17 Aralık 2013, Salı 14:51:46

'BU REZALETE DUR DİYECEK KİMSE YOK MU?'

Bugün Gazetesi yazarlarından Tarık Toros, köşesinde Türk Hava Yolları Marka Müdürü Serdar Öztürk'ü yazdı., Toros, Öztürk'ü sert sözlerle eleştirdi ve THY yönetimini de topa tuttu.
  • SON YAŞANANLARDAN SONRA BU TÜR BİR SALDIRIDA BULUNMANIN PRİM YAPACAĞINI DÜŞÜNMÜŞTÜR ZAVALLI GARİBİM. YADIRGAMAYIN. ALIŞKANLIK BU. ORALARA NASIL GELDİ Kİ?
  • THY'DE O VE ONUN GİBİ SÜRÜSÜNE BEREKET ADAM VAR !!! TORPİLLİ MÜDÜRLERİN,BAŞKANLARIN NE OLDUKLARI ORTAYA BİR BİR ÇIKIYOR DAHA DA ÇIKACAK !!! HEPSİNDE AHIMIZ VAR!!!
  • Ben bu capsiz insanlara inanamıyorum.Bu kadar muhterem bir insan icin böyle sözler nasıl sarf edilir.Hic mı Allah'tan korkunuz yok sizin
  • Sanki kendileri çok doğrular ya . Gazetede bastıkları resim yüzünden çıktı bunlar
  • Bakıyorum da zamanında bizim gibi eğitime, yeterliliğe, ortak değerlere sahip çıkmayı savunurken ve karşıt gruplar arasındaki üslup sorununu eleştirirken, "onlar bizden değil", "hak ediyorlar" gibi gerekçe gösterenler şimdi birbirine en düşük seviyeden saldırıyorlar. Yine söylüyoruz: "Seçtiğiniz yol, yol değil!"
  • Yalakalar FG ye gösterilen saygıyı önce Başbakan'a gösterin. Serdar Öztürk'ü linç etmeye çalışıyorlar. THY'de cemaat almış yürümüş. Ne istiyorsunuz memleketin tapusunu mu!
  • Sayın gülen operasyonu baslatti, bizim mudurun dedikleri cikti!
  • Sayın Yorumcular çıkar ilişkileri doğrultusunda THY TEKNİK GENEL Müdürü nezaman savcılar tarafından sorgulanacak. Mal varlığı ve oğlu ile ilgili şirket paralarını nasıl çikarları doğrultusunda kullandıklarının hesabını verebilecekmi? SATINALMA md. Luğunue getitdiği kişi kimlerin aracılığı ile getirdi ilişkiler nedir.
  • THY Yİ BOYKOT EDİYORUM VE DUYARLI VATANDAŞLARI BOYKOT ETMEYE DAVET EDİYORUM. Her ay 4-5 uçuş yaptığım THY VE ONUN KADROLAŞMIŞ PERSONELİNDEN NEFRET EDER OLDUM. Bir saygısızlık almış gidiyor. Hele ki o yer personeli daha da iğrenç bir durumda. Çağrı merkezine alınan elemanları bu müdür gibi konuşma özürlü kişiler. Diğer firmalarla uçarım gerekirse otobüsle giderim ama THY benim için artık yoksun.
  • Helal Kemal kardeş adam fg için mesaj attı linç edildi yandaş gazetelerden peygambere atfedilen karikatüre bu kadar tepki gelmedi çünkü fg cemaati çıkarcılık üzerine kurulan bir kuruluş başka birşey değil. Herkese hoşgörü yahudiye bile ama AKP ye yok

Mesele hiç öyle göründüğü gibi basit ve kolay geçiştirilebilecek bir konu değil.

Olayın sadece kronolojisi bile "masum" olmadığını gösteriyor.

Pazar günü THY müdürlerinden Serdar Öztürk, Fethullah Gülen hakkında edep dışı bir tweet attı.

Mesaj internette dolaşıyor. Yabancı kelimeler, kısaltmalar düzeltilirse mealen şöyle diyor:

"Bir AK Partili de (fotomontaj marifetiyle) Hoca'yı bir kızla halvet halinde, aşna fişnalı kolajlasa da eğlensek..."

Oyuncumuzu tanıyalım...

Şahsın önceki tweet mesajlarından AK Partili olduğu çok açık. Sürekli CHP'ye bindirmiş. "Köylü Gürsel Tekin", "Memur Kemal Kılıçdaroğlu" diye lakaplar takıp mesajlar yazmış.

Ortada fol yok yumurta yokken lafı Fethullah Gülen'e getirmesi, içinde biriktirdiği kin ve nefretin açık tezahürü.

2006 yılında eski THY Başkanı akrabası sayesinde hatırı sayılır bir maaşla işe başlamış. Belli ki, yakın çevresi iktidara hayli yakın.

Kendi liderini savunmaya çalışırken nokta atışla "karşı taraf"ın liderini hedefe oturtup, müstehcen fantezilerine alet etmesi incelenmeli. Çünkü hayli sorunlu fantastik bir dünyası var. İki sene önceki şu mesajına bakar mısınız: "Kadın vekil oranı yüzde 1.34'müş. Acaba bu oranın yüzde kaçı kız, yüzde kaçı kadın..."

Kelimelerin gizli kodları...

Atılan her mesajın, edilen her lafın altında yaşanmışlıklar, birikimler, elbette keder ve sevinçler olduğu kadar "karın şişlikleri" de vardır. Boş bulunmakla alakası yoktur.

Kendini tutacaksın. Tutamıyorsan, "ironi yaptım" falan gibi ucuz açıklamalara sığınmayacaksın.

Bu şahıs, bu tweet'i attıktan hemen sonra gelen tepkiler üzerine Twitter hesabını kilitledi.
Sonra, hesabı açtı.
Baktım, tepki çeken mesajı silmiş.
İsminin altında, "Turkish Airlines Brand Consultant, Columnist, Teaching Staff, BrandCarTest Driver" yazıyor. Lokasyon olarak, "İstanbul/Dubai/New York" belirtilmiş.

Alenen tehdit!

THY Başkanı Hamdi Topçu, aynı akşam Twitter'dan açıklama yaptı: "Gereği yapılacak."
İki gün geçti, gereği yapılmadı.

"AK Parti Twitter Timi" diye bilinen "AK KULİS" hesabı Serdar Öztürk'e arka çıkıp, koca Maliye Bakanı'na, THY Başkanı'na ayar verdi: "Yapılacak bir tasarruf, atılacak yanlış adım kabul edilemez!"

Özür dilemeyen "ironi yaptım"la geçiştiren Serdar Öztürk, ilerleyen saatlerde Twitter profilindeki THY ile ilgili sıfatlarını çıkardı.

Müthiş bir koruma-kollama çabası göze çarpıyor. Yığınla "partili" bu edep yoksunu kişiye destek mesajı atıyor. Bakıyorsun, Serdar Öztürk'ün takipçi sayısı yerinde sayıyor. Çok tutuyorsan, takip etsene o zaman!

Kötü kokuyor!

Küfür ve hakaret cezasız kaldıkça, ağzı bozuklara sahip çıkıldıkça, edep ve adap yerlerde sürünür, sürünüyor nitekim.

Devlette ve bürokraside vicdanı tefessüh etmiş, çürümüş insanlara müsamaha ederseniz, onlar bir süre sonra etrafını da kokutur. Ve o pis koku herkesin üzerine siner.

Çevrenizi temiz tutarsanız, mis gibi kokarsınız.

Bu insanlar, bırakın hükümeti, partiyi... Hiçbir kuruma ve müesseseye yakışmıyor. Allah ıslah etsin!

Onların pislikleri ne yazık ki, içinde bulundukları yapılara da sirayet ediyor, bulaşıyor.

Şu günlerde temiz vicdanlar, "Bu kadarı da fazla oluyor" diyor.

Herhalde, bu gelinen son noktadan daha aşağısı yok!

Perde gerisinde durup "Yürüyün aslanlarım" diye pohpohlayanları biliyoruz. Yine de sormak hakkımız:

Bu rezalete "dur" diyecek aklıselim kimse yok mudur?

Tarık Toros / Bugün

'BU REZALETE DUR DİYECEK KİMSE YOK MU?'

Yorumlar Tüm Yorumlar (19)

HU KOMŞULAR. ~ 10 yıl önce
SON YAŞANANLARDAN SONRA BU TÜR BİR SALDIRIDA BULUNMANIN PRİM YAPACAĞINI DÜŞÜNMÜŞTÜR ZAVALLI GARİBİM. YADIRGAMAYIN. ALIŞKANLIK BU. ORALARA NASIL GELDİ Kİ?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
!!! ~ 10 yıl önce
THY'DE O VE ONUN GİBİ SÜRÜSÜNE BEREKET ADAM VAR !!! TORPİLLİ MÜDÜRLERİN,BAŞKANLARIN NE OLDUKLARI ORTAYA BİR BİR ÇIKIYOR DAHA DA ÇIKACAK !!! HEPSİNDE AHIMIZ VAR!!!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
iPhone Uygulaması ~ 10 yıl önce
Ben bu capsiz insanlara inanamıyorum.Bu kadar muhterem bir insan icin böyle sözler nasıl sarf edilir.Hic mı Allah'tan korkunuz yok sizin

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Kanallar ~ 10 yıl önce
Sanki kendileri çok doğrular ya . Gazetede bastıkları resim yüzünden çıktı bunlar

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Sıra Kimde ~ 10 yıl önce
Bakıyorum da zamanında bizim gibi eğitime, yeterliliğe, ortak değerlere sahip çıkmayı savunurken ve karşıt gruplar arasındaki üslup sorununu eleştirirken, "onlar bizden değil", "hak ediyorlar" gibi gerekçe gösterenler şimdi birbirine en düşük seviyeden saldırıyorlar. Yine söylüyoruz: "Seçtiğiniz yol, yol değil!"

Yanıtla

Kalan karakter 1000
iPhone Uygulaması ~ 10 yıl önce
Yalakalar FG ye gösterilen saygıyı önce Başbakan'a gösterin. Serdar Öztürk'ü linç etmeye çalışıyorlar. THY'de cemaat almış yürümüş. Ne istiyorsunuz memleketin tapusunu mu!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
iPhone Uygulaması ~ 10 yıl önce
Sayın gülen operasyonu baslatti, bizim mudurun dedikleri cikti!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
FO ~ 10 yıl önce
Sayın Yorumcular çıkar ilişkileri doğrultusunda THY TEKNİK GENEL Müdürü nezaman savcılar tarafından sorgulanacak. Mal varlığı ve oğlu ile ilgili şirket paralarını nasıl çikarları doğrultusunda kullandıklarının hesabını verebilecekmi? SATINALMA md. Luğunue getitdiği kişi kimlerin aracılığı ile getirdi ilişkiler nedir.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
34 ~ 10 yıl önce
THY Yİ BOYKOT EDİYORUM VE DUYARLI VATANDAŞLARI BOYKOT ETMEYE DAVET EDİYORUM. Her ay 4-5 uçuş yaptığım THY VE ONUN KADROLAŞMIŞ PERSONELİNDEN NEFRET EDER OLDUM. Bir saygısızlık almış gidiyor. Hele ki o yer personeli daha da iğrenç bir durumda. Çağrı merkezine alınan elemanları bu müdür gibi konuşma özürlü kişiler. Diğer firmalarla uçarım gerekirse otobüsle giderim ama THY benim için artık yoksun.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
pars ~ 10 yıl önce
sen boykota devam et bir gün nasıl olsa o uçağa bineceksin ve o an aklına yazdığın bu yazı gelsin ok mi? sen git bir taraflarından nefret et ahmak.
Garip ~ 10 yıl önce
Garip, çünkü THY'nin on binlerce çalışanı var ve bunlardan çok azı bahse konu durumlardan sorumlu. Acaba bu kararla kimi cezalandırmak istiyorsunuz?
Garip ~ 10 yıl önce
Garip, çünkü THY'nin on binlerce çalışanı var ve bunlardan çok azı bahse konu durumlardan sorumlu. Acaba bu kararla kimi cezalandırmak istiyorsunuz?
iPhone Uygulaması ~ 10 yıl önce
Helal Kemal kardeş adam fg için mesaj attı linç edildi yandaş gazetelerden peygambere atfedilen karikatüre bu kadar tepki gelmedi çünkü fg cemaati çıkarcılık üzerine kurulan bir kuruluş başka birşey değil. Herkese hoşgörü yahudiye bile ama AKP ye yok

Yanıtla

Kalan karakter 1000
helal ~ 10 yıl önce
aynen katılıyorum, hoşgörücüler neden hoşgörüsüzleştiler bir anda acaba...

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000