16 Mayıs 2013, Perşembe 08:30:29

BURSA HAVAYOLLARI PROJESİ İÇİN YENİ FORMÜL

Bursa Büyükşehir Belediyesi'nin Arap yatırımcılarla ortaklaşa kuracağı havayolu şirketinden Araplar çekildi. Bunun üzerine belediye yatırıma Toplu Taşıma ve Bursa Ekmek'le devam etti.
  • gerçekten yani yunuseli havaalanından uçuş yapılmaması, yapılamaması komik. pisti uzatamamak neden bu kadar zor. 3uçakla nerelere uçacaksınız oda düşündürücü. yenişehirden uçarsanız yolcu bulmanız zor. atr 72 tipi uçaklar ne kadar güvenilir. bombardier , embraer firmalarının pekala kısa mesafeler için ürettiği uçaklar var ve cok güvenli. bu modeller kullanılabilir. bursa yunuseli merkezli İstanbul Ankara İzmir Trabzon Erzurum Antalya Diyarbakır Gaziantep Van uçuşları mutlaka olmalıdır. kısa sürede bu havayolu yolcu bulacak boş uçmayacaktır. ben bu uçuşlar yapılırsa bu havayolunun kısa sürede büyüyeceğini düşünüyorum. yunuseli havaalanı iç hat Yenişehir havaalanı dış hat uçuşlar için kullanılmalı.
  • Yenişehir Havaalanı gerçekten ölü bi durumda şehir merkezine çok uzak. insanlar uçakla geliyor birde şehir merkezine 1 saate yakın yol gelmek zorunda kalıyorlar. kendi arabası olmayanlar zaten madur oluyor servislere binmek zorunda kalıyor yada yola kadar taksi ile gelip ordan minübüs e binerek ulaşım sağlanıyor. Yunuseli havaalanı gerçekten atıl durumda boş boş bekliyor. piste en son ne zaman bir uçak teker koydu kim bilir. Anca Paşa gelirse helikopterle oda geliyor ve gidiyor. koskoca havaalanı merzifonda olduğu gibi burda da askeri havaalanına sivil yolcu uçağı inebilr. Şehir merkezine daha yakın Toplu ulaşımında daha sık ve kolay erişilebilr olduğu bu yerde herşey daha kolay olucaktır.
  • HAVACILIK BAŞKA İŞLERE BENZEMEZ.HERŞEYDEN ÖNCE HAVACILIĞI BİLEN EHİL KİŞİLER GEREKLİ. 3 UÇAKLA TARİFELİ UÇUŞ YAPAMAZSINIZ MİN. 5 UÇAK GEREKLİ.DOLAYISI İLE 3 UÇAKLA BU SAYDIĞINIZ YERLERE UÇUŞLAR YAPACAĞIZ DERSENİZ KOMİK DURUMA DÜŞERSİNİZ.
  • Madem borajet küçülüyor veya kapanıyor,kiralayın uçaklarını istediğiniz tarafa çeksin.Yunuseli'nden uçarsanız her daim ful çekersiniz.56 km.vatandaşa uzun geliyor.
  • Umarız Bursa için güzel olur. Bu konuda adamların hakkını vermek gerek. Feribot hattı açtılar, raylı ulaşıma geçtiler daha da önemlisi Tramvay yaptılar. Özellikle bu sonuncusu çok ciddi bir iştir. Bunlardan yola çıkarak söylenenleri ciddiye alıyorum şahsen. O alıştığımız yerel yönetici sözleri değil bu söylenenler. Son olarak, uçak alırken bilet fiyatlarını da iyi hesaplar iseler harika olur. Borajet gibi bölgesel havayolu diyip ulusal havayollarından pahalı bilet satmaya kalkarlarsa vatandaş yine servislerle Sabiha Gökçen'e gidecektir.
  • Bursada oldukça fazla bir Ahıska Türkü potansiyeli var... Kırımda Simferopol Rusyada Krasnodar ve azerbaycan para kazandırır bu havayoluna. Filibede oldukça iyi bir nokta atışı......
  • İz-Air gibi olmasın da. Güzel başlamıştı, sonra Pegasus yuttu.
  • Herkes en iyi bilidği işi yapsın, kaliteli iş çıksın. Belediye tutup da havayolu kurmak isterse en baştan başarısız olmayı garanti etmiş olur. Buyrun deniz uçağı işini, altyapı ve fizibilte zayıf, taşeron kullanılan firma yanlış (hadi onda başka alternatif yok diyelim) sonuç ortada. Bakıyorum Bursa'nın dört bir yanı afişlenmiş öyle çok ilgi var böyle çok yolcu var ama nerd ehani... Hala İDO full çekiyor arabalı, arabasız yolcuda. Yalana gerek yok başkan, akıllı iş yap kendi reklamını kendi yapsın...
  • Ben olsam gider PGS ile anlaşır, PGS adına 2 tane wetlease uçak kiralarım. İstediğim gibi de uçururum.
  • ay bunlarda bir hoş, neyin kafası bu acaba

Bursa'da, Büyükşehir Belediyesi'nin Arap yatırımcılar ile ortaklaşa kuracağı 30 milyon dolar sermayeli Bursa Hava Yolları Şirketi'nden Arap yatırımcılar çekildi. Bunun üzerine Belediye Bursa Ulaşım Toplu Taşım İşletmeciliği (BURULAŞ) ve Bursa Ekmek Sanayi AŞ. (BESAŞ) ortaklığı ile şirketi kurdu. BURULAŞ Genel Müdürü Levent Fidansoy, 80 ile 95 yolcu kapasiteli 3 uçağı ilk etapta satın almak veya kiralamak istediklerini söyledi.

3 AY SONRA BAŞLAYACAK

BUDO deniz ulaşımı ve Gemlik İlçesi’nden deniz uçağı yatırımlarını gerçekleştiren BURULAŞ Genel Müdürü Levent Fidansoy, Arap yatırımcıların çekilmesi üzerine Bursa Hava Yolu projesinin planlandığı gibi gerçekleşemediğini belirterek, 2 milyon nüfusu bulunan Bursa’da hava ulaşımının aktif olması gerektiğini söyledi. Bölgesel Hava Yolu olarak, Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı’na lisans başvurusu yaptıklarını kaydeden Fidansoy, şu bilgileri verdi:

İLK ETAPTA 7 UÇUŞ NOKTASI

"Bölgesel Hava Yolu lisansı ile 20 ile 100 kişilik uçaklar, şehirler ve ülkeler arası ulaşımı sağlayabiliyor. Biz ilk etapta Trabzon, Erzurum, Gaziantep, Antalya, Bodrum, Filibe ve Üsküp’e uçuş planlıyoruz. Uçuşlar Yenişehir Hava Alanı’ndan olacak. Türk Hava Yolları ile ortak uçuşlar düzenleyeceğiz. Bizim ulaşamadığımız yerlere onlar gidecek. İlk olarak 80 ile 95 kişilik 3 uçak alacağız. Firmalarla görüşmelerimiz devam ediyor. Kiralık mı yoksa satın mı alınacağını araştırıyoruz. 3 ay sonra her gün sefer düzenlemeyi hedefliyoruz. (Akşam)

BURSA HAVAYOLLARI PROJESİ İÇİN YENİ FORMÜL

Yorumlar Tüm Yorumlar (13)

hakan salih ~ 11 yıl önce
gerçekten yani yunuseli havaalanından uçuş yapılmaması, yapılamaması komik. pisti uzatamamak neden bu kadar zor. 3uçakla nerelere uçacaksınız oda düşündürücü. yenişehirden uçarsanız yolcu bulmanız zor. atr 72 tipi uçaklar ne kadar güvenilir. bombardier , embraer firmalarının pekala kısa mesafeler için ürettiği uçaklar var ve cok güvenli. bu modeller kullanılabilir. bursa yunuseli merkezli İstanbul Ankara İzmir Trabzon Erzurum Antalya Diyarbakır Gaziantep Van uçuşları mutlaka olmalıdır. kısa sürede bu havayolu yolcu bulacak boş uçmayacaktır. ben bu uçuşlar yapılırsa bu havayolunun kısa sürede büyüyeceğini düşünüyorum. yunuseli havaalanı iç hat Yenişehir havaalanı dış hat uçuşlar için kullanılmalı.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
bursa hbb fatih ~ 11 yıl önce
uçulacak mesafeler fazla. bölgesel havayolu deniliyor. Antep Erzurum Trabzon ATR 72 ile bayar, yol uzun. tabiki embraer 190 - 195 ile model alınmalı yada kiralanmalı. hem güvenilir hem daha hızlı. 3 uçak evet az en az 5 olmalı. hayırlı olsun diyelim.
Yunuseli olsun ~ 11 yıl önce
Yenişehir Havaalanı gerçekten ölü bi durumda şehir merkezine çok uzak. insanlar uçakla geliyor birde şehir merkezine 1 saate yakın yol gelmek zorunda kalıyorlar. kendi arabası olmayanlar zaten madur oluyor servislere binmek zorunda kalıyor yada yola kadar taksi ile gelip ordan minübüs e binerek ulaşım sağlanıyor. Yunuseli havaalanı gerçekten atıl durumda boş boş bekliyor. piste en son ne zaman bir uçak teker koydu kim bilir. Anca Paşa gelirse helikopterle oda geliyor ve gidiyor. koskoca havaalanı merzifonda olduğu gibi burda da askeri havaalanına sivil yolcu uçağı inebilr. Şehir merkezine daha yakın Toplu ulaşımında daha sık ve kolay erişilebilr olduğu bu yerde herşey daha kolay olucaktır.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
AND ~ 11 yıl önce
HAVACILIK BAŞKA İŞLERE BENZEMEZ.HERŞEYDEN ÖNCE HAVACILIĞI BİLEN EHİL KİŞİLER GEREKLİ. 3 UÇAKLA TARİFELİ UÇUŞ YAPAMAZSINIZ MİN. 5 UÇAK GEREKLİ.DOLAYISI İLE 3 UÇAKLA BU SAYDIĞINIZ YERLERE UÇUŞLAR YAPACAĞIZ DERSENİZ KOMİK DURUMA DÜŞERSİNİZ.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
LTBQ ~ 11 yıl önce
Madem borajet küçülüyor veya kapanıyor,kiralayın uçaklarını istediğiniz tarafa çeksin.Yunuseli'nden uçarsanız her daim ful çekersiniz.56 km.vatandaşa uzun geliyor.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
TEKNİSYEN ~ 11 yıl önce
MANTIKLI TURBOPROP MOTOR YAVAS AMA EKONOMIKTIR,JET OLSUN DENIRSE UCAK DENIRSE EMBRAER 195 OLABILIR YAKIT MALIYETI DUSUKTUR.
Umarız... ~ 11 yıl önce
Umarız Bursa için güzel olur. Bu konuda adamların hakkını vermek gerek. Feribot hattı açtılar, raylı ulaşıma geçtiler daha da önemlisi Tramvay yaptılar. Özellikle bu sonuncusu çok ciddi bir iştir. Bunlardan yola çıkarak söylenenleri ciddiye alıyorum şahsen. O alıştığımız yerel yönetici sözleri değil bu söylenenler. Son olarak, uçak alırken bilet fiyatlarını da iyi hesaplar iseler harika olur. Borajet gibi bölgesel havayolu diyip ulusal havayollarından pahalı bilet satmaya kalkarlarsa vatandaş yine servislerle Sabiha Gökçen'e gidecektir.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
ilya ~ 11 yıl önce
Bursada oldukça fazla bir Ahıska Türkü potansiyeli var... Kırımda Simferopol Rusyada Krasnodar ve azerbaycan para kazandırır bu havayoluna. Filibede oldukça iyi bir nokta atışı......

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Volvo ~ 11 yıl önce
İz-Air gibi olmasın da. Güzel başlamıştı, sonra Pegasus yuttu.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Politik Kariyer Şov ~ 11 yıl önce
Herkes en iyi bilidği işi yapsın, kaliteli iş çıksın. Belediye tutup da havayolu kurmak isterse en baştan başarısız olmayı garanti etmiş olur. Buyrun deniz uçağı işini, altyapı ve fizibilte zayıf, taşeron kullanılan firma yanlış (hadi onda başka alternatif yok diyelim) sonuç ortada. Bakıyorum Bursa'nın dört bir yanı afişlenmiş öyle çok ilgi var böyle çok yolcu var ama nerd ehani... Hala İDO full çekiyor arabalı, arabasız yolcuda. Yalana gerek yok başkan, akıllı iş yap kendi reklamını kendi yapsın...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Kemal ~ 11 yıl önce
Ben olsam gider PGS ile anlaşır, PGS adına 2 tane wetlease uçak kiralarım. İstediğim gibi de uçururum.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
leman ~ 11 yıl önce
ay bunlarda bir hoş, neyin kafası bu acaba

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000