13 Ağustos 2010, Cuma 08:23:24

BÜYÜK KAÇAKÇILIK ENGELLENDİ

Ercan Devlet Havalimanı’nda bugün aynı soyadını taşıyan 2 kişiye ait 12 valiz içinde ülkeye kaçak yoldan sokulmaya çalışılan 4 bin 400 cep telefonu ele geçirildi.
Toplu kaçakçılık olayında ele geçirilen 4 bin 400 cep telefonuyla ilgili işlemin tamamlanmasından sonra polise intikal eden olay nedeniyle polisin, valizlerin sahipleri N.Y ile G.Y’ı tutukladığı bildirildi.

Maliye Bakanı Ersin Tatar kaçakçılık yapılmasını önleyen gümrük memurlarına teşekkür ettiği açıklandı.

OLAY NASIL ORTAYA ÇIKARILDI

Zanlıların isimlerini de veren Maliye Bakanlığı Basın Bürosu’ndan yapılan yazılı açıklamada, Türk Hava Yolları (THY) ile saat 09.00’da Ercan Devlet Havalimanı’ndan 12 valizle giriş yapmak isteyin söz konusu iki kişinin valizlerinde yapılan aramada, kaçak cep telefonları tespit edilerek bunlara el konulduğu kaydedildi.

Açıklamada “Maliye Bakanlığı’na bağlı Gümrük ve Rüsumat Dairesi memurları bugün (12 Ağustos Perşembe 2010) Ercan Havalimanı’nda, kaçak yoldan ülkeye giriş yapılmak üzere çok sayıda valiz içerisinde cep telefonu tespit ederek mallara el koydu” denildi.

Açıklamada, sanıkların valizlerin yarısını önce “gümrüğe tabi eşya yok” bölümünden geçirmek istediği, ancak bunda başarılı olamadığı belirtildi.

TATAR’DAN MEMURLARA TEŞEKKÜR

Maliye Bakanı Ersin Tatar, cep telefonu kaçakçılığına izin vermeyen gümrük memurlarının görevlerini yaptığını ve bu konudaki incelemeyi aralıksız sürdüreceklerini belirtti.

Tatar, tüm giriş kaplarında görev yapan gümrük personelinin önemli görevler üstlendiğine işaret ederek, “Bu tür kaçakçılıklar ülke ekonomimizin kötüye gitmesini sağlamaktadır. Gerek vergi, gerek gümrük personelimize, ekonomimizin kayıt altına alınabilmesi için önemli görevler düşmektedir ve kendileri de bu yönde önemli işler yapmaktadırlar” dedi.

(Kıbrıs Postası)
BÜYÜK KAÇAKÇILIK ENGELLENDİ

Yorumlar

Bu haber için henüz yorum gönderilmedi.

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000