27 Şubat 2009, Cuma 08:30:24

"Ciddi birşey olduğunu düşünmedim"

Uçak kazasını hafif yaralı atlatan Kerem Uzel, kazayı "Bir anda çok hızlı alçaldık, arkadaşım bağırdı, ben ciddi bir şey olduğunu düşünmedim. İlk çarpmada sert bir iniş yaptığımızı sandım ama hemen ardından sürüklendik" sözleriyle anlattı.

Üniversite öğrencisi Kerem Uzel, İstanbul'dan Amsterdam'da giden THY uçağında en arkadaki koltuğun bir önünde oturuyordu. Uzel kazayı hafif sıyrıklarla atlattı ve dün öğleden sonra İstanbul'a geldi.

Kerem Uzel, kazayı ve sonrasında yaşadıklarını NTV Ana Haber'de anlattı.

BİR ANDA ÇOK HIZLI ALÇALDIK

İniş anonsu yapıldı. Her şey normal bir iniş gibi sürüyordu, bir anda çok hızlı alçaldık, arkadaşım bağırdı ama ben ciddi bir şey olduğunu düşünmedim. İlk çarpmada sert bir iniş yaptığımızı sandım. Ama hemen ardından sürüklenmeye başladık. Kuyruğun kırıldığı bölüm o andı galiba.

İNİŞE GEÇMEDEN GELEN ANONS

İnişe geçmeden önce kaptandan bir anons geldi, gayet ciddi bir anonstu. Sonradan okuduğuma göre pisti tutturamayacağını söylemiş ancak arkadaşlarım böyle bir şey duymadıklarını söylediler.

DURUNCA BİR SESSİZLİK OLDU

Çok ciddi yaralanmadım, sadece sıyrıklar var yüzümde. Çok ani oldu her şey, sürüklenme kısmı uzun geldi bana. Sonra kazayla ilgili bilgileri okuyunca aslında sürüklenmenin de çok kısa sürdüğünü öğrendim. Sürüklenirken çığlıklar duyuldu ve uçak durduktan sonra bir sessizlik oldu.

KOPAN KISIMDAYDIM

Uçakta en arka koltuğun bir önünde oturuyordum. Kopan kısımdaydım, yanımdaki arkadaşımın koltuğu da toprağa saplanmıştı. Kemerimi açıp koltuktan kalktım ve uçaktan yürüyerek çıktım.

SÜRÜKLENİRKEN UÇAK AÇILDI

Oturduğum koltuğun yan kısmı 3 koltuk kaplayacak kadar tamamen açıktı ve sanırım sürüklenirken açıldı. Gözümü açtığımda ilk olarak arkadaşlarıma baktım, bir arkadaşım sıkışmıştı ve onu kurtarıp uçaktan uzaklaştık.

NEREYE DÜŞTÜĞÜMÜZÜ ANLAYAMADIK

Uçaktan çıktığımızda nerede olduğumuzu bilmiyorduk, Hollanda'nın herhangi bir yerindeyiz diye düşündük. 15-20 dakika sonra ambulanslar ve itfaiyeler olay yerine geldi.

UÇAK ALEV ALIR DİYE UZAKLAŞTIK

Kaza hemen otoyolun kenarında olmuştu ve diğer tarafta da binalar vardı. Yolcular uçağın alev alma riskini de düşünerek yola doğru uzaklaştık.

HAFİF YARALILAR 2,5 SAAT BEKLEDİ

Biz yürürken yetkililer geldi, hafif yaralılar ile ağır yaralılar ayrıldı. Önce ağır yaralılar hastaneye götürüldü, biz hafif yaralılar 2,5 saat kadar binada bekledik.

OLASI KIRIKLAR İNCELENDİ

Hastanede önce isimlerimiz kaydedildi, sonra vücutlarımızdaki olası kırıklar incelendi. Genel bir kontrolden geçirildik. Herhangi bir psikolojik destek verilmedi.

GECEYİ OTELDE GEÇİRDİK

Geceyi geçirmemiz için havaalanına yakın bir otel ayarlandı, ertesi gün uçak olduğu söylendi. Uyumakta zorluk çektik, arkadaşlarımla ayrı odalara rezervasyon yapılmıştı, hepimiz bir odaya toplandık.

YOLCULARIN KOMPLO TEORİLERİ

Yaralı yolcular arasında kazayla ilgili ilginç yorumlar yapıldı. 'Sabotaj' diyen vardı, en enteresanı uçağın benzininin havada boşaltıldığıydı. Hastanede bize bakmaya gelen Türkler arasında da değişik yorumlar dile getirildi. Hala kazaya inanmamak gibi bir his var içimde.

"Ciddi birşey olduğunu düşünmedim"

Yorumlar

Bu haber için henüz yorum gönderilmedi.

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000