23 Aralık 2008, Salı 15:40:05

CAS resmen faaliyetlerine başladı

Kıbrıs Türk Hava Yolları ile Havaş’ın ortak kuruluşu olan Cyprus Airport Services (CAS) yer hizmetleri alanında faaliyetlerine resmen başladı.
  • KTHY nihayet doğru yolda.Artık bir dünya devi olma yolunda ilerleyen TAV şirketinin alt firması Havaş ile ortaklık doğru bir seçim.Kthy'nin bu ortaklıktan kazancı büyük olacaktır.Bayrak taşıyıcı olarak kalıp artık Kıbrıs ve Türkiye kanadında da diğer özelleştirmelerinide bir an önce yapması gerekmektedir.Ne kadar süreceği bilinmeyen ekonomik krize karşı köklü tedbirler şarttır.
  • HAVAŞ A SOYLEYECEK LAFIM YOK AMA HAVAŞ ŞU ANDAKİ KTHY NIN MEVCUT PERSONELİ İLE, DEĞİL YER HİZMETİ ANCAK OTOPARK İŞLETMEÇİLİĞİ YAPABİLİR....
  • KTHY VE HAVASIN KURDUGU BU YENI TESEBBUSUN BASARIYLA ISLTEMECILIK FAALİYETINI YURUTMESINI TEMENNI EDERIM.
  • Çelebi ve Havaş gibi iki büyük firmanın yurt dışı faaliyetlerinde olması, sektörümüzün önünü açması bir Çelebi'li olarak beni gururlandırıyor. Tebrikler, Allah utandırmasın...
  • YİNE GÜZEL BİR HABER HAVAŞ BAŞARIDAN BAŞARIYA KOŞUYOR HAVACILIK CAMİASINDA. HAVAŞTAN YAKINDA UÇUŞ HİZMETLERİ DE ALICAZ BU GİDİŞLE HAVAŞ AIRLINES VEYA TAV AIRLINES
  • Herşey güzelde kıbrısta en önemli eksiklik havalimanına yolcu ulaşımıdır,ne yazıktırki taksi dışında bir ulaşım yok havaş bu eksikliği giderebilirse gerçek bir yatırım yapmış olacaktır

CAS, KKTC’de düzenlenen bir basın toplantısıyla tanıtıldı. Girne’de düzenlenen basın toplantısına Havaş Genel Müdürü Müjdat Yücel, KTHY Genel Müdürü Ahmet Akpınar ile Türk ve KKTC’li basın mensupları katıldı.

Uluslararası alanda ekonomik ve siyasi konumunu giderek güçlendiren Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nde, havacılık sektöründe uluslararası standartları yakalama konusunda önemli bir iş ortaklığı hayata geçti.

Kıbrıs Türk Hava Yolları ile Türkiye’nin önde gelen yer hizmetleri kuruluşu Havaş, geçtiğimiz yıl öncelikli olarak yer hizmetleri alanında hizmet verecek olan Cyprus Airport Services (CAS) adı ile ortak bir şirket kurdu. CAS’ın faaliyetine başlamasının ardından ise KKTC uluslararası yer hizmetleri ile tanıştı.

Girne’de düzenlenen basın toplantısında Havaş Genel Müdürü Müjdat Yücel ve KTHY Genel Müdürü Kaptan Pilot Ahmet Akpınar, CAS’ın hedefleri ve faaliyetleri konusunda önemli açıklamalarda bulundu.

KTHY Genel Müdürü Kaptan Pilot Ahmet Akpınar, “Önemli olan sadece bugünün ihtiyaçlarını karşılamak değil, geleceği yönetmek. Biz, KKTC’nin ve KTHY’nin gelecekteki ihtiyaçlarını dikkate alarak bu önemli atılımı yaptık. Amacımız izolasyonların kalkması ile CAS’ı Kıbrıs genelinde hizmet sunan bir kuruma dönüştürmek” dedi.

KKTC’nin yeni vizyonu doğrultusunda hızlı ve yapısal bir dönüşüm süreci yaşadığına dikkat çeken Akpınar, “Ancak, havalimanlarımızın mevcut altyapısı ve kapasitesi, yaşanan hızlı gelişme ve büyüme karşısında yetersiz kalmaya başladı. Öngörülerimiz, acil önlem alınmaz ise KKTC’nin 2009 yılında havayolu ulaşımında ciddi sorunlarla karşı karşıya kalabileceğini ortaya koyuyor. Bu nedenle, hem hızla artan havayolu ulaşımının yarattığı ihtiyacı karşılayacak, hem de gelecekteki ihtiyaçlarımızı karşılama imkânı verecek bir iş ortaklığa imza atma kararı aldık” şeklinde konuştu.

CAS

Hedeflerinin, ulusal bayrak taşıyıcı bir havayolu şirketi olan KTHY’nin yeni vizyonuna ulaşmasına katkı sağlamak olduğunu ifade eden Akpınar, “KTHY’yi dünya ligine taşımada bizlere yardımcı olacak, üstün hizmet kalitesiyle havaalanı hizmetlerinde uluslararası standartları sağlayacak bir stratejik ortak arayışımızın sonunda, kuruluşumuzdan itibaren uzun yıllardır şirketimize hizmet veren Havaş ile birlikte yürüme konusunda anlaşmaya vardık. Üstelik Havaş, yer hizmetlerindeki uzmanlığının yanı sıra, TAV Havalimanları’nın gücünü de arkasında taşıyor. KTHY ile Havaş arasında imzalanan ve stratejik ortaklığın sonucunda hayat geçen ve faaliyetlerine başlayan CAS’ın, KTHY’nin sadece bugünü için değil geleceği için de çok önemli ve anlamlı bir adım olduğuna inanıyorum” şeklinde konuştu.

Havaş Genel Müdürü Müjdat Yücel ise, bir Türk şirketi olarak KKTC’ye yatırım yapmaktan ve KKTC ekonomisinin organik bir parçası haline gelmekten duyduğu mutluluk duyduklarını ifade ederek, “CAS, Havaş’ın tarihindeki şüphesiz, en anlamlı ortaklıklardan biridir. Dört bine yaklaşan çalışanıyla Havaş Ailesi olarak böyle bir organizasyonun içerisinde bulunmaktan büyük onur duyuyoruz” dedi.

Türkiye’nin öncü yer hizmetleri şirketi konumundaki Havaş’ın, bu alandaki deneyiminin yanı sıra, TAV Havalimanları’nın bilgi, birikim, deneyim ve gücünü arkasına alarak KKTC’de faaliyet göstereceğini vurgulayan Yücel, “Havaş’ın bilgi birikimi ile müşteri memnuniyetini esas alan üstün hizmet kalitesini KKTC’ye taşıyoruz. Şu aşamada KTHY ve Pegasus’a hizmet veren CAS, bunun dışında Ercan Havalimanı’nın otoparkını da işletiyor. CAS sayesinde KKTC’nin kalkınma ve gelişmesine katkı sağlayacak olmak bize büyük gurur veriyor. Şu an dört bin Havaş çalışanının kalbi bizlerle birlikte burada atıyor” dedi.

Küresel krizin havacılık sektörü üzerine de etkileri bulunduğu kaydeden Yücel, “Küresel mali krizin etkileri tüm sektörlerde hissedildiği şu günlerde dünyanın önde gelen bazı hava yolu şirketlerinin sıkıntılı günler yaşadığını, kimilerinin de iflas ettiğini basından okuyoruz. Pek çok sektör sıkıntı içinde ve çıkış yolu arıyor. Pek de iç açıcı olmayan senaryoların yazıldığı şu günlerde Havaş olarak istikrarlı büyümemizi sürdürebiliyor olmak dünyada çok az kuruma nasip olmakta” diye konuştu.

CAS

CAS’ın Havaş’ın bölgesel marka olma yolunda önemli bir köşe taşı olduğunun altını çizen Yücel, “CAS, Havaş’ın okyanuslara açılmada en önemli ara istasyonlarından biri. Bu konuda başlangıcı Kıbrıs’tan önce Havaş olarak Gürcistan Tiflis Uluslararası Havalimanı’nda yaptık. Şimdi KTHY ile kurduğumuz ortaklıkla Kıbrıs’tayız. Kıbrıs’tan sonraki durağımız Tunus olacak” dedi.

1.5 milyon dolarlık yatırım bütçesi ile bu işe girdiklerini belirten Yücel, “ 2007 yılında bu şirketi faaliyete geçirecektik. Ancak ekonomik koşullar nedeniyle, şartların olgunlaşmasını bekledik ve bu güne nasip oldu. Havaş olarak bu zaman kadar elde ettiğimiz bütün bilgi birikimi ve tecrübelerimizi, gereken tüm ekonomik destek ile birlikte aktarmaktan kaçınmayacağız” şeklinde konuştu.

CAS resmen faaliyetlerine başladı

Yorumlar Tüm Yorumlar (6)

kara99 ~ 15 yıl önce
KTHY nihayet doğru yolda.Artık bir dünya devi olma yolunda ilerleyen TAV şirketinin alt firması Havaş ile ortaklık doğru bir seçim.Kthy'nin bu ortaklıktan kazancı büyük olacaktır.Bayrak taşıyıcı olarak kalıp artık Kıbrıs ve Türkiye kanadında da diğer özelleştirmelerinide bir an önce yapması gerekmektedir.Ne kadar süreceği bilinmeyen ekonomik krize karşı köklü tedbirler şarttır.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
KIBRIS1 ~ 15 yıl önce
HAVAŞ A SOYLEYECEK LAFIM YOK AMA HAVAŞ ŞU ANDAKİ KTHY NIN MEVCUT PERSONELİ İLE, DEĞİL YER HİZMETİ ANCAK OTOPARK İŞLETMEÇİLİĞİ YAPABİLİR....

Yanıtla

Kalan karakter 1000
DXP ~ 15 yıl önce
KTHY VE HAVASIN KURDUGU BU YENI TESEBBUSUN BASARIYLA ISLTEMECILIK FAALİYETINI YURUTMESINI TEMENNI EDERIM.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
çelebi ops ~ 15 yıl önce
Çelebi ve Havaş gibi iki büyük firmanın yurt dışı faaliyetlerinde olması, sektörümüzün önünü açması bir Çelebi'li olarak beni gururlandırıyor. Tebrikler, Allah utandırmasın...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
CNC ~ 15 yıl önce
YİNE GÜZEL BİR HABER HAVAŞ BAŞARIDAN BAŞARIYA KOŞUYOR HAVACILIK CAMİASINDA. HAVAŞTAN YAKINDA UÇUŞ HİZMETLERİ DE ALICAZ BU GİDİŞLE HAVAŞ AIRLINES VEYA TAV AIRLINES

Yanıtla

Kalan karakter 1000
TK738 ~ 15 yıl önce
Herşey güzelde kıbrısta en önemli eksiklik havalimanına yolcu ulaşımıdır,ne yazıktırki taksi dışında bir ulaşım yok havaş bu eksikliği giderebilirse gerçek bir yatırım yapmış olacaktır

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000