi.

Ben Tayland'a giderken yanına karısını ve çocuğunu da özgür iradesiyle götürmekten mutlu olabilen ilk ve son Türk erkeği olarak tarihe geçiyorum.
Buna özetle; 'Aptal olarak tarihe geçiyorsun' da diyebilirsiniz tabii ki.

Bu aptalınızı özleyeceğinizi düşünüyorsanız fazla üzülmeyin. Çok kısa süre sonra seyahatlerde yaşanan komik hikayelerle karşınızda olacağım.

Tyler Brule ve ben

Bİr gelişme daha var; onu da söylemeliyim. Bilmem farkında mısınız, ben hızla MONOCLE dergisinin yayın yönetmeni Tyler Brule'nin yaşam stiline benzer yaşam stili edinmeye başladım.

Son yılların parlayan medya yıldızı olan Tyler Brule, hızlı yaşamasıyla ünlüdür. Hafta içinde birkaç gün Londra'da biraz da Tokyo ve New York'ta yaşar, bunlardan yorulmaz, aksine keyif alır. Bu kadar fazla seyahat onun zekasını açıyor.

Pek umudum yok ama inşallah bu kadar fazla seyahat sonunda imkansız denilen belki olur, benim de zekam açılır.

Bunu garantiye almak için Uzakdoğu dönüşünden birkaç gün sonra Washington'a da uçmayı planlıyorum.

Bu kadar uzun mesafe uçuşundan sonra, bu kadar fazla zaman farkı yükünü üstlenmek nedeniyle ya çok zeki bir insan ya da ölü ama zeki bir insan olacağım.
Son olarak uzun uçuşlardan dolayı oluşan zaman farklıklarının vücudun üzerine etkileri üzerine (jet lag) ünlü komedyen Henny Youngman'ın yaptığı bir espriyi naklederek yazıma son veriyorum. 'Londra'dan Amerika'ya uçtum. 6 saatlik bir fark var. Kafam hala daha karışık. Restorana gidince kendimi seksi hissediyorum. Yatağa yatınca ise acıkıyorum.' Ben buna da razıyım. Bir yerde kendimi seksi hissedeyim de bu nerede, saat kaçta olursa olsun fark etmez. Hayatta hiç olmazsa bir kez ben de tadayım seksi olmanın nasıl bir duygu olduğunu. Ne olur ki?

Serdar TURGUT
AKŞAM

"Çok gezdim THY gibisini görmedim"

Yorumlar Tüm Yorumlar (13)

Misafir ~ 14 yıl önce
bu gazetecelerin bazıları basın kartlrından dolayı dünyanın her yerine bedava uçuyorlar.bunu başbakanlıkla ilgili bi birim karar veriyor kimin beleş uçacagına.thy gibisini görmedim değil thyden başka şirkete para veripte zaten binmedigin için bilmiyorsun.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
THY ye birisi ovdugu zaman bazi yorumcularin cok rahatsiz olduklarini goruyoruz. THY size niye bu kadar batiyor anlamak cok guc.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Bu arkadaş THY nı yerlere göklere sığdıramyor. Ama yazıyı okuyunca bu arkadaşımızın Barcelona ya götürüldüğünü yazıyor. Buraya gitmek için ne kadar ödedi acaba bilet için, yoksa ödemedi de onun için mi THY nı çok başarılı buluyor? Helal olsun beyler, sizler yiyin THY de yedirsin. Sonra översiniz.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Ben diyorum ki: Bu sözümona sacmaliklari yazmak icin "Aksam" - "Sabah" gazetesi yazari olmaya gerek yok sanirim.... Hele hele Amerikaya ne kadar cok uctugunu ballandira ballandira anlatmasina da gerek yok, bedava entellik gibi geliyor bana ... Airport haber e sormak istiyorum: Bu konuda yazisini yayinlayabileceginiz baska yazar yok mu Allah askina ... Gina geldi artik bu adamin burcu burcu reklam kokan yazzilarini okumaktan, THY bana de versin bedava bilet, bakin ben size uzay hikayelerimi nasil anlatayim :) Saygilar ...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
DO & CO reklamı yapmaya çalışmış ama ne yazık ki lokantacılıkla uçak ikramı arasında ki farkı bilmediğinden ne yazacağını da bilememiş. DO & CO restaurant işletir. Dolayısı ile ikram işinde çuvallamıştır.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
her yazıda her yorumda olay geliyor docoya dayanıyor.. işte yolcular bu bakıs acısına sahip oldugu icin işler yuruyor ucuslar iptal edilmiş pistte surekli rotarlar var ve diger faktorlar.. neler neler.. ah yemek ahh insanalrın gozunu kör ediyorsun

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Ya ne saçma bir yazı bu.Buram ,buram reklam kokuyor. Sedra bey misafirliğinin karşılığını vermek adına güzel şeyler yazmış bizlerde okuyoruz:)Yiyin beyler yiyinnnn.Aksırıncaya,öksürünceye kadar yiyin.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Yorumcu arkadaşa katılıyorum.Uçuş emniyeti herşeyden önemli. Sık uçuş kar amacı bana zaman zaman bakım onarım aksamaları yaşandığını hissettiriyor.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Bence uçuşlardaki ikramlardan çok daha önemli olan uçuş emniyetine artık insanlar değinse daha faydalı birşey yapmış olmaz mı? Uçuşlardaki verilen içeceğin, salatanın lezzetini anlatarak havacılığı nerelere taşıyoruz.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
bedava uçak biletini alınca tabiki böyle konuşusun :))

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000