09 Haziran 2012, Cumartesi 14:43:28

"BUNUN NERESİ İNSANLIK"

Havacılık personelinin grev yapmasının yasaklanmasına ilişkin yasaya karşı eylem yapan Hava-İş Sendikası bugün 12. gününe girdi…
  • aa olanın sonu bellidir. öptüm yanaklarınızdan,iş arayın vakit geçirmeyin. Yanlış anlaşılmasın HAVA-İŞ demedim.AA dedim.....
  • tıpe bakya ınsanlıktan cıkmıs yuzler ınsanları kandırıp ısınden ettınız ama sız hala mılletın parasıyla jakuzı lerde yatın madem sendıkasın cıkanların maaslarını versene arkadasları para topluyo onlar ıcın yalan makınesınden baska bısey degılsınız sızden sadece provakator olur onu anca ıyı yaparsınız çoban surusu
  • uçuşa gitmesseniz gitmeyin uçacak okadar uçak varken uçuracak da bulunur. siz bu sendika liderinize bakın sizden aidatları alırken iyide şimdi 2 gün bağırıp sonra yattığı yere dönmesi size nekadar değer verdiğini göstgerdi adamın hayatı rahat siz anca boş konuşun o sizi s... ken sizde zevk alın
  • THY'de görev yapan tüm uçucu personel arkadaşlarına sahip çıkacak ve arkadaşlarının işten çıkarılma sürecinde görev alan tüm THY yöneticileri tazminatsız işten atılıncaya kadar uçuşa gitmeyecekler. 3. günün sonunda bu iş çözülür. Ya yöneticiler atılır ya da THY kapanır. Ama her halukrda işten çıkarılan 305 kişi dahil olmak üzere tüm uçucu personel rahatlıkla iş bulurlar. Birlik olmadıktan sonra yakında bir 305 kişi daha çıkarırlar sonra da bir bakmışsınız asgari ücretle görev yapmaya başlarsınız. Benim nacizane önerim bu işi daha fazla uzatmadan şu yöneticilere gereken dersi verin ve emekçilerin hiç bir şart altında bu tür bir yaklaşıma boyun eğmeyeceğini tüm dünyaya gösterin.
  • İnsanlığı sizden öğreneceksek işimiz var..
  • atilla ayçin'i istifa ettirin, işten çıkartılan 300 kişi için THY genel müdürlüğüne onbinlerce mail atalım. söz veriyorum nedenmi? 300 kişi beş tane provakotör vardı biri iri topsakallı erkek 4 tane bayamn onlar hariç herkes için çalışırız.
  • Yahu hala aynı teraneler. ARKADAŞLAR ANLAMSIZ BİR GREVİMSİ İŞLEMDİ. KABUL EDİN BUNU VE SONUÇLARINA KATLANIN. ŞARTLARINIZ OLDUKÇA İYİ İKEN NEDEN İŞ BIRAKTINIZ ? YILLIK 1 GÜN İZİN HAKKINIZI KULLANDIĞINIZI SÖYLÜYORSUNUZ? ALLAH AŞKINA İŞVEREN APTAL MI ? YADA SİZ İKİ YÜZLÜMÜSÜNÜZ?DÜZENLEMEDE Kİ BOŞLUĞU KULLANIP 100.000 KİŞİYİ YOLDA BIRAKTINIZ ? KENDİ KENDİNİZE ÇALIP OYNUYORSUNUZ SONRADA AĞLIYORSUNUZ ? ELLERDE İPHONE, AYAKLARDA İSPANYADAN ALINMIŞ PABUÇ. AYIP BİRAZ YA.
  • O havais sendikasi baskani istifa edinceye kadar thy atilan personelini ise almaz.
  • Arkadaşlar burada neredeyse 35-40 kişi sendikadan toplu istifa edelim demiş. İşte size fırsat burada yorum yapmakla vakit katbetmeyin, toplanın bir araya, 35-40 kişinin istifası toplu istifa olur işte, verin istifanızı. Neden hala bekliyorsunuz acaba? Ya da bu kadar çok aynı düşüncede olan varsa neden hala kimsenin sendikadan istifa ettiği haberini alamıyoruz. Sevgili yorumcularımız zaten sendikasız, hatta THY ile alakasız kişiler çünkü.Bu sizin düşünmeden hareket etti dediğiniz sendikanın yaptığından daha büyük bi düşüncesizlik. Şikayetçiyseniz sendikaya hesap sorarsınız, seçimlere katılır yönetimi değiştirirsiniz, ama örgütlülüğü bozmaya çalışmazsınız. Bunları yapamazsınız çünkü dediğim gibi ne sendikayla ne de THY ile alakanız yok...
  • Bi milletvekili var hanicok zengin para ile kole tutmus 24 saat hava is haberlerine yorum yazdiriyormus.hani rizeli olanindan.hani istanbul vekili.hani internet sitesi var.hani ben vermedim deyiptesonra kivirtan.yani canim arkadaslarim karsinizda para ile tutulmus bir kac klavye uzmani var.haberleri okuyalim ve thy de direnise dunya destek,mucadelemize devam edelim.simdi alana dis hatlar gelise gidiyorum.coluk cocuk anne baba buyrun gelin.

305 kişinin Türk Hava Yolları tarafından işten atılmasıyla başlayan eylem süreci Atatürk Havalimanı Dış Hatlar Terminali Geliş Katı’nda devam ediyor. Bugün eylemde 12. Gününü bitiren Hava-İş Sendikası’na Sendikal Güç Birliği Platformu da destek vermek amacıyla Atatürk Havalimanı’na geldi. Basın-İş, Belediye-İş, Deri-İş, Kristal-İş, Petrol-İş, Tek-Gıda, Tez Koop-İş, Tümtis, ve TGS 'den oluşan güç birliği platformuna ait yüzlerce üye işten atılanların işe iade kararı alınıncaya kadar mücadele ve desteklerine devam edeceklerini açıkladı.

İstanbul Atatürk Havalimanı başta olmak üzere Ankara, İzmir, Antalya, Adana, Mersin, Bursa ve Gaziantep THY merkez satış bürolarında eş zamanlı olarak yapılan basın açıklamasında THY’nin işten atılan personeli tekrar işe alması çağrısı yapıldı.
Sendikal Güç Birliği Platformu’nun açıklamasının ardından mikrofonu alan Hava-İş Genel Başkanı Atilay Ayçin, THY ve AK Parti’ye adeta öfke kustu.

Bu yasanın sendikal güçleri ortadan kaldırmaya yönelik olduğunu ifade ederek sözlerine başlayan Ayçin; “Bu korsan yasanın asıl amacı sendikal güçleri sindirmek ve onları temizlemektir. Biz AK Parti’ye direnen ve boğun eğmeyen bir sendika olmaktan gurur duyuyoruz. Onların amacı demokrasi yanlısı herkesi susturmaktır. Ancak demokratik yanlıları bir araya geldiğinde önünde duramazsınız, kaçacak delik ararsınız. Biz özgürce yaşam hakkı istiyoruz” dedi.

Türk Hava Yolları’nın görevine devam eden personeli de işten çıkardığını ifade eden Atilay Ayçin; “THY yönetimi uçuşuna devam eden personeli de işten çıkardı. Seul ve Pekin’e görevi icabı giden arkadaşlarımız cep telefonlarına gelen mesajlarla bildirimsiz olarak işten atıldıkları söylendi. Bu nasıl insanlıktır. Bu nasıl insafsızlıktır. O arkadaşlarımız orada kaderlerine terk edildi. Böyle bir şey nasıl olabilir” şeklinde konuştu.

AK Parti’yi insanların anayasal haklarını elinden almakla suçlayan Ayçin; “Başbakan çıkıyor. Yolcuların mağdur olduğunu söylüyor Hava-İş’i grev konusunda kötü niyetli olmakla suçluyor. Yalan söylüyorsun Başbakan. Biz 20 yıldır grev yapmadık. 3 yıldır Toplu İş Sözleşmesi’ni imzalamadık. Nasıl kötü niyetli oluyoruz. Biz insanların haklarından yanayız” dedi.

Türk Hava Yolları’na da gönderme yapan Ayçin, THY’nin, edilen zararı halka başka türlü yanısttığını sözlerine ekleyerek; “Biz o yasa meclise geldiği gün uçakları kaldırmayacağız dedik ve 206 sefer iptal oldu. Bu bir hak arayıştır. Üyelerimiz haklarını savunmuştur. THY de çıkıyor ve 2 milyon dolar zarar edildiğini basına reklam ediyor. Peki Afrika’nın kuş uçmaz kervan gitmez yerlerine neden sefer açtınız. Oralarda edilecek zararı nasıl açıklayacaksınız. Bosna Hersek Havayolları ile yapılan ortaklık anlaşmasından edilen zararı nasıl açıklayacaksınız. Türk Hava Yolları kalitesinde hizmet veren başka şirketlerin personel giderleri yüzde 30’ları geçerken THY’de bu rakam yüzde 17’dir. Siz havacılık personelinin aldığı maaşın yüksek olmasını reklam edeceğinize kendi maaşlarınızı açıklayın. THY yönetimindeki kişiler 5 farklı şirkette görev yaparak her birinden 40 bin lira maaş alıyor. Hesabını siz yapın” diye konuştu.

Mücadelelerinden vazgeçmeyeceklerinin altını çizen Ayçin, Anayasa Mahkemesi’ne yapacakları başvuru için hazırlıkların tamamlandığını ve kısa süre içinde başvurularını yapacaklarını, oradan sonuç çıkmazsa Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi’ne gideceklerini ifade etti.

Ayçin’in konuşmasının ardından sendika üyeleri halay çekip slogan atarak eyleme devam etti.

"BUNUN NERESİ İNSANLIK"

Yorumlar Tüm Yorumlar (72)

kılavuzu ~ 12 yıl önce
aa olanın sonu bellidir. öptüm yanaklarınızdan,iş arayın vakit geçirmeyin. Yanlış anlaşılmasın HAVA-İŞ demedim.AA dedim.....

Yanıtla

Kalan karakter 1000
İsim / Rumuz ~ 12 yıl önce
tıpe bakya ınsanlıktan cıkmıs yuzler ınsanları kandırıp ısınden ettınız ama sız hala mılletın parasıyla jakuzı lerde yatın madem sendıkasın cıkanların maaslarını versene arkadasları para topluyo onlar ıcın yalan makınesınden baska bısey degılsınız sızden sadece provakator olur onu anca ıyı yaparsınız çoban surusu

Yanıtla

Kalan karakter 1000
memet ~ 12 yıl önce
uçuşa gitmesseniz gitmeyin uçacak okadar uçak varken uçuracak da bulunur. siz bu sendika liderinize bakın sizden aidatları alırken iyide şimdi 2 gün bağırıp sonra yattığı yere dönmesi size nekadar değer verdiğini göstgerdi adamın hayatı rahat siz anca boş konuşun o sizi s... ken sizde zevk alın

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Bu işin çözümü kolay ~ 12 yıl önce
THY'de görev yapan tüm uçucu personel arkadaşlarına sahip çıkacak ve arkadaşlarının işten çıkarılma sürecinde görev alan tüm THY yöneticileri tazminatsız işten atılıncaya kadar uçuşa gitmeyecekler. 3. günün sonunda bu iş çözülür. Ya yöneticiler atılır ya da THY kapanır. Ama her halukrda işten çıkarılan 305 kişi dahil olmak üzere tüm uçucu personel rahatlıkla iş bulurlar. Birlik olmadıktan sonra yakında bir 305 kişi daha çıkarırlar sonra da bir bakmışsınız asgari ücretle görev yapmaya başlarsınız. Benim nacizane önerim bu işi daha fazla uzatmadan şu yöneticilere gereken dersi verin ve emekçilerin hiç bir şart altında bu tür bir yaklaşıma boyun eğmeyeceğini tüm dünyaya gösterin.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
insanlık ve Atilay Ayçin ~ 12 yıl önce
İnsanlığı sizden öğreneceksek işimiz var..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Emin bıyık ~ 12 yıl önce
atilla ayçin'i istifa ettirin, işten çıkartılan 300 kişi için THY genel müdürlüğüne onbinlerce mail atalım. söz veriyorum nedenmi? 300 kişi beş tane provakotör vardı biri iri topsakallı erkek 4 tane bayamn onlar hariç herkes için çalışırız.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
HALA HALA HALAAA ~ 12 yıl önce
Yahu hala aynı teraneler. ARKADAŞLAR ANLAMSIZ BİR GREVİMSİ İŞLEMDİ. KABUL EDİN BUNU VE SONUÇLARINA KATLANIN. ŞARTLARINIZ OLDUKÇA İYİ İKEN NEDEN İŞ BIRAKTINIZ ? YILLIK 1 GÜN İZİN HAKKINIZI KULLANDIĞINIZI SÖYLÜYORSUNUZ? ALLAH AŞKINA İŞVEREN APTAL MI ? YADA SİZ İKİ YÜZLÜMÜSÜNÜZ?DÜZENLEMEDE Kİ BOŞLUĞU KULLANIP 100.000 KİŞİYİ YOLDA BIRAKTINIZ ? KENDİ KENDİNİZE ÇALIP OYNUYORSUNUZ SONRADA AĞLIYORSUNUZ ? ELLERDE İPHONE, AYAKLARDA İSPANYADAN ALINMIŞ PABUÇ. AYIP BİRAZ YA.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Ali Duru ~ 12 yıl önce
O havais sendikasi baskani istifa edinceye kadar thy atilan personelini ise almaz.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
istifa edecek yorumcular ~ 12 yıl önce
Arkadaşlar burada neredeyse 35-40 kişi sendikadan toplu istifa edelim demiş. İşte size fırsat burada yorum yapmakla vakit katbetmeyin, toplanın bir araya, 35-40 kişinin istifası toplu istifa olur işte, verin istifanızı. Neden hala bekliyorsunuz acaba? Ya da bu kadar çok aynı düşüncede olan varsa neden hala kimsenin sendikadan istifa ettiği haberini alamıyoruz. Sevgili yorumcularımız zaten sendikasız, hatta THY ile alakasız kişiler çünkü.Bu sizin düşünmeden hareket etti dediğiniz sendikanın yaptığından daha büyük bi düşüncesizlik. Şikayetçiyseniz sendikaya hesap sorarsınız, seçimlere katılır yönetimi değiştirirsiniz, ama örgütlülüğü bozmaya çalışmazsınız. Bunları yapamazsınız çünkü dediğim gibi ne sendikayla ne de THY ile alakanız yok...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Thy halkindir satilamaz ~ 12 yıl önce
Bi milletvekili var hanicok zengin para ile kole tutmus 24 saat hava is haberlerine yorum yazdiriyormus.hani rizeli olanindan.hani istanbul vekili.hani internet sitesi var.hani ben vermedim deyiptesonra kivirtan.yani canim arkadaslarim karsinizda para ile tutulmus bir kac klavye uzmani var.haberleri okuyalim ve thy de direnise dunya destek,mucadelemize devam edelim.simdi alana dis hatlar gelise gidiyorum.coluk cocuk anne baba buyrun gelin.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000