24 Şubat 2009, Salı 09:14:04

"Bu lüks ancak otellerde olur"

Geçtiğimiz cumartesi günü ilk kez Başbakan Erdoğan'ın seyahatlerde kullandığı ANA adlı uçağa bindim. Diyarbakır mitingini izleyip döndüm. İşte birkaç izlenim...
  • hükümet yalakası bir gazeteden de böyle bir yorum beklenirdi doğrusu...
  • Bizi aydınlattığın.Bilmediğimiz bazı detayları bize anlattığın için teşekkürler.
  • unuıtmayalım ingiltere basbakanı gecen donem pervaneli ucaklara biniyordu. secim icin kullandıkları devlet imkanları haram olsun
  • Bu haberi fakir fukara garip guraba okusun. Çok mutlu olurlar herhalde
  • Başbakan'ın başbakanlık yapmasını bekliyoruz.Bahsettiğin peyniri ve zeytini sofrasında aylardır göremeyen insanlar var...Tabiiki başbakan peynir zeytin yemez yer mi ne ayıp,onun pirzola,büftek,işte portakallı tavuk filan yemesi gerekli dimi???Başbakan ya... Ama Atatürk peyniri zeytini masasından hiç eksik etmezdi.Ayrıca böyle özel uçağı filanda yok tu..Ki düşünün koskocaaa MUSTAFA KEMAL ATATÜRK.Peki şuanda başımızda olan kim.Ne fazlalığı var...Lütfen önce düşünün sonra yorum yapın....
  • Miting yapmaya giderken devletin uçağını kullan propagandan için gazaetecileri doldur oh ne ala. Bu ancak Turkiye'deki demokraside olur arkadaşlar. Hamdolsun Afrika'dan iyiyiz, daha da kötüsü olabilirdi, hamdolsun. Varsa yiyen memlekette adalet kalmadı Allah'ından bulsun. Mümkünse bu dünyada olsunda belki ibreti alem olur.
  • Atalarımız körle yatan Şaşı kalkar demişler. Başbakanı verdikleri oylarıyla oraya getirenler oturup bir daha düşünsünler; acaba doğru bir seçim mi yapmıştım diye. Bu kriz ve kritik dönemde böyle lüks yakışır mı? Gerekli mi?
  • Daha vatanser daha akıllı davranışlar beklemek hakkımız değil mi
  • Bir çok sorunu olan bu günün Türkiyesine yakışmıyor. vatanı milleti için iş yapmaya kendini adamış devlet adamları tarifeli uçaklada seyahat eder askeri nakliye uçağı ilede. Yazık harcanan paralara. Bu lüks uçakların, lüks seyahatlerin bütçeleri ile neler yapılmaz neler.
  • Haklısın arkadaşım, dünyanın ekonomi devleri krize karşı önlem paketleri üzerinde çalışırken bizim başbakanımız "kriz falan yok teğet geçti" diyordu. Son 4 ayda işine son verilen insanların sayısını biliyor musunuz acaba? Aldığı 500-600 lira ile ev geçindiren insanların akşamı nasıl yaptığını hiç düşündünüz mü? Yazık valla ya... İnsanların sırtındaki vergi kamburunu artık alın. Siz kene değilsiniz devletsiniz ve halkınızın refah içinde yaşamasını sağlamanız gerekir. Silkelenin ve kendinize gelin artık.

Uçak iki farklı alandan oluşuyor. Ön tarafta, kokpitin hemen arkasında, Başbakan'ın kullandığı bölüm var.
Burası da ikiye ayrılmış durumda. İlki, Tayyip Bey'in ve Emine Hanım'ın özel bölmesi ki burayı bir evin yatak odası gibi düşünebilirsiniz.

Diğeri, evin salonu diyebileceğimiz, Başbakan'la konuşacak kişilerin ağırlandığı alan.

Dar koridordan arka tarafa geçtiğinizde kırk kişilik bir başka bölümle karşılaşıyorsunuz. Gazeteciler, Başbakan'la birlikte hareket eden ekip (basın danışmanı, korumalar, vb.) ve diğer misafirler buradaki rahat koltuklarda oturuyor.

* Uçakta görevli THY personeli; tavırları, konuşma biçimleri ve servis becerileriyle dört dörtlük. Böyle bir kaliteyi ancak lüks otellerde bulabilirsiniz.

* Misafirlere önce çiklet ve sıcak havlu servisi yapılıyor. Sabah kahvaltısı gayet zengin: Peynirler, meyveler, bal-kaymak, börekler, gözleme, yumurta çeşitleri (menemen, omlet, sucuklu), meyve suları, çay, kahve... Tabii bunlar bembeyaz örtüler üstünde yeniliyor.


Emre AKÖZ
SABAH

"Bu lüks ancak otellerde olur"

Yorumlar Tüm Yorumlar (12)

Misafir ~ 15 yıl önce
hükümet yalakası bir gazeteden de böyle bir yorum beklenirdi doğrusu...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
Bizi aydınlattığın.Bilmediğimiz bazı detayları bize anlattığın için teşekkürler.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
unuıtmayalım ingiltere basbakanı gecen donem pervaneli ucaklara biniyordu. secim icin kullandıkları devlet imkanları haram olsun

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
Bu haberi fakir fukara garip guraba okusun. Çok mutlu olurlar herhalde

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
Başbakan'ın başbakanlık yapmasını bekliyoruz.Bahsettiğin peyniri ve zeytini sofrasında aylardır göremeyen insanlar var...Tabiiki başbakan peynir zeytin yemez yer mi ne ayıp,onun pirzola,büftek,işte portakallı tavuk filan yemesi gerekli dimi???Başbakan ya... Ama Atatürk peyniri zeytini masasından hiç eksik etmezdi.Ayrıca böyle özel uçağı filanda yok tu..Ki düşünün koskocaaa MUSTAFA KEMAL ATATÜRK.Peki şuanda başımızda olan kim.Ne fazlalığı var...Lütfen önce düşünün sonra yorum yapın....

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
Miting yapmaya giderken devletin uçağını kullan propagandan için gazaetecileri doldur oh ne ala. Bu ancak Turkiye'deki demokraside olur arkadaşlar. Hamdolsun Afrika'dan iyiyiz, daha da kötüsü olabilirdi, hamdolsun. Varsa yiyen memlekette adalet kalmadı Allah'ından bulsun. Mümkünse bu dünyada olsunda belki ibreti alem olur.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
Atalarımız körle yatan Şaşı kalkar demişler. Başbakanı verdikleri oylarıyla oraya getirenler oturup bir daha düşünsünler; acaba doğru bir seçim mi yapmıştım diye. Bu kriz ve kritik dönemde böyle lüks yakışır mı? Gerekli mi?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
Daha vatanser daha akıllı davranışlar beklemek hakkımız değil mi

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
Bir çok sorunu olan bu günün Türkiyesine yakışmıyor. vatanı milleti için iş yapmaya kendini adamış devlet adamları tarifeli uçaklada seyahat eder askeri nakliye uçağı ilede. Yazık harcanan paralara. Bu lüks uçakların, lüks seyahatlerin bütçeleri ile neler yapılmaz neler.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
Haklısın arkadaşım, dünyanın ekonomi devleri krize karşı önlem paketleri üzerinde çalışırken bizim başbakanımız "kriz falan yok teğet geçti" diyordu. Son 4 ayda işine son verilen insanların sayısını biliyor musunuz acaba? Aldığı 500-600 lira ile ev geçindiren insanların akşamı nasıl yaptığını hiç düşündünüz mü? Yazık valla ya... İnsanların sırtındaki vergi kamburunu artık alın. Siz kene değilsiniz devletsiniz ve halkınızın refah içinde yaşamasını sağlamanız gerekir. Silkelenin ve kendinize gelin artık.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000