01 Kasım 2010, Pazartesi 08:33:18

BÜYÜKELÇİ KKTHY İÇİN KONUŞTU

Türkiye’nin Lefkoşa Büyükelçisi Kaya Türkmen, Kıbrıs Türk Hava Yolları’nın kötü işletmeden dolayı bu duruma düştüğünü belirterek, şirketin ticari akılla değil, siyasi akılla işletilmeye çalışıldığını söyledi.
  • Sendika şimdi de dilenciliğe başladı. Başka kapıya
  • KK-TC'den sonra şimdi bir de KK-THY çıktı. Ne tesadüf... !! İnşallah KK-THY'nin sonu da KK-TC gibi olmaz... Malum korsan devlete korsan havayolu yakışır...
  • Sayın Büyükelçinin ağzını öpeyim. Çok doğru şeyler söylemiş ama anlayana. Anlamazlarki..
  • GEÇEN GÜN KKTC GAZETELERİNDE hava-sen YAKLAŞAN KURBAN BAYRAMI NEDENİYLE ÜYELERİNE YARDIM ÇAĞRISINDA BULUNDU.2002 YILINDAN BERİDİR KESİLEN ÜYE AİDATLARI NE OLDU burancık BİR AÇIKLASIN VE O PARALARDAN ÇALIŞANLARA VERSE OLMAZ MI..BİR DE HAVAŞ IN VERDİĞİ APRON ARAÇLARININ YENİLENME PARASI 3 MİLYON USD ahmet derya ve burancık NERDESİNİZ ERKEKÇE ÇIKIN ORTAYA DA ANLATIN BU PARALAR NE OLDU DİYE BİR DE UTANMADAN GAZETELERDE KTHY ÇALIŞANINA NAFAKA İSTERSİNİZ AMA BİLESİNİZ ELBET BİRGÜN YARGIDA HESAP VERECEKSİNİZ...
  • O ŞU GREV YAPANNAR , NEREDEN BULACAGLAR ŞİNDİ 13. 14. ... MAAŞLARI ? ÇOG ÜZÜLÜRÜM GARDAÇCIĞIM , ÇOKK :))
  • Sadece Ahmet Derya mı ? Ya sendika ne olacak ? Tek sorumlu sendikadır. Dolayısıyla yeni kurulacak şirketin 100 metre yakınından bile geçmesi yasaklanmalıdır.
  • KTHY YANLIŞ YÖNETİLMEKTEN BATTIYSA +43MİLYON DOLARLA ŞİRKETİ SADETTİN GEZMEK TEN DEVRALAN AHMET DERYA EKİBİNDEN HESAP SORULMALI EĞER HESAP SORULMAZSA YAPANIN YANINA KAR KALIR.HESAP SORULMAZSA KURULCAK YENİ ŞİRKETİN DE SOYULMASI HİÇ DE ZOR OLMAZ NASIL OLSA ESKİ ŞİRKETİ SOYANLARDAN HESAP SORULMADI BENDEN Mİ SORULACAK GÖRÜŞÜ EGEMEN OLUR..İRSEN KÜÇÜK HÜKÜMETİNDEN BİRAN EVVEL SUÇLULARIN ADALETE TESLİM EDİLMESİNİ KKTC HALKI OLARAK BEKLİYORUZ
  • kkthy çoookkk uzun bir isim kimsenin aklında kalmaz. Sölemesi de uzun uzadıya yapsınlar Cyprus Jet veya başka kısa isim tabi buda bir masal değilse.
  • Suçlu sadece siyasetçiler değil, kırbısdaki çalışanlar ve onların sendikaları ! 3 ü 1 arada olunca 36 yıllık KTHY nin batması zor olmadı ! ! !
  • Bırakın artık kim yaptı, yapanların yanına mı kalacak, niye battı sorularını.. Artık Bitti. 35 yıllık emek bir çırpıda silindi. Havayolu kadar değerli slotlara oldu olan. Kim suçlu tartışmasının yeri burası değil artık KKTHY icin konusmaya baslayalım diyecektimde :) KKTHY cok uzun ve kullanıssız oldu. Bir sekilde kısaltılması gerekli. :)
Türkiye Büyükelçisi Kaya Türkmen bir televizyon programında açıklamalarda bulundu. Türkmen, şimdi KKTC’yi kötü tecrübelerden hareketle yepyeni bir sayfa açarak sıfırdan başlayıp daha sağlıklı temellerde bir havayolu şirketine kavuşturmak gerek diyerek, KKTC bayrağını taşıyan yeni bir havayolu şirketine kavuşulacağına inandığını ifade etti.

“Turizm sektörünü yaşatmak ve daha ileriye götürmek KKTC’yi yaşatmak ve ileriye götürmek ile eş anlamlıdır” diyen Türkmen, Kıbrıs sorununa çözüm bulunması için sürdürülen görüşmelerin bugün geldiği noktanın çok fazla ümit verici olmadığını belirtti.

Büyükelçi Türkmen, Lefkoşa Surlariçi’nin hem orada yaşayanları, hem de Kuzey Kıbrıs’ın sosyal dokusunu tehdit eden bir yara haline geldiğini söyleyerek, tepkilerin haklı olduğunu söyledi. Türkmen, hem orada yaşayanları, hem de surlar içini pejmürdelikten kurtarıp bir turistik cazibe merkezi haline getirmenin herkesin amacı olması gerektiğini ifade etti.

Türkmen, çevre sorunlarının kendisini üzdüğünü de belirterek, şehirlerarası yollarda gördüğü manzaranın içini yaktığını ve bir seferberlikte yer almaya hazır olduğunu açıkladı.

Büyükelçi Kaya Türkmen, dün akşam BRTK’nın Bayrak Haber televizyonunda yayımlanan bir programında, KKTC’nin bir başarı öyküsü olduğunu, Kıbrıs’a ilk geldiği 1975 yılı ile bugünü değerlendirdiğinde gerçekten bir başarı öyküsü gördüğünü söyledi.

Türkmen, ekonomik sorunlar ve devlet işleyişinde bazı reforme edilmesi gereken taraflar bulunduğunu belirterek, kıskanılacak tarafı da bulunduğunu, turizm konusunda hayranlık uyandıran bir gelişme gösterildiğini ifade etti.

Kıbrıs’tan önce görev yaptığı Portekiz’de turizmle ilgili bilgiler aktaran Büyükelçi Türkmen, Kıbrıs turizminde de büyük bir gelecek olduğunu düşündüğünü çünkü turistin aradığı temel malzeme olan denizin ve uygun iklimin Kıbrıs’ta bulunduğunu kaydetti.

Türkmen, Kıbrıs’ta muhteşem bir doğa yanında muhteşem olmayan şeyler de bulunduğunu belirterek, çok güzel oteller ve yatırımlar olduğunu ifade etti.

Turizmde yeni politikalar uygulamak ve çeşitlendirmek gerektiğini vurgulayan Büyükelçi Türkmen, 12 ay boyunca yapılabilecek kongre turizmi konusunda Kıbrıs’ın büyük bir avantajı bulunduğunu; eko turizme ve spor turizmine de yönelinebileceğini söyledi.

Türkmen, “Daha değişik turizm dallarının gelişmesine çok müsait bir ortam var burada. Bunu da gerek KKTC hükümetinin, gerek bizlerin teşviğiyle daha ileri noktalara taşımak azmindeyiz” dedi.

“KTHY TİCARİ AKILLA DEĞİL SİYASİ AKILLA İŞLETİLMEYE ÇALIŞILDI”

KTHY’yle ilgili bir soruya karşılık, içine düşülen durumu “acıklı” diye niteleyen Kaya Türkmen, şöyle konuştu:

“Yalnız bu bir kötü işletmeden kaynaklanan sonuçtur. Ticari akıl ile değil de siyasi akılla işletmeye çalışıldı KTHY. Bana sorarsanız olacağı da buydu. Beş uçağa sahip bir havayolu şirketinin 120-140 milyon dolar barca girmesi kabul edilebilecek bir şey değildir. Bunun kötü işletmeden başka bir nedenini ben doğrusu göremiyorum. Belki de hayırlısı olmuştur. Şimdi bütün bu kötü tecrübelerden hareket ile yepyeni bir sayfa açmak sıfırdan başlamak ve daha sağlıklı temeller üzerine oturacak bir havayolu şirketine kavuşturmak gerekiyor KKTC’yi. Bu konuda bazı çalışmalar var. Bazen uzun sürebiliyor bunlar. Ama ben inanıyorum ki KKTC’ni bayrağını taşıyacak yeni bir havayolu şirketine kavuşacağız.”

Türkiye’nin Lefkoşa Büyükelçisi Kaya Türkmen, KTHY’nin içine düştüğü kötü duruma rağmen, devreye giren diğer bazı havayolları nedeniyle rakamları incelediğinde otellerdeki doluluk oranlarının geçen yaz çok da fazla etkilenmediğini gördüğünü ifade ederek, Kuzey Kıbrıs’ın turistsiz kalmadığını söyledi.

Doğrudan uçuşlar üzerinde çalışmaların sürdüğünü, bunun olmamasının ülke turizmine büyük zarar verdiğini kaydeden Büyükelçi Türkmen, Avrupa’dan gelecek bir turistin Türkiye’ye iniş kalkış yapmasının bilet fiyatlarını artırdığına işaret ederek, “Nihai amacımız KKTC’nin içinde bulunduğu ambargoların hepsinin kaldırılmasıdır. Benim için bunların arasında öncelik taşıyanı Ercan Havaalanına doğrudan uçuşların serbest bırakılması konusudur. Bütün enerjimizi bu konuda harcamamız gerektiğini düşünüyorum” dedi.

Büyükelçi Kaya Türkmen, Rusya, Azerbaycan, İran, Suriye gibi ülkelerden Kuzey Kıbrıs’a turist potansiyelinin kullanılması gerektiğini ve bu konuda THY yetkilileriyle konuştuklarını, çalışmaların da süreceğini belirtti.

“TURİZM SEKTÖRÜNÜ YAŞATAMAK KKTC’Yİ YAŞATMAKLA EŞ ANLAMLI”

THY’nin iyi yönetilen bir şirket olarak bu fırsatlara da cevap vereceğini ve bir politika da yürüteceğini kaydeden Türkmen, turizmde daha fazla yatırım, daha fazla yenilik ve daha yeni politikalar için yoğunlaşıldığını vurguladı. Türkmen “Turizm sektörünü yaşatmak ve daha ileriye götürmek KKTC’yi yaşatmak ve ileriye götürmek ile eş anlamlıdır” diye konuştu.

Türkmen, turizmdeki teşviklerin, bir master planın, ana politikanın ağrılıkları olarak kullanılması, hem de işin sosyal tarafı düşünülerek, daha az avantajlı kesimlere yardım etmek amacıyla kullanılması gerektiğini belirtti. Teşvikler uygulanırken, turizmde çeşitlendirmeye dikkat edilerek, avantajını kaybetmiş bazı kesimlerin sorunlarına da çare olunmasının önemli olduğunu anlatan Büyükelçi Türkmen, Kıbrıs’ın 70 kadar ülkeye en fazla 4 saatlik mesafede olmasının avantajını kongre turizminde kullanmak gerektiğini söyledi.

Türkmen, bir soru üzerine bir çevre temizliği seferberliğine hazır olduğunu belirterek, “eline çöp torbası alıp akşama kadar doldurmak dahil” çevre için her türlü katkıda bulunmayı istediğini vurguladı.
BÜYÜKELÇİ KKTHY İÇİN KONUŞTU

Yorumlar Tüm Yorumlar (11)

Misafir ~ 13 yıl önce
Sendika şimdi de dilenciliğe başladı. Başka kapıya

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
KK-TC'den sonra şimdi bir de KK-THY çıktı. Ne tesadüf... !! İnşallah KK-THY'nin sonu da KK-TC gibi olmaz... Malum korsan devlete korsan havayolu yakışır...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Sayın Büyükelçinin ağzını öpeyim. Çok doğru şeyler söylemiş ama anlayana. Anlamazlarki..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
GEÇEN GÜN KKTC GAZETELERİNDE hava-sen YAKLAŞAN KURBAN BAYRAMI NEDENİYLE ÜYELERİNE YARDIM ÇAĞRISINDA BULUNDU.2002 YILINDAN BERİDİR KESİLEN ÜYE AİDATLARI NE OLDU burancık BİR AÇIKLASIN VE O PARALARDAN ÇALIŞANLARA VERSE OLMAZ MI..BİR DE HAVAŞ IN VERDİĞİ APRON ARAÇLARININ YENİLENME PARASI 3 MİLYON USD ahmet derya ve burancık NERDESİNİZ ERKEKÇE ÇIKIN ORTAYA DA ANLATIN BU PARALAR NE OLDU DİYE BİR DE UTANMADAN GAZETELERDE KTHY ÇALIŞANINA NAFAKA İSTERSİNİZ AMA BİLESİNİZ ELBET BİRGÜN YARGIDA HESAP VERECEKSİNİZ...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
O ŞU GREV YAPANNAR , NEREDEN BULACAGLAR ŞİNDİ 13. 14. ... MAAŞLARI ? ÇOG ÜZÜLÜRÜM GARDAÇCIĞIM , ÇOKK :))

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Sadece Ahmet Derya mı ? Ya sendika ne olacak ? Tek sorumlu sendikadır. Dolayısıyla yeni kurulacak şirketin 100 metre yakınından bile geçmesi yasaklanmalıdır.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
KTHY YANLIŞ YÖNETİLMEKTEN BATTIYSA +43MİLYON DOLARLA ŞİRKETİ SADETTİN GEZMEK TEN DEVRALAN AHMET DERYA EKİBİNDEN HESAP SORULMALI EĞER HESAP SORULMAZSA YAPANIN YANINA KAR KALIR.HESAP SORULMAZSA KURULCAK YENİ ŞİRKETİN DE SOYULMASI HİÇ DE ZOR OLMAZ NASIL OLSA ESKİ ŞİRKETİ SOYANLARDAN HESAP SORULMADI BENDEN Mİ SORULACAK GÖRÜŞÜ EGEMEN OLUR..İRSEN KÜÇÜK HÜKÜMETİNDEN BİRAN EVVEL SUÇLULARIN ADALETE TESLİM EDİLMESİNİ KKTC HALKI OLARAK BEKLİYORUZ

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
kkthy çoookkk uzun bir isim kimsenin aklında kalmaz. Sölemesi de uzun uzadıya yapsınlar Cyprus Jet veya başka kısa isim tabi buda bir masal değilse.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Suçlu sadece siyasetçiler değil, kırbısdaki çalışanlar ve onların sendikaları ! 3 ü 1 arada olunca 36 yıllık KTHY nin batması zor olmadı ! ! !

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Bırakın artık kim yaptı, yapanların yanına mı kalacak, niye battı sorularını.. Artık Bitti. 35 yıllık emek bir çırpıda silindi. Havayolu kadar değerli slotlara oldu olan. Kim suçlu tartışmasının yeri burası değil artık KKTHY icin konusmaya baslayalım diyecektimde :) KKTHY cok uzun ve kullanıssız oldu. Bir sekilde kısaltılması gerekli. :)

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000