16 Şubat 2012, Perşembe 09:35:28

"BUNCA HAKSIZLIKTAN SONRA THY'YE NASIL GÜVENİRİZ?"

Hava - İş sendikası dün Türk Hava Yolları Genel Müdürlük binasında yapılması planlanan 23. Dönem Toplu İş Sözleşmesi görüşmelerinin neden başlatılamadığı hakkında bir duyuru yayımladı.
  • ohh ne güzel sen ve senin gibi birilerinin adamı olanlar bu şirketin kaymağını yesin.... alın önünüze bir dünya haritası, acaba nereye müdür olayım diye sabahtan akşama muhabbet edin... asıl sizlersiniz bu şirketin kamburu.... bizlerin yerine çalışacak adam varmış bir bak tgs'ye de ondan sonra konuş bu şirket için sen bilmezsin 2001 krizinde personel maaş kesintisine bile razı oldu... baskıyla, tehditle biryere varamazsın THY yönetimi, HAZIRLAN BU YAZ GREV VAR...
  • ..... GREV YAPIN DA GÖRELİM:):)
  • Grev yapsınlar ,pilotu memuru,.vs.... Bak gör yerden 2 gün ucak kalkmasın neler oluyor o zaman.İki kurusun hesabını yapan thy iflas ediyo mu etmiyo mu.
  • DÜNKÜ TORPİLLİ MÜDÜRÜNE BİLE AYLIK 10 .000 TL BOL KESEDEN CÖMERTCE MAAŞ ÖDEYEN THY GARIBAN MEMURUNA GELİNCE 2000 TL Yİ ZOR BULAN MAAŞI BİLE ÇOK GÖRÜP SADAKA VERİR GİBİ UTANMADAN PERSONELİNE YILLIK % 3 ZAM ÖNERİYOR.ARTIK SUSMAK YOK.BU SON ŞANSIMIZ.GREVE GİTMEK ŞART OLDU,BAŞKA SEÇENEK BIRAKMADILAR BİZLERE.
  • Doğrudur ülkede o paraya çalışacak bir yigin insan vardır ama aynı kalifiyede bir yigin insan yoktur. Olsaydi zaten, su an o pozisyonlarda onlar görev yapiyor, şu an da kendi haklari icin onlar mücadele ediyor olurlardı. Ha, siz de bu sefer aynı şekilde onları eleştirmeye devam ederdiniz.. Değişen bir şey olmazdı yani!
  • ASIL SANA YAZIKLAR OLSUN ISVEREN YALAKASI YAGCI..BIR KERE DE ISTIFA EDIN YERINIZE CALISACAK BIRSURU ADAM MEMLEKETTE CAPSIZLIGINA,CIGLIGINE,ABUKLUGUNA BULASMADAN YORUM YAPIN...MILLETIN DERTLERINI BILMEDEN AHKAM KESMEYIN SAHIBININ SESLERI...
  • sayin sendikaci sirket batirici yarasalar. Malev gibi THy de batirmskmi istiyorsunuz? Malev calisanlarida sizin gibi yapti simdi agizlari acik havaalaninda okuzun trene baktigi gibi yerde yatan ucaklara bakiyorlar. aldiginiz ucret isinize gelmiyorsa istifa edin kardesim calismayin. o paraya calisacak ulkede bir yigin insan var. Siz kimsiniz kardesim milyon dolarlik yatirimin kaderi ile oynayacaksiniz haklarini istiyorlarmi, sermayeye yatirimmi yaptiniz sanki ? Hadi kardesim gidin Kubaya fidel kastroya anlatin derdinizi .
  • BU KADAR HAKSIZLIK BU KADAR ZULÜMDEN SONRA NEYİ BEKLİYORSUNUZ EMEKLİLİĞİNE 8 AY KALMIŞ ÇAIŞANI , MİLLETİ HAST YATAĞINDA İŞTEN ATANI, ORDAN ORAYA TAYİ ÇIKARIP ÇOLUK ÇUCUK MAĞDUR EDEN BİR YÖNETİMLE OTURULUP KONUŞULACAK HİÇ BİR ŞEY YOK TEK ÇARE GREVDİR.
  • aycinnn bırak artık şu parasal muhabbetiii sız öncelıkle personelın iş garantısını alınn gecen tis dekı 8. madde personelın infazı oldu yaktınız herkeziii...
  • bu yonetime karsi tek cozum grev,korkunun ecele faydasi yok,nasil olsa kendilerinden olmayani kapi onune koyacaklar,demedi,demeyin
Hava-İş'ten yapılan açıklamada şu ibarelere yer verildi;

Değerli Üyelerimiz;

02.02.2012 tarihinde başlayan 23. Dönem Toplu İş Sözleşmesi görüşmelerinde 15.02.2012 tarihinde yapılan 3. oturumda da “toplu iş sözleşme görüşmesi” işveren yetkililerinin dayatmacı tutumu ile bir anlamda başlatılamadı.

Çünkü toplu iş sözleşmesi tüm maddeleri ile bir bütündür ve tüm maddeler üzerinden tartışılmalıdır. Ancak masada sabırla izaha çalıştığımız toplu sözleşme düzeninin bu en temel kuralını, işveren yetkilileri sürekli reddetmekte tüm üyelerimizce hiç bir şekilde kabul görmeyen komik ücret tekliflerini bizlere tartıştırmaya çalışmaktadır.

Toplu iş sözleşmesini hiçbir gerekçeye dayanmayan itirazları ile 1 yıldan fazla geciktiren işveren yetkilileri, artık kesinleşen 1 yıllık %10.48 olan 2011 enflasyonunun baz alınmaması gerektiği yönünde çarpıtmalara girişiyorlar.

Enflasyonun daha düşük çıktığı yıllarda da ısrarla “enflasyon artmadı ücretleriniz erimedi diyerek” enflasyon rakamlarını bize hedef gösteren işveren yetkilileri şimdi tam tersini savunmaya çalışıyor.

Reel ücret kayıplarını krizlerde hep çalışanlar yaşadı, böylesi bir yeni reel kaybı hiç üyemiz artık kabul etmeyecektir.

Değerli üyelerimiz;

İşveren her oturum sonrası timsah gözyaşları ile bülten yayınlayıp, masadaki uzlaşmaz tutumunu gizlemeye çalışmaktadır. Bizim bültenlerle söz dalaşı oluşturmak gibi bir niyetimiz yoktur. Bunun kimseye de faydası olmayacaktır. Çözümden yana olan, masada tartışmaktan korkmaz.

Bir sendika işverenin hakkaniyetsiz, hukuksuz, adaletsiz uygulamalarının oluşturduğu sorunları, toplu iş sözleşmesi masasında tartışmaya çözmeye çalışmayacakta nerede çalışacaktır?

Hava-İş sendikası yetkililerinin masada “ücret teklifinizi kabul ettiğimizde diğer maddelerdeki değişiklerimizi siz kabul ediyor musunuz ?” sorusuna “yok toplu iş sözleşmesinin 108 maddesi de tartışılır” diyen işveren yetkililerine, çalışanlara reva gördükleri bunca haksızlıklardan sonra nasıl güvenebiliriz?

Toplu iş sözleşmesi yasası taraflara 60 günlük görüşme süresini boşuna vermemiştir. Biz bu süreyi sorunlarımızın çözümü için masada kullanmak taraftarıyız, ancak işveren yetkilileri uzlaşmazlık çıkarmak istiyorsa, bizde yasal ve meşru haklarımızı kullanır süreci siz üyelerimizin dayanışması ve gücü ile olması gereken bir üst aşamaya götürürüz. Bundan hiç kimsenin kuşkusu olmasın.

Toplu iş sözleşme görüşmelerinde masadaki tartışmaları gelip izleyen üyelerimiz işverenin dayatmacı tutumunu kendi gözleri ile görmektedir. Tüm üyelerimizi 28 Şubat 2012 de saat 14.00'de THY Genel Müdürlüğünde yapılacak toplantıya davet ediyor ve tartışmaları izlemeye çağırıyoruz.

Hava-İş sendikası her dönem olduğu gibi üyesinin gücü ve desteği ile zor süreçleri kazanımlara dönüştürme becerisi ve tecrübesine sahip olarak bu dönemi de kazanımlarla bitireceğimize gönülden inanmaktadır. Sabırla ve inançla birlikte ve birlikte kazanacağız. Saygılarımızla.

HAVA-İŞ GENEL MERKEZ YÖNETİM KURULU
"BUNCA HAKSIZLIKTAN SONRA THY'YE NASIL GÜVENİRİZ?"

Yorumlar Tüm Yorumlar (20)

Misafir ~ 12 yıl önce
ohh ne güzel sen ve senin gibi birilerinin adamı olanlar bu şirketin kaymağını yesin.... alın önünüze bir dünya haritası, acaba nereye müdür olayım diye sabahtan akşama muhabbet edin... asıl sizlersiniz bu şirketin kamburu.... bizlerin yerine çalışacak adam varmış bir bak tgs'ye de ondan sonra konuş bu şirket için sen bilmezsin 2001 krizinde personel maaş kesintisine bile razı oldu... baskıyla, tehditle biryere varamazsın THY yönetimi, HAZIRLAN BU YAZ GREV VAR...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
..... GREV YAPIN DA GÖRELİM:):)

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
Grev yapsınlar ,pilotu memuru,.vs.... Bak gör yerden 2 gün ucak kalkmasın neler oluyor o zaman.İki kurusun hesabını yapan thy iflas ediyo mu etmiyo mu.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
DÜNKÜ TORPİLLİ MÜDÜRÜNE BİLE AYLIK 10 .000 TL BOL KESEDEN CÖMERTCE MAAŞ ÖDEYEN THY GARIBAN MEMURUNA GELİNCE 2000 TL Yİ ZOR BULAN MAAŞI BİLE ÇOK GÖRÜP SADAKA VERİR GİBİ UTANMADAN PERSONELİNE YILLIK % 3 ZAM ÖNERİYOR.ARTIK SUSMAK YOK.BU SON ŞANSIMIZ.GREVE GİTMEK ŞART OLDU,BAŞKA SEÇENEK BIRAKMADILAR BİZLERE.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
Doğrudur ülkede o paraya çalışacak bir yigin insan vardır ama aynı kalifiyede bir yigin insan yoktur. Olsaydi zaten, su an o pozisyonlarda onlar görev yapiyor, şu an da kendi haklari icin onlar mücadele ediyor olurlardı. Ha, siz de bu sefer aynı şekilde onları eleştirmeye devam ederdiniz.. Değişen bir şey olmazdı yani!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
ASIL SANA YAZIKLAR OLSUN ISVEREN YALAKASI YAGCI..BIR KERE DE ISTIFA EDIN YERINIZE CALISACAK BIRSURU ADAM MEMLEKETTE CAPSIZLIGINA,CIGLIGINE,ABUKLUGUNA BULASMADAN YORUM YAPIN...MILLETIN DERTLERINI BILMEDEN AHKAM KESMEYIN SAHIBININ SESLERI...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
sayin sendikaci sirket batirici yarasalar. Malev gibi THy de batirmskmi istiyorsunuz? Malev calisanlarida sizin gibi yapti simdi agizlari acik havaalaninda okuzun trene baktigi gibi yerde yatan ucaklara bakiyorlar. aldiginiz ucret isinize gelmiyorsa istifa edin kardesim calismayin. o paraya calisacak ulkede bir yigin insan var. Siz kimsiniz kardesim milyon dolarlik yatirimin kaderi ile oynayacaksiniz haklarini istiyorlarmi, sermayeye yatirimmi yaptiniz sanki ? Hadi kardesim gidin Kubaya fidel kastroya anlatin derdinizi .

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
BU KADAR HAKSIZLIK BU KADAR ZULÜMDEN SONRA NEYİ BEKLİYORSUNUZ EMEKLİLİĞİNE 8 AY KALMIŞ ÇAIŞANI , MİLLETİ HAST YATAĞINDA İŞTEN ATANI, ORDAN ORAYA TAYİ ÇIKARIP ÇOLUK ÇUCUK MAĞDUR EDEN BİR YÖNETİMLE OTURULUP KONUŞULACAK HİÇ BİR ŞEY YOK TEK ÇARE GREVDİR.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
aycinnn bırak artık şu parasal muhabbetiii sız öncelıkle personelın iş garantısını alınn gecen tis dekı 8. madde personelın infazı oldu yaktınız herkeziii...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
bu yonetime karsi tek cozum grev,korkunun ecele faydasi yok,nasil olsa kendilerinden olmayani kapi onune koyacaklar,demedi,demeyin

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000