28 Aralık 2012, Cuma 15:27:20

BURSA'DAN THY AIRBUS VE BOEING'E

Bursa merkezli faaliyet gösteren Parlamış Tekstil, Türk Hava Yolları, Boeing ve Airbus uçaklarının koltuk kumaşları ve perdelerini üretiyor.

Demirtaş Organize Sanayi Bölgesi’nde (DOSAB) faaliyet gösteren Parlamış Tekstil, son dönemde yaptığı Araştırma - Geliştirme (Ar-Ge) çalışmaları ile dikkat çekiyor. Türkiye’nin ilk yerli paraşüt kumaşını üreten Parlamış Tekstil, son dönemde de Çin tehtiidine karşı katma değer yaratan ve Ar-Ge’nin öne çıktığı ürünlere yöneldi.

Fabrikalarında Zara, Marks & Spencer, Porsche, Ferrari, Land Rover gibi dünya markalarına üretim yaptıklarını söyleyen Parlamış Tekstil Genel Müdürü Bülent Parlamış, Queen Marry II ve Queen Elizabeth II gemileri, Denizciler A.Ş.’nin sahibi olduğu Samsun ve Ankara gemileri, Sirene Marine ile de butik çalışmalarının bulunduğunu açıkladı.

Bülent Parlamış, otomotiv sektörünün önemli oyuncularından Mercedes ile daha önceden çalıştıklarını ama son dönemde yaptıkları çalışmalarla başta Almanya’daki fabrikası olmak üzere Brezilya, Rusya, Suudi Arabistan fabrikasındaki otobüslerinin ana tedarikçisi olarak kendi markaları olan ’Partech’ imzasının bulunduğunu kaydetti.

’ADI KONULMAMIŞ MİLLİLEŞTİRME KAMPANYASI’

Türkiye’nin önemli çıkış yaptığını ve THY’nin dünyaya kafa tutan rekabetçi ve gurur veren bir Türk firması olduğunu söyleyen Parlamış, şunları dile getirdi: "THY prestij markamız oldu. ’Bir ürünü biz Türkiye’de üretebileceksek Türk firmasından alalım’ diye, millileştirme düşüncesiyle adı konmamış bir kampanya başlatıldı. 2010’da THY bizi davet etti. Yetkililer, ’Fuar düzenliyoruz, bu fuarda Türkiye’de bir uçağın tüm parçalarını üretebilecek firmalar yer alacak’ dedi. O standartlarda kendi ürünlerimizi sergiledik. THY yetkilileri bizim standımıza ilgi gösterdi ve ’TCI çatısı altında THY uçaklarına kumaş üreten bir firma olabilirsiniz’ dediler. Tedarikçi olduk"

’BOEİNG TAMAM, SIRADA AIRBUS VAR’

Havacılık normlarına uygun kumaş üretmenin zorluğuna dikkat çeken Parlamış, yüksek standartlarda üretim gerçekleştirdiklerini anlattı. Ürettikleri kumaşın yanmaz özelliğe sahip olduğunu belirten Parlamış, 1 yıl önce aldıkları dünyada geçerliliği olan ’Aviation Sertifikası’ ile bu üretimi gerçekleştirdiklerini kaydetti. Parlamış şöyle konuştu: "Havada bir dakika kenara çekileyim şu yangını söndüreyim deme şansınız yok. TCI gururla Boeing ve Airbus’a sunmaya başladı. Dubai’deki fuara TCI standına Parlamış olarak biz de katıldık ve Boeing ile Airbus yetkilileri geldi. Türk firması olarak kendi kumaşlarımızı onlara sunduk. Hatta kısa süre önce Boeing’lere özel kumaş üretmeye başladık. Sırada ise Airbus’lar var."

’TEKNİK TEKSTİLE DEVAM’

Son üretimler için yaklaşık 2 milyon Euroluk teknolojik yatırım gerçekleştirdiklerini dile getiren Parlamış, teknik tekstil alanında çalışmalarını sürdüreceklerini vurguladı. Parlamış, "Teknik tekstilin hizmet alanları geniş. Çok ciddi Ar-Ge ve maliyet doğuruyor. Başarılı olana kadar binlerce kilogram kumaş, yüzlerce kilogram ipliği ve günlerce süren zamanı harcıyorsunuz" dedi.

İç piyasada ise moda tekstili yaptıklarını kaydeden Parlamış, "İşlerimizi aksatmadan yapıyoruz. 2013 programımızda Ar-Ge payını arttırmak istiyoruz. Fiziki ve maddi olarak iyileştirmek istiyoruz. Karbon tekstili üzerine de çalışıyoruz. Tekstil sektörü bu alanda çok zayıf" diye konuştu.

BURSA'DAN THY AIRBUS VE BOEING'E

Yorumlar

Bu haber için henüz yorum gönderilmedi.

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000