14 Mayıs 2012, Pazartesi 19:47:55

BURAK YAMAN'A SON VEDA

1995 yılında Hava Harp Okulu'ndan Üsteğmen olarak mezun olduktan sonra Türk Hava Yollar'nda Kaptan Pilot olarak göreve başlayan 38 yaşındaki genç pilot, bugün son yolculuğuna uğurlandı...
  • allah geride kalan sevdiklerine sabir versin. nurlar icinde yatsin.
  • Burak Abi , seni boyle ugurlayacagim hic aklima gelmezdi .. Sen hayatta tanidigim en mukemmel insanlardan birisin .. Hani adam gibi adam derler ya iste tam senin icin soylenmis.. Nurlar icinde yat abicim , allah senin omrunu esine ve cocuklarina versin ..
  • Ailecek şoktayız Kardeşim. Bırak sigara, içkiyi, içtiğim anti-acid mide ilaçlarını bile kontrol edip "Bunu kullanma Adamım, bunda aliminyum var" diyecek kadar sağlığına titizlenirdin. Bizim devrenin en aklı başında, en efendi, en akıllı ve en dakik adamlarindan biriydin. Bu sefer biraz zamanlana hatası yaptın be Kardeşim. Allah rahat ettirsin yattığın yerde. Dün seni toprağa değil, kalbimize gömdük.
  • mekanı cennet olsun.ruhu şad olsun..
  • YATIGIN YER CENNET MEKAN OLSUN.GERİDE KALANLARA SABIR DİLERİM.Uçan arkadaşlarınada yorgunluklarına dikkat etmelerini öneririm.
  • Hava Harp Okulundan nasıl Üsteğmen mezun olunuyor ? Madem habercilik yapıyorsunuz. Bunu da bir açıklayın. Bilmediğimiz bir durum mu var? Kardeşim Allah sana rahmet eylesin, cennetine alsın inşallah. Fatiha.
  • BURAK kaptanım'allhtan rahmet ailesine allahtan sabır dilerim
  • Mekanın cennet olsun kardeşi. Allah geride kalanlara sabır versin.
  • TALPA ya çok teşekkürler baya bir yol kat etmişler ...! niyemi evet bir zamanlar yönetim kurulu üyeliğini yapmaya çalıştığım ve uçak kazazası geçirdiğimde arkandayız diyip (T.G )düşenin dostu olmaz gibi arkama geçtiler :)),sonra uçuştan gelip de kızımın ölüm haberini alğımda zaman esirgedikleri bir sabır sözünü de geçtim yollamadıkları kuru dal parçasına da sözüm yok da işden attırdıkları na da canınız sağolsun ama aidat ödemeyi geciktirdiğimden dolayı üyeleğiğimi iptal edecekleri mesajı çok acıttı.Neyse artık bir çiçek yollamayı öğrenmişler buda mutlu edici ,tüm meslektaşlarıma emniyetli inişler dilerim vatandaş 25936876458.
  • Allah rahmet eylesin,ailesine sabırlar versin.TSK mensuplarının(ayrılmış ta olsalar)TBMM ve Senato (12 Eylül öncesinde vardı ve 82 anayasası ile kaldıroldı) eski ve halen görevde olan üyelerinin naaşları üzerine bayrak örtülür...

1995 yılında Hava Harp Okulu'ndan Üsteğmen olarak mezun olduktan sonra Türk Hava Yollar'nda Kaptan Pilot olarak göreve başlayan 38 yaşındaki genç pilot Burak Yaman, dün sabah evinde geçirdiği kalp krizi sonrasında hayata gözlerini yummuştu.

Bugün Fatih Camii'nde ikindi namazının ardından kılınan cenaze namazıyla Hasdal Mezarlığı'na defnedilen Yaman için gözyaşları sel oldu. Kabin memuru eşi Nihal Yaman ayakta durmakta güçlük çekti ve cenazede taziyeleri baba Mehmet Yaman kabul etti.

Cenaze namazına Pilotlar Vakfı Başkanı Erhan Çakmak, TALPA Başkanı Gürcan Mantı ile eski başkan Muzaffer Özaçar, THY Uçuş İşletmeden Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Asaf Bora ve Tassa Başkanı Ersin Paşa Kılıç'ın yanısıra aile dostları ünlü karikatürist ve senarist Gani Müjde ile geçtiğimiz yıllarda ülkemizi Eurovision'da temsil eden sanatçı Sibel Tüzün ve çok sayıda yakını katıldı.

Pazar sabahı hayatını kaybeden genç kaptan pilot Burak Yaman'ın babası Mehmet Yaman; "Çok iyi yetişmiş bir çocuktu. Ülkemizin Burak gibi gençlere ihtiyacı var. Ama söylenecek hiç birşey yok. Cumartesi uçuştan döndükten sonra herşey yolundaydı. Pazar sabahı kendi çayını kendi alan oğlum, bir anda yere yığıldı. Bu yaşta bir insan kalp krizi geçirdi. Siz gençlere sesleniyorum. Sağlığınıza dikkat edin. Dün anneler günüydü, bugün annesinin koynuna vereceğiz" şeklinde konuşurken gözyaşlarını tutamadı. 

Annesini de 17 Ağustos 1999 depreminden bir gün sonra kaybeden Yaman'a 2 yaşındaki oğlu Kuzey Yaman ve 6 yaşındaki kızı Nil Yaman herşeyden habersiz veda etti. Babasının pilot şapkasını takan Kuzey'i görenler de hüzünlü anlar yaşadı.

Eşi Nihal Yaman ile 8 yıllık evli olan Burak Yaman, iki çocuk babasıydı.

BURAK YAMAN'A SON VEDA

Yorumlar Tüm Yorumlar (19)

sabir ~ 12 yıl önce
allah geride kalan sevdiklerine sabir versin. nurlar icinde yatsin.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Tulughan Coban ~ 12 yıl önce
Burak Abi , seni boyle ugurlayacagim hic aklima gelmezdi .. Sen hayatta tanidigim en mukemmel insanlardan birisin .. Hani adam gibi adam derler ya iste tam senin icin soylenmis.. Nurlar icinde yat abicim , allah senin omrunu esine ve cocuklarina versin ..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Kardeşim ~ 12 yıl önce
Ailecek şoktayız Kardeşim. Bırak sigara, içkiyi, içtiğim anti-acid mide ilaçlarını bile kontrol edip "Bunu kullanma Adamım, bunda aliminyum var" diyecek kadar sağlığına titizlenirdin. Bizim devrenin en aklı başında, en efendi, en akıllı ve en dakik adamlarindan biriydin. Bu sefer biraz zamanlana hatası yaptın be Kardeşim. Allah rahat ettirsin yattığın yerde. Dün seni toprağa değil, kalbimize gömdük.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
... ~ 12 yıl önce
mekanı cennet olsun.ruhu şad olsun..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
GÜZEL İNSAN ~ 12 yıl önce
YATIGIN YER CENNET MEKAN OLSUN.GERİDE KALANLARA SABIR DİLERİM.Uçan arkadaşlarınada yorgunluklarına dikkat etmelerini öneririm.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Airporthaber'e ~ 12 yıl önce
Hava Harp Okulundan nasıl Üsteğmen mezun olunuyor ? Madem habercilik yapıyorsunuz. Bunu da bir açıklayın. Bilmediğimiz bir durum mu var? Kardeşim Allah sana rahmet eylesin, cennetine alsın inşallah. Fatiha.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
teknisyen(K) ~ 12 yıl önce
BURAK kaptanım'allhtan rahmet ailesine allahtan sabır dilerim

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Sabır ~ 12 yıl önce
Mekanın cennet olsun kardeşi. Allah geride kalanlara sabır versin.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Bir vatandaş...! ~ 12 yıl önce
TALPA ya çok teşekkürler baya bir yol kat etmişler ...! niyemi evet bir zamanlar yönetim kurulu üyeliğini yapmaya çalıştığım ve uçak kazazası geçirdiğimde arkandayız diyip (T.G )düşenin dostu olmaz gibi arkama geçtiler :)),sonra uçuştan gelip de kızımın ölüm haberini alğımda zaman esirgedikleri bir sabır sözünü de geçtim yollamadıkları kuru dal parçasına da sözüm yok da işden attırdıkları na da canınız sağolsun ama aidat ödemeyi geciktirdiğimden dolayı üyeleğiğimi iptal edecekleri mesajı çok acıttı.Neyse artık bir çiçek yollamayı öğrenmişler buda mutlu edici ,tüm meslektaşlarıma emniyetli inişler dilerim vatandaş 25936876458.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
.... ~ 12 yıl önce
Allah rahmet eylesin,ailesine sabırlar versin.TSK mensuplarının(ayrılmış ta olsalar)TBMM ve Senato (12 Eylül öncesinde vardı ve 82 anayasası ile kaldıroldı) eski ve halen görevde olan üyelerinin naaşları üzerine bayrak örtülür...

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000