30 Kasım 2011, Çarşamba 09:05:15

BU İSİM NEREDEN GELDİ?

Türk Hava Yolları’nın internet bilet satış ekranında Diyarbakır Havaalanı’nın Diyarbakır Kaplaner Havaalanı olarak görünmesi tartışmalara neden oldu.
  • Diyarbakır havalimanının ismini kesinlikle değiştirilip Hacı Zülfü Balcı havalimanı yapılması Gerekmektedir
  • gerçekten tebrık ve takdır etmek gereklı devletımızı hukumetımızı cok calısıyorlar..neden mı takdır cunku devletın 3 ayrı resmı kurumuda bırıbırınden habersız ne kadar mutakabat calısıyorlar ıste bu yuzden takdır ettım bırınde olan sey dıgerınde yok ne guzel sıstemlı calısma her ısımız gercı boyle dunyada bızım gıbı koordınelı calısna hukumet ve devlet yoktur ben emınım bundan emınım ben yıllarca bos yere calısmısım yurtdısında benım ulkemın sıstemlı kurumları dururken kendımle uzuldum sımdı yazık olmus kendımı hacamısım ben ..allah ıslah etsın bu halkı ve sectıklerını ıslah etsın baska seye gerek yok ıslah etsın ...
  • Allahtan akp li(gereksiz nüfüs müdürlüğü yapan )bir milletvekili var ya;onun haberi yok..ismini hatırlasam yazacağım ama adı bende GEREKSİZ olarak kaldığı için öyle yazdım..kusura bakmasın..insanlar iki türlü anılır ama değil mi.?ya adıyla ya da anasıyla..ben bu cümleye bayılıyorum..
  • JEPPESEN CHARTLARINDA DA DIYARBAKIR'IN İSMİ KAPLANER OLARAK GEÇİYOR...BİLGİNİZE...
  • çok güzel olmuş.ilk defa güzel olmuş
  • tebrikler, güzel haber
Devlet Hava Meydanları internet sitesindeki “Havaalanları” bölümünde Diyarbakır Havaalanı olarak görünen meydanın, Türk Hava Yolları’nın internet sayfasındaki bilet satış bölümünde Diyarbakır Kaplaner Havaalanı ismiyle görünmesi ilginç bir durum ortaya çıkardı.

Kaplaner isminin nereden geldiği konusunu öğrenmek amacıyla DHMİ Genel Müdürlüğü, Diyarbakır Havalimanı ve Hava Kuvvetleri yetkilerine ulaşan AirportHaber, bu ismin nereden geldiği konusunda herhangi bir bilgiye ulaşamadı. DHMİ Genel Müdürlüğü “Bizim tüm yazışmalarımız Diyarbakır Havaalanı olarak kullanılmakta” derken Hava Kuvvetleri Komutanlığı ise “Kayıtlarımızda böyle bir isim geçmiyor” dedi.











Diyarbakır’a uçan Pegasus, Onur Air, Sunexpress ve TuiFly gibi havayolu şirketlerinin internet sitelerindeki bilet satış sisteminde Diyarbakır Havaalanı olarak görünen ismin THY bilet satış sisteminde neden böyle yazdığı Diyarbakır Valiliği’nden gelen bilgi notu ile açıklığa kavuştu.

Diyarbakır Valiliği Basın Müdürü İbrahim Karataş, AirportHaber’e yaptığı açıklamada “Kaplaner ismi, 1969 yılında uçak kazasında hayatını kaybeden Şehit Hava Pilot Yüzbaşı Yalçın Kaplaner’den gelmektedir” diye konuştu.

Yapılan araştırmaların sonucunda, 29 Ocak 1969 yılında hava yer atışlarından dönüşü esnasında yere çakılan uçakta şehit olan Şehit Pilot Yalçın Kaplaner isminin kim tarafından havaalanına verildiği ise öğrenilemedi.

Ancak DHMİ’nin ve Hava Kuvvetleri’nin bu isimden habersiz olması şaşkınlık yarattı.

©AirportHaber

BU İSİM NEREDEN GELDİ?

Yorumlar Tüm Yorumlar (6)

DIY/LOADMASTER ~ 1 yıl önce
Diyarbakır havalimanının ismini kesinlikle değiştirilip Hacı Zülfü Balcı havalimanı yapılması Gerekmektedir

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
gerçekten tebrık ve takdır etmek gereklı devletımızı hukumetımızı cok calısıyorlar..neden mı takdır cunku devletın 3 ayrı resmı kurumuda bırıbırınden habersız ne kadar mutakabat calısıyorlar ıste bu yuzden takdır ettım bırınde olan sey dıgerınde yok ne guzel sıstemlı calısma her ısımız gercı boyle dunyada bızım gıbı koordınelı calısna hukumet ve devlet yoktur ben emınım bundan emınım ben yıllarca bos yere calısmısım yurtdısında benım ulkemın sıstemlı kurumları dururken kendımle uzuldum sımdı yazık olmus kendımı hacamısım ben ..allah ıslah etsın bu halkı ve sectıklerını ıslah etsın baska seye gerek yok ıslah etsın ...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
Allahtan akp li(gereksiz nüfüs müdürlüğü yapan )bir milletvekili var ya;onun haberi yok..ismini hatırlasam yazacağım ama adı bende GEREKSİZ olarak kaldığı için öyle yazdım..kusura bakmasın..insanlar iki türlü anılır ama değil mi.?ya adıyla ya da anasıyla..ben bu cümleye bayılıyorum..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
JEPPESEN CHARTLARINDA DA DIYARBAKIR'IN İSMİ KAPLANER OLARAK GEÇİYOR...BİLGİNİZE...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
çok güzel olmuş.ilk defa güzel olmuş

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
tebrikler, güzel haber

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000