28 Aralık 2012, Cuma 15:06:55

BURASI TÜRKİYE'DE BİR İLK!

Erzincan Havalimanı'na kurulan Türkiye'nin ilk ''Uçak Yangın Simülatörü Eğitim Tesisi'', Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım'ın katıldığı törenle hizmete açıldı...
  • Buranin iki yil calismasi zor. Kendiliginden yok olup gidecek, bu tur yatirimlarin cogu gibi.
  • erzincana ne yapılsa azdır, nede olsa bakanları ve genel müdürleri var. az kaldı bakanın görev süresi bitmesine bakalım o zaman ne olacak herşeyin hayırlısı bekliyelim görelim
  • sımılatorun kurulum yerı onemlı olmamalı..burda esas olan şey ılerı ulkelerde bıle henuz olmayan bole bır sımılatorun ulkemıze kurulup hızmet verecek olmasıdır..bu olanagın trafıgı yogun alanlarımıza kurlmasının kımseye bı yararı olmayacaktır. hatta hv lıman bunyesınde dııl de uygun herhangı bır mahal dahı bu ış ıcın uygundur.netıcede egıtım amaclı kullanacagı ıcın gercekle ılşkılendırılmesının dogru olmadıgını duşunuyorum. sımılatorde oncelıkle bızm hv lım larımızdakı ıtfaıye personelının egıtımı tamamlanacak bılahare yabancı ulkelerden gelen sım. egıtımi taleplerı karsılanacaktır . dolayısı ıle ekonomimıze de katkı saglayacaktır. yapılan yatırım asla kucuksenmemelıdır. gunumzde dahi bazı hv lım da bı kara aracının ucak süsü verılerek yakılıp sonra sondurlmeye calışılarak yapılan egıtımlerı duşundugmuzde , getırılen bu ımkan bu konuda ıleri ulkelerden daha ılerı gıdecegımızın bır ışaretı olmalı vede ınsanlarımızdan destek gormelıdır..
  • Erzincan 'a yakışır. Erzincan rahatsızları çatlasın ...
  • bu memleketteki berlili bir insan grubu iflah olmaz ne yapılsa muhalefet ne açılsa muhalefet nedir anlamadım ki elin gavuru tabiriyle takdir ediyor ama bizim netel grubu bir türlü tatmin olmuyor şükür etmeyi bilmeyeni bir şükrün ne demek olduğunu hatırlatacak duruma getirirmiş.. avrupa da iflas eden havayolu şirketleri bir a 4 kağına sığar ama gel geelim thy muhteşem bir büyüyerek marka değerini arttırıyor ama bizim kendi bir grup monşerimiz yok diyor o zaman derler çemiş kezek airlines ile uç iyi gelir.. açılırsın biraz..
  • Basta sayın Bakan Binali Yıldırım olmak üzere DHMİ Genel Müdürü Orhan Birdal olmak üzere havacılık sektörünü son on yılda başarıdan başarıya ulaştırmalarından dolayı tebrik ediyorum. Ülkemizde maalesef ne kadar iş yaparsanız o kadar tenkit edilirsiniz. Kervan yürümeye devam ediyor... :)
  • istanbul,Ankara,Antalya ve İzmir dururken neden Erzincan günde kaç uçak uçuyor.orada kaç itfaiyeci var.Bu sorular önemli.Ha bu tesis adı verilen sacdan yapılmış uyduruk maketi gördüm.Ortada tesis falan yok.Eğer bu teneke üç milyon Euro ise çok yazık.Milletin parası nasıl birilerine peşkeş çekilmiş, yazık çok yazık.Bu teneke 100.000 Tl ye bile mal olmaz.
  • Yakit/motor yangina kopuk yerine su ile mi mudahele ediyor bu arkadaslar? Giydikleri kiyafetler de normal ev yanginlari icin kullanilan kiyafet. Ucak vs yanginlarinda yuksek isi oldugu icin aluminyum gibi parlak olan "Fire proximity suit" giymesi lazim bu arkadaslarin, yoksa haslanmis tavuga donersin. Neyse, bildikleri gibi yapsinlar bakalim. Allah ogrendiklerini kullanmayi nasip etmesin.
  • İyi güzel de pilot yetmiyor demiş Sn Binali bey. Valla kapısından içeri giremiyoruz. Herşey tamam. Kaldır şu tip hikayesini çağır bizi o zaman madem pilot ihtiyacınız var. Siz sevinin pilotumuz var diye biz sevinelim Tk 'ya girdik diye. Hans gelmiş, william gelmiş onu da geçtim sırbı, yunanı gelmiş burada uçuyor, ben klavyede yazıyorum. Oldu mu Binali bey?!! Mahşerde amel defterlerini aldıktan sonra hesaplaşacağız sonunda , başka yolu yok gibi. Orada hakkımı helal edersem bu dünyanın en adi insanıyım. Selametle.
  • kım ne derse desın sn ulaştırma bakanı , gerek vızyonuyla gerek getırmış oldugu yenılıklerle ulkemız havacılık sektorunde çag atlatırcasına önemli gelışmelere ımza koymuş, cumhurıyet tarıhımıze adını yazdırmayı hak eden bır bakan olarak goruyor ve ulkemıze cok şeyler kazandırmış olması nedenıyle de takdır edıyorum. ulkemzın arazı yapısı ve stratejık konumu ıtıbarıyla yenı hava lımanlarına kavşmuş olması, rekabet ortamını getırerek ınsanımızın duşuk ucretle hv yolu ıle seyahat etme ımkanını bulması , hv lım.larımızın teknık donanımlarını son teknolojının urunlerı ıle donatması, yenı hv yolu şırketlrının ve svl hvclk okullarının kurlmasına ımkan vermış olması hv cılık sektrundekı ıcratlarının en onemlılerıdır.gelışmş bır cok ulkede dahı bulnmayan ucak yngn sondrme sımlatörnun de ulkemıze kazandrmş olmsı ,onun yenilige acıkgırışımcı yapısının bır işaretıdır.ulke ıcn yapılan her hızmet kışının sıyası goruşu ne olursa olsun takdır edılecektır edılmelıdır de

3 milyon euroya mal olan eğitim merkezinde kurulan Boing 737-800 tipi uçakta 27 ayrı yangına karşı eğitim verilecek. Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, “Erzincanımız havacılıkta sadece ülkemize değil, başka ülkelere de hizmet verecek” dedi. 

Bakan Yıldırım, Devlet Hava Meydanları'na (DHM) ait tesisteki kurtarma ve yangın istasyonunda düzenlenen törende yaptığı konuşmada, ''Türkiye'de havacılık havalandı. Hava yolu, halkın yolu haline geldi. Bunu söylerken hamaset yapmıyoruz. 2002 yılında Türkiye'de havaalanlarının çoğu kapanmış, 2001 krizi sonrası havaalanları da nasibini almıştı. Açık olan havaalanlarına da ara sıra uçaklar uğrar hale gelmişti'' dedi.

Hükümetleri döneminde hava yolu ulaşımında kat edilen mesafeyi anlatan Yıldırım, ''Göreve geldiğimde, sayın Başbakanımızın bana bir talimatı oldu. Hava yolunu, halkın yolu yapacağını, artık hava yolunun imtiyazlıların, zengin gelir gruplarının kullandığı bir vasıta değil, işçisi, memuru, emeklisi, her kesimden vatandaşın rahatlıkla seyahat edeceği, konforlu, hızlı bir şekilde seyahat edeceği bir yol haline geleceğini söylemişti. Bunun için arkadaşlarımızla beraber hızlı bir şekilde çalışmaya başladık. Aradan geçen 10 yıl içerisinde Türkiye'de havacılığın kat ettiği mesafe o kadar çarpıcı, o kadar büyük bir seviyeye ulaştı ki dünya havacılık otoriteleri Türkiye'deki bu gelişmeye şapka çıkardılar'' diye konuştu.

Türkiye için 2015 yılına gösterilen yolcu sayısının 55 milyon olduğunu belirten Yıldırım, ''Dünyanın havacılık yetkilileri diyor ki 'Türkiye 2015 yılında olsa olsa 55 milyon yolcuya ancak hizmet verebilir'. Biz başlarken sayı ne kadar- 34 milyon. Demek ki 55 milyona 21 milyon daha yolcu gerek. 15 yılda Türkiye için layık görmüşler sağ olsunlar. Ben rakamlara baktım dedim ki 'Arkadaşlar bunlar ya Türkiye'yi tanımıyor ya da dayak yememişler' ve nitekim başlattığımız havacılıktaki serbestleşme projesiyle bu beyefendilerin dediği rakamları 2005 yılında solladık. 55 milyon dediler, 60 milyon oldu. Onların tahminlerini 10 yıl öne aldık'' ifadelerini kullandı.

Havalimanı sayısı hakkında bilgi veren Yıldırım, ''Türkiye'nin 25 ulaşıma açık havalimanı sayısı, bu gün 49'a çıkmıştır. Devam eden 7 tane de yeni havalimanı inşaatı vardır. Bunlar da önümüzdeki iki sene içerisinde devreye girecek'' dedi.

Böylece havalimanı sayısında iki kattan fazla bir artış olacağını anlatan Bakan Yıldırım, ''Türkiye'ye de bu yakışır, Türk insanına da bu yakışır. Tabi havalimanlarının sayısını arttırmakla da iş bitmiyor. Buralara uçak lazım, buralara pilot lazım, teknisyen lazım, yangın mücadelesi yapacak nitelikli insanlar lazım. Bunları da yetiştirdik. Bunları yetiştirecek okullar lazım, üniversiteler lazım. Türkiye'nin birçok üniversitesinde havacılıkla ilgili bölümler açıldı. Havacılıkla ilgili meslek liseleri kuruldu'' şeklinde konuştu.
    
''Avrupalı pilotlar Türkiye'de çalışmak için sıraya girdi''
    
Havacılık sektöründe çalışan sayısının 48 binden 165 bine çıktığını kaydeden Binali Yıldırım, ''48 binden 165 bine... 2002'nin sonunda pilotlar iş bulmak için Bakanlığın yolunu aşındırıyordu. Şimdi pilotlar yetmiyor. Avrupa'da kriz var, Avrupalı pilotlar şimdi sıraya girdi, Türkiye'de çalışmak için. 700 tane de Avrupalı pilota Türkiye'de iş verir hale geldik. Nereden nereye... Türk Hava Yolları, dünyada bir marka haline geldi, Avrupa'nın üçüncü büyük, dünyanın 10 büyük taşıyıcıları arasında yerini aldı. Havacılıktaki bilet ücretleri, enflasyon artmasına rağmen 2002'deki fiyatların da aşağısına indi. 10 yıllık enflasyonu da koyduğunuzda bilet fiyatları, 10 yıl öncesinin çok daha altında. Biz ne dedik, 'hava yolu, halkın yolu haline gelecek'. Bunun gereğini de yaptık'' diye konuştu.

Kış lastiği uygulaması

Yıldırım, şehirler arası yük ve yolcu taşıyan ticari araçlarda kış lastiği kullanılmasının zorunlu hale getirilmesiyle ilgili, ''Türkiye'de bir ilk, emniyet her şeyden önce gelir. Her işte ne yaparsanız yapın tedbir almazsanız hayatınızla ödersiniz. İnsanların hayatıyla ödersiniz, hangi iş olursa olsun. Bakın kış lastiğini mecburi hale getirdik. Keyfimizden mi, bizim vatandaşa garezimiz mi var- İstiyoruz ki vatandaş gideceği yere emniyetli gitsin, aileler acı yaşamasın, hayatlar bölünmesin, hayatlar yok olmasın. Onun için yolları böldük, hayatları birleştirdik. Yolları böldük, milleti birleştirdik. Türkiye'de dile kolay, 6 bin kilometre bölünmüş yol miktarını 22 bin 300 kilometreye çıkardık. 79 yılda bu ülke, 6 bin 100 kilometre yol yapabilmiş, 10 yıl içerisinde bunun üzerine 16 bin 200 kilometre daha ilave ettik'' ifadelerini kullandı.
    
''Türkiye havacılığın merkezi haline geliyor''
    
DHM'ye ait Uçak Yangın Simülatörü Eğitim Tesisi'nin, havacılıkta yeni bir hizmet olduğunu ifade eden Yıldırım, olası uçak yangınlarında, yangına nasıl müdahale edileceği ve uçağın içerisindekilerin can kaybı olmadan nasıl tahliye konusunda bu tesiste uygulamalı eğitim verileceğini belirterek, şunları söyledi:

''Sadece Türkiye'nin değil, bölgemizdeki bütün ülkelerin yangınla mücadele personeli burada eğitilecek. Türkiye, havacılığın merkezi haline geliyor. Uçak bakımı, uçak yapımı, yangın simülasyon eğitimi, pilot eğitimi, uçuş okulları, üniversite eğitimleri, teknik okullar ve her yönüyle Türkiye havacılıkta bir merkez haline geliyor. Bu tesis, akın akın ülkenin her tarafından gelen yetişmiş personelin eğitimiyle beraber, aynı zamanda diğer ülkelerin havacılıkla ilgili personelinin de eğitilmesine büyük hizmet verecek. Erzincan'ımız bu anlamda sadece ülkemize değil, başka ülkelere de hizmet verecek'' dedi.

Yangın tatbikatı yapıldı

Konuşmaların ardından tesisin açılışı gerçekleştirildi. Törene, Erzincan Valisi Selman Yenigün, AK Parti Erzincan Milletvekili Sebahattin Karakelle, Belediye Başkanı Yüksel Çakır, DHM İşletmesi Genel Müdürü ve Yönetim Kurulu Başkanı Orhan Birdal, AK Parti İl Başkanı Cemalettin Başsoy ve diğer yetkililer ile vatandaşlar katıldı.

Açılışın ardından Bakan Yıldırım ve beraberindeki yetkililer, düzenlenen yangın tatbikatını izledi. Uçaktan yaralı kurtarma ve söndürmeye yönelik tatbikatın ardından Bakan Yıldırım, itfaiye erleriyle hatıra fotoğrafı çektirdi. 

BURASI TÜRKİYE'DE BİR İLK!

Yorumlar Tüm Yorumlar (28)

iki yilda ~ 11 yıl önce
Buranin iki yil calismasi zor. Kendiliginden yok olup gidecek, bu tur yatirimlarin cogu gibi.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
çok yazık ~ 11 yıl önce
erzincana ne yapılsa azdır, nede olsa bakanları ve genel müdürleri var. az kaldı bakanın görev süresi bitmesine bakalım o zaman ne olacak herşeyin hayırlısı bekliyelim görelim

Yanıtla

Kalan karakter 1000
ne yazık ~ 11 yıl önce
kardeşim ben de bakan olsam kendi memleketime yaptırırdım. Erzincan'ın bu gibi projelerle gelişmesi gerekir sizler muhalefet olarak neyi begendiginiz ki bunu begeneceksiniz..Kim ne derse desin 10 yılda Türkiye resmen çok ama çok gelişti ve halenda gelişmekte teşekkürler büyük usta teşekkürler Recep Tayyip ERDOĞAN
erdınc durmazer ~ 11 yıl önce
sımılatorun kurulum yerı onemlı olmamalı..burda esas olan şey ılerı ulkelerde bıle henuz olmayan bole bır sımılatorun ulkemıze kurulup hızmet verecek olmasıdır..bu olanagın trafıgı yogun alanlarımıza kurlmasının kımseye bı yararı olmayacaktır. hatta hv lıman bunyesınde dııl de uygun herhangı bır mahal dahı bu ış ıcın uygundur.netıcede egıtım amaclı kullanacagı ıcın gercekle ılşkılendırılmesının dogru olmadıgını duşunuyorum. sımılatorde oncelıkle bızm hv lım larımızdakı ıtfaıye personelının egıtımı tamamlanacak bılahare yabancı ulkelerden gelen sım. egıtımi taleplerı karsılanacaktır . dolayısı ıle ekonomimıze de katkı saglayacaktır. yapılan yatırım asla kucuksenmemelıdır. gunumzde dahi bazı hv lım da bı kara aracının ucak süsü verılerek yakılıp sonra sondurlmeye calışılarak yapılan egıtımlerı duşundugmuzde , getırılen bu ımkan bu konuda ıleri ulkelerden daha ılerı gıdecegımızın bır ışaretı olmalı vede ınsanlarımızdan destek gormelıdır..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
yener ~ 11 yıl önce
sadece kara aracı değil hocam.araba lastiği yakıp söndürmekte var.Üçakla ne alakası varsa.bu tesis muhteşem
sağlık ~ 11 yıl önce
Erzincan 'a yakışır. Erzincan rahatsızları çatlasın ...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
camaroth ~ 11 yıl önce
bu memleketteki berlili bir insan grubu iflah olmaz ne yapılsa muhalefet ne açılsa muhalefet nedir anlamadım ki elin gavuru tabiriyle takdir ediyor ama bizim netel grubu bir türlü tatmin olmuyor şükür etmeyi bilmeyeni bir şükrün ne demek olduğunu hatırlatacak duruma getirirmiş.. avrupa da iflas eden havayolu şirketleri bir a 4 kağına sığar ama gel geelim thy muhteşem bir büyüyerek marka değerini arttırıyor ama bizim kendi bir grup monşerimiz yok diyor o zaman derler çemiş kezek airlines ile uç iyi gelir.. açılırsın biraz..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
TAHABEY ~ 11 yıl önce
Basta sayın Bakan Binali Yıldırım olmak üzere DHMİ Genel Müdürü Orhan Birdal olmak üzere havacılık sektörünü son on yılda başarıdan başarıya ulaştırmalarından dolayı tebrik ediyorum. Ülkemizde maalesef ne kadar iş yaparsanız o kadar tenkit edilirsiniz. Kervan yürümeye devam ediyor... :)

Yanıtla

Kalan karakter 1000
kaptan ~ 11 yıl önce
istanbul,Ankara,Antalya ve İzmir dururken neden Erzincan günde kaç uçak uçuyor.orada kaç itfaiyeci var.Bu sorular önemli.Ha bu tesis adı verilen sacdan yapılmış uyduruk maketi gördüm.Ortada tesis falan yok.Eğer bu teneke üç milyon Euro ise çok yazık.Milletin parası nasıl birilerine peşkeş çekilmiş, yazık çok yazık.Bu teneke 100.000 Tl ye bile mal olmaz.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
teneke degil ~ 11 yıl önce
Kaptanim o tenekenin maliyeti onemli degil. Orada kullanilan techizatin maliyeti bakim onarimi onemli. Sondurmede kullanililan kimyasallarda ucuz degil. Sondurme malzemelerinin hepsi zaten ithal. Erzincan bencede yanlis secim ama .... bir seyler yapiyorlar. El oglu bunlari 50 sene once yapmis. Bir tatbikat merkezi kurup havaciligin merkezi oluyoruz diye boburlenmeyi bende sindiremiyorum. Ucuz politika bunlar.
Oyle Tatbikatmi Olur ~ 11 yıl önce
Yakit/motor yangina kopuk yerine su ile mi mudahele ediyor bu arkadaslar? Giydikleri kiyafetler de normal ev yanginlari icin kullanilan kiyafet. Ucak vs yanginlarinda yuksek isi oldugu icin aluminyum gibi parlak olan "Fire proximity suit" giymesi lazim bu arkadaslarin, yoksa haslanmis tavuga donersin. Neyse, bildikleri gibi yapsinlar bakalim. Allah ogrendiklerini kullanmayi nasip etmesin.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
mahşerde ~ 11 yıl önce
İyi güzel de pilot yetmiyor demiş Sn Binali bey. Valla kapısından içeri giremiyoruz. Herşey tamam. Kaldır şu tip hikayesini çağır bizi o zaman madem pilot ihtiyacınız var. Siz sevinin pilotumuz var diye biz sevinelim Tk 'ya girdik diye. Hans gelmiş, william gelmiş onu da geçtim sırbı, yunanı gelmiş burada uçuyor, ben klavyede yazıyorum. Oldu mu Binali bey?!! Mahşerde amel defterlerini aldıktan sonra hesaplaşacağız sonunda , başka yolu yok gibi. Orada hakkımı helal edersem bu dünyanın en adi insanıyım. Selametle.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
erdınc durmazer ~ 11 yıl önce
kım ne derse desın sn ulaştırma bakanı , gerek vızyonuyla gerek getırmış oldugu yenılıklerle ulkemız havacılık sektorunde çag atlatırcasına önemli gelışmelere ımza koymuş, cumhurıyet tarıhımıze adını yazdırmayı hak eden bır bakan olarak goruyor ve ulkemıze cok şeyler kazandırmış olması nedenıyle de takdır edıyorum. ulkemzın arazı yapısı ve stratejık konumu ıtıbarıyla yenı hava lımanlarına kavşmuş olması, rekabet ortamını getırerek ınsanımızın duşuk ucretle hv yolu ıle seyahat etme ımkanını bulması , hv lım.larımızın teknık donanımlarını son teknolojının urunlerı ıle donatması, yenı hv yolu şırketlrının ve svl hvclk okullarının kurlmasına ımkan vermış olması hv cılık sektrundekı ıcratlarının en onemlılerıdır.gelışmş bır cok ulkede dahı bulnmayan ucak yngn sondrme sımlatörnun de ulkemıze kazandrmş olmsı ,onun yenilige acıkgırışımcı yapısının bır işaretıdır.ulke ıcn yapılan her hızmet kışının sıyası goruşu ne olursa olsun takdır edılecektır edılmelıdır de

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000