07 Mart 2011, Pazartesi 08:21:48

ÇALIŞMALARDA SONA GELİNDİ

Akhisar, THY'nin pilot eğitim merkezi olacak...
  • Yapilanlari durma Elestirip Aklinca Hükümeti Yipratacaksin sonra Ondan Medet bekleyeceksin.Olmassa iktidar degistirip sonra Sen onlardan Prim bekleyeceksin. Neden?Benim PPL'lem var veya ATPL'lem var THY bana is vermiyor!!!Ama Asker Kökenliye is var,Yabanciya var diye Nagra Atacaksin.Ardindanda yapilan her yenilige her iyilestirmeye Tü Kaka diyeceksin!!! Bune Kedi*nin Yetisemedigi Ciger'i MUNDAR etmesi.Vazgec bundan DOST!Önce insan ve Adam ol.Sonra Pilot ol. Saygilarla
  • Yine bir hükümet yandaşlığı daha nede olsa bülent arınç farkı,aynı durumda bekleyen iskenderun sivil havacılık yüksekokulu ve hali hazırda pisti var ve gelişime çok müsait bir yer şehir olsun deniz limanı olsun havalimanı pisti olsun açıkçası bir eğitim yeri olarak olmazsa olmazlardan orayı görenler bilir..bir zamanlar üniversiteyi kazanıp çekinerek gittiğim şehirdi iskenderun ama bu gibi herşeyi hazır olan bir şehre yatırım yapılmaması bır kenara terk edilmesi beni üzdü..iyikide orada okumuşum iyikide o çekinerek gittiğim şehiri tanıma fırsatım olmu açıkçası,havacılık adına yazık olanlara bakmıyoruz ki bilmem THK yeni okul açacakmış bilmem THY yeni yer açacakmış bilmem yeni sivil okul açılacakmış ilk önce olana bir bakılsa. burası türkiye
  • thy ucus akademesıne nasıl girebilirim?torpilim ve param yok!başvurdum ama kimseden gerı dönüş olmadı?
  • torpili olmadan bu işe girip bi sürü para dökenler allah size akıl fikir versin be kardeşim yahu burası türkiye size bu askerlerden kaptan bebelerinden ve akp yandaşlarından sıra mı gelir sandınız zaten yabancılarda var.
  • Akhisara Kıbrıs harekatı sırasında Merzifondan gelen bir filo konuşlandırılmıştı. Yunanistana karşı rezerv üs olarak tutuluyor, atıl kalmaması daha iyi, umarım sivil trafiğe de açılır, bölge halkına hayırlı olsun
  • Son derece olumlu bir şey atıl durumdaki bir havaalanı tekrar melekete hizmet verfmeye başlayacak hem de thy nin genç pırıl pırıl yeni pilotlarının eğitiminde kullanılacak şimdiden hayırlı olsun. Türkiye de ciddi oradan pilot açığı var ve sokağa çıkıp da rastgele her adamı işe alıp gel seni eğitecem pilot olacaksın diye bir şey söz konusu olamaz da dolayısıyla ciddi eğitim merkezlerinin açılması lazım.
İlçedeki askeri havaalanı, THY'nin pilot eğitim merkezi olacak. Pistin sivil uçuşlara açılmasıyla birlikte bölge cazibe alanı haline gelecek..
Manisa'nın Akhisar ilçesinde atıl bekleyen askeri havaalanının Türk Hava Yolları Pilot Eğitim Merkezi'ne dönüştürülmesi çalışmalarında sona gelindi. Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç'ın da devreye girdiği proje için çalışmaların Hava Kuvvetleri Komutanlığı'ndan alınacak izinle bu yıl içinde başlayacağı belirtilirken, Akhisar ve Manisa'nın cazibe merkezi haline geleceği vurgulandı.

Akhisar'da, 1930'lu yıllarda İngilizlere yaptırılan beton pistlerden oluşan, bugün ise atıl bekleyen Akhisar Askeri Havaalanı için 1999 yılında Dr. Cemal Şanlı ve Manisa Valisi Celalettin Güvenç ile birlikte geçen Aralık ayında Akhisar Havaalanı'nda incelemelerde bulundu. Topçu, alanın THY Pilot Eğitim Merkezi olarak kullanılması için talepte bulundu. Akhisar Askeri Havaalanı'nın THY'ye devri konusunda Hava Kuvvetleri Komutanlığı'nın izni gerektiği için Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç'ın devreye girmesiyle başlayan görüşmelerde sona gelindi. Manisa Valisi Celalettin Güvenç, "Akhisar Askeri Havaalanı THY Pilot Eğitim Merkezi'ne dönüştürülecek. Çalışmalar, Hava Kuvvetleri Komutanlığı'ndan alınacak izinle dönemin Manisa Valisi Muzaffer Ecemiş, Sivil Havacılık İşletmeleri Genel Müdürlüğü ile Hava Kuvvetleri Komutanlığı'nın imzaladığı bir protokolle, Akhisar Askeri Havaalanının sivil uçuşlara açılması yönünde ilk adım atıldı. 3 bin 200 metre uzunluğunda piste sahip havaalanının sivil uçuşlara açılmasıyla birlikte, Manisa ve çevresinin cazibe alanı haline geleceği vurgulanırken, böylece Manisa'nın İzmir Adnan Menderes Havaalanı'na alternatif bir meydana kavuşacağı belirtildi. İçişleri Bakanlığından, havaalanı için 25 kişilik emniyet kadrosu talep edildi.

İnceleme yapıldı
Ancak aradan 10 yılı aşkın süre geçmesine karşın bu hayal gerçekleşmezken, Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, beraberinde THY Yönetim Kurulu Başkanı Hamdi Topçu, Başkan Vekili Prof. Cemal Şanlı ve Mania Valisi Celalettin Güvenç ile birlikte geçen Aralık ayında Akhisar Havaalanı’nda incelemelerde bulundu.

Akhisar Askeri Havaalanı’nın THY’ye devri konusunda Hava Kuvvetleri Komutanlığı’nın izni gerektiği için Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç’ın devreye girmesiyle başlayan görüşmelerde sona gelindi. Manisa Valisi Celalettin Güvenç, “Akhisar Askeri Havaalanı THY Pilot Eğitim Merkezi’ne dönüştürülecek. Çalışmalar Hava Kuvvetleri Komutanlığı’ndan alınacak izinle 2011 yılı içinde başlayacak" dedi.

Güzel bir tesis
Meydanın atıl durumdan kurtarılarak Akhisar ve Türk ekonomisine kazandırılması için görüşmelerin aralıksız sürdüğünü anlatan Vali Güvenç, "Görüşmelerin sonuna gelindi. Hava Kuvvetleri Komutanlığı'nın vereceği izinle beton pistlerden oluşan Akhisar Havaalanı yeniden düzenlenecek. Güzel bir tesis kazandırılacak" dedi.

Kent ekonomisine katkı saylayacak
Akhisar Belediye Başkanı Salih Hızlı da, "Manisa'da bölgesel bir havaalanı yapılması düşünülüyorsa Akhisar'da olması bizleri mutlu eder. THY'nin eğitim merkezi çalışmalarının devam ettiğini biliyorum. Merkezin açılmasıyla Türkiye'nin dört bir yanından ilçemize gelecek yüzlerce pilot adayı ve aileleri, kent ekonomisine katkı sağlayacak. Akhisar ve Manisa'da ekonomi canlanacak, yeni istihdam alanları ortaya çıkacak" diye konuştu.

(Sabah)
ÇALIŞMALARDA SONA GELİNDİ

Yorumlar Tüm Yorumlar (6)

Misafir ~ 13 yıl önce
Yapilanlari durma Elestirip Aklinca Hükümeti Yipratacaksin sonra Ondan Medet bekleyeceksin.Olmassa iktidar degistirip sonra Sen onlardan Prim bekleyeceksin. Neden?Benim PPL'lem var veya ATPL'lem var THY bana is vermiyor!!!Ama Asker Kökenliye is var,Yabanciya var diye Nagra Atacaksin.Ardindanda yapilan her yenilige her iyilestirmeye Tü Kaka diyeceksin!!! Bune Kedi*nin Yetisemedigi Ciger'i MUNDAR etmesi.Vazgec bundan DOST!Önce insan ve Adam ol.Sonra Pilot ol. Saygilarla

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Yine bir hükümet yandaşlığı daha nede olsa bülent arınç farkı,aynı durumda bekleyen iskenderun sivil havacılık yüksekokulu ve hali hazırda pisti var ve gelişime çok müsait bir yer şehir olsun deniz limanı olsun havalimanı pisti olsun açıkçası bir eğitim yeri olarak olmazsa olmazlardan orayı görenler bilir..bir zamanlar üniversiteyi kazanıp çekinerek gittiğim şehirdi iskenderun ama bu gibi herşeyi hazır olan bir şehre yatırım yapılmaması bır kenara terk edilmesi beni üzdü..iyikide orada okumuşum iyikide o çekinerek gittiğim şehiri tanıma fırsatım olmu açıkçası,havacılık adına yazık olanlara bakmıyoruz ki bilmem THK yeni okul açacakmış bilmem THY yeni yer açacakmış bilmem yeni sivil okul açılacakmış ilk önce olana bir bakılsa. burası türkiye

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
thy ucus akademesıne nasıl girebilirim?torpilim ve param yok!başvurdum ama kimseden gerı dönüş olmadı?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
torpili olmadan bu işe girip bi sürü para dökenler allah size akıl fikir versin be kardeşim yahu burası türkiye size bu askerlerden kaptan bebelerinden ve akp yandaşlarından sıra mı gelir sandınız zaten yabancılarda var.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Akhisara Kıbrıs harekatı sırasında Merzifondan gelen bir filo konuşlandırılmıştı. Yunanistana karşı rezerv üs olarak tutuluyor, atıl kalmaması daha iyi, umarım sivil trafiğe de açılır, bölge halkına hayırlı olsun

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Son derece olumlu bir şey atıl durumdaki bir havaalanı tekrar melekete hizmet verfmeye başlayacak hem de thy nin genç pırıl pırıl yeni pilotlarının eğitiminde kullanılacak şimdiden hayırlı olsun. Türkiye de ciddi oradan pilot açığı var ve sokağa çıkıp da rastgele her adamı işe alıp gel seni eğitecem pilot olacaksın diye bir şey söz konusu olamaz da dolayısıyla ciddi eğitim merkezlerinin açılması lazım.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000