04 Şubat 2009, Çarşamba 13:06:35

Bu ne perhiz bu ne lahana turşusu!

Türk Hava Yolları (THY), Tokyo-İstanbul seferlerinde istihdam edilen 18 Japon kabin memurunun işine, sendikada örgütlenmeleri üzerine son verme kararı almasının ardından şimdi de Japonca bilen yeni kabin memuru alımları için duyuruda yayınladı.
  • ben 4 senemi verdim japonca okudum öğrendim .bu milletin çocuğuyum kendi ülkemin bayrağını taşıyan bi şirkete gelip japonlar çalışıyo.ben bu ülkede japoncamla iş bulamazken o insanların çalışmasına bizim işsiz kalmamıza iyi diyebiliyorsunuz anlayamıyorum.ayrıca o kişiler japonyadan geldikleri için fazla para alıyorlardı bir türk kabin memuruna göre bu da bir israftır.ayrıca japonyanın türkiyedeki otomotıv şirketleri bıle kendi elemanlarını getirtiyo kendi adamlarını tutuyo.biz neden yetiştirdiğimiz gençleri istihdam etmeyip japonları bi ton parayla çalıştıralım.kibar olan o japonları çok ıyı biliyorum kusura bakmayın ama türkler kadar da temiz millet yok.o kadar...
  • iyi gunler uzakdogu ucuslarinda japon hosteslerimizin gosterdigi sevgi ve saygi cok profesyonelce.hepsini yurekten tebrik ederim.her uzakdogu ucusumda sadece en bakimli,en saygili ve yardimsever japon hosteslerimiz oldugunu gozledim.sizlerle guru duyuyorum.basarilar.
  • biz böyle birbirine bağlı milletizdir,bu türk evlatlarına osaka'da türk oteli bulunmalı,türk yemekleri sunulmalı,asla japonlar uçağımıza girmemelidir.
  • AYRICA JAPON KÜLÜTÜRÜDE ÖNEMLİDİR BİR JAPONN UÇAKTA JAPON GÖRÜNCE NASIL TEPKİ VERİR YADA JAPONCA KONUŞAN BİR TÜRK GÖRÜNCE DÜŞÜNÜN JAPONYADAN TURİSTLERİN BİLE BAŞINDA JAPONJA BİLEN TÜRK REHBERDEN AYRI BİRDE JAPON REHBERLERİ VARDIR BU ÖRNEKTENDE ANLAMAYAN VARSA BUYURSUN HEMEN JAPONCA ÖĞRENSİN E ANLAYANA DAVUL ZURNA OLAYI FEEL LIKE A STAR WITH OUT Toleration FEEL LIKE A STAR DİYORSUNUZ AMMAAAA ?
  • sen önce ingilizce bilen hostes bul thy..ucaklardakı gecen donem aldıgınız personel ıngılızce bılmıyo
  • kesinlikle sana katılıyorum 'lahanalar' ülkemizde bir sürü japon dili ve edebiyatı mezunu gençler onlara neden iş sağlamayalım boşunamı okuyorlar,bence Thy çok da güzel yapmış...
  • Perhizide turşuyuda yakında göreceksiniz.
  • Neden bitmiş sen söyle de öğrensin herkes..Bisey biliyosan tabi...Bol keseden sallyıosun gibi geldi
  • bu basligi atan lahana tursusu yememis belli,bu basligi atmadan once soyle bir iyice arastirip atmayi dusunmemis belli.ilk once 18 kisinin isinin niye bittigini arastir sonra bu basligi at ,eminimki arastirsan koskoca thy iki tane kici kirik japon hostes yuzunden ne hallere dustugunu farkedersiniz (tabiiki bunda hava-is in katkilariyla) .her dili guzel konusuruz biz ,hatta japonlar kadar japona verdigimiz parayi kendi milletimin insanina verelim.

Şirket yönetimi, önce kabin memurunun işine son verileceğini açıkladı. Çalışanlar sendikaya başvurdu. THY, bunun üzerine Japonca bilen Türkiyeli elemanlar istihdam edip 18 memura da şubat sonu itibariyle işten çıkarıldıklarını bildirmişti.

Türk Hava Yolları bugün yaptığı duyuruyla Japonca bilen yeni kabin memuru alımı yapılacağını resmen açıkladı...

İşte THY Yönetimi tarafından yapılan o duyuru:

Türk Hava Yolları, Japonya hattında Japonca bilen kabin memuru çalıştıracak.

Gelişen hizmet kalitesi ve ürün yelpazesi ile müşteri memnuniyetini en üst düzeye çıkarmayı hedefleyen Türk Hava Yolları, Japonya hattında çalıştırılmak üzere Japonca bilen kabin memuru istihdam ediyor.

1989 yılından bu yana uçtuğumuz Japonya hattımızda seyahat edenlerin büyük çoğunluğunu Japon yolcularımızın oluşturması nedeniyle, uçakta Japonca bilen görevli bulundurulmasına ihtiyaç duyulmuştu. Bu nedenle 1991 yılından itibaren hizmet alımı yöntemiyle anlaşma sağlanan şirket aracılığıyla Japonca bilen görevli temin edilmiş ve uçuşlarda görev yapmaya başlamışlardı. Bu görevliler kabin memuru olarak değil, görevli kabin memurlarının dışında sadece uluslararası otoriteler tarafından da öngörüldüğü üzere iletişim amacıyla uçakta bulunuyorlardı.

Türk Hava Yolları 2008 yılında aldığı bir kararla Japonca bilen kabin personelinin istihdam edilmesini kararlaştırmış ve ilk grup aday eğitimlerine başlamıştır. Şubat ayı içerisinde eğitimlerini başarıyla tamamlayan adaylar Japonya hattımızda uçmaya başlayacaklardır.

Kamuoyuna saygıyla duyurulur.

Türk Hava Yolları A.O.
Basın Müşavirliği

Bu ne perhiz bu ne lahana turşusu!

Yorumlar Tüm Yorumlar (9)

Misafir ~ 15 yıl önce
ben 4 senemi verdim japonca okudum öğrendim .bu milletin çocuğuyum kendi ülkemin bayrağını taşıyan bi şirkete gelip japonlar çalışıyo.ben bu ülkede japoncamla iş bulamazken o insanların çalışmasına bizim işsiz kalmamıza iyi diyebiliyorsunuz anlayamıyorum.ayrıca o kişiler japonyadan geldikleri için fazla para alıyorlardı bir türk kabin memuruna göre bu da bir israftır.ayrıca japonyanın türkiyedeki otomotıv şirketleri bıle kendi elemanlarını getirtiyo kendi adamlarını tutuyo.biz neden yetiştirdiğimiz gençleri istihdam etmeyip japonları bi ton parayla çalıştıralım.kibar olan o japonları çok ıyı biliyorum kusura bakmayın ama türkler kadar da temiz millet yok.o kadar...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
iyi gunler uzakdogu ucuslarinda japon hosteslerimizin gosterdigi sevgi ve saygi cok profesyonelce.hepsini yurekten tebrik ederim.her uzakdogu ucusumda sadece en bakimli,en saygili ve yardimsever japon hosteslerimiz oldugunu gozledim.sizlerle guru duyuyorum.basarilar.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
biz böyle birbirine bağlı milletizdir,bu türk evlatlarına osaka'da türk oteli bulunmalı,türk yemekleri sunulmalı,asla japonlar uçağımıza girmemelidir.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
AYRICA JAPON KÜLÜTÜRÜDE ÖNEMLİDİR BİR JAPONN UÇAKTA JAPON GÖRÜNCE NASIL TEPKİ VERİR YADA JAPONCA KONUŞAN BİR TÜRK GÖRÜNCE DÜŞÜNÜN JAPONYADAN TURİSTLERİN BİLE BAŞINDA JAPONJA BİLEN TÜRK REHBERDEN AYRI BİRDE JAPON REHBERLERİ VARDIR BU ÖRNEKTENDE ANLAMAYAN VARSA BUYURSUN HEMEN JAPONCA ÖĞRENSİN E ANLAYANA DAVUL ZURNA OLAYI FEEL LIKE A STAR WITH OUT Toleration FEEL LIKE A STAR DİYORSUNUZ AMMAAAA ?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
sen önce ingilizce bilen hostes bul thy..ucaklardakı gecen donem aldıgınız personel ıngılızce bılmıyo

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
kesinlikle sana katılıyorum 'lahanalar' ülkemizde bir sürü japon dili ve edebiyatı mezunu gençler onlara neden iş sağlamayalım boşunamı okuyorlar,bence Thy çok da güzel yapmış...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
Perhizide turşuyuda yakında göreceksiniz.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Mill ~ 15 yıl önce
Neden bitmiş sen söyle de öğrensin herkes..Bisey biliyosan tabi...Bol keseden sallyıosun gibi geldi

Yanıtla

Kalan karakter 1000
lahana ~ 15 yıl önce
bu basligi atan lahana tursusu yememis belli,bu basligi atmadan once soyle bir iyice arastirip atmayi dusunmemis belli.ilk once 18 kisinin isinin niye bittigini arastir sonra bu basligi at ,eminimki arastirsan koskoca thy iki tane kici kirik japon hostes yuzunden ne hallere dustugunu farkedersiniz (tabiiki bunda hava-is in katkilariyla) .her dili guzel konusuruz biz ,hatta japonlar kadar japona verdigimiz parayi kendi milletimin insanina verelim.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000