26 Ağustos 2014, Salı 10:30:50

BU UÇUŞUN EKİBİ THY TARİHİNE GEÇTİ

THY'nin geçen ay İstanbul-Nice seferini yapan Airbus 320 tipi yolcu uçağının tüm ekibi; pilotlardan, servis ekibine kadar kadınlardan oluştu. Hindistanlı kaptan pilot Anuprita Magar'a ikinci pilot Ayşe Tila Haberdar eşlik etti Türk Hava Yolları'nın (THY) 81 yıllık tarihinde bir ilk yaşandı.
  • Yaklaşık bir yıl önce Istanbul-Samsun uçuşundada iki pilot bayan mevcuttu, üçbucuk atarak yusuf yusufla beraber uçtum. Insan ürperiyor bayanlarla uçunca, aklına hertürlü şey geliyor otomatikmen.
  • Uçak kalkmadan önce her iki pilotun da kadın olduğunu öğrenirsem hemen o uçaktan inerim. Böyle durumlarda mutlaka gözlemci olarak bir normal, yani ERKEK bir pilot ve kadınsı hezeyanları yatıştırıcı bir PSIKOLOG kokpitte hazır bulunmalı.
  • Yolcular büyük tehlike atlatmışlardır.Geçmiş olsun.Düz yolda araba devirenlere koskoca uçağı nasıl emanet etmişler.
  • THY'de 40'a yakın bayan f/o ve kaptan var.Hep neden aynı tipler haberlerde yer alıyor.Bir arada da meşhur reklam yıldızı vardı.Bu arada yıllar önce full bayan kokpit ve kabin ekibiyle özel bir havayolunun sefer yaptığını söyliyim.bu ilk değildir.
  • Daha önce yapılan uçuşları incelerseniz bu uçuşun ilk olmadığını görür haber diye yayımlamazsınız
  • Bunlara bu zemini saglayip halkimin hakkini yiyenlerin ALLAH BİN BELASINI VERSİN. hakaret etmedim bak henüz yasaklanmadan beddua ettim sadece :)
  • Ne ara kaptan yapdiniz- bizim sirkete ( air berlin)disardan gelenler bir fo olarak baslior, kendi ülkerinde kaptan olsalar bile ve sadece avrupa ülkesinden kisileri calisabilir .. sirket o kadar kötü durumda ama gine kendi pilotlarini egitiorlar cünkü husurzuzluk cikmasin diye ve kaptan maasi yüksek diye - thy ve öbür türk sirketlere: maden pilot aliorsunuz bari kaptanligi once kendi milletimize izin verin - türkiye tam arab ülkesi olmus - arablarinda universitesinde ve ucak sirketlerinde nerdeyse hepsi yabanci- halkin 90 % cahil ama-niye?- cünkü alt yapi yok ve egitim verinmior .cahil halk yönetimin isine gelior veya devletin -bizimde sonumuz öyle - ben bir türk ama alman vatandasligi( almanya dogumluyum)olan 9 senedir A320 ucan ve halen kaptan olmayan bir pilotum , benden sonra gelenler 6 senede oldu- cünkü bir türkün ( = yabanci ,ne kadar vatandasi olsamda )kaptan olmasi ve alman pilotun üstünde olmasina izin vermezler
  • Yalnız servis ekibi değil kabin ekibi diyoruz biz airporthaber!!
  • Bu ilk değil arkadaşlar . T.C vatandaşı Bayan Kaptan E . A . ve bayan ekibi . 2 sene önce IST - TRA -IST yapmıştır .
  • Şu ülkede bir tek Türkler yaşamamıyor gönlünce. Bir tek Türkler mutlu deği kendi memleketinde.

THY'deki kadın kaptan pilotların sayısının artışına paralel olarak uçuş programlarının denk geldiği zamanlarda kokpit ve kabin ekiplerinin tamamı kadınlardan oluşuyor. Bu uçuşlardan biri, geçen ay İstanbul-Nice-İstanbul arasında yapıldı.

Uçuşta kaptan pilot olarak Hintli Anuprita Magar'la birlikte ikinci pilot Ayşe Tila Haberdar görev yaptı. THY'nin Airbus 320 filosunda iki yıldır görev yapan 35 yaşındaki Magar'ın pilot olma isteği küçüklükten itibaren başlamış. Aile desteğiyle pilotluk eğitimi için Hindistan'dan Avustralya'ya gitmiş. Eğitimini tamamladıktan sonra Hindistan'a dönen ve Air Deccan'da işe başlayan Magar; Kingfisher Havayolları'nda da çalıştıktan sonra Demokratik Kongo Cumhuriyeti'nde işe başlamış. Magar, oradaki günleri için "Daha önce kadın bir pilot ile karşılaşmamışlar. Çok ilginçti" dedi.

Daha sonra THY serüveni başlayan Magar, özetle şunları söyledi: THY'de çalışıyor olmaktan dolayı çok mutluyum. THY büyüyen, gelişen bir şirket. Fikirlere açık bir havayolu şirketi. Şirketin diğer departmanlarından çok önemli yardımlar görüyorum. Sadece kokpit değil kabin ekipleri de çok iyi. Birbirini bilmeyen insanlar bir arada. Bu saygıyı da beraberinde getiriyor. Ayrıca THY'de çok sayıda kadın pilot da var. Yeşilyurt'ta yaşıyorum. Türkiye'ye gelmeden önce korkuyordum. Yalnızdım ve neler olacağını bilmiyordum ama şimdi Türk komşularım ailem gibi. Doğu ile Batı arasında olan İstanbul, modern ve güzel bir yer. Başka bir yere gitmek istemiyorum. Burada kalmak istiyorum. İnsanlar çok sıcakkanlı. Burada kendimi rahat hissediyorum. İstanbul'da bir ülkeden başka bir ülkeye gitmek çok kolay. Türkiye ve İstanbul ailenizle kalabileceğiz, yaşayabileceğiniz bir yer. Etrafınızdaki insanlar açık görüşlü ve yardımsever. Yapmak isteyeceğiniz her şeyi bulabiliyorsunuz. Avrupa'yı ve Doğu'yu gitmek isterseniz 3 saat uzaklıktasınız. Yapmak isteyeceğiniz birçok şeye çok yakınsınız.

YABANCI PİLOT SAYISI BİNİ GEÇTİ
Sivil havacılık sektöründe yakaladığı hızlı büyümeye paralel olarak ortaya çıkan tecrübeli pilot ihtiyacını karşılamak için kapılarını yabancı pilotlara açmak zorunda kalan Türkiye'de istihdam edilen yabancı pilot sayısı bini geçti. 3 bin 425 pilotun görev yaptığı THY'de şu anda 45 ülkeden aralarında kadınların da bulunduğu 325 yabancı pilot görev yapıyor. Yabancı pilot sıralamasında ilk sırayı 106 pilotla Almanlar, 70 pilotla Yunanistan, 59 pilotla İspanyollar alıyor. THY'nin bu pilotlarından biri de Hintli Anuprita Magar.(Sabah)

BU UÇUŞUN EKİBİ THY TARİHİNE GEÇTİ

Yorumlar Tüm Yorumlar (30)

LTFH ~ 10 yıl önce
Yaklaşık bir yıl önce Istanbul-Samsun uçuşundada iki pilot bayan mevcuttu, üçbucuk atarak yusuf yusufla beraber uçtum. Insan ürperiyor bayanlarla uçunca, aklına hertürlü şey geliyor otomatikmen.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Uçaktan inerim ~ 10 yıl önce
Uçak kalkmadan önce her iki pilotun da kadın olduğunu öğrenirsem hemen o uçaktan inerim. Böyle durumlarda mutlaka gözlemci olarak bir normal, yani ERKEK bir pilot ve kadınsı hezeyanları yatıştırıcı bir PSIKOLOG kokpitte hazır bulunmalı.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Android Uygulaması ~ 10 yıl önce
Yolcular büyük tehlike atlatmışlardır.Geçmiş olsun.Düz yolda araba devirenlere koskoca uçağı nasıl emanet etmişler.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Abi süpersin... ~ 10 yıl önce
Çok doğru bir yorum. Allah korumuş.
TK ~ 10 yıl önce
THY'de 40'a yakın bayan f/o ve kaptan var.Hep neden aynı tipler haberlerde yer alıyor.Bir arada da meşhur reklam yıldızı vardı.Bu arada yıllar önce full bayan kokpit ve kabin ekibiyle özel bir havayolunun sefer yaptığını söyliyim.bu ilk değildir.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
iPhone Uygulaması ~ 10 yıl önce
Daha önce yapılan uçuşları incelerseniz bu uçuşun ilk olmadığını görür haber diye yayımlamazsınız

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Beddua ~ 10 yıl önce
Bunlara bu zemini saglayip halkimin hakkini yiyenlerin ALLAH BİN BELASINI VERSİN. hakaret etmedim bak henüz yasaklanmadan beddua ettim sadece :)

Yanıtla

Kalan karakter 1000
her yer yabanci ~ 10 yıl önce
Ne ara kaptan yapdiniz- bizim sirkete ( air berlin)disardan gelenler bir fo olarak baslior, kendi ülkerinde kaptan olsalar bile ve sadece avrupa ülkesinden kisileri calisabilir .. sirket o kadar kötü durumda ama gine kendi pilotlarini egitiorlar cünkü husurzuzluk cikmasin diye ve kaptan maasi yüksek diye - thy ve öbür türk sirketlere: maden pilot aliorsunuz bari kaptanligi once kendi milletimize izin verin - türkiye tam arab ülkesi olmus - arablarinda universitesinde ve ucak sirketlerinde nerdeyse hepsi yabanci- halkin 90 % cahil ama-niye?- cünkü alt yapi yok ve egitim verinmior .cahil halk yönetimin isine gelior veya devletin -bizimde sonumuz öyle - ben bir türk ama alman vatandasligi( almanya dogumluyum)olan 9 senedir A320 ucan ve halen kaptan olmayan bir pilotum , benden sonra gelenler 6 senede oldu- cünkü bir türkün ( = yabanci ,ne kadar vatandasi olsamda )kaptan olmasi ve alman pilotun üstünde olmasina izin vermezler

Yanıtla

Kalan karakter 1000
330 ~ 10 yıl önce
Fena atıyorsun gibime geldi .
samsung ~ 10 yıl önce
Yalnız servis ekibi değil kabin ekibi diyoruz biz airporthaber!!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
TK ~ 10 yıl önce
Tamam egon tatmin olsun sn. kabin ekibi.
737 ~ 10 yıl önce
Bu ilk değil arkadaşlar . T.C vatandaşı Bayan Kaptan E . A . ve bayan ekibi . 2 sene önce IST - TRA -IST yapmıştır .

Yanıtla

Kalan karakter 1000
iPhone Uygulaması ~ 10 yıl önce
Şu ülkede bir tek Türkler yaşamamıyor gönlünce. Bir tek Türkler mutlu deği kendi memleketinde.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000