27 Kasım 2008, Perşembe 08:11:20

Çardak Havaalanı'ndan ilk dış hat seferi yapıldı

Çardak Havaalanı ilk dış hat seferini hacı adaylarını Cidde'ye göndererek yaptı.

Hacı adayları düzenlenen törenle kutsal topraklara gönderildi. Çardak Havaalanı'nda düzenlenen törene Vali Yavuz Erkmen, Vali Yardımcısı Mehmet Çapraz, Çardak Kaymakamı Zekai Erdem, İl Emniyet Müdürü Muzaffer Erkan, İl Müftüsü Mehmet Köse ve hacı adayları katıldı. Burada hacı adayları ile tek tek ilgilenen Vali Erkmen, bazı hacı adaylarıyla da sohbet etti. Havaalanında hacı adayları için özel olarak oluşturulan ihram odaları ile namaz kılmaları için yer tahsis edildi. Havaalanı içinde düzenlenen törende konuşan İl Müftüsü Mehmet Köse, hacı adaylarına hayırlı yolculuklar diledi. Vali Yavuz Erkmen ise, hacı adaylarını bu önemli günlerinde yalnız bırakmak istemediklerini söyleyerek, "Biraz sonra havaalanından uçakla ayrılacaksınız. Biz, sizin hayattaki en önemli günlerinizden biri olan bu noktada, uğurlama sırasında sizlerle birlikte olmak istedik. Sizlerin sevincine ortak olmak istedik. Sizi uğurlamaya gelen yakınlarınız gibi, sağlıklı bir şekilde sizleri gönderip, yine sağlıklı bir şekilde sizlerin dönmesi için ve dua etmek için buradayız. Allah herkese nasip etsin. Sağlıkla gidin sağlıkla gelin" diye konuştu.

Hacı adaylarını uğurlamanın yanı sıra havaalanının ilk kez bir dış hat seferini yerine getirdiğine dikkat çeken Vali Yavuz Erkmen, "İlimiz için önemli olan bir şeyi de bugün burada gerçekleştiriyoruz. Bilindiği üzere havaalanımız yeni açıldı. Yeni açılmasından sonra, bizlerin, Sayın Başkanımıza, Ulaştırma Bakanımıza, Türk Hava Yolları'na ve Diyanet İşleri Başkanlığımıza hacı adaylarımızı havaalanımızdan yolcu etmek isteğimizi kabul ettiler. Ben buradan bu konuda emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Daha öncede yakınlarını uğurlayanlar bilirler ki, Türkiye için en uygun havaalanı burası. Giyinme ve mescit olarak kullanılacak yerler pek çok havaalanında bulamazsınız. Buradan yapılacak uçuşların hayırlı olmasını diliyorum. Bu bir başlangıç oldu" dedi.

Konuşmaların ardından hacı adayları Vali Yavuz Erkmen ve İl Müftüsü Mehmet Köse tarafından uğurlandı.

Çardak Havaalanından 3 sefer halinde uğurlanan 570 hacı adayının, 4 ve 5 Ocak 2009 tarihinde döneceği öğrenildi. İlk dış hat seferinin Cidde'ye yapıldığı Çardak Havaalanı toplam 280 bin metrekare alan üzerine kurulu. Yılda 2 milyon 200 bin yolcu kapasiteli havaalanından düzenli olarak her gün 4 sefer halinde İstanbul-Denizli-İstanbul iç hat seferleri yapılıyor.

Çardak Havaalanı'ndan ilk dış hat seferi yapıldı

Yorumlar

Bu haber için henüz yorum gönderilmedi.

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000