02 Şubat 2015, Pazartesi 16:49:31

"BU PROJEYİ THY VE PEGASUS DESTEKLEMELİ"

İstanbul havalimanlarında transit yolcu sayısı 12 milyon gibi çok ciddi bir sayıya ulaştı. Otelciler, bu potansiyelin turizm sektörü açısından 'avantaja' çevrilmesi için tüm kesimlerin katılacağı 'ortak kampanya' çağrısını yineledi. TUROB Başkanı Timur Bayındır, "Başarılı bir kampanya yapmamız halinde yıllık en az 1 milyon turist ve 1.8 milyar dolar ilave turizm geliri elde edebiliriz" dedi.
  • Rumuzumu kullanarak yorum yapan yigit kisi:(()) Pegassus sana/senin gibilere inad yoluna devam ediyor. Onun icin bosuna hirs yapip bunyeye zarar verme:))))))))))))))))))
  • Alt yapın yok ki senin.. Adam 10-15 saatlik ziyaretini 4 saatini trafikte, 2 saatini o iğrenç check-in kuyruğunda geçirecek, biz de gelir mi elde etmiş olacagız? uygulanması zor, sırf fikir olsun diye ortaya atılmış fikirler..
  • maaş dagılımını eşit yapsın önce .... ucusa host ostes 6 bin versin helali hoş olsun.. 2 binede teknisyen calıstırsın ya teknisyen almasın yada mobilya mezunu adamı teknısyen yapıcam deyip ucus emnıyetını rıske atmasın ......... yada eski ucak tutmasın ....... ki yaptıkları bu.
  • GEL DE RAHMETLİ ÖZAL' I ANMA. BU DURUMDA ÖZEL SEKTÖRÜN VE KONU İLE İLGİLİ DEVLET KURULUŞLARININ BİR ARADA HAREKET ETMESİNİ SAĞLAYACAK GİRİŞİMLERDE MUTLAK BULUNURDU. ÇETİN ÖZBEY
  • ben THY' nin reklamlarını genelinde çok beğenen biriyim. Ancak bahsettiğiniz reklamda az süreye çokşey sıkıştırmak istenmış. En fazla transit veren ülkeler için onlara türkiyenin nesi hitap ediyorsa ağırlıklı tanıtım ona yönlendirilmelidir. Tek taşla havadaki tüm kuşlar vurulmaz.THY bu reklamda bunu yapmaya kalkmış. Pegasus'un reklamına şaşırdım. Genel Müdürün bu işlere aklı erer diye bilirim. .Yanlış olmuş. Burada söz konusu edilen destek yapılacak olan doğru bir tanıtımın yükünü bölüşmekten öte değildir. Buna Tursab ve Bakanlık dahil bir çok kuruluşun iştirak etmesi sesin daha gür çıkmasını sağlayacaktır.
  • ay en kotu hava sirketi pegasus ama isinize gelince pegasus yapsin...niye onur veya atlas degil?
  • Thy elinden turist kaziklamak amac birakin bu isleri kultur duzen organizasyon ulasim temizlilik istanbul da 0 elin adamini bilmedigi topraklar da kaziklayarak turizimci olunmaz ilk bir hanutculari uc kagitci taksicileri ayiklayin
  • thy bu söyleneni yillardir yapıyor zaten, transit yolcular için Istanbul programi var ayrica Istanbulu cok iyi tanitiyor https://www.youtube.com/watch?v=S_jX5ulgOc4 beygirin de böyle bir sey becerebileceğini düşünmek safdillik olur, bakin da aradaki farki gorun https://www.youtube.com/watch?v=wkH9EX-GGUY
  • Konaklayan transit yolculara Türkiyeden nefret ettirecekler illa ki.
  • geç kalınmış bir uygulama bir an önce başlanmalı.

Geçen yıl sadece İstanbul'un iki havalimanından geçip giden yolcu sayısı 12 milyonu aşarken, turizmciler transit yolcuların peşini bırakmaya pek niyetli görünmüyor. İstanbul'u 2014 yılında 11.8 milyon yabancı ziyaret ederken, transit yolcu sayısının İstanbul'a gelen turist sayısından bile fazla olması üzerine otelciler konuyu yeniden gündeme getirdi. Transit yolcuların turizm açısından büyük bir potansiyel barındırdığını düşünen Turistik Otelciler, İşletmeciler ve Yatırımcılar Birliği (TUROB), başta Kültür ve Turizm Bakanlığı ve havayolu şirketleri olmak üzere tüm kesimlere 'ortak kampanya' düzenleme çağrısını yineledi.

TUROB Başkanı Timur Bayındır, Türkiye'nin 2023 turizm hedefleri dikkate alınarak bu fırsatın kullanılmasının çok önemli ve gerekli olduğunu belirterek "Başarılı bir kampanya yapmamız halinde yıllık en az 1 milyon turist ve 1.8 milyar dolar ilave turizm geliri elde edebiliriz" dedi.

"ÖZEL VİZE VERİLEBİLİR"

Transit yolcuların şehir ekonomilerine başta taşımacılılık, gastronomi, alışveriş, konaklama, müze ve ören yerleri ziyareti olmak üzere çok sayıda alanda katkı sağladığını ifade eden Bayındır, transit yolcu sayısındaki büyük artışın konaklama sektörü açısından 'avantaja' çevrilebileceğini ifade etti. Bayındır, transit yolcuların turizm hareketine dahil edilebilmesi için şu önerilerde bulundu: "Transit yolcuların başta İstanbul olmak üzere ülkemizde transfer noktası olarak kullandıkları havalimanlarının bulunduğu şehirlerde konaklaması için bazı uygulamalar yerinde olur. Örneğin Dubai, Çin gibi ülkeler bu tür ulaşım yapan kişilere 72 saat süresi ile özel vize veriyor. Benzer uygulama Singapur'da da yapılıyor.

Ülkemizde de transit yolcularını teşvik etmek için benzer bir uygulama harekete geçirilmeli. Türk Hava Yolları (THY) ve Pegasus Havayolları tarafından bu projeyi desteklemek üzere, konaklama yapacak yolcuların devam uçuşlarına fiyat farkı uygulanmamalı. Bütün bunlar hayata geçirilebilirse başta Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından olmak üzere tanıtım kampanyaları düzenlenmeli. Gerçekleştirilebilecek işbirlikleri ile transit uçan yolculara 1 gece konaklamalı avantajlı bilet fiyatı önerilmesi ve bu pakete bir şehir turunun da eklenmesi gibi uygulamalar olabilir."

TRANSİTTE BÜYÜK ARTIŞ

İstanbul, THY başta olmak üzere diğer uluslararası havayolu şirketlerinin çok önemli bir bağlantı noktası haline gelirken, iki büyük havalimanında transit yolcu sayısındaki büyük artış da dikkat çekiyor. Devlet Havalimanları İşletmesi Genel Müdürlüğü (DHMİ) verilerinden hareketle TUROB tarafından hazırlanan rapora göre, 2014 yılında İstanbul Atatürk ve Sabiha Gökçen havalimanlarında transit yolcu sayısı 12 milyon 55 bin kişi oldu. İki havalimanın gelen-giden yolcu sayısı ise, 38.2 milyonu Atatürk Havalimanı olmak üzere toplam 46.7 milyon kişi oldu.

"BU PROJEYİ THY VE PEGASUS DESTEKLEMELİ"

Yorumlar Tüm Yorumlar (14)

Row ~ 9 yıl önce
Rumuzumu kullanarak yorum yapan yigit kisi:(()) Pegassus sana/senin gibilere inad yoluna devam ediyor. Onun icin bosuna hirs yapip bunyeye zarar verme:))))))))))))))))))

Yanıtla

Kalan karakter 1000
yok artık ~ 9 yıl önce
Alt yapın yok ki senin.. Adam 10-15 saatlik ziyaretini 4 saatini trafikte, 2 saatini o iğrenç check-in kuyruğunda geçirecek, biz de gelir mi elde etmiş olacagız? uygulanması zor, sırf fikir olsun diye ortaya atılmış fikirler..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
THY ~ 9 yıl önce
maaş dagılımını eşit yapsın önce .... ucusa host ostes 6 bin versin helali hoş olsun.. 2 binede teknisyen calıstırsın ya teknisyen almasın yada mobilya mezunu adamı teknısyen yapıcam deyip ucus emnıyetını rıske atmasın ......... yada eski ucak tutmasın ....... ki yaptıkları bu.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
RAHMET OLSUN. ~ 9 yıl önce
GEL DE RAHMETLİ ÖZAL' I ANMA. BU DURUMDA ÖZEL SEKTÖRÜN VE KONU İLE İLGİLİ DEVLET KURULUŞLARININ BİR ARADA HAREKET ETMESİNİ SAĞLAYACAK GİRİŞİMLERDE MUTLAK BULUNURDU. ÇETİN ÖZBEY

Yanıtla

Kalan karakter 1000
reklam. ~ 9 yıl önce
ben THY' nin reklamlarını genelinde çok beğenen biriyim. Ancak bahsettiğiniz reklamda az süreye çokşey sıkıştırmak istenmış. En fazla transit veren ülkeler için onlara türkiyenin nesi hitap ediyorsa ağırlıklı tanıtım ona yönlendirilmelidir. Tek taşla havadaki tüm kuşlar vurulmaz.THY bu reklamda bunu yapmaya kalkmış. Pegasus'un reklamına şaşırdım. Genel Müdürün bu işlere aklı erer diye bilirim. .Yanlış olmuş. Burada söz konusu edilen destek yapılacak olan doğru bir tanıtımın yükünü bölüşmekten öte değildir. Buna Tursab ve Bakanlık dahil bir çok kuruluşun iştirak etmesi sesin daha gür çıkmasını sağlayacaktır.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Row ~ 9 yıl önce
ay en kotu hava sirketi pegasus ama isinize gelince pegasus yapsin...niye onur veya atlas degil?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
row ~ 9 yıl önce
pegasus degil beygir
norge ~ 9 yıl önce
Thy elinden turist kaziklamak amac birakin bu isleri kultur duzen organizasyon ulasim temizlilik istanbul da 0 elin adamini bilmedigi topraklar da kaziklayarak turizimci olunmaz ilk bir hanutculari uc kagitci taksicileri ayiklayin

Yanıtla

Kalan karakter 1000
reklam ~ 9 yıl önce
thy bu söyleneni yillardir yapıyor zaten, transit yolcular için Istanbul programi var ayrica Istanbulu cok iyi tanitiyor https://www.youtube.com/watch?v=S_jX5ulgOc4 beygirin de böyle bir sey becerebileceğini düşünmek safdillik olur, bakin da aradaki farki gorun https://www.youtube.com/watch?v=wkH9EX-GGUY

Yanıtla

Kalan karakter 1000
hanutçular ~ 9 yıl önce
Konaklayan transit yolculara Türkiyeden nefret ettirecekler illa ki.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
... ~ 9 yıl önce
geç kalınmış bir uygulama bir an önce başlanmalı.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000