22 Mayıs 2012, Salı 17:15:31

"BÜYÜMEYİ BİZ BİLE TAKİP EDEMİYORUZ"

İstanbul Aydın Üniversitesi’nde havacılık konferansı düzenlendi…
  • İsmail DEMİR gibi bir beyefendi varken Teknik A.Ş. nin başında daha çok büyüyeceğinden hiç şüphemiz yok. Muhteşem bir yönetici .. Akademisyen ruhu ile dürüstlüğün birleştiği adını koyamadığımız bir kalite ..Saygılar.
  • arkadaşlar hiçdeğilse pas uçuş biletiverselerbile moral olacağını düşünüyorum ben.
  • Türk Hava Yollarnın büyük bir hızla büyümesinden ve bazen bu büyümeyi takip etmekte zorlandığınızdan dolayı mı kaybettiniz? pardon denetimleriEASA ile birlikte yapıyorsunuz!??
  • Hani herşeyi geçtim; birisi kalkmış iyi birşeyler yapmaya çalışıyor. Destek olmak varken köstek niye? Belki de hayali gerçek olur. Belki de oradan buraya,buradan oraya uçuveririz. İyi niyete ihtiyacımız var bu ülkede, lütfen :)
  • Gençler boş işler bunlar aklınız varsa havacılıga adım atmayın,çok kuvvetli torpiliniz yoksa tabi.
  • Seabird web sitesine bakarken tesadufen gordum yorumlarinizi. Kursad Beyi yillardir tanirim, 20 yil tecrube derken ucurtma ve maket yapimini dahil etmedigine emin olabilirsiniz ama icinde bagaj tasimaciligi vardir. Goruntusu yaniltmasin, yasi 40 oldu. Universiteyi Amerika'da okudu, o esnada marsaflarini karsilamak icin bir havayolunda calismaya basladi, bavul tasiyarak. Bizde erken calismaya baslayanlar yadirganir, Amerika'nin belki de kendi kulturumuze ithal etmemiz gereken en onemli ozelligi ogrencilerin okurken calismaya baslamasi, yaptiklari is bagaj indirmek-bindirmek bile olsa profesyonel bir deneyim kazanmalari, para kazanmanin zorlugunu daha ogrenciyken anlamalari. Butun zorluklara ragmen basarili olacagina inaniyorum. Ve tecrubesi ile ilgili elestirilerinizi de genc goruntusune bagli bir iltifat olarak algilar diye umuyorum.
  • kurad Arusan , Havacılık kariyerine 1996 Senesinde Amerikanın St.Louise Sehrinde Uçaklara bavul yükleyerek Ramp Görevlisi olarak TWA (Trans World Airlines) Başlamıştır. Daha Sonra 1999 Yılında THY Miami Ofisinin Açılş çalışmalarında bulunmuştur. Kariyerine Sırasıyla Atlanta Merkezli Air Tran Airways , Yine Atlanta merkezli Delta Havayolları ve son Olarakta. Charter ve tarifeli seferler düzenleyen USA3000 Havayolarında görev yaparak devam etmiştir. 20 yıl yaşadığı Amerika birleşik devletlerinden Ocak 2010 yılında 16 yılık havacılık kariyeri ve sevgisini alarak ülkesine dönerek elinden geldiğince kendi dalında bir şeyler katmaya çalışmaktadır. Bu surece gelirkende Mutlaka maket uçakta uçurmuştur Çünkü Gönül verdiği işi yapmaktadır. Kursad Arusan 40 Yaşındadır.
  • Kürsad bey 20 sene sektörel deneyimim var demiş:) Bu 20 sene içinde uçurduğu uçurtma ve maket yapımı dahil olmalı...Neden böyle yalanlara gerek duyarlar anlıyamıyorum.
  • Az buz zaman değil 20 yıl, görüntüye bakılırsa 15 yaşında başlamış olsa gerek Havacılığa.

İstanbul Aydın Üniversitesi’nde uçuş dinamiği ve kontrolü, havacılıkta insan faktörleri, havaalanı planlaması, yönetimi ve operasyonları’nın yanısıra havacılıkta kurallar ve düzenlemeler gibi birçok konunun ele alındığı bir konferans düzenlendi.

Konferansa Türk Hava Yolları adına THY Teknik A.Ş. Genel Müdürü İsmail Demir, DHMİ APK Daire Başkanı Kemal Zafer Topuz, TGS Yönetim Sistemleri Müdürü Mustafa Karaman ve Sea Bird Yönetim Kurulu Başkanı Kürşad Arusan katıldı.

İsmail Demir yaptığı konuşmada Türk Havacılığı’nın büyük bir hızla büyüdüğünü ve bazen bu büyümeyi takip etmekte zorlandıklarını ifade etti. Demir; “Türk Havacılığı’nın büyümesi herhangi bir olumsuzluktan etkilenmeden hızla devam ediyor. Buna paralel olarak Türk Hava Yolları da son derece önemli bir ivme kazandı. Filo ve yolcu sayısı sürekli olarak artıyor. Geçmişte bahsedemeyeceğimiz büyük yatırımları artık hayata geçiriyoruz. Türk Hava Yolları 7.5 milyar dolarlık bir ciroya hitap ediyor. Teknik A.Ş. ise 750 milyon dolarlık ciroya ulaşmış durumda. Bu olumlu gelişmeleri devam ettirebilmek için teknolojiyi yakından takip etmek gerekiyor. Sabiha Gökçen Havalimanı’nda 500 milyon dolarlık bir yatırımı (HABOM) hayata geçiyoruz. Hız kesmeden yolumuza devam edeceğiz. Siz gençlerin de havacılığa olan ilgisi bizi son derece memnun ediyor” dedi.

İsmail Demir ardından konuşma yapan Seabird Havayolları Yönetim Kurulu Başkanı Kürşad Arusan ise olmayan bir projeyi hayata geçirmek üzere olduklarını ifade ederek, verilen desteklerden ötürü SHGM’ye teşekkür etti.

“BİZİM BİR HAYALİMİZ VAR”

Kürşad Arusan; “20 yıllık bir havacılık geçmişine sahibim. Bu işe bavul taşıyarak başladım. Daha sonra bir hayale yelken açtım. Olmayan birşeyi yapmak istedik. Denize ve karlı bölgelere iniş-kalkış yapan uçaklarla taşımacılık yapmaya karar verdik. 2,5 yıllık bir emeğin artık sonuna gelmek üzereyiz. Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü’ne verilen destekten ötürü teşekkür ederim. 19 kişilik uçaklarla yolcu taşımacılığı yapacağız. Yazın bu yönde, kışın ise karlı bölgelere yolcu taşıyarak kış turizmine destek vereceğiz. Şu an bir uçağımız var yakında ikinci uçağımızı da getireceğiz. Havacılık bir tutku ve bu tutkunun içinde olmanız beni de çok mutlu ediyor” şeklinde konuştu.

Kürşad Arusan’ın ardından görüşlerini kürsüde katılımcılarla paylaşan DHMİ APK Daire Başkanı Kemal Zafer Topuz ise havacılığın birçok halkanın birleşmesinden meydana geldiğini ve bunun büyük bir tutku olduğunu belirterek Atatürk’ün Türk Havacılığı’nda imzası olduğundan bahsetti.

THY ile DHMİ’nin 1933 tarihinde kurulduğunu sözlerine ekleyen Topuz, DHMİ’nin görevini Türk Hava Sahası ve havalimanı işletmeciliğini kontrol etmek olarak açıkladı.

“KRİZE RAĞMEN İKİ ÜLKEDEN BİRİ TÜRKİYE”

Dünyada etkili olan ekonomik krize rağmen Türkiye’nin özellikle 2009 senesinde yolcu sayısını artıran iki ülkeden biri olduğunu ifade eden Topuz; “ Özellikle son 10 yılda büyük bir büyüme kaydediyoruz. İstatistiklere göre geçen yıl 118,5 milyon yolcu sayısına ulaştık. Bu sayının en büyük oranı Atatürk Havalimanı’na ait. 38 milyon yolcu Atatürk Havalimanı’nı kullanmış durumda. Şu anda sivil havacılığa hizmet eden havalimanı sayısı 47. Ancak bu sayıı 56’ya çıkacak. Çalışmalara devam ediyoruz” dedi.

Turkish Ground Services Yönetim Sistemleri Müdürü Mustafa Karaman ise yer hizmeti yapan şirketlerin görevlerinden ve çalışma sistemlerinden bahsederek, yolcunun havalimanı girişinden uçağa binene kadar olan süreçte yer hizmetini kullandığını ifade etti.

28 aylık bir şirket olduklarını ve Türkiye’de yer hizmetinin yüzde 38’ini kendilerinin karşıladığını belirten Karaman; “Yılda 340 bin uçağa hizmet verdiyoruz. 6 havalimanında görev yapıyoruz. Atatürk Havalimanı, Sabiha Gökçen, Ankara Esenboğa, İzmir Adnan Menderes, Antalya ve Adana Şakirpaşa Havalimanları’nda varız. Çok kısa sürede çok büyük adımlar attık. Emeklemeden yürümeyi, yürümeden koşmayı öğrendik. 6500 çalışanımızla tüm görevleri layıkıyla yerine getirmeye çalışıyoruz” dedi.

Konferanstaki konuşmaların ardından Zafer Topuz, Musfata Karaman ve Kürşad Arusan’ın öğrenciler arasında yaptığı çekilişle 4 öğrenciye bedava uçak bileti verildi.

Öğrencilerle toplu fotoğraf çekiminin ardından plaket takdimiyle konferans sona erdi.

©AirportHaber

"BÜYÜMEYİ BİZ BİLE TAKİP EDEMİYORUZ"

Yorumlar Tüm Yorumlar (9)

TEKNOLOG ~ 11 yıl önce
İsmail DEMİR gibi bir beyefendi varken Teknik A.Ş. nin başında daha çok büyüyeceğinden hiç şüphemiz yok. Muhteşem bir yönetici .. Akademisyen ruhu ile dürüstlüğün birleştiği adını koyamadığımız bir kalite ..Saygılar.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
misafir ~ 12 yıl önce
arkadaşlar hiçdeğilse pas uçuş biletiverselerbile moral olacağını düşünüyorum ben.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
EASA bakım yetkisini de ~ 12 yıl önce
Türk Hava Yollarnın büyük bir hızla büyümesinden ve bazen bu büyümeyi takip etmekte zorlandığınızdan dolayı mı kaybettiniz? pardon denetimleriEASA ile birlikte yapıyorsunuz!??

Yanıtla

Kalan karakter 1000
ihtiyaç ~ 12 yıl önce
Hani herşeyi geçtim; birisi kalkmış iyi birşeyler yapmaya çalışıyor. Destek olmak varken köstek niye? Belki de hayali gerçek olur. Belki de oradan buraya,buradan oraya uçuveririz. İyi niyete ihtiyacımız var bu ülkede, lütfen :)

Yanıtla

Kalan karakter 1000
boş işler ~ 12 yıl önce
Gençler boş işler bunlar aklınız varsa havacılıga adım atmayın,çok kuvvetli torpiliniz yoksa tabi.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
İsim / Rumuz ~ 12 yıl önce
Seabird web sitesine bakarken tesadufen gordum yorumlarinizi. Kursad Beyi yillardir tanirim, 20 yil tecrube derken ucurtma ve maket yapimini dahil etmedigine emin olabilirsiniz ama icinde bagaj tasimaciligi vardir. Goruntusu yaniltmasin, yasi 40 oldu. Universiteyi Amerika'da okudu, o esnada marsaflarini karsilamak icin bir havayolunda calismaya basladi, bavul tasiyarak. Bizde erken calismaya baslayanlar yadirganir, Amerika'nin belki de kendi kulturumuze ithal etmemiz gereken en onemli ozelligi ogrencilerin okurken calismaya baslamasi, yaptiklari is bagaj indirmek-bindirmek bile olsa profesyonel bir deneyim kazanmalari, para kazanmanin zorlugunu daha ogrenciyken anlamalari. Butun zorluklara ragmen basarili olacagina inaniyorum. Ve tecrubesi ile ilgili elestirilerinizi de genc goruntusune bagli bir iltifat olarak algilar diye umuyorum.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Bilmemk Ayıp Değil ~ 12 yıl önce
kurad Arusan , Havacılık kariyerine 1996 Senesinde Amerikanın St.Louise Sehrinde Uçaklara bavul yükleyerek Ramp Görevlisi olarak TWA (Trans World Airlines) Başlamıştır. Daha Sonra 1999 Yılında THY Miami Ofisinin Açılş çalışmalarında bulunmuştur. Kariyerine Sırasıyla Atlanta Merkezli Air Tran Airways , Yine Atlanta merkezli Delta Havayolları ve son Olarakta. Charter ve tarifeli seferler düzenleyen USA3000 Havayolarında görev yaparak devam etmiştir. 20 yıl yaşadığı Amerika birleşik devletlerinden Ocak 2010 yılında 16 yılık havacılık kariyeri ve sevgisini alarak ülkesine dönerek elinden geldiğince kendi dalında bir şeyler katmaya çalışmaktadır. Bu surece gelirkende Mutlaka maket uçakta uçurmuştur Çünkü Gönül verdiği işi yapmaktadır. Kursad Arusan 40 Yaşındadır.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
20 sene:) ~ 12 yıl önce
Kürsad bey 20 sene sektörel deneyimim var demiş:) Bu 20 sene içinde uçurduğu uçurtma ve maket yapımı dahil olmalı...Neden böyle yalanlara gerek duyarlar anlıyamıyorum.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
20 Yıl ~ 12 yıl önce
Az buz zaman değil 20 yıl, görüntüye bakılırsa 15 yaşında başlamış olsa gerek Havacılığa.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000