21 Haziran 2013, Cuma 11:54:04

BU TOKAT HEPİNİZE YETER!

Sektörün tek sesi Airporthaber’in 22 Mayıs’ta duyurduğu Yargıtay’ın 26 kişinin işe iade kararını bozduğu haberini Hava İş Sendikası resmen doğruladı.
  • yargıtayın bozma kararı ile sendikanın avukatını ilişkilendiren yağcı'ya biri söylesin; 22.yargıtaya kimin davasının düşeceği hiç belli olmaz. kendi aldıkları ama sonra kıvırdıkları eylem kararının bedelini üyesi öderken bir sendikanın yöneticisinin yaptığı açıklamaya bakın! hala "bizim avukatımız" diyor. sizin avukatınız, genel merkez binasında yapılan toplantıda para talep etmese, başkanınız atilay efendi avukatı adına pazarlık yapmasaydı zaten bu çocuklar davalarını kıymetli! avukatınıza vereceklerdi. insanları dışarıda avukat aramak zorunda bırakan siz, paracı avukatınızın reklamını yapan yine siz. ne yiyorsunuz allah aşkına mantarlı kek mi? kafa bir dünya. yoksa oturduğunuz koltuklarınızdan herkes salak gibi mi görünüyor? siz sendikacı değilsiniz, tüccarsınız. yazıklar olsun.
  • GREV KOMİTESİNİN ÜSTÜN ÇABASIYLA BU PAZARTESİ SENDİKA VE THY ARASINDA BİR TOPLANTI AYARLANMIŞTIR. EĞER SENDİKA YENİLGİSİ KABUL ETMEYEREK HALA 305'LER GİBİ SAÇMA İSTEKLERİNDE DİRETMEYE DEVAM EDERSE SADECE 300 KÜSUR KALMIŞ GREVCİDEN ANLAŞMA YAPILIP BİRAN ÖNCE İŞE DÖNMEK İSTEYEN YAKLAŞIK 140 KİŞİ OLAN BİZLER, GREV ESNASINDA SENDİKANIN YAPTIĞI HERŞEYİ VE GREVDEKİ BÜTÜN PİSLİKLERİ ORTAYA DÖKMEKTEN ASLA GERİ DURMAYACAĞIMIZI DEKLARE EDİYORUZ! SENDİKA BAŞKANININ ŞAHSİ EGOSUNA BİR SON VEREREK ZOR DURUMDAKİ BİZ GREVCİLERİN BİR AN ÖNCE İŞE DÖNMESİNİ SAĞLAMAYA SON KEZ DAVET EDİYORUZ!
  • Bazı yorumları okuyunca şok oluyorum. Yazanların nasıl bir çocukluk geçirdiklerini doğrusu merak ediyorum. Ne yaşadılar da bu kadar bencil sevgisiz ,düşüncesiz ve kraldan çok kralcı oldular ?
  • O para insanların yıllarının tazminatı. Aklının ermedigi, elinin yazamadıgı seylere karışma sen bosver. Gün gelir ; eğer birşeye emek veriyorsan tabiki:) ekmege muhtaç kalırsın. Unuttun sanirim hatirlatalim DİKKAT ALLAH VAR!!! AirPort haber sizde bi zahmet itiraz edilen yayın tarihiniz ile bu kararın çıktığı tarihi yazarmisiniz!!!!
  • ne dusunuyosanaız darısı 10katı sıze gelsın baska ne denırkı anlamayanlara
  • ben teknikteydim benim dava 7. dairede onandı. iki üye muhalefet koymuş karara. ama size çok ilginç başka bir şey söyleyeyim. söylediğim iki hakim beni kabin memuru sanıp uçuşa gitmediğimi, şirketi zarara uğrattığımı filan yazmışlar kararlarında. bu iki hakim zahmet edip dosyaları dahi incelemeden herkese aynı şeyi yazmışlar. ama allah büyük ki diğer hakimler vicdanlıymış da dosyaları güzelce inceleyip kararı onamışlar. bu resmen hukuk skandalıdır arkadaşlar. bu bozma kararları tamamen ideolojiktir ve akp'nin etkisi büyüktür. bozulan kararlar şimdi sanırım aihm'ye götürülecek, aihm'de geç de olsa adalet tecelli edecektir arkadaşlar hiç merak etmeyin.
  • yazık ya o tazmınatı bekleyen tanıdıklarım var ve hala ıs bulamadılar hıc yoktan bır ev alırlardı ne olcak sımdı cocukların ne gunahı var bu maberek cuma ve 3aylar hurmetıne ALLAHIM SEN GOR
  • Yargitay 22. Dairesi THY nin istedigi karari verir.davasi oraya dusen elarkadaslarimiz zaten endiseleniyordu. Ulkemizde hukukun ne halde oldugu ortada. Yazik cok yazik

Yargıtay 22’nci Dairesi’nin geçen yıl işten çıkarılan 305 THY çalışanından 26’sının işe iade kararını bozduğuna ilişkin Airporthaber’de yer alan haber, Hava İş Genel Sekreteri Mustafa Yağcı’nın açıklamasıyla resmen doğrulandı.

22 Mayıs’ta Airporthaber’de yer alan haber sonrası, ‘yalan haber’ şeklinde çeşitli çevrelerden gelen eleştirelere tokat niteliğindeki cevap, gecikmeli de olsa Hava İş Sendikası’nın itirafıyla ortaya çıktı. Mustafa Yağcı, bir ay önce duyurduğumuz haberin doğruluğunu şu ifadelerle ortaya koydu:

“Bilirkişi raporları ve mahkeme kararları ile haklılığı ortaya çıkan 305 arkadaşımızın kazandığı davalar Yargıtay 7. Hukuk Dairesince istinasız onaylandığı halde, önceden oluşmuş bu Yargıtay onama kararına rağmen maalesef Yargıtay 22.Dairesi aynı gerekeçe ile iş sözleşmesi feshedilmiş ancak mahkemece aynı gerekçeyle işe iadesi yapılmış hukuk müşavirliğimiz dışında avukatlara davasını açtırmış üyelerimizin kazandığı bazı mahkeme kararlarını bozarak onamıştır.”

Yağcı açıklamasında kararın bozulmasına ilişkin haberin henüz kesinleşmeden basına yansıdığını iddia ederek şu sözleri sarfetti: “Sendikamız oluşan hukuksal çelişki ile yargı kararlarının yayınlanmasından çok önce işe iade kararlarının bozulacağının basına yansımasını ve THY Yönetim Kurulu Başkanınca dile getirilmesini Adalet Bakanlığı'na ve Hakimler Savcılar Yüksek Kuruluna bir yazı ile bildirmiştir”

BU TOKAT HEPİNİZE YETER!

Yorumlar Tüm Yorumlar (13)

yazıklar olsun ~ 11 yıl önce
yargıtayın bozma kararı ile sendikanın avukatını ilişkilendiren yağcı'ya biri söylesin; 22.yargıtaya kimin davasının düşeceği hiç belli olmaz. kendi aldıkları ama sonra kıvırdıkları eylem kararının bedelini üyesi öderken bir sendikanın yöneticisinin yaptığı açıklamaya bakın! hala "bizim avukatımız" diyor. sizin avukatınız, genel merkez binasında yapılan toplantıda para talep etmese, başkanınız atilay efendi avukatı adına pazarlık yapmasaydı zaten bu çocuklar davalarını kıymetli! avukatınıza vereceklerdi. insanları dışarıda avukat aramak zorunda bırakan siz, paracı avukatınızın reklamını yapan yine siz. ne yiyorsunuz allah aşkına mantarlı kek mi? kafa bir dünya. yoksa oturduğunuz koltuklarınızdan herkes salak gibi mi görünüyor? siz sendikacı değilsiniz, tüccarsınız. yazıklar olsun.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
KiminKininKimi ~ 11 yıl önce
GREV KOMİTESİNİN ÜSTÜN ÇABASIYLA BU PAZARTESİ SENDİKA VE THY ARASINDA BİR TOPLANTI AYARLANMIŞTIR. EĞER SENDİKA YENİLGİSİ KABUL ETMEYEREK HALA 305'LER GİBİ SAÇMA İSTEKLERİNDE DİRETMEYE DEVAM EDERSE SADECE 300 KÜSUR KALMIŞ GREVCİDEN ANLAŞMA YAPILIP BİRAN ÖNCE İŞE DÖNMEK İSTEYEN YAKLAŞIK 140 KİŞİ OLAN BİZLER, GREV ESNASINDA SENDİKANIN YAPTIĞI HERŞEYİ VE GREVDEKİ BÜTÜN PİSLİKLERİ ORTAYA DÖKMEKTEN ASLA GERİ DURMAYACAĞIMIZI DEKLARE EDİYORUZ! SENDİKA BAŞKANININ ŞAHSİ EGOSUNA BİR SON VEREREK ZOR DURUMDAKİ BİZ GREVCİLERİN BİR AN ÖNCE İŞE DÖNMESİNİ SAĞLAMAYA SON KEZ DAVET EDİYORUZ!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
305 den biri ~ 11 yıl önce
bu rumuz ve bu kişi kimse özel olarak her platformda birebir olarakda burdanda gerekirse isimde vererek çok net bi soru sormak istiyorum : sizin bu 305 ile derdiniz nedir arkadaşım ? 305 1,5 yıldır direnip ayakta kalmak için,uğradığı haksızlığı atlatıp hayatına devam etmek için ve işini geri kazanmak için mücadele ederken bu sözlşemenin vazgeçilmezlerinden birinin, haklı oldukları için 305 in işine dönmek olması sizi niye bu kadar rahatsız ediyo ??? biz onca zamandır mücadele edip yeni bi hayat kurmaya çabalayıp,bir taraftan işimize dönmekle ilgili güzel bir haber, bir ümit beklerken sizin 40 günde isyan bayrağını çekmenizin sebebi ne ? milletvekillerinin bile karşısına umursamadan giderken bu kadar zulmeden hamdi topcunun karşısına el pençe divan gitmenizin mantığını bi açıklarmısınız ? ne diceksiniz peki ? siz haklısınız özür dileriz sallayın 305 i bizi affedinmi diceksiniz ? peki niye çıktınız greve ? ve 305 in suçu neydi ? sen olsaydın 305 in yerinde gene bu şekilde düşünürmüydün ?
Şok olan:( ~ 11 yıl önce
Bazı yorumları okuyunca şok oluyorum. Yazanların nasıl bir çocukluk geçirdiklerini doğrusu merak ediyorum. Ne yaşadılar da bu kadar bencil sevgisiz ,düşüncesiz ve kraldan çok kralcı oldular ?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
yazık yazamayana! ~ 11 yıl önce
O para insanların yıllarının tazminatı. Aklının ermedigi, elinin yazamadıgı seylere karışma sen bosver. Gün gelir ; eğer birşeye emek veriyorsan tabiki:) ekmege muhtaç kalırsın. Unuttun sanirim hatirlatalim DİKKAT ALLAH VAR!!! AirPort haber sizde bi zahmet itiraz edilen yayın tarihiniz ile bu kararın çıktığı tarihi yazarmisiniz!!!!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
xxxx ~ 11 yıl önce
ne dusunuyosanaız darısı 10katı sıze gelsın baska ne denırkı anlamayanlara

Yanıtla

Kalan karakter 1000
yılmayın ~ 11 yıl önce
ben teknikteydim benim dava 7. dairede onandı. iki üye muhalefet koymuş karara. ama size çok ilginç başka bir şey söyleyeyim. söylediğim iki hakim beni kabin memuru sanıp uçuşa gitmediğimi, şirketi zarara uğrattığımı filan yazmışlar kararlarında. bu iki hakim zahmet edip dosyaları dahi incelemeden herkese aynı şeyi yazmışlar. ama allah büyük ki diğer hakimler vicdanlıymış da dosyaları güzelce inceleyip kararı onamışlar. bu resmen hukuk skandalıdır arkadaşlar. bu bozma kararları tamamen ideolojiktir ve akp'nin etkisi büyüktür. bozulan kararlar şimdi sanırım aihm'ye götürülecek, aihm'de geç de olsa adalet tecelli edecektir arkadaşlar hiç merak etmeyin.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
ben ~ 11 yıl önce
yazık ya o tazmınatı bekleyen tanıdıklarım var ve hala ıs bulamadılar hıc yoktan bır ev alırlardı ne olcak sımdı cocukların ne gunahı var bu maberek cuma ve 3aylar hurmetıne ALLAHIM SEN GOR

Yanıtla

Kalan karakter 1000
yayzık ~ 11 yıl önce
iyiyiş wallahi bi ev parası tazminat.... 1 yılı geçmiş başka bir yerde iş bulamamış demekki o kadar kalifiye... ve bu adamlara bi ev parası tazminat verilecek. yazıkk çok yazık
ben ~ 11 yıl önce
EY Allahım ne gunlere kaldık yazıkmıs darısı basına sen ısten cıkarıl hemde yasadısı olup ertesı gun ıs bulda gorum
Yargitay 22. Dairesi ~ 11 yıl önce
Yargitay 22. Dairesi THY nin istedigi karari verir.davasi oraya dusen elarkadaslarimiz zaten endiseleniyordu. Ulkemizde hukukun ne halde oldugu ortada. Yazik cok yazik

Yanıtla

Kalan karakter 1000
b777 ~ 11 yıl önce
evet 29 mayıs 2012'de bir gece yarısı baskınıyla bazı THY personeli AHL'yi gasp edip yüzbinlerce yolcuyu mağdur etmiştir. Yolcuların mağduriyetini gidermek için bu provakatörlerden hesap soran olamamıştır. Gerçekten hukuk yok bu ülkede maalesef...
km ~ 11 yıl önce
29 mayıs gecesi BAZI değil 4000 KM ve TEKNİK PERSONELİ yasal olduğu defalarca ve her platformda kanıtlanmış bir basın açıklamasına katılmışdır.Eğer bir mağduriyet varsa sorumlusu hükümetle el sıkışıp grev yasağı getirilmesine sebep olan THY yönetimidir...Daha fazla kapak istersen dahada yazabilirim ?

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000