30 Eylül 2013, Pazartesi 12:44:52

BU PROGRAM BİR İLK!

Türk Hava Yolları, Boeing ve İstanbul Teknik Üniversitesi, yeni bir akademik program başlatıyor...
  • ITU gibi koklu bir üniversitede bu programın gelişmesi ve başarıya ulaşması çok daha mümkün. Üniversitenin istanbulda oluşu programa ilişkin MIT ile işbirliği olayın avantajlı yönleri. Bu girişiminden dolayı Temel Kotil i kutluyorum. Özel şirket 2. Pilotu Fukara
  • Sivil Havacılık yonetimi (ylisans ve doktora) programinin anadolu universitesinde oldugunu biliyorlar mi? bu neyin ilki? biz ne kadar cok seviyoruz herseye bu bir ilk demeyi.

Türk Hava Yolları, Boeing ve Türkiye’nin havacılık ve uzay mühendisliğinde öncü eğitim kurumu İstanbul Teknik Üniversitesi (İTÜ) tarafından, Türk Hava Yolları’nın gelecekteki yöneticilerinin, ülkenin hızla gelişen havacılık ve uzay sanayiini yönetmede, gerekli becerilerle donatılmalarına yönelik tasarlanılan yeni akademik program, İTÜ Maçka Kampüsü’nde gerçekleşen bir törenle bugün tanıtıldı.

Hava Taşımacılığı Yönetimi Yüksek Lisans Programı, bölgede türünün ilki olmakla birlikte, ilk etapta, Türk Hava Yolları’nın 35 yöneticisinin istifadesine sunuluyor ve İTÜ’nin ev sahipliğinde henüz oluşturulan Havacılık Enstitüsü olma özelliğini taşıyor. İki yıl süreli programın, aynı zamanda Massachusetts Institute of Technology, İngiltere’deki Cranfield Üniversitesi ve British Columbia Üniversitesi ile de akademik ortaklığı bulunuyor.

Program açılışında yaptığı konuşmada, Türk Hava Yolları Genel Müdürü Doç. Dr. Temel Kotil, "Türk Hava Yolları olarak, kıtalar arasında köprüler inşa ederek, kültürel, ticari ve ekonomik ilişkilerin güçlendirilmesine yönelik önemli adımlar atarak, uluslararası entegrasyonun gelişimine katkıda bulunmaktan gurur duymaktayız. Son 10 yıldır takip ettiğimiz yatırım planı içerisinde önemli ilerlemeler kaydettik. Planın tamamında kârlılık elde ederken, üzerimizden geçen trafik payını elde etmeye yönelik uygun stratejiler geliştirdik, uçuş noktası, filo ve yolcu sayısında daimi bir büyüme grafiği elde ettik. Bugün, mevcut başarımızın üzerine inşa etmeyi sürdürürken, uzun vadeli hedeflerimizi uygulamada, yöneticilerimizin kabiliyet verimliliğini arttıracak bu yeni programın, mesleki yeterliliklerine de önemli ölçüde katkı sağlayacağına inanıyorum." dedi.

Yüksek lisans programının tasarım sürecinde, Türk Hava Yolları ve İTÜ’nin üst düzey yetkilileri ile yakinen çalışan Boeing Ticari Uçaklar Başkan Yardımcısı Dr. Fariba Alamdari, “Bu program, Türk Hava Yolları’nın uzun vadedeki başarısına yönelik yeni nesil liderleri hazırlamada yardımcı olacak. Bugün havayolu sektörü çok rekabetçi ve yöneticiler, operasyon, verimlilik ve sürekli değişen müşteri beklentilerini en iyi şekilde karşılayabilmek adına sağlam ve doğru kararlar vermek durumundalar.” dedi.

Boeing Türkiye Başkanı Bernie Dunn, “Boeing, bir kez daha Türkiye'nin havacılık sektöründeki gelişimine katkı sağlamak adına İstanbul Teknik Üniversitesi (İTÜ) ve Türk Hava Yolları ile işbirliği içerisinde. Hava Taşımacılığı Yönetimi programını, bu dinamik sektör dahilinde, Türkiye'nin gelecekteki havacılık liderlerine, sağlam bir zeminde sunmak adına İTÜ’nün akademik yetkinliği ve Boeing'in endüstriyel birikimi birleştirildi." şeklinde görüş beyan etti.

İstanbul Teknik Üniversitesi (İTÜ) Rektör Yardımcısı Prof. Dr. İbrahim Özkol ise, “Havacılık Enstitüsü ve Hava Taşımacılığı Yönetimi programı ile ilgili son derece heyecanlıyız ve önümüzdeki birkaç yıl içerisinde, bu programı geliştirerek, dünyaca bilinen bir program haline getirmeyi planlıyoruz" dedi.

Mezuniyet projelerinde, havayolu yöneticilerinin karşılaştığı gerçek sorunlardan yola çıkarak, bunların çözümü üzerine odaklanılacak programda öğrenciler, havaalanı planlama ve havayolu bakımı gibi konulardaki seçmeli ders modülleri üzerinde tercih haklarını kullanabilecekken, havayolu yönetimi, havacılık ekonomisi, havacılık hukuku ve uyumluluk yönetimi başlıklı temel ders modüllerinden istifade edebilecekler.

BU PROGRAM BİR İLK!

Yorumlar

iPhone Uygulaması ~ 10 yıl önce
ITU gibi koklu bir üniversitede bu programın gelişmesi ve başarıya ulaşması çok daha mümkün. Üniversitenin istanbulda oluşu programa ilişkin MIT ile işbirliği olayın avantajlı yönleri. Bu girişiminden dolayı Temel Kotil i kutluyorum. Özel şirket 2. Pilotu Fukara

Yanıtla

Kalan karakter 1000
doktorali ~ 11 yıl önce
Sivil Havacılık yonetimi (ylisans ve doktora) programinin anadolu universitesinde oldugunu biliyorlar mi? bu neyin ilki? biz ne kadar cok seviyoruz herseye bu bir ilk demeyi.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000