17 Aralık 2009, Perşembe 15:40:03

CANDAN KARLITEKİN İSTİFA ETTİ

THY Yönetim Kurulu Başkanı Candan Karlıtekin görevinden istifa etti.
  • yaa thy 1 milyar tl zarar etti senin haberin yok eger biraz daha thy de kalsaydin zarar filan etmezdin
  • filoyu ikiye katlayan , hat sayisini birbucuga katlayan, THY ucaklarini seckinlerin bindigi, kendilerinin calip kendilerinin oynadigi ucaklar olmaktan kurtarip yedi duvel 42 milleti ucaklara dolduran, bu sayede EUda, Asya da Afrikada bir zamanlar ayran budalasi misali baktigimiz Buyuk Abilere posteki saydiran, THY yi Avrupali rakiplerinin korkulu ruyasi haline getiren Sn. Karlitekin'e icten tesekkurler.. Bazi seyleri varligi esnasinda hissedemessiniz, yok olunca anlarsiniz. Candan Bey'in tam olarak ne anlama geldigi onumuzdeki gunlerde anlasilacaktir.
  • Bu kaostan THY yi tekrar Abdurrahman Gündoğdu çıkarır, üstelik yapılan haksızlıkta telafi edilmiş olur. Kendisi bünyede çok sevilen birisiydi. Daha realistti, hesapsız kitapsız değildi. İnsalara ve kariyere önem verirdi, hele hele kendini beğenmiş değildi. Ben THY nin yararına olur diye yazıyorum bunları. Karar büyüklerindir.
  • THY nı bugünlere getirerek manşetlerden düşürmeyen, zorda kalmadıkça binilmeyecek havayolu durumuna sokan ve arızaları eksik etmeyen sn karlıtekine iyi yolculuklar. Demek ki neymiş ? Bilmediğin işi yapmayacaksın.
  • 2003 senesinden bu yana thy büyümesinde büyük emeği olan sayın karlıtekin yolun açık olsun.Allah yar ve yardımcın olsun.selam ve dua ile.....
  • ki şimdi mi uyuyacak artık insanların ordan oraya sürülmesi doğal karşılanıyor,eski müdürler yerlerinden alınıp memur oluyor ve bız ee buda normal diyoruz .50 yasında fırıncı moskova müdür oluyor normal yeni yetme iş bilmez 3 günlük adamlar müdür normal,müfettişler ordan oraya savruluyor normal ,denetim yok normal, anormal bilinçsiz büyüme normal ,Allahlık başkanlar normal bizde herşey normal ya tıkır tıkır yoksa yoksa gemi batıyorda önden terkler mi başla
  • Candan bey, yarından itibaren size ulasmaya calısacagım. Umarım kabul edersiniz. bizde size tum haklarımızı helal ediyoruz. Sizi cok sevip, sizin verdiginiz guc ile calısıp sirketimizi buralara getirdik.. ben sizi tanıdıgım ve sohbet ettigim, sizin bana kahraman dediginiz kisi olarak, bende size kahraman diyor, sizi saygı ve sevgi ile selamlıyorum. Siz giderseniz inanın uzun sure babasız evlat gibi kalacagız. Turkiyeye daha kutsal bir gorev icin ise tamam ama degil ise, lutfen bizimle kalın.. bize guc veriyorsunuz.
  • her thy personeli rahat uyuyacak artık acaba beni nereye sürer diye düşüncelere kapılmadan
  • Candan BEy Thy çalışanlarına teminat verdi.Kimse işten çıkarılmayacak.Ancak kendisi Tgs nin resmi iş günü ile başlayacağı gün istifa edecek.Umarım sözünü kimse yerde bırakmaz .
  • 1 grev oylaması kaybeden.3 mahkeme sonucunu kaybeden yönetimin topunun çoktan istifa etmesi gerekiyordu......

İşte Candan Karlıtekin'in kendi imzasıyla duyurulan istifa açıklaması:

Candan Karlıtekin

CANDAN KARLITEKİN KİMDİR? THY Yönetim Kurulu Başkanı ve İcra Komitesi Başkanlığı'ndan istifa eden Dr. Candan Karlıtekin, 2002 yılından beri görev yaptığı Kurumda son 4 yıldır Yönetim Kurulu ve İcra Komitesi Başkanlığı yapıyordu. THY'deki görevlerinden 1 Ocak 2010 tarihi itibariyle istifa eden Karlıtekin, 1960 yılında Ankara'da doğdu. Boğaziçi Üniversitesi Ekonomi bölümünü 1983 yılında bitirdi. 1984 yılında State University of New York Albany'de International Trade&Finance Masterını, aynı okulda 1988 yılında da International Trade&Finance ve Macroeconomic Modelling ihtisas dallarında doktora çalışmalarını tamamladı. 1984-1987 yıllarında State University of New York'ta araştırma görevlisi (Statistics) ve öğretim görevlisi (Microeconomics), 1988-1990 yıllarında Devlet Planlama Teşkilatında uzman, 1990-1991 yıllarında Bilkent Üniversitesinde yarı zamanlı öğretim görevlisi, 1990-1993 yıllarında Türkiye İhracat Kredi Bankası AŞ'de araştırma müdürü, 1993-1994 yıllarında BEM Dış Ticaret AŞ'de tüccar, 1994-1996 yıllarında İstanbul Büyükşehir Belediyesinde Kaynak Geliştirme ve İştirakler Daire Başkanı, 1996-1997 yıllarında Türkiye Kalkınma Bankası AŞ Yönetim Kurulu Başkanı ve Genel Müdür Vekili, 1999-2001 yıllarında Beğendik Mağaza İşletmeleri AŞ'de danışman ve Genel Müdür olarak çalıştı. 2002 yılından bu yana da hissedarı olduğu Özbakan Makina İnşaat Ltd. Şti'de yöneticilik yapıyor. Candan Karlıtekin, 2002 yılında Yönetim Kurulu üyesi olarak göreve başladığı THY'de, 2005 yılından itibaren de Yönetim Kurulu Başkanlığı ve İcra Komitesi Başkanlığı görevini yürütüyordu.
CANDAN KARLITEKİN İSTİFA ETTİ

Yorumlar Tüm Yorumlar (48)

Misafir ~ 12 yıl önce
yaa thy 1 milyar tl zarar etti senin haberin yok eger biraz daha thy de kalsaydin zarar filan etmezdin

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
filoyu ikiye katlayan , hat sayisini birbucuga katlayan, THY ucaklarini seckinlerin bindigi, kendilerinin calip kendilerinin oynadigi ucaklar olmaktan kurtarip yedi duvel 42 milleti ucaklara dolduran, bu sayede EUda, Asya da Afrikada bir zamanlar ayran budalasi misali baktigimiz Buyuk Abilere posteki saydiran, THY yi Avrupali rakiplerinin korkulu ruyasi haline getiren Sn. Karlitekin'e icten tesekkurler.. Bazi seyleri varligi esnasinda hissedemessiniz, yok olunca anlarsiniz. Candan Bey'in tam olarak ne anlama geldigi onumuzdeki gunlerde anlasilacaktir.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Bu kaostan THY yi tekrar Abdurrahman Gündoğdu çıkarır, üstelik yapılan haksızlıkta telafi edilmiş olur. Kendisi bünyede çok sevilen birisiydi. Daha realistti, hesapsız kitapsız değildi. İnsalara ve kariyere önem verirdi, hele hele kendini beğenmiş değildi. Ben THY nin yararına olur diye yazıyorum bunları. Karar büyüklerindir.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
THY nı bugünlere getirerek manşetlerden düşürmeyen, zorda kalmadıkça binilmeyecek havayolu durumuna sokan ve arızaları eksik etmeyen sn karlıtekine iyi yolculuklar. Demek ki neymiş ? Bilmediğin işi yapmayacaksın.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
2003 senesinden bu yana thy büyümesinde büyük emeği olan sayın karlıtekin yolun açık olsun.Allah yar ve yardımcın olsun.selam ve dua ile.....

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
ki şimdi mi uyuyacak artık insanların ordan oraya sürülmesi doğal karşılanıyor,eski müdürler yerlerinden alınıp memur oluyor ve bız ee buda normal diyoruz .50 yasında fırıncı moskova müdür oluyor normal yeni yetme iş bilmez 3 günlük adamlar müdür normal,müfettişler ordan oraya savruluyor normal ,denetim yok normal, anormal bilinçsiz büyüme normal ,Allahlık başkanlar normal bizde herşey normal ya tıkır tıkır yoksa yoksa gemi batıyorda önden terkler mi başla

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Candan bey, yarından itibaren size ulasmaya calısacagım. Umarım kabul edersiniz. bizde size tum haklarımızı helal ediyoruz. Sizi cok sevip, sizin verdiginiz guc ile calısıp sirketimizi buralara getirdik.. ben sizi tanıdıgım ve sohbet ettigim, sizin bana kahraman dediginiz kisi olarak, bende size kahraman diyor, sizi saygı ve sevgi ile selamlıyorum. Siz giderseniz inanın uzun sure babasız evlat gibi kalacagız. Turkiyeye daha kutsal bir gorev icin ise tamam ama degil ise, lutfen bizimle kalın.. bize guc veriyorsunuz.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
her thy personeli rahat uyuyacak artık acaba beni nereye sürer diye düşüncelere kapılmadan

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Candan BEy Thy çalışanlarına teminat verdi.Kimse işten çıkarılmayacak.Ancak kendisi Tgs nin resmi iş günü ile başlayacağı gün istifa edecek.Umarım sözünü kimse yerde bırakmaz .

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
1 grev oylaması kaybeden.3 mahkeme sonucunu kaybeden yönetimin topunun çoktan istifa etmesi gerekiyordu......

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000