29 Ocak 2013, Salı 10:33:26

ÇILDIR HAVALİMANI SİVİL UÇUŞLARA AÇILIYOR

Yıllarca atıl durumda kaldıktan sonra uçuş okulu yapılmak üzere Türk Hava Yollarına (THY) devredilen Çıldır Havalimanısivil uçuşlara açılıyor.
  • Eğitim verecek simülatör çok önemli.İnşallah kalitesini kanıtlamış bir firmaya simülatör yaptırırlar.Piyasada ucuz simülatör imal eden birçok firma var ama bakım masraflarını planlayan yok.20 yıl sorunsuz çalışacak kalitede bir simülatör yakışır bize.
  • TYH Uçuş Eğitim Akademisi, Uçuş öğretmenleri, yer dersi öğretmenleri ve yer personelin katkısıyla adından çok defa söz ettirmiştir.Aydın Çıldır havalimanında da başarılarının devamını dileriz.Hayırlı uğurlu olsun
  • THY uçuş akademisinin yeni havaalanı hayırlı olsun.Ancak eğitim müdürü M.koçkar adında biriymiş.Bu kişi yi Sindel Havacılık A.Ş. den hatırlıyor gibiyim. Ne oldu acaba orada mağdur edilen onlarca öğrenci ,Metin Koçkar televizyon televizyon gezip glass cokpit yeni uçaklar alıyoruz ,ABD ile öğrenci değişimi yapıyoruz vs vs anlatıyordu. Paralar toplandı patron yok öğrenciler mağdur çalışanlar mağdur M.Koçkar MÜDÜR .Vay be düzene bak.
  • Meydan en profesyonel ekiple ve Aydınlıların da desteğiyle Nisana acılıyor. Kazanan THY ve AYDIN ile birlikte Türkiye ekonomisi olacak.
  • Yerel bir spor klubu kurulup isletilse halk havacilik falan mazallah. Elde ne varsa atil dursun. Turkiye atil meydan zengini zaten.

Çıldır'dan 'sivil uçuşların başlatılması' önerisine, havalimanının 20 yıl süreyle işletme hakkını elinde bulunduran THY'den olumlu cevap geldi.

Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan THY yetkilileri, Çıldır'da 2013 yılının Nisan ayından itibaren eğitim uçuşlarına başlanacağını, ihale şartnamesi gereğince inşa edilmesi zorunlu olan tesislerin hizmete girmesinden sonra da sivil havacılık faaliyetlerinin yapılabileceğini açıkladılar. THY Yönetim Kurulu'nda Çıldır Havalimanı'nın sivil uçuşlara açılmasına dair şu an için alınmış bir karar olmadığını belirten yetkililer, sektörde faaliyet gösteren işletici firmalara ise yeşil ışık yaktı. THY'nin Yeni Asır'a yaptığı açıklamada, "Meydanın işletme ihalesi şartnamesi gereğince öncelikle gerekli tesisler tamamlanıp meydanın uçuşa elverişli hale getirilmesi gerekiyor. Ardından mevcut piste uygun uçaklarla sivil havacılık ulaştırma faaliyetleri yapılabilecek ve talepte bulunan bir işletici firma, yolcu veya kargo taşımacılığı için sefer düzenleyebilecektir" denildi.

MİLLETVEKİLLERİNDEN DESTEK

THY'nin Çıldır'ın sivil uçuşlara açılmasına yeşil ışık yakması Aydın milletvekillerini de hareket geçti. AK Parti Aydın Milletvekili Mehmet Erdem, önümüzdeki günlerde İstanbul'a giderek THY Yönetim Kurulu Başkanı Hamdi Topçu ile görüşeceklerini söyledi. Çıldır'dan sivil uçuşların başlamasının Aydın için çok önemli olduğunu vurgulayan Erdem, "Bu konuyu Ulaştırma Bakanımız Binali Yıldırım ile de görüştük. Pistin büyük uçakların inişine uygun hale getirilmesi işine Aydın olarak biz de destek vermeye hazırız. Kentimizdeki sivil toplum kuruluşları, valilik ve bakanlık el ele verirse Çıldır'a planlanandan daha erken bir tarihte sivil uçuşlar başlayabilir" diye konuştu.
AK Parti Aydın Milletvekili Gültekin Kılınç da Çıldır'ın sivil uçuşlara açılmasının kentin tarım, turizm ve sanayi potansiyelini önemli katkılar sağlayacağına işaret etti. Uzun bir zamandır bu işin neticelenmesi için Ankara ve İstanbul'da girişimlerde bulunduklarını hatırlattı.

YILDA 300 ÖĞRENCİ YETİŞECEK
- Aydın Çıldır Havalimanı 2002 yılından itibaren protokol ile DHMİ tarafından Jandarma Genel Kokutanlığı'na devredildi ve Helikopter Filo Komutanlığı üssü olarak kullanıldı.
- THY, Uçuş Eğitim Akademisinin (UEA) kapasitesini artırma kararı alınca, atıl durumdaki Çıldır Havalimanı'nın bir eğitim üssü olarak değerlendirilmesi gündeme geldi.
- 2011 yılında Jandarma Genel Komutanlığı ile yapılan yeni bir protokol ile Çıldır Meydanı yeniden DHMİ'ye devredildi.
- 2012 yılında DHMİ tarafından yapılan ihale ile meydan işletme hakları 20 yıllığına THY Aydın Çıldır Havalimanı İşletme AŞ tarafından devralındı.
- THY, ihalenin ardından Çıldır'da 300 öğrenci kapasiteli uluslararası bir uçuş eğitim merkezi kurulması için başlattığı planlama ve yatırım çalışmalarına devam ediyor.
- 300 öğrencinin eğitim göreceği tesisler Türkiye'nin uluslararası uçuş eğitim pazarına ulaşmasına önemli katkı sağlayacak. Bu meydanda eğitim alacak yabancı öğrenciler vasıtası ile Aydın'ın da dünyada tanınırlığı ciddi şekilde artacak.

ÖNCE EĞİTİM

Çıldır Havalimanı'nı sivil uçuşlara açacak süreç şöyle işleyecek:
- Halen devam eden pist zeminin düzeltilmesi, havalimanının gece uçuşlarına elverişli hale getirilmesi için aydınlatma sisteminin kurulması, paralel taksi yolu ve apron inşası çalışmaları 2013 yılının Mart ayına kadar tamamlanacak.
- Ruhsatlandırma işlemlerinin bitirilmesinin ardından Nisan ayından itibaren havalimanı, eğitim uçuşlarına açılacak.
- Eğitim uçuşlarının başlamasından sonra, bakım hangarları, eğitim tesisleri, idari tesisler ve sosyal tesisler inşaatları için düğmeye basılacak.
- İhale şartnamesi gereği meydanın mevcut genişlik ve uzunluğu değiştirilmeyecek. (Yeni Asır)

ÇILDIR HAVALİMANI SİVİL UÇUŞLARA AÇILIYOR

Yorumlar Tüm Yorumlar (5)

kalite ~ 11 yıl önce
Eğitim verecek simülatör çok önemli.İnşallah kalitesini kanıtlamış bir firmaya simülatör yaptırırlar.Piyasada ucuz simülatör imal eden birçok firma var ama bakım masraflarını planlayan yok.20 yıl sorunsuz çalışacak kalitede bir simülatör yakışır bize.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
HAYIRLI OLSUN ~ 11 yıl önce
TYH Uçuş Eğitim Akademisi, Uçuş öğretmenleri, yer dersi öğretmenleri ve yer personelin katkısıyla adından çok defa söz ettirmiştir.Aydın Çıldır havalimanında da başarılarının devamını dileriz.Hayırlı uğurlu olsun

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Hayırlı olsun ~ 11 yıl önce
THY uçuş akademisinin yeni havaalanı hayırlı olsun.Ancak eğitim müdürü M.koçkar adında biriymiş.Bu kişi yi Sindel Havacılık A.Ş. den hatırlıyor gibiyim. Ne oldu acaba orada mağdur edilen onlarca öğrenci ,Metin Koçkar televizyon televizyon gezip glass cokpit yeni uçaklar alıyoruz ,ABD ile öğrenci değişimi yapıyoruz vs vs anlatıyordu. Paralar toplandı patron yok öğrenciler mağdur çalışanlar mağdur M.Koçkar MÜDÜR .Vay be düzene bak.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
cildir ~ 11 yıl önce
Meydan en profesyonel ekiple ve Aydınlıların da desteğiyle Nisana acılıyor. Kazanan THY ve AYDIN ile birlikte Türkiye ekonomisi olacak.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Neden Atil? ~ 11 yıl önce
Yerel bir spor klubu kurulup isletilse halk havacilik falan mazallah. Elde ne varsa atil dursun. Turkiye atil meydan zengini zaten.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000