27 Nisan 2008, Pazar 17:14:49

Çardak Havalimanı Dış Hatlar Terminali açıldı

Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, 2003 yılında iç hatlarda uçakla seyahat eden yolcu sayısının 8.5 milyon iken, bu rakamın 2007'de yüzde 400'lük artışla 32.5 milyon kişiye yükseldiğini, 6 milyon kişinin de ilk defa uçakla tanıştığını söyledi.
  • Haydi ANADOLUJET Denizli' ye... Denizli' de Ankara' ya havayolu seyahatini gerektirecek kadar uzak. Uçuş haritası üzerinde baktığınızda ANADOLUJET' in mevcut 21 uçuş noktasının 17' si Ankara' nın doğusu... Ankara' nın batısında da Ankara' ya uzak ve havayolu ulaşımı ihtiyacı olan yerler var. Çanakkale, Edremit, Balıkesir, Bursa, Denizli, Uşak, Isparta, İstanbul (alternatif olarak SAW veya Çorlu' da olabilir.)bunlardan bazıları... ANADOLUJET' in kuruluş misyonuna uygun olarak Anadolu' nun batısında da birkaç lokasyon belirleyip, tez zamanda uçuş noktaları arasına katması gerekir... Saygılarımla,

Bakan Yıldırım, Denizli Çardak Havaalanı'nın iç ve dış hatlar terminal binasının açılışında bir konuşma yaptı. Göreve başladığında, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın 'Hava yolunu halkın yolu yapalım, uçağa binmek imtiyaz olmaktan çıksın, ihtiyaca dönüşsün' talimatı verdiğini belirten Bakan Yıldırım, son 5 yılda havacılık sektöründe çok çarpıcı gelişmelerin yaşandığını anlattı.

 
Ankara-İstanbul-İzmir üçgeninde sıkışan havacılığı, Türkiye'de havaalanı bulunan bütün illere yaydıkların belirten BakanYıldırım, "2003 yılında iç hatlarda uçakla seyahat eden yolcu sayısı 8.5 milyon iken, 2007 itibariyle bu rakam 32.5 milyon kişiye yükselmiştir. Bu yüzde 400 artış demektir. İşin daha güzel yanı 6 milyon vatandaşımız ilk defa uçakla tanışmıştır. Uçakla seyahat etmenin konfor ve güzelliğiyle buluşmuştur. Artık sadece İstanbul'dan Ankara'ya değil, İstanbul'dan İzmir'e değil, bugün artık İzmir'den Anadolu'nun 18 vilayetine, Ankara'dan Anadolu'nun 21 vilayetine, Adana'dan, Antalya'dan, İstanbul Sabiha Gökçen'den Atatürk Havaalanı'ndan yurdun bir çok noktasına vatandaşlarımız uçakla rahat, hızlı, konforlu şekilde seyahat edebilmektedir" dedi.

Dünyada artan yakıt fiyatlarına rağmen 2003 yılındaki uçak bilet fiyatlarının üçte birine varan ucuzlukta halkı uçurduklarını vurgulayan Bakan Yıldırım, "Hava taşımacılığında 75 yıldır bayrağımızı dalgalandıran THY'nin yanı sıra özel şirketlere de tarifeli sefer yapma şansı, imkânı tanıdık. Böylece havacılığımız gelişti. THY'nin toplam uçuşlardaki payı yüzde 99 iken, yüzde 56'ya geriledi, ancak taşıdığı yolcu sayısı yüzde 100 arttı. İşte serbestleşmenin, rekabetin güzel sonuçları bu. Vatandaşımız seçme hakkını elde etti. İstediği hava yoluyla gitme imkânı buldu. İşletmeciler memnun, vatandaşımız memnun'' ifadelerini kullandı.

Çardak Havaalanı'nın 1998 yılında ihale edildiğini, 2002 yılında işin tasfiye edildiğini, 4 yılda yüzde 40'ının yapıldığına dikkat çeken Yıldırım, şöyle dedi:

''Göreve geldiğimizde hukuki sorunları çözdük ve tasfiye işlemlerinin 2005 yılının sonunda, ancak tamamlayabildik. 2006 yılında tekrar ihale ettik ve bugün açılışa hazır hale geldik. 1998-2002 arasında yüzde 40 ilerleme olmuş inşaatta. Ödenen para miktarı 38 trilyon. Yüzde 60'ını 2006-2008 içinde biz tamamlamışız. Ödediğimiz para 23 milyon YTL. İşte kamu kaynaklarının nasıl kullanıldığına dair iki tane çarpıcı örnek."

Ayrıca, kendilerinin gizli bir gündemleri olmadığını dile getiren Bakan Yıldırım, ''Gizli gündemimiz yok. Gündemimiz halka hizmettir. Halka hizmet için liderliğinizde gece gündüz demeden, yaz demeden, kış demeden, durmadan, yılmadan çalışıyoruz" şeklinde konuştu.

Devlet Hava Meydanları İşletmeleri Genel Müdürü Orhan Birdal ise Ulaştırma Bakanlığı'nın ve hükümetin destekleriyle Türk sivil havacılığının önündeki engellerin kaldırıldığını söyledi. Birdal, 2 milyon 200 bin yolcu kapasiteli Çardak Havaalanı'nın 16 bin 890 metrekare büyüklüğünde olduğunu, 4 uçak kapasiteli apronun yer aldığını bildirdi. Birdal, tesisin 2008 fiyatlarıyla 63 milyon YTL' ye mal olduğunu açıkladı.

Denizli Valisi Hasan Canpolat da açılan havalananın Denizli ihracatına büyük faydası olacağını söyledi. Canpolat, Ege Bölgesi'nde ulaştırma sektöründeki en büyük hamlelerden Denizli'nin de nasibini almasından memnuniyet duyduğunu ifade etti.

Çardak Havalimanı Dış Hatlar Terminali açıldı

Yorumlar

inspector ~ 16 yıl önce
Haydi ANADOLUJET Denizli' ye... Denizli' de Ankara' ya havayolu seyahatini gerektirecek kadar uzak. Uçuş haritası üzerinde baktığınızda ANADOLUJET' in mevcut 21 uçuş noktasının 17' si Ankara' nın doğusu... Ankara' nın batısında da Ankara' ya uzak ve havayolu ulaşımı ihtiyacı olan yerler var. Çanakkale, Edremit, Balıkesir, Bursa, Denizli, Uşak, Isparta, İstanbul (alternatif olarak SAW veya Çorlu' da olabilir.)bunlardan bazıları... ANADOLUJET' in kuruluş misyonuna uygun olarak Anadolu' nun batısında da birkaç lokasyon belirleyip, tez zamanda uçuş noktaları arasına katması gerekir... Saygılarımla,

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000